X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owulacyjne
Odpowiedz

Testy owulacyjne

Oceń ten wątek:
  • Pelasia30 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado30 wrote:
    Dziewczyny jest to najszybciej wybarwiony test w ciągu ostatnich kilku dni, co myślicie, czy to jest pozytyw?
    Wczoraj wieczorem robiłam i był napewno negatywny, a dziś rano taki:
    IMG-3411.jpg

Test nadal negatywny. Musi być kreska tak samo wybarwiona lub mocniejsza

• Pelasia30 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann35 wrote:
    My się pakujemy i niedługo w drogę do domu.

Jestem mega ciekawa jutrzejszego testu 🧐
    Piersi dalej mnie nie bolą , w ogóle , nic. A bolałby mnie już tydzień przed, albo zaraz po owulacji już zaczynały 😅.
    Wczoraj miałam mega zjazdy energetyczne, ale tez w sumie mam tak czasami.
    Wzmożony apetyt - tez tak czasami miewałam 😅
    Czy ja sobie wkręcam? Może trochę 🥹
    Brzuch pobolewa jak na 🐒 raz mocniej raz mniej.

No i to zapalenie… już nie wiem czy to pęcherz czy pochwa bo tylko mnie piecze albo swędzi na dole… jutro znowu lekarz

Trzymam mocno kciuki i czekam na jutrzejsze info! Oby pozywtyne 😍

Ann35 lubi tę wiadomość

• Pelasia30 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HyLia wrote:
    IMG-4309.avif

Hej dziewczyny... Co myslicie o tych testach? Moj pierwszy miesiac i jestem bardzo zmieszana.. Mam dlugie cykle, po 32/37 dni. Jedna tabletka aromku, od 3-8 dnia. Co myslicie o tym 22 dc jesli chodzi o testy? Ja sama nie wiem. W ten dzien bardzo bolalo mnie podbrzusze, az czulam na dole plecow. Sluz przezroczysty. Dzis 24 dc. nic nie boli.... Pomocy :)

Czy jest mozliwosc, ze tego 22 dc np. o 24:00 ten test bylby w 100% pozytywny?

No ten 22dc jakby najbardziej się wybarwil, ale trochę za mało na pozytywny. Całkiem możliwe, że w późniejszej godzinie mógłby się wybarwić bardziej. To są horieny prawda? Ja na drugi dzień po piku też mam już bladziocha

• Pelasia30 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przed samą owulka, a dzisiaj tak mnie brzuch boli i mam biegunkę 🤡 nie jest to raczej jelitowka, wczoraj wzięłam pierwsza tą tabletkę glucophage i endo mówiła, że na początku właśnie mogę mieć biegunkę 🙈

• HyLia Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    A ja przed samą owulka, a dzisiaj tak mnie brzuch boli i mam biegunkę 🤡 nie jest to raczej jelitowka, wczoraj wzięłam pierwsza tą tabletkę glucophage i endo mówiła, że na początku właśnie mogę mieć biegunkę 🙈

Miałam to samo przez 3 tyg... Pozniej juz tylko wypadaly mi wlosy, ale nie wiem czy od tego czy nie... Ale biegunki i mdlosci ustapily :)

• onalola Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z gluko też tak miałam, minęło po 3-4 tyg 🤡 ale minęło

Ann kciuki ! 🤞

Ann35 lubi tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

02.2025 4cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez, b complex
    Duphaston 2x1
  • ariete Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HyLia wrote:
    IMG-4309.avif

Hej dziewczyny... Co myslicie o tych testach? Moj pierwszy miesiac i jestem bardzo zmieszana.. Mam dlugie cykle, po 32/37 dni. Jedna tabletka aromku, od 3-8 dnia. Co myslicie o tym 22 dc jesli chodzi o testy? Ja sama nie wiem. W ten dzien bardzo bolalo mnie podbrzusze, az czulam na dole plecow. Sluz przezroczysty. Dzis 24 dc. nic nie boli.... Pomocy :)

Czy jest mozliwosc, ze tego 22 dc np. o 24:00 ten test bylby w 100% pozytywny?

Jak dla mnie to błąd jest zrobiony ze nie testowałaś chociaż raz przed południem 23 dc bo właśnie wtedy mógł być pik a wieczorem już pojasnialo 🤷‍♀️
    Jak zaczyna ciemnieć to trzeba często robić żeby nie przegapić piku, na pewno nie wolno robić aż 24h przerwy

💔 03.2024 ciąża biochemiczna

24.08.2024 - ⏸️
    02.09.2024 Beta HCG 1080,16 mlU
    04.09.2024 Beta HCG 2306,87 mlU
    06.09.2024 Beta HCG 4973,78 mlU

