Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owulacyjne
Odpowiedz

Testy owulacyjne

Oceń ten wątek:
  • Ulka86 Ekspertka
    Postów: 155 68

    Wysłany: 8 czerwca, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    W tym cyklu mój organizm zwariował i mam tak samo. Później wrzucę foto.

    Do 15 DC negatywy, 15 DC pozytyw. Owu wyznaczona na 16 dc. Od 6 dpo znowu pozytywy. 10-12 dpo negatywy. 13-14 dpo - znowu pozytywy.

    Testy ciążowe negatywne, poza jednym który dał wynik fałszywie dodatni (łącznie zrobiłam 4)

    poziom lutropiny podobno nie spada we wczesnej ciąży ponieważ odpowiada za prawidłowe działanie ciałka żółtego, ale nie wiem na ile to jest zgodne z prawda.
    Trzymam kciuki, daj znać jak test ciążowy
    Hej co u Ciebie? Jak sytuacja 🙂

  • Nati96 Debiutantka
    Postów: 14 4

    Wysłany: 10 czerwca, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy to już pik? Na samym dole sprzed chwili, dwa wyżej z rana dziś ale miałam mocno rozcieńczony mocz. Czwarty od dołu z wczorajszego popołudnia i też był taki ciemny jak ten z teraz ale trochę wyblakł. Pierwszy raz robię testy i już nie ogarniam :/

    https://ibb.co/RDrp4GG

  • Ulka86 Ekspertka
    Postów: 155 68

    Wysłany: 11 czerwca, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati96 wrote:
    Dziewczyny, czy to już pik? Na samym dole sprzed chwili, dwa wyżej z rana dziś ale miałam mocno rozcieńczony mocz. Czwarty od dołu z wczorajszego popołudnia i też był taki ciemny jak ten z teraz ale trochę wyblakł. Pierwszy raz robię testy i już nie ogarniam :/

    https://ibb.co/RDrp4GG
    Hej tak to był pozytywny test owulacyjny 😊

  • Ania883 Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 15 czerwca, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje opini , pierwszy test z wczoraj, 2 z dziś. Pozytywne?

    https://zapodaj.net/9a9f6b3bde988.jpg.html

  • Sesyjka Autorytet
    Postów: 291 117

    Wysłany: 16 czerwca, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również potrzbuje opini, z wczoraj o dziś
    https://zapodaj.net/078c02b428124.jpg.html

    👱🏼‍♀️:35
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    Hormony- ok

    🙋‍♂️:38
    07.2020 operacja żylaków 1st.
    Słabsze parametry nasienia, morfologia 3%, dość niski ruch i żywotność

    Suplementacja, orzechy brazylijskie, sport, praktycznie 0 alkoholu
    poprawia się..
    https://zapodaj.net/14e55c34d6206.png.html- ostatni wynik nasienia 30.04.2021

    💏 starania o pierwszego maluszka
    01.2020- bez zabezpieczania , bez spiny
    01.2021- starania na poważnie

    04.2021- Novum 1 wizyta
  • karolaEM Ekspertka
    Postów: 207 51

    Wysłany: 2 lipca, 01:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze robiłam z facelle, byłam bardzo zadowolona. Teraz chce spróbować te z clearblue.

    Karolina 👩 33
    Krzysiek 🧔 30
    Starania o 👶 od Maja 2017

    PCOS zdiagnozowane

    1 biochem maj 2021

    14.07.2021 Pink Test II
    15.07.2021 Beta ujemna <0,2mlU/ml

    walczymy dalej
  • Gosia24 Ekspertka
    Postów: 209 69

    Wysłany: 3 lipca, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/c009c4a246e4d.jpg.html dziewczyny pomożcie czy to pozytyw?

    👩24l. -> PCOS potwierdzone badaniami lab i obrazem USG
    ▪️brak owulacji
    ▪️niedoczynność tarczycy -> Eythyrox 75/88
    ▪️ stymulacja owulacji od 03.21
    ▪️ 4 cykl stymulowany Lametta 2x1

    🧔25l.
    ▪️badanie nasienia: morfologia 2% ---> 24%
    ▪️ obniżona ruchliwość 40% (a+b+c) ----> 29% (a+b+c)
  • misia_95 Znajoma
    Postów: 21 0

    Wysłany: 3 lipca, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia24 wrote:
    https://zapodaj.net/c009c4a246e4d.jpg.html dziewczyny pomożcie czy to pozytyw?

    Wydaje mi się, że tak. Dziewczyny wyszedł mi prawdopodobnie test pozytywny 1.07. Wczoraj były przytulanki, a dzisiaj od kilkunastu minut boli mnie odcinek lędźwiowy z lewej strony i okolice lewego jajnika. Czy możliwe, że to owulacja?

  • Gosia24 Ekspertka
    Postów: 209 69

    Wysłany: 3 lipca, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że tak, ja miałam pobolewanie podbrzusza jak na okres a teraz tylko sporadyczjie czuję jajniki i mam nadzieje ze owu będzie bo nie mam monitoringu a po nasteonym okresie ide na drożność jajowodów. Więc w czasie zaraz po okresie moze nie być widać czy coś rośnie czy nie :(

    👩24l. -> PCOS potwierdzone badaniami lab i obrazem USG
    ▪️brak owulacji
    ▪️niedoczynność tarczycy -> Eythyrox 75/88
    ▪️ stymulacja owulacji od 03.21
    ▪️ 4 cykl stymulowany Lametta 2x1

    🧔25l.
    ▪️badanie nasienia: morfologia 2% ---> 24%
    ▪️ obniżona ruchliwość 40% (a+b+c) ----> 29% (a+b+c)
  • Dorka Znajoma
    Postów: 18 22

