Testy owulacyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
Awokado30 wrote:
Test nadal negatywny. Musi być kreska tak samo wybarwiona lub mocniejsza -
Ann35 wrote:My się pakujemy i niedługo w drogę do domu.
Jestem mega ciekawa jutrzejszego testu 🧐
Piersi dalej mnie nie bolą , w ogóle , nic. A bolałby mnie już tydzień przed, albo zaraz po owulacji już zaczynały 😅.
Wczoraj miałam mega zjazdy energetyczne, ale tez w sumie mam tak czasami.
Wzmożony apetyt - tez tak czasami miewałam 😅
Czy ja sobie wkręcam? Może trochę 🥹
Brzuch pobolewa jak na 🐒 raz mocniej raz mniej.
No i to zapalenie… już nie wiem czy to pęcherz czy pochwa bo tylko mnie piecze albo swędzi na dole… jutro znowu lekarz
Trzymam mocno kciuki i czekam na jutrzejsze info! Oby pozywtyne 😍Ann35 lubi tę wiadomość
-
HyLia wrote:
Hej dziewczyny... Co myslicie o tych testach? Moj pierwszy miesiac i jestem bardzo zmieszana.. Mam dlugie cykle, po 32/37 dni. Jedna tabletka aromku, od 3-8 dnia. Co myslicie o tym 22 dc jesli chodzi o testy? Ja sama nie wiem. W ten dzien bardzo bolalo mnie podbrzusze, az czulam na dole plecow. Sluz przezroczysty. Dzis 24 dc. nic nie boli.... Pomocy
Czy jest mozliwosc, ze tego 22 dc np. o 24:00 ten test bylby w 100% pozytywny?
No ten 22dc jakby najbardziej się wybarwil, ale trochę za mało na pozytywny. Całkiem możliwe, że w późniejszej godzinie mógłby się wybarwić bardziej. To są horieny prawda? Ja na drugi dzień po piku też mam już bladziocha -
Pelasia30 wrote:A ja przed samą owulka, a dzisiaj tak mnie brzuch boli i mam biegunkę 🤡 nie jest to raczej jelitowka, wczoraj wzięłam pierwsza tą tabletkę glucophage i endo mówiła, że na początku właśnie mogę mieć biegunkę 🙈
Miałam to samo przez 3 tyg... Pozniej juz tylko wypadaly mi wlosy, ale nie wiem czy od tego czy nie... Ale biegunki i mdlosci ustapily -
HyLia wrote:
Hej dziewczyny... Co myslicie o tych testach? Moj pierwszy miesiac i jestem bardzo zmieszana.. Mam dlugie cykle, po 32/37 dni. Jedna tabletka aromku, od 3-8 dnia. Co myslicie o tym 22 dc jesli chodzi o testy? Ja sama nie wiem. W ten dzien bardzo bolalo mnie podbrzusze, az czulam na dole plecow. Sluz przezroczysty. Dzis 24 dc. nic nie boli.... Pomocy
Czy jest mozliwosc, ze tego 22 dc np. o 24:00 ten test bylby w 100% pozytywny?
Jak dla mnie to błąd jest zrobiony ze nie testowałaś chociaż raz przed południem 23 dc bo właśnie wtedy mógł być pik a wieczorem już pojasnialo 🤷♀️
Jak zaczyna ciemnieć to trzeba często robić żeby nie przegapić piku, na pewno nie wolno robić aż 24h przerwy💔 03.2024 ciąża biochemiczna
24.08.2024 - ⏸️
02.09.2024 Beta HCG 1080,16 mlU
04.09.2024 Beta HCG 2306,87 mlU
06.09.2024 Beta HCG 4973,78 mlU
10.09.2024 🥰 5+2 - 2,3 mm szczęścia z bijącym ❤️
24.09.2024 🥰 7+2 - 1,39 cm Kropka 😍 serduszko 160 ❤️
08.10.2024 🥰 9+2 - 3,03 cm małego człowieka ❤️
22.10.2024 🥰 12+0 - 5,44 cm Misia 🐾
31.10.2024 🥰 13+2 - I badanie prenatalne, niskie ryzyka 🥰 nasz bobas mierzy 7,1 cm 🥹 90% dziewczynka 🎀
19.11.2024 🥰 16+0 - 16,5 cm + 166g ❤️ chyba dziewczynka ale pewności nie ma 🫣
17.12.2024 🥰 20+0 II badanie prenatalne, wszystko ok 🎀 Dziewczynka, 380g 🎀
14.01.2025 🥰 24+0 🎀 680g 🎀
-
Pelasia30 wrote:A ja przed samą owulka, a dzisiaj tak mnie brzuch boli i mam biegunkę 🤡 nie jest to raczej jelitowka, wczoraj wzięłam pierwsza tą tabletkę glucophage i endo mówiła, że na początku właśnie mogę mieć biegunkę 🙈
Miałam tak samo po żelazie ale po tygodniu zaczęło przechodzić 🫣
Musi się organizm przyzwyczaić i powinno być ok 😅💔 03.2024 ciąża biochemiczna
24.08.2024 - ⏸️
02.09.2024 Beta HCG 1080,16 mlU
04.09.2024 Beta HCG 2306,87 mlU
06.09.2024 Beta HCG 4973,78 mlU
10.09.2024 🥰 5+2 - 2,3 mm szczęścia z bijącym ❤️
24.09.2024 🥰 7+2 - 1,39 cm Kropka 😍 serduszko 160 ❤️
08.10.2024 🥰 9+2 - 3,03 cm małego człowieka ❤️
22.10.2024 🥰 12+0 - 5,44 cm Misia 🐾
31.10.2024 🥰 13+2 - I badanie prenatalne, niskie ryzyka 🥰 nasz bobas mierzy 7,1 cm 🥹 90% dziewczynka 🎀
19.11.2024 🥰 16+0 - 16,5 cm + 166g ❤️ chyba dziewczynka ale pewności nie ma 🫣
17.12.2024 🥰 20+0 II badanie prenatalne, wszystko ok 🎀 Dziewczynka, 380g 🎀
14.01.2025 🥰 24+0 🎀 680g 🎀
-
Dobra, jeśli chodzi o suple w tym cyklu, nie wprowadziłam nowych. Ale w tym tyg robię zamówienie w aptece , więc bym sobie coś dobrała pod kątem następnego. I wiem że jutro przerabialiśmy , ale robię rozpiskę , żeby było ładnie czerno na białym
Fertistim bierze się do owulki czyli ok 1-14 DC ?
Nac czyli inozytol 3dc do owulki ( now foods polecany przez Pelasie )
Czy coś pominęłam ?2 cs 11/24 cb 💔
02.2025 4cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez, b complex
Duphaston 2x1 -
O mamo, to mnie zmartwiłyście tym, że to aż tyle czasu 😅 dzisiaj narazie było raz więc może nie będzie tragedii 😂 jak będzie trzeba to wleci stoperan i jazda 😂
Ogólnie powiem Wam, że od wczoraj mam głowę zapełniona myślami o klinice niepłodności. Mąż też o tym wspominał. Zastanawiamy się czy w marcu się nie wybrać i zobaczyć jak sytuacja się rozwinie. Z tą jego ruchliwością mam obawy, że może być ciężko 🙈 jutro pogadam z tym moim ginekologiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:50
-
onalola wrote:Dobra, jeśli chodzi o suple w tym cyklu, nie wprowadziłam nowych. Ale w tym tyg robię zamówienie w aptece , więc bym sobie coś dobrała pod kątem następnego. I wiem że jutro przerabialiśmy , ale robię rozpiskę , żeby było ładnie czerno na białym
Fertistim bierze się do owulki czyli ok 1-14 DC ?
Nac czyli inozytol 3dc do owulki ( now foods polecany przez Pelasie )
Czy coś pominęłam ?
Nie nie, na odwrót 😂
Fertistim to jest inozytol i to pijesz cały cykl. 2 saszety dziennie.
Nac bierzesz od 3dc przez 5 dni. Dawka powinna wynosić 1200. Nie wiem jaki NAC kupisz. Czy tą miovelle czy to co ja mam z now foods i tam jedna tabletka ma 600 to brałam 2 dziennie przez te 5 dni. -
🤣🤣 dobrze że się upewniłam. Genialnie notuje informacje , pogratulować 🤡 kupię chyba ten z now foods , jak wychodzi taniej. A tak w ogóle to dobrze by było jakby się nie przydały
U mnie nie było to uporczywe, bo prostu goniły mi jelita tak wewnętrznie czułam. I żołądek mnie bolał na początku ale mięta i do przodu 💪 No i to toalety też trochę, ale na spokojnie. W porównaniu do jelitowki 🤣2 cs 11/24 cb 💔
02.2025 4cs 🙌
Duphaston 2x1 -
Pelasia30 wrote:O mamo, to mnie zmartwiłyście tym, że to aż tyle czasu 😅 dzisiaj narazie było raz więc może nie będzie tragedii 😂 jak będzie trzeba to wleci stoperan i jazda 😂
Ogólnie powiem Wam, że od wczoraj mam głowę zapełniona myślami o klinice niepłodności. Mąż też o tym wspominał. Zastanawiamy się czy w marcu się nie wybrać i zobaczyć jak sytuacja się rozwinie. Z tą jego ruchliwością mam obawy, że może być ciężko 🙈 jutro pogadam z tym moim ginekologiem.
