Odpowiedz
Forum > W oczekiwaniu na owulację > Testy owulacyjne negatywne
Dowiedz się czym jest OvuFriend i w jaki sposób pomoże Ci zajść w ciążę
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

wielka_nadzieja
Nowa
Postów: 2
1

Wysłany: 6 sierpnia, 22:21
Cytuj | (1) | Zgłoś
Cześć dziewczyny,

Czy to możliwe, żeby testy owulacyjne były ciągle negatywne mimo owulacji? Z tego co rozumiem wykrywają pik LH - czułość na moim teście to 25mIU/ml.
Robię je już któryś cykl, druga kreska najpierw pojawia się bladziutka (cień), później przybiera na kolorze, ale NIGDY (!) nie jest tak samo wybarwiona jak czerwona kreska kontrolna (używam testów z Rossmanna, wcześniej z allegro). Później nagle znika całkowicie.
Natomiast robiłam sobie badania w tym cyklu i tak:

15dc:
estradiol 420 pg/ml [faza owulacyjna: 85 - 475]
LH 72,6 mIU/ml [owulacja: 14-95]

Z tego chyba wynika, że pik LH był, prawda? Dlaczego w moczu go nie wykrywa? W poprzednim cyklu było to samo, poziom LH we krwi ok. 40 mIU/ml wtedy, a z moczu testy ujemne (kreska testowa słabsza niż kontrolna).

Progesteron też chyba w porządku, dziś jest 5dzień po (ewentualnej) owulacji i progesteronu mam 14ng/ml [norma: 1,7-25] - a dziś jest dopiero 5dpo, zrobięza 2-3 dni i okazę się czy jeszcze wzrośnie (w poprzednim cyklu było 19).

Z tego co czytam, to estradiol >200 świadczy o jednym dojrzałym pęcherzyku, pik LH >20 świadczy o prawidłowym działaniu LH, progesteron >10 o owulacji.
Ja mam znacznie wyższe wyniki, a testy owu nigdy nie pokazują pozytywnego wyniku...

Bellakawa lubi tę wiadomość


Isaura81
Autorytet
Postów: 1094
439

Wysłany: 6 sierpnia, 23:17
Cytuj | (2) | Zgłoś
Nie każdej testu wychodzą. Możesz dużo pić albo nie wyłapywać skoku kg. Wyniki masz dobre więc nie ma się co martwić. Jeśli po ovulacji progesteron ładnie rośnie to tym bardziej.
Ja testowałam kilka marek testów ovu i tylko jedne mi wychodzily. Wyniki Lh miałam tak samo wysokie jak twoje, obu potwierdzona monitoringiem a testy negatywne.

Karolina2787, Renes lubią tę wiadomość

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3

wielka_nadzieja
Nowa
Postów: 2
1

Wysłany: 7 sierpnia, 11:29
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziękuję za pomoc :)


Martek&M
Przyjaciółka
Postów: 182
30

Wysłany: 8 sierpnia, 10:55
Cytuj | (0) | Zgłoś
witam, jestem tu nowa ;)

Wczoraj robiłam test ovu i niestety negatywny :( wielkie rozczarowanie

mimo pobolewania jajnika i ogólnego uczucia ciężkości

dzisiaj kolejne sprawdzenie - może wyjdzie tym razem

są mega upały - myślicie że picie dużej ilości wody (prawie 2l dziennie) wpływa na to że testy ovu nie wychodzą?

5cs o małego Baranka <3
a9a36677f74833170a601ac3cfd89906.png
FSH - 7,55 mlU/ml (norma 3,03 - 8,08 mlU/ml)
LH - 20,42 mlU/ml (norma 2,39 - 6,60 mlU/ml)
Estradiol - 64.66 pg/mL (norma 12.40-233.00)
Prolaktyna - 11.34 ng/mL (norma 4.79-23.30)
Testosteron - 0.47 ng/mL (norma 0.06-0.82)
SHBG - 38.43 nmol/L (norma 26.10-110.00)
TSH - 1,086 µIU/ml (norma 0,35 - 4,94 )

przedszkolanka:)
Autorytet
Postów: 10028
5255

Wysłany: 8 sierpnia, 12:16
Cytuj | (1) | Zgłoś
Martek&M napisała:
witam, jestem tu nowa ;)

Wczoraj robiłam test ovu i niestety negatywny :( wielkie rozczarowanie

mimo pobolewania jajnika i ogólnego uczucia ciężkości

dzisiaj kolejne sprawdzenie - może wyjdzie tym razem

są mega upały - myślicie że picie dużej ilości wody (prawie 2l dziennie) wpływa na to że testy ovu nie wychodzą?

