WYNIKI BADAŃ - pomóżcie !!!
-
Heeej, bardzo Was prosze jako te bardziej doświadczone o analizę wyników. Badania robione 2 dnia cyklu:
FSH - 5,89 mlU/ml bez podanej normy
LH - 5,38 mlU/ml bez podanej normy
estradiol - 46 pg/ml bez podanej normy
prolaktyna 16,24 ng/ml norma 5,18-26,53
testosteron 68,69 ng/dl norma 7,21 - 79,31
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam.Pisze tutaj,bo staram się o drugie dziecko,niestety chyba jest problem,gdyż od dłuższego czasu nie moge zajść,niedawno byłam na wizycie u lekarza i apni stwierdziła,że moje jajniki są takie na granicy(cokolwiek to znaczy ?)kazałą zrobić badania w 3dc,czy możecie mniej więcej powiedziec,czy one są dobre te wyniki:
FSH 6,22
LH 8,47 .Marwie się tym .dziewczyny czy grozi mi Pcos ? -
Czy może ktoś mi zinterpretować wyniki badań?? Wyszedł mi jakiś masakryczny poziom prolaktyny, przy czym progesteron mam w normnie 14,2. FSH ok 16, LH 9. PRL wyszło 847 mIU/1 przy normie laboratorium 102 - 496. Lab podkreśliło mi wynik na czerwono Nie mam żadnych innych złych objawów tak wysokiej prolaktyny, miesiączki zawsze są i regularne, w tym cyklu wykres pokazał mi owulację, więc jak to jest możliwe? W tym miesiącu kilka dni przed badaniem miałam bardzoi silny stres, czy to mogło jednorazowo wpłynąć na PRL?? Zamierzam powtórzyć badanie w przyszłym miesiącu i chyba muszą zbadać tarczycę... Jak myślicie?
-