    Wysłany: 7 lipca, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny kiedy najlepiej wykonać test owulacyjny. Rano nie a potem to idę do pracy i w ciągu dnia pije dużo wody. Czy godzina 18 będzie dobra jeżeli od 15 ograniczyłabym spożycie płynów? Dziękuję za odpowiedź 😉

  • Sylza Debiutantka
    Postów: 11 3

    Wysłany: 10 lipca, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba godzina nie ma znaczenia. Ja tez dużo pije i zrobiłam dziś z takiego „na siłę” z dosłownie kilku kropelek i wyszedł chyba bo pozytywny i tak się spodziewałam ze może być owu dziś :)
    Zerknie ktoś? Mierzylam wcześniej temperaturę a ostatnio przez przeziębienie zaczęła mi wychodzić jakaś dziwnie niska wiec kupiłam te testy z domowego laboratorium
    https://zapodaj.net/b909fcef1691e.jpg.html

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 12:26

    Spirala Jaydess do 2.04.2021 - początek starań

    Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020)
  • Księgowa Autorytet
    Postów: 2591 3492

    Wysłany: 10 lipca, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylza wrote:
    Chyba godzina nie ma znaczenia. Ja tez dużo pije i zrobiłam dziś z takiego „na siłę” z dosłownie kilku kropelek i wyszedł chyba bo pozytywny i tak się spodziewałam ze może być owu dziś :)
    Zerknie ktoś? Mierzylam wcześniej temperaturę a ostatnio przez przeziębienie zaczęła mi wychodzić jakaś dziwnie niska wiec kupiłam te testy z domowego laboratorium
    https://zapodaj.net/b909fcef1691e.jpg.html

    No ewidentnie pozytywny!

    25 cs - udało się 💕
    Hashimoto + GB.
    Trombofilia.
    _______________________________________________
    PAI-1 4G homo.
    Czynnik II (protrombiny) hetero.
    TSH - 0.02 (0,35-4,94) -> 0,32
    FT3 - 3.73 (1,71-3,71) -> 3,29
    FT4 - 1.22 (0,7-1,48) -> 0,97
    TRAb - 7.46 (<1.22) -> 5,16
    _______________________________________________
    Zaczynamy leczenie:
    Acard 150.
    Thyrosan 50/25.
    Neoparin 0,4.
    _______________________________________________
    10dpo - beta 43,9
    12dpo - beta 144,8

    h44e3e3ks2dpr3ad.png
  • GorzkoGorzko Koleżanka
    Postów: 32 4

    Wysłany: 10 lipca, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka wrote:
    Hej dziewczyny kiedy najlepiej wykonać test owulacyjny. Rano nie a potem to idę do pracy i w ciągu dnia pije dużo wody. Czy godzina 18 będzie dobra jeżeli od 15 ograniczyłabym spożycie płynów? Dziękuję za odpowiedź 😉

    Podobno testy są wiarygodniejsze, kiedy się ich nie robi z takiego rozcieńczonego moczu. Zatem jeśli ograniczysz płyny od 15 i zrobisz o 18 test to wydaje się być w sam raz.

    Ja zawsze robiłam dwa razy - rano i właśnie po pracy.

    32 lata, AMH 7,14

    09.2019 - rozpoczecie starań
    09.2020 - badanie nasienia, parametry ok
    10.2020 - wizyta u endokrynologa (tsh 3.2; anty tpo 68) - hashimoto, start euthyrox
    01.2021 - tsh 1.4 (obecna dawka euthyrox 37.5)
    02.2021 - OviKlinika
    03.2021 - lametta + ovitrelle + duphaston
    04.2021 - lametta + ovitrelle + duphaston
    05.2021 - cykl naturalny
    06.2021 - sonoHSG, jajowody drożne
    07.07.21 - 1IUI: 13 dpi betahcg <1
  • malinowepole88 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 19 lipca, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny 😉, to mój pierwszy post ogólnie na forum. Piszę ponieważ mam problem z testem owulacyjnym firmy Clearblue... Mianowicie zrobiłam test w 14 dc wieczorem i wyszła mi uśmiechnięta buźka. Ok... i dzisiaj dla pewności (mimo, że producent zapewnia, że nie trzeba już robić kolejnych testów) wykonałam kolejny test o mniej więcej tej samej h i znowu uśmiechnięta buźka. Wyjęłam pasek i faktycznie kreska testowa w miarę mocna. Zdziwiona tym faktem, po 10 minutach zrobiłam jeszcze jeden test, ale włożyłam do nowego testera ten poprzedni co wyszły dwa dni pod rząd uśmiechnięte buźki w użytku mam od wczoraj bo stary gdzieś zapodziałam. I co ? Kółeczko puste i kreska ledwo widoczna. Jak tu mam wierzyć w te testy? Mam nieregularne cykle i ciężko mi idealnie wstrzelić się w owulkę. Jedyne co to mam obecnie wrażliwe piersi co świadczy o tym, że możliwe iż owulacja się zbliża. O śluzie nie będę pisać bo to różnie znim bywa 😆😂🙈. Zdarzyła Wam się taka sytuacja z tym testem, że dwa dni pod rząd wyskakuje uśmiechnięty pyszczek? Dodam, że to nie są te testy Clearblue (z fioletowymi zatyczkami od pasków testowych) gdzie buźka miga przez parę dni a potem w jeden dzień nie miga co oznacza dzień owylacji. No nic trochę się rozpisałam 🥴😬🤭Będę wdzięczna za jakiś odzew. Pozdrówki 🥰.

‹‹ 66 67 68 69 70
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego