Testy owulacyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
Jolcia90 wrote:Kobietki, ja mam takie pytanie dotyczące testów owulacyjnych. Z którego sikańca go mniej więcej robicie? 😆 Czytałam gdzieś w internecie, że nie powinno się robić z pierwszego, bo za duże stężenie może być i wyjdzie zakłamany...z drugiego już powinien wyjść dobry? ☺️
Zastanawiam się czy dobrze sikam na te testy 😂
Po tym miesiącu mogę zasugerować, że testy owu najlepiej robić 3 razy dziennie (Ew.2). Np o 14, 18, 22 - żeby nie przeoczyć piku.
Na pewno nie z pierwszego rannego moczu 😊19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
18+6 Ok. 274 g 💙
06.07 badania połówkowe ✊🏻
Planowany termin: 03.11.2022 💚 -
nick nieaktualnyEwelaKrk86 wrote:Ostatatnie dwa cykle 26, 30 dni.
Śluz w 11 dc jak bialko, test negatywny.
Pozniej brak śluzu. W 14 dc kremowy przez jeden dzien. Testy negatywne. Jedyne objawy to bol piersi. Jedynie dzis z rana takie pobolewanie, wrazliwosci podbrzusza. Temperatury nie mierze.
Ewela jeśli miałaś 11 dc śluz jak białko i wtedy prawdopodobnie owulke to by trzeba zrobić test już 10 dc. Bo te testy owulacyjne pokazują że w ciągu 36 godzin nastąpi owulacja. No ale może jej jeszcze nie było, sama nie wiem -
Natka23 wrote:Ewela jeśli miałaś 11 dc śluz jak białko i wtedy prawdopodobnie owulke to by trzeba zrobić test już 10 dc. Bo te testy owulacyjne pokazują że w ciągu 36 godzin nastąpi owulacja. No ale może jej jeszcze nie było, sama nie wiem
Ale to nasze cialo potrafi zaskakiwac 😉Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
Kariotypy- ✅
10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
11.2024 - start II stymulacja
(Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
Suple: q10-600mg
Omega, kompleks wit, pregna care start, magnez, vit c, wit d, elektrolity -
nick nieaktualnyNoo, ciezko niestety cos stwiedzic i nasze cialo potrafi zaskakiwac. Ja wlasnie robilam testy od dnia 10 bo tak bylo napisace na opakowaniu, wszystko spoko, ale bylo 10 testow w paczce, a owulacje mialam w 22 dniu cyklu i musialam je dokupic, w tym miesiacu zaczne chyba testowac od dnia 12/13. Jest to jednak indywidualna sprawa bo z moich doswiadczen mam owulacje raczej pozniej niz wczesniej. Chyba, ze ziolka mnie jakos zaskocza. Wczoraj pilam pierwszy raz, nie byly takie zle jak sobie wyobrazalam😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 14:28
-
Magdak wrote:Noo, ciezko niestety cos stwiedzic i nasze cialo potrafi zaskakiwac. Ja wlasnie robilam testy od dnia 10 bo tak bylo napisace na opakowaniu, wszystko spoko, ale bylo 10 testow w paczce, a owulacje mialam w 22 dniu cyklu i musialam je dokupic, w tym miesiacu zaczne chyba testowac od dnia 12/13. Jest to jednak indywidualna sprawa bo z moich doswiadczen mam owulacje raczej pozniej niz wczesniej. Chyba, ze ziolka mnie jakos zaskocza. Wczoraj pilam pierwszy raz, nie byly takie zle jak sobie wyobrazalam😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 22:36
Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
Kariotypy- ✅
10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
11.2024 - start II stymulacja
(Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
Suple: q10-600mg
Omega, kompleks wit, pregna care start, magnez, vit c, wit d, elektrolity -
nick nieaktualnyEwelaKrk86 wrote:Chyba w nastepnym cyklu zaczne robic zaraz po @. Z poprzednich monitoringow zwylke byla w ok 14-17 dc. Wiec nie przypuszczalam ze moze pojawic sie zaraz po @.
Ale to nasze cialo potrafi zaskakiwac 😉
No🙂. Mi się tak zdaje właśnie, że tego 11 miałaś bo taki śluz na owulke. Chyba, że w końcu do niej nie doszło i znów pojawią się symptomy owulacyjne -
Ziółka są bardzo smaczne
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOla-Ola1992 wrote:Hej Dziewczyny
Badałam dzisiaj progesteron (7dpo) i otrzymałam wyniki 13.12 ng/ml jak myślicie owu byla ?? Kompletnie jestem zielona w tych sprawach a dokładnych norm nie widziałam dostalam tylko swoj wynik na SMS.
Hej. Była ovu. Progesteron koło 10 oznacza, że owulka byłaOla-Ola1992 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej mam pytanie odnośnie testów owu. Miałam takie vos że 13dc miałam mocne bule jajników i test owu wyszedł mi negatywny 14 dc już mnie tak jajniki nie bolały i test wyszedł pozytywny mocna kreska potem 16 dc też miałam pozytywny kreska taka sama mocna i 18 dc miałam już jaśniejszy czyli schodziło i chciałam się zapytać czy mogłam mieć tego 13 owu jak miałam te bule jajników aż mnie skręcało czy dopiero od pozytywnego 36 gdz mam liczyć z góry dziękuję za odp
-
nick nieaktualnyMagdak wrote:Natka, czyli jak raz mialam cos kolo 3 to wtedy cykl byl bezowulacyjny? Ogolnie wiekszosc mam owulacyjnych i sa wtedy one podobnej dlugosci bo te bezowulacyjne zawsze mialam kilka dni dluzsze. W zeszlym roku mialam chyba 3 na 12 cykli:
Magdak tak, najpewniej był cykl bezowulacyjny. Może tak być, że cykl bezowulacyjny jest dłuższy bo organizm przygotowuje się do owulki i ją tak przesuwa z dnia na dzień wydłużając cykl, aż w końcu do owulki wogóle nie dochodzi i przychodzi miesiączkaMagdak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTycia88 wrote:Hej mam pytanie odnośnie testów owu. Miałam takie vos że 13dc miałam mocne bule jajników i test owu wyszedł mi negatywny 14 dc już mnie tak jajniki nie bolały i test wyszedł pozytywny mocna kreska potem 16 dc też miałam pozytywny kreska taka sama mocna i 18 dc miałam już jaśniejszy czyli schodziło i chciałam się zapytać czy mogłam mieć tego 13 owu jak miałam te bule jajników aż mnie skręcało czy dopiero od pozytywnego 36 gdz mam liczyć z góry dziękuję za odp
Tycia liczy się 36 h od pozytywnego testu. Jeśli przez kilka dni wychodzą ci tak samo mocne kreseczki to znaczy, że organizm się przygotowuje do owulki i ją co i rusz przesuwa. Więc ovu miałaś 17 bądź 18 -
nick nieaktualny