Tak oczywiście. Nawet na opakowaniu jest napisane,zeby 2h przed testem ograniczyć plyny ;)

adriette lubi tę wiadomość

3 cs o rodzeństwo z inofolic
Długie cykle.

relg20mmmizyz3er.png
bfarxzdvg13v7me1.png

Wrzesień'18 ciąża biochemiczna :(

Martek&M
Przyjaciółka
Postów: 182
30

Wysłany: 8 sierpnia, 15:10
Cytuj | (0) | Zgłoś
przedszkolanka:) napisała:
Tak oczywiście. Nawet na opakowaniu jest napisane,zeby 2h przed testem ograniczyć plyny ;)

Niby tak zrobiłam ale wcześniej w ciągu całego dnia w pracy wypiłam dużo... Może dlatego hmm...

Dzisiaj powstrzymuje się i aż takie ilości nie wchodzą :) po południu będę sprawdzać :)

5cs o małego Baranka <3
a9a36677f74833170a601ac3cfd89906.png
FSH - 7,55 mlU/ml (norma 3,03 - 8,08 mlU/ml)
LH - 20,42 mlU/ml (norma 2,39 - 6,60 mlU/ml)
Estradiol - 64.66 pg/mL (norma 12.40-233.00)
Prolaktyna - 11.34 ng/mL (norma 4.79-23.30)
Testosteron - 0.47 ng/mL (norma 0.06-0.82)
SHBG - 38.43 nmol/L (norma 26.10-110.00)
TSH - 1,086 µIU/ml (norma 0,35 - 4,94 )

olcia77
Autorytet
Postów: 311
172

Wysłany: 8 sierpnia, 17:28
Cytuj | (2) | Zgłoś
Dziewczyny jak dla mnie testy to istna bujda.. martwilam sie ze nie mam owulacji, bo testy negatywne kazdy cykl.
Poszlam do ginekologa, potwierdzil ze jestem dzien przed owulacja( gdzie testy ciagle negatywne) i jestem w ciazy.

przedszkolanka:), Isaura81 lubią tę wiadomość

Hiperprolaktynemia, niedoczynnosc tarczycy
4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.
uwo9yx8dep43mnub.png

Syska2202
Ekspertka
Postów: 143
73

Wysłany: 12 sierpnia, 11:17
Cytuj | (0) | Zgłoś
Jak to z tymi testami ovu jest ?
ff376aef81da043cf67cddc6f4006f6d.png
Zobaczcie wykres skok temperatury jest a testy negatywne ?

7470gov3240j7cc4.png

Martek&M
Przyjaciółka
Postów: 182
30

Wysłany: 13 sierpnia, 09:23
Cytuj | (0) | Zgłoś
U mnie nadal testy owu negatywne :( lekuchno bledziutka druga kreseczka a 20 dzień cyklu :(

nie mialam nigdy jakiś super regularnych cykli ale zaczynam się mocno martwić... skoku temperatury też jeszcze nie mam

chyba ten cykl będzie można zaliczyć do straconych :(

5cs o małego Baranka <3
a9a36677f74833170a601ac3cfd89906.png
FSH - 7,55 mlU/ml (norma 3,03 - 8,08 mlU/ml)
LH - 20,42 mlU/ml (norma 2,39 - 6,60 mlU/ml)
Estradiol - 64.66 pg/mL (norma 12.40-233.00)
Prolaktyna - 11.34 ng/mL (norma 4.79-23.30)
Testosteron - 0.47 ng/mL (norma 0.06-0.82)
SHBG - 38.43 nmol/L (norma 26.10-110.00)
TSH - 1,086 µIU/ml (norma 0,35 - 4,94 )

Syska2202
Ekspertka
Postów: 143
73

Wysłany: 13 sierpnia, 11:03
Cytuj | (0) | Zgłoś
Może akurat wypadł Ci cykl bezowulacyjny

7470gov3240j7cc4.png

Syska2202
Ekspertka
Postów: 143
73

Wysłany: 13 sierpnia, 11:04
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja też się martwiłam. Bo skok ładny a testy negatywne. Teraz tylko mam nadzieję że tempka się utrzymuje i @ nie przyjdzie ...

7470gov3240j7cc4.png

Martek&M
Przyjaciółka
Postów: 182
30

Wysłany: 13 sierpnia, 12:03
Cytuj | (0) | Zgłoś
Syska2202 napisała:
Ja też się martwiłam. Bo skok ładny a testy negatywne. Teraz tylko mam nadzieję że tempka się utrzymuje i @ nie przyjdzie ...

