Testy owulacyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny@Stara Staraczka, ja biore dwa razy dziennie, rano i wieczorem do @ albo jak pozytywny test to brac non stop. To chyba dopiero moj trzeci cykl z. Pierwszy wzielam za szybko, wedlug kalendarzykowej owulacji, czyli podobno moglam kompletnie ja zahamowac wtedy, ostatnio wzielam idealnie i prawie sie udalo. Wiec teraz licze, ze sie uda w najblizszych cyklach. U Ciebie ktory cykl z Duphastonem?
@Hania007 ja z wlasnego doswiadczenia wiem, ze nasz organizm czasami “dziala” inaczej niz zwykle. Moze masz normalnie wiec warto dzialac. No zawsze mozliwe, ze organizm sie pezygotowywal i do owu nie doszlo wcale. Trzymam kciuki aby jednak byla!Hania007 lubi tę wiadomość
-
Magdak wrote:@Stara Staraczka, ja biore dwa razy dziennie, rano i wieczorem do @ albo jak pozytywny test to brac non stop. To chyba dopiero moj trzeci cykl z. Pierwszy wzielam za szybko, wedlug kalendarzykowej owulacji, czyli podobno moglam kompletnie ja zahamowac wtedy, ostatnio wzielam idealnie i prawie sie udalo. Wiec teraz licze, ze sie uda w najblizszych cyklach. U Ciebie ktory cykl z Duphastonem?
@Hania007 ja z wlasnego doswiadczenia wiem, ze nasz organizm czasami “dziala” inaczej niz zwykle. Moze masz normalnie wiec warto dzialac. No zawsze mozliwe, ze organizm sie pezygotowywal i do owu nie doszlo wcale. Trzymam kciuki aby jednak byla! -
nick nieaktualny@magdak u mnie dopiero drugi
Brałam 1 tabletkę teraz mam też dwie ale chyba w poprzednim cyklu za szybko wzięłam dzień za wcześnie teraz odczekam co i jak
Ten cykl to w ogóle u mnie kombinacja lekarki pije zioła lykam aromek 1 tab i duphaston po owu ale zioła odstawiam po owu
Zobaczymy co z tego wyjdzie -
nick nieaktualnyNo wlasnie ja tez pierwszy cykl zle zrobilam, teraz juz wiem co i jak☺️
Ja podobne combo, ale bez aromka bo owulacje raczej miewam. Jak nie bedzie pozytywnych efektow to lekarka tez o tym wspominala.
Ten cykl jestem pozytywnej mysli, nie chce sobie obiecywac za duzo, ale wole tak niz dolowac sie po poprzednim cyklu. -
Dziewczyny, czy uważacie że pozytywny wynik jest na dwóch testach czy na jednym?
https://zapodaj.net/7102198e3a3ec.jpg.html
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
nick nieaktualnyMagdak wrote:No wlasnie ja tez pierwszy cykl zle zrobilam, teraz juz wiem co i jak☺️
Ja podobne combo, ale bez aromka bo owulacje raczej miewam. Jak nie bedzie pozytywnych efektow to lekarka tez o tym wspominala.
Ten cykl jestem pozytywnej mysli, nie chce sobie obiecywac za duzo, ale wole tak niz dolowac sie po poprzednim cyklu.
U mnie od października dopiero uświadczam owu
Ale prolaktyna była zbyt wysoka więc nie dziwię się że mogło coś totalnie nie wyjść
W tym miesiącu wierzę że zioła pomogą że śluzem bo miovella Nac i aromek dawały owu i pęcherzyk pękał ale śluzu nie było totalnieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2022, 16:49
-
Eedzia11 wrote:Dziewczyny, czy uważacie że pozytywny wynik jest na dwóch testach czy na jednym?
https://zapodaj.net/7102198e3a3ec.jpg.html
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
stara Staraczka wrote:U mnie od października dopiero uświadczam owu
Ale prolaktyna była zbyt wysoka więc nie dziwię się że mogło coś totalnie nie wyjść
W tym miesiącu wierzę że zioła pomogą że śluzem bo miovella Nac i aromek dawały owu i pęcherzyk pękał ale śluzu nie było totalnie
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Myślę że na dwóch ale pik na tym z kropką
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
nick nieaktualnyMi ziola na pewno pomogly ze sluzem. Ostatnio nie bylo zle, ale teraz jest najlepiej. Czuje tez wiecej przyjemnosci z przytulania. Najgorzej bylo po odstawieniu antykoncepcji, bez zelu nie dawalo rady. Wtedy chcialam poznac moj organizm, badac naturalnie owulacje i nawet nie moglam odroznic dni plodnych od nieplodnych. Oby nam sie w koncu udalo☺️
Eedzia, ja tylko zaznaczam pik w apce. W tym cyklu nie czulam jajnikow podczas owulacji, moze bylam po prostu za bardzo zajeta🤔 czyli testujemy razem w tym cyklu, chyba, ze po prostu bedziesz czekac do @? Ja planuje 31.01, ale pewnie i tak sprawdze juz 28.01 bo mam wyjscie na drinki po pracy.stara Staraczka, Ana94 lubią tę wiadomość
-
Eedzia11 wrote:Mówisz, że to przed pikiem też zaznaczyć w apce?
