Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Wodnisty śluz a owulacja...
Odpowiedz

Wodnisty śluz a owulacja...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. A więc okres dostałam 19 ( powinien być 24) i od 1 marca powinnam mieć dni plodne tak przewiduje mój kalendarzyk. Ale w dni płodne mam wodnisty śluz czemu nie mam rozciagliwego i czy mając ten wodnisty może być owulacja? W styczniowym cyklu z 6 dni miałam wodnisty ( w dniu przewidywanej owulacji wodnisty z lekką domieszka galarety dziwnej) nie kochałam się niestety wtedy z partnerem bo był w delegacji ale gdy nie miałam dni płodnych tak jak wyznaczył to mój kalendarzyk była to Niedziela pojawił się śluz książkowy idealny jak mogę go tak nazwać i nie ufam juz kalenarzykowi miałam Nadzieję że to dzień owulacji lecz nie czułam bólu owulacyjnego.19 przyszła @... Pomóżcie mi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 22:43

• Shibuya Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a sprawdzasz szyjkę?
    ja też myślałam, że mam tylko śluż wodnisty, a wczoraj jak sprawdzałam to śluz który pozostał mi na palcu mogłam rozciągnąć na kilkanaście centymetrów. A tak to na majtkach wyglądał jak sama woda...

km5s8ribzosjb8kh.png
  • bejka Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wkładać paluchy i sprawdzać tam? Ja dopiero się uczę obserwacji śluzu, nigdy w życiu nie zaobserwowałam u siebie rozciagliwego przrzroczystego śluzu jak w książce.trochę mnie to martwi.. Jeśli juz to woda lub lepki lub kremowy lekko rozciągnięty.

1000 lubi tę wiadomość

21 tydzień ciąży
  • bejka Znajoma

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. mam moze glupie pytanie ale nie wiem jak to jest. Czy w sam dzien owulacji robi sie usg dopochwowe? Czy to zle nie wplywa na przemieszcxajaca sie komorke?

21 tydzień ciąży
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam wczoraj USG, co prawda był jeszcze pęcherzyk 21 mm, ale nie sądzę, że usg źle wpływa :)
    tak samo jak w ciąży też przecież nie szkodzi na dzidzię :)

ja nie lubię tej szyjki sprawdzać, nigdy nie wiem jaka ona jest, ale dzięki temu widzę mniej więcej jaki mam śluz chociaż i to czasem ciężko określić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 20:40

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wiem to usg nie wpływa na proces owulacji :) sama się dowiadywałam przed badaniem :)

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