Trzymam kciuki żeby właśnie tak było :)

5cs o małego Baranka <3
a9a36677f74833170a601ac3cfd89906.png
FSH - 7,55 mlU/ml (norma 3,03 - 8,08 mlU/ml)
LH - 20,42 mlU/ml (norma 2,39 - 6,60 mlU/ml)
Estradiol - 64.66 pg/mL (norma 12.40-233.00)
Prolaktyna - 11.34 ng/mL (norma 4.79-23.30)
Testosteron - 0.47 ng/mL (norma 0.06-0.82)
SHBG - 38.43 nmol/L (norma 26.10-110.00)
TSH - 1,086 µIU/ml (norma 0,35 - 4,94 )

Syska2202
Ekspertka
Postów: 143
73

Wysłany: 13 sierpnia, 16:31
Cytuj | (0) | Zgłoś
Martek&M napisała:
Trzymam kciuki żeby właśnie tak było :)
Ok nawet nie wiesz jak bym chciała chociaż i tak czuję że jeszcze jakieś problemy za rogiem czekają ...

7470gov3240j7cc4.png

JagnaaJankowskaa
Znajoma
Postów: 17
3

Wysłany: 20 sierpnia, 22:55
Cytuj | (0) | Zgłoś
Martek&M napisała:
witam, jestem tu nowa ;)

Wczoraj robiłam test ovu i niestety negatywny :( wielkie rozczarowanie

mimo pobolewania jajnika i ogólnego uczucia ciężkości

dzisiaj kolejne sprawdzenie - może wyjdzie tym razem

są mega upały - myślicie że picie dużej ilości wody (prawie 2l dziennie) wpływa na to że testy ovu nie wychodzą?

Z doświadczenia powiem, ze w pierwszym cyklu z testami tez same negatywy wychodzily, az ktoras z dziewczyn mi napisala zeby w jednym dniu, gdzie podejrzewasz ze pik wyjdzie zrobic w roznych porach i tak na moim dzisiejszym przykladzie- testy robilam o 5:00, 11:30, 15:30 , 20:40. Ten o 15:30 wyszedl pozytywny a reszta negatywna. Czasami mozna poprostu przegapic moment, wiec nie stresuj sie.ja robie testy slupkowe z rossmanna facelle, inne mnie zawiodly.

Problem męski: Oligoasthenozoospermia

09.2018:
Obj. 1,4 ml
Koncentracja 0,5
Ilość 0,7
RP 4%
RNP 2%
IM 94%

Renes
Koleżanka
Postów: 60
57

Wysłany: 9 września, 21:47
Cytuj | (0) | Zgłoś
To dużo wyjaśnia. Robię testy ovu w okolicach spodziewanej owulacji i na każdym wychodzi negatyw. Mąż już zaczyna mieć dosyć mojego biadolenia... A tu się okazuje, że niepotrzebnie się aż tak przejmuję. Chyba pójdę na monit w następnym cyklu, jeśli w tym nic nie wskoczy.

Starania o pierworodne.

Euthyrox.

Renes
Koleżanka
Postów: 60
57

Wysłany: 10 września, 19:03
Cytuj | (0) | Zgłoś
Jest owulka. Bo to chyba jest pozytyw, nie?
https://naforum.zapodaj.net/3e58b25d56ee.jpg.html

Starania o pierworodne.

Euthyrox.

julka_kulka
Przyjaciółka
Postów: 299
143

Wysłany: 17 września, 12:09
Cytuj | (0) | Zgłoś
moim zdaniem pozytyw

km5sgu9r4z5eztia.png

Olaa..32
Koleżanka
Postów: 102
9

Wysłany: 17 września, 12:48
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hej wam ;) Mam pytanie, czy ten test w 15 dniu cyklu jest pozytywny? https://zapodaj.net/aa6b9666269eb.jpg.html


Sasanka5
Debiutantka
Postów: 15
7

Wysłany: 6 listopada, 19:22
Cytuj | (0) | Zgłoś
Uf, jak dobrze wiedziec, ze testy owulacyjne nie zawsze sa wyrocznia :)

oy6jzlo8ba1uq4k5.png

Aniolek 06.07.2018 [*]

Aśka53
Nowa
Postów: 1
0

Wysłany: 7 listopada, 19:05
Cytuj | (0) | Zgłoś
Witam robiłam testy owu w 14,15,16 dc była widoczna druga kreska w 17,18 i dziś 19 dc kreska słabnie. Czy to normalne? Owu prawdopodobnie będzie w 24dc jest szansa że może zciemniec czy raczej owu nie bedzie?



Zajdź w ciążę dwa razy szybciej

Sprawdź OvuFriend Premium

  • wyznaczanie dni płodnych
  • dieta płodności
  • innowacyjny algorytm

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)