Testy owulacyjne negatywne
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny u mnie od 9 dc testy ciągle negatywne. Dziś 15dc i nadal nic. Wczoraj się poirytowałam tym faktem i postanowiłam zrobić badanie LH z krwi. Ku mojemu zaskoczeniu wynik 138 mIU/ml przy normie dla fazy owulacyjnej 14-98 mIU/ml. I teraz już całkowicie zgłupiałam. Nie dość że testy owulacyjne negatywne ( tu zakładam, że mogą być wadliwe) to skąd wynik LH ponad normę? Czy jest to także stan niepokojący?
-
Hej dziewczyny.Ja robię testy te z allegro i przedwczoraj był pozytywny bo kreska testowa była znacznie ciemniejsza od kontrolnej i tego samego dnia pożnym wieczorem było przytulanko.. dziś już kreska kontrolna mocniejsza od testowej więc lh spadł.Zobaczymy za 2 tyg czy się udało...Justi8611
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny! Staramy sie od dwoch cykli o bobaska! Cykle dlugie 28-36 w pierwszym myslalam ze owu mam w 16dc no i niestety nie udalo sie! w obecnym cyklu zastosowalam elektroniczny clear blue i paskowe testy jednoczesnie. Mierzylam codziennie rano dwoma testami. Paskowy pokazywal mi owulacje dosc czesto z tym ze kreska testowa nigdy nie byla tak wyrazna jak kontrolna generalnie to strasznie przy tych paskowych glupialam bo nie wiedzialam juz co widze i jaka jest intensywnosc kreski. Elektroniczny test pokazywal mi pusty okrag az do 23dc kiedy praktycznie sie poddalam bo myslalam ze nie mam owulacji i wtedy zobaczylam usmiechnieta buźke! na paskowym znowu to samo dwie kreski jedna mniej intensywna. @ za 2 dni o ile nic sie nie przesunelo a moglo przy tak poznej owulacji... OBY NIE PRZYSZLA!
-
nick nieaktualnyOLA SZ wrote:hej dziewczyny! Staramy sie od dwoch cykli o bobaska! Cykle dlugie 28-36 w pierwszym myslalam ze owu mam w 16dc no i niestety nie udalo sie! w obecnym cyklu zastosowalam elektroniczny clear blue i paskowe testy jednoczesnie. Mierzylam codziennie rano dwoma testami. Paskowy pokazywal mi owulacje dosc czesto z tym ze kreska testowa nigdy nie byla tak wyrazna jak kontrolna generalnie to strasznie przy tych paskowych glupialam bo nie wiedzialam juz co widze i jaka jest intensywnosc kreski. Elektroniczny test pokazywal mi pusty okrag az do 23dc kiedy praktycznie sie poddalam bo myslalam ze nie mam owulacji i wtedy zobaczylam usmiechnieta buźke! na paskowym znowu to samo dwie kreski jedna mniej intensywna. @ za 2 dni o ile nic sie nie przesunelo a moglo przy tak poznej owulacji... OBY NIE PRZYSZLA!
Trzymam kciuki, by @ sie nie pojawila! Ja juz nie wiem, czy ufac bardziej testom, czy dolegliwosciom okoloowulacyjnym i swojej intuicji -
Najpewniejszym sposobem jest monitoring cyklu.
Ja tez robiłam testy, mierzylam temperaturę i wszystko wskazywało na owulacje, a okazało się,że jest problem.
No i oczywiście drożność jajowodow. Bez tego badania nie ma sensu ani stymulowac cykl ani męczyć się z testami i pomiarami.
Jeśli jajowody sa niedrozne to można tak w nieskończoność.mkwia -
A Ja wam powiem dziewczyny,że po mimo kochania się 12h po pozytywnym teście owulacyjnym i 2 dni poźniej też to niestety nie zaszłam w ciążę...Niestety n ie jest tak łatwo a jest ze mną wszystko w porządku bo owulacje miałam 3 miesiące temu potwierdzoną monitoringiem i badania hormonalne też wyszły ok.Cykle mam różnie bo wahają się od 28 dni do nawet 32 ale z przewagą tych 28dniowych. Podejrzewam,że może mąż ma słabe żołnierzyki ale podaje mu witaminy już od 2 miesięcy ponad...Justi8611
-