A ile wy się już staracie ?? Jak w ogóle to u Was wygląda ? Bo nie widzę nic w stopce2 cs 11/24 cb 💔
02.2025 4cs 🙌
Duphaston 2x1 -
ariete wrote:Jak dla mnie to błąd jest zrobiony ze nie testowałaś chociaż raz przed południem 23 dc bo właśnie wtedy mógł być pik a wieczorem już pojasnialo 🤷♀️
Jak zaczyna ciemnieć to trzeba często robić żeby nie przegapić piku, na pewno nie wolno robić aż 24h przerwy
Robiłam rano i przed południem 23dc. i już była jasna taka jak wieczorem Dlatego się zastanawiam czy mogłam pominąć pik np o 24:00 lub 2:00 itd... Ja tak się na tym nie znam -
onalola wrote:🤣🤣 dobrze że się upewniłam. Genialnie notuje informacje , pogratulować 🤡 kupię chyba ten z now foods , jak wychodzi taniej. A tak w ogóle to dobrze by było jakby się nie przydały
U mnie nie było to uporczywe, bo prostu goniły mi jelita tak wewnętrznie czułam. I żołądek mnie bolał na początku ale mięta i do przodu 💪 No i to toalety też trochę, ale na spokojnie. W porównaniu do jelitowki 🤣
Hahaha no nieźle zanotowałas 😂 też wydaje mi się, że nie ma co przepłacać. Ogólnie NAC można też suplementować codziennie, ale to już inne dawki jakoś. Natknęłam się na taki artykuł o tym to można poczytać.
https://www.forumginekologii.pl/artykul/stanowisko-zespolu-ekspertow-na-temat-zastosowania-n-acetylocysteiny-w-ginekologii-i-poloznictwie
Mnie tylko rano brzuch bolał w sumie, a tak to jest w porządku. Nic nie dolega(odpukac 😂) Oby tak zostało bo w pracy nie wyobrażam sobie ciągle do toalety latać 😅
A dalej bierzesz ten glucophage czy już nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:21
-
onalola wrote:A ile wy się już staracie ?? Jak w ogóle to u Was wygląda ? Bo nie widzę nic w stopce
My od marca 2023r.... Ale dopiero w listopadzie 2024r miałam potwierdzona owulację po zdiagnozowaniu Hashimoto i wprowadzeniu leku. Więc jeśli licząc od listopada to dopiero teraz będzie 3cs. Wcześniej to praktycznie miesiąc w miesiąc cykl był bezowulacyjny. Jak jeden w roku wypadł do cud🙈
Także dla mnie to jest długo, ale też i krótko jeśli mam patrzeć, że prawidłowo jest od listopada.
Mąż ogólnie ma w porządku wyniki nasienia, tylko właśnie ruchliwość o połowę mniej 🤡
-
HyLia wrote:Robiłam rano i przed południem 23dc. i już była jasna taka jak wieczorem Dlatego się zastanawiam czy mogłam pominąć pik np o 24:00 lub 2:00 itd... Ja tak się na tym nie znam
Całkiem możliwe, że mógł wystąpić w nocy nawet. Ja mam z horiena właśnie to raz tylko wyłapie, że jest ciemna krecha bo potem już coraz bledsze. W takim momencie właśnie jak widzę, że ciemnieje krecha to wspomagam się też innymi testami owulacyjnymi np z domowego laboratorium bo te to już max mi się wybarwiaja -
Wiesz co brałam, ale rzuciłam tym w kat, bo przestałam wierzyć mojej Endokrynolog, i jakoś tak nie przekonywał mnie , nie widziałam żadnej różnicy w tym.
A , to długa już droga za wami, ale mam nadzieję że że teraz już bliżej jej SZCZĘŚLIWEGO końca 🤞💪
A skąd wiedziałaś, że masz bezowulacyjne ? Oprócz tego że no brak dziecka , to coś Ci wskazywało na to? 🤔 Tak pytań z ciekawości, jak można to odkryć w sobie2 cs 11/24 cb 💔
02.2025 4cs 🙌
Duphaston 2x1 -