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Magdak wrote:Mi ziola na pewno pomogly ze sluzem. Ostatnio nie bylo zle, ale teraz jest najlepiej. Czuje tez wiecej przyjemnosci z przytulania. Najgorzej bylo po odstawieniu antykoncepcji, bez zelu nie dawalo rady. Wtedy chcialam poznac moj organizm, badac naturalnie owulacje i nawet nie moglam odroznic dni plodnych od nieplodnych. Oby nam sie w koncu udalo☺️
Eedzia, ja tylko zaznaczam pik w apce. W tym cyklu nie czulam jajnikow podczas owulacji, moze bylam po prostu za bardzo zajeta🤔 czyli testujemy razem w tym cyklu, chyba, ze po prostu bedziesz czekac do @? Ja planuje 31.01, ale pewnie i tak sprawdze juz 28.01 bo mam wyjscie na drinki po pracy.stara Staraczka, Eedzia11, Magdak lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Magdak wrote:Mi ziola na pewno pomogly ze sluzem. Ostatnio nie bylo zle, ale teraz jest najlepiej. Czuje tez wiecej przyjemnosci z przytulania. Najgorzej bylo po odstawieniu antykoncepcji, bez zelu nie dawalo rady. Wtedy chcialam poznac moj organizm, badac naturalnie owulacje i nawet nie moglam odroznic dni plodnych od nieplodnych. Oby nam sie w koncu udalo☺️
Eedzia, ja tylko zaznaczam pik w apce. W tym cyklu nie czulam jajnikow podczas owulacji, moze bylam po prostu za bardzo zajeta🤔 czyli testujemy razem w tym cyklu, chyba, ze po prostu bedziesz czekac do @? Ja planuje 31.01, ale pewnie i tak sprawdze juz 28.01 bo mam wyjscie na drinki po pracy.Magdak lubi tę wiadomość
Powiedzcie horieny różowe wyłapywały Wam pik? Testuje je w tym miesiącu i mam wrażenie, że słabo się wybarwiają..
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Sesyjka wrote:Powiedzcie horieny różowe wyłapywały Wam pik? Testuje je w tym miesiącu i mam wrażenie, że słabo się wybarwiają..
Sesyjka wrote:Powiedzcie horieny różowe wyłapywały Wam pik? Testuje je w tym miesiącu i mam wrażenie, że słabo się wybarwiają..
https://zapodaj.net/e9ba0129aa0f8.jpg.html
Mój pozytyw z grudniaSesyjka lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Hej dziewczyny!
Dzis zaczynam przygodę z testami owulacyjnymi i mierzeniem temperatury, niestety brak upragnionej ciąży zmusza mnie do kontroli. Zakupiłam testy na ebay bardzo jestem ciekawa rezultatu mam długie cykle sięgające czasami 38 dniStarania od 01.21
On 40l🤵♂️
badania wszystkie w normie
Ona 33l👩💼
Badania ;
Hormony w normie
04.21 cp lewy jajowod zachowany laparaskopia
07.22 cp prawy jajowod usunięty
09.23 Udroznienie lewego jajowodu -
Nadzieja🤗 wrote:Hej dziewczyny!
Dzis zaczynam przygodę z testami owulacyjnymi i mierzeniem temperatury, niestety brak upragnionej ciąży zmusza mnie do kontroli. Zakupiłam testy na ebay bardzo jestem ciekawa rezultatu mam długie cykle sięgające czasami 38 dni -
Hania007 wrote:Cześć. Ile cykli się staracie?Starania od 01.21
On 40l🤵♂️
badania wszystkie w normie
Ona 33l👩💼
Badania ;
Hormony w normie
04.21 cp lewy jajowod zachowany laparaskopia
07.22 cp prawy jajowod usunięty
09.23 Udroznienie lewego jajowodu -
stara Staraczka wrote:U mnie od października dopiero uświadczam owu
W tym miesiącu wierzę że zioła pomogą że śluzem bo miovella Nac i aromek dawały owu i pęcherzyk pękał ale śluzu nie było totalnie