X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację WYNIKI BADAŃ - pomóżcie !!!
Odpowiedz

WYNIKI BADAŃ - pomóżcie !!!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej, bardzo Was prosze jako te bardziej doświadczone o analizę wyników. Badania robione 