10.09.2024 🥰 5+2 - 2,3 mm szczęścia z bijącym ❤️
    24.09.2024 🥰 7+2 - 1,39 cm Kropka 😍 serduszko 160 ❤️
    08.10.2024 🥰 9+2 - 3,03 cm małego człowieka ❤️
    22.10.2024 🥰 12+0 - 5,44 cm Misia 🐾
    31.10.2024 🥰 13+2 - I badanie prenatalne, niskie ryzyka 🥰 nasz bobas mierzy 7,1 cm 🥹 90% dziewczynka 🎀
    19.11.2024 🥰 16+0 - 16,5 cm + 166g ❤️ chyba dziewczynka ale pewności nie ma 🫣
    17.12.2024 🥰 20+0 II badanie prenatalne, wszystko ok 🎀 Dziewczynka, 380g 🎀
    14.01.2025 🥰 24+0 🎀 680g 🎀

preg.png
  • ariete Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:

Miałam tak samo po żelazie ale po tygodniu zaczęło przechodzić 🫣
    Musi się organizm przyzwyczaić i powinno być ok 😅

💔 03.2024 ciąża biochemiczna

24.08.2024 - ⏸️
    02.09.2024 Beta HCG 1080,16 mlU
    04.09.2024 Beta HCG 2306,87 mlU
    06.09.2024 Beta HCG 4973,78 mlU

10.09.2024 🥰 5+2 - 2,3 mm szczęścia z bijącym ❤️
    24.09.2024 🥰 7+2 - 1,39 cm Kropka 😍 serduszko 160 ❤️
    08.10.2024 🥰 9+2 - 3,03 cm małego człowieka ❤️
    22.10.2024 🥰 12+0 - 5,44 cm Misia 🐾
    31.10.2024 🥰 13+2 - I badanie prenatalne, niskie ryzyka 🥰 nasz bobas mierzy 7,1 cm 🥹 90% dziewczynka 🎀
    19.11.2024 🥰 16+0 - 16,5 cm + 166g ❤️ chyba dziewczynka ale pewności nie ma 🫣
    17.12.2024 🥰 20+0 II badanie prenatalne, wszystko ok 🎀 Dziewczynka, 380g 🎀
    14.01.2025 🥰 24+0 🎀 680g 🎀

preg.png
  • onalola Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, jeśli chodzi o suple w tym cyklu, nie wprowadziłam nowych. Ale w tym tyg robię zamówienie w aptece , więc bym sobie coś dobrała pod kątem następnego. I wiem że jutro przerabialiśmy , ale robię rozpiskę , żeby było ładnie czerno na białym

Fertistim bierze się do owulki czyli ok 1-14 DC ?
    Nac czyli inozytol 3dc do owulki ( now foods polecany przez Pelasie )

Czy coś pominęłam ?

2 cs 11/24 cb 💔

02.2025 4cs 🙌

Duphaston 2x1
  • Pelasia30 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo, to mnie zmartwiłyście tym, że to aż tyle czasu 😅 dzisiaj narazie było raz więc może nie będzie tragedii 😂 jak będzie trzeba to wleci stoperan i jazda 😂

Ogólnie powiem Wam, że od wczoraj mam głowę zapełniona myślami o klinice niepłodności. Mąż też o tym wspominał. Zastanawiamy się czy w marcu się nie wybrać i zobaczyć jak sytuacja się rozwinie. Z tą jego ruchliwością mam obawy, że może być ciężko 🙈 jutro pogadam z tym moim ginekologiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:50

• Pelasia30 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Dobra, jeśli chodzi o suple w tym cyklu, nie wprowadziłam nowych. Ale w tym tyg robię zamówienie w aptece , więc bym sobie coś dobrała pod kątem następnego. I wiem że jutro przerabialiśmy , ale robię rozpiskę , żeby było ładnie czerno na białym

Fertistim bierze się do owulki czyli ok 1-14 DC ?
    Nac czyli inozytol 3dc do owulki ( now foods polecany przez Pelasie )

Czy coś pominęłam ?

Nie nie, na odwrót 😂
    Fertistim to jest inozytol i to pijesz cały cykl. 2 saszety dziennie.
    Nac bierzesz od 3dc przez 5 dni. Dawka powinna wynosić 1200. Nie wiem jaki NAC kupisz. Czy tą miovelle czy to co ja mam z now foods i tam jedna tabletka ma 600 to brałam 2 dziennie przez te 5 dni.

