X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Usg 3 dni po owulacji
Odpowiedz

Usg 3 dni po owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mania901 Nowa

Wysłany: 1 lutego 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie bo jestem totalnie zielona... miałam dzisiaj wizytę u lekarza. Okazało się że owulacja była (bynajmniej tak mi powiedział) i że jest mały pęcherzyk. Nie wiem co to oznacza? dzień przed owulacja, przytulaliśmy się. Z moich obserwacji, pęcherzyk pękł we wtorek. Ale co oznacza to co widział na monitorze? Mogło dojść do zapłodnienia? Czy jeśli by do niego nie doszło, to jajeczko się wchłonie? Proszę o wyrozumiałość, bo jestem nowa w tych sprawach :D
    Wizytę miałam, ponieważ mam nie regularne i długie cykle, oraz obfite miesiączki. Przez 8 lat bez zabezpieczenia, nie ma też dzidzi :( Dostałam receptę na duphaston i inofem, który ma pomóc w owulacji i skrócić cykle.

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz pewnie widział ciałko żółte :)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