• onalola Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤣🤣 dobrze że się upewniłam. Genialnie notuje informacje , pogratulować 🤡 kupię chyba ten z now foods , jak wychodzi taniej. A tak w ogóle to dobrze by było jakby się nie przydały

U mnie nie było to uporczywe, bo prostu goniły mi jelita tak wewnętrznie czułam. I żołądek mnie bolał na początku :( ale mięta i do przodu 💪 No i to toalety też trochę, ale na spokojnie. W porównaniu do jelitowki 🤣

2 cs 11/24 cb 💔

02.2025 4cs 🙌

Duphaston 2x1
  • onalola Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    O mamo, to mnie zmartwiłyście tym, że to aż tyle czasu 😅 dzisiaj narazie było raz więc może nie będzie tragedii 😂 jak będzie trzeba to wleci stoperan i jazda 😂

Ogólnie powiem Wam, że od wczoraj mam głowę zapełniona myślami o klinice niepłodności. Mąż też o tym wspominał. Zastanawiamy się czy w marcu się nie wybrać i zobaczyć jak sytuacja się rozwinie. Z tą jego ruchliwością mam obawy, że może być ciężko 🙈 jutro pogadam z tym moim ginekologiem.

A ile wy się już staracie ?? Jak w ogóle to u Was wygląda ? Bo nie widzę nic w stopce

2 cs 11/24 cb 💔

02.2025 4cs 🙌

Duphaston 2x1
  • HyLia Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ariete wrote:
    Jak dla mnie to błąd jest zrobiony ze nie testowałaś chociaż raz przed południem 23 dc bo właśnie wtedy mógł być pik a wieczorem już pojasnialo 🤷‍♀️
    Jak zaczyna ciemnieć to trzeba często robić żeby nie przegapić piku, na pewno nie wolno robić aż 24h przerwy

Robiłam rano i przed południem 23dc. i już była jasna taka jak wieczorem :( Dlatego się zastanawiam czy mogłam pominąć pik np o 24:00 lub 2:00 itd... Ja tak się na tym nie znam :D

• Pelasia30 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    🤣🤣 dobrze że się upewniłam. Genialnie notuje informacje , pogratulować 🤡 kupię chyba ten z now foods , jak wychodzi taniej. A tak w ogóle to dobrze by było jakby się nie przydały

U mnie nie było to uporczywe, bo prostu goniły mi jelita tak wewnętrznie czułam. I żołądek mnie bolał na początku :( ale mięta i do przodu 💪 No i to toalety też trochę, ale na spokojnie. W porównaniu do jelitowki 🤣

Hahaha no nieźle zanotowałas 😂 też wydaje mi się, że nie ma co przepłacać. Ogólnie NAC można też suplementować codziennie, ale to już inne dawki jakoś. Natknęłam się na taki artykuł o tym to można poczytać.

https://www.forumginekologii.pl/artykul/stanowisko-zespolu-ekspertow-na-temat-zastosowania-n-acetylocysteiny-w-ginekologii-i-poloznictwie

Mnie tylko rano brzuch bolał w sumie, a tak to jest w porządku. Nic nie dolega(odpukac 😂) Oby tak zostało bo w pracy nie wyobrażam sobie ciągle do toalety latać 😅
    A dalej bierzesz ten glucophage czy już nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:21

• Pelasia30 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    A ile wy się już staracie ?? Jak w ogóle to u Was wygląda ? Bo nie widzę nic w stopce

My od marca 2023r.... Ale dopiero w listopadzie 2024r miałam potwierdzona owulację po zdiagnozowaniu Hashimoto i wprowadzeniu leku. Więc jeśli licząc od listopada to dopiero teraz będzie 3cs. Wcześniej to praktycznie miesiąc w miesiąc cykl był bezowulacyjny. Jak jeden w roku wypadł do cud🙈
    Także dla mnie to jest długo, ale też i krótko jeśli mam patrzeć, że prawidłowo jest od listopada.
    Mąż ogólnie ma w porządku wyniki nasienia, tylko właśnie ruchliwość o połowę mniej 🤡

• Pelasia30 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HyLia wrote:
    Robiłam rano i przed południem 23dc. i już była jasna taka jak wieczorem :( Dlatego się zastanawiam czy mogłam pominąć pik np o 24:00 lub 2:00 itd... Ja tak się na tym nie znam :D

Całkiem możliwe, że mógł wystąpić w nocy nawet. Ja mam z horiena właśnie to raz tylko wyłapie, że jest ciemna krecha bo potem już coraz bledsze. W takim momencie właśnie jak widzę, że ciemnieje krecha to wspomagam się też innymi testami owulacyjnymi np z domowego laboratorium bo te to już max mi się wybarwiaja

• onalola Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co brałam, ale rzuciłam tym w kat, bo przestałam wierzyć mojej Endokrynolog, i jakoś tak nie przekonywał mnie , nie widziałam żadnej różnicy w tym.
    A , to długa już droga za wami, ale mam nadzieję że że teraz już bliżej jej SZCZĘŚLIWEGO końca 🤞💪
    A skąd wiedziałaś, że masz bezowulacyjne ? Oprócz tego że no brak dziecka , to coś Ci wskazywało na to? 🤔 Tak pytań z ciekawości, jak można to odkryć w sobie

2 cs 11/24 cb 💔

02.2025 4cs 🙌

Duphaston 2x1
‹‹ 336 337 338 339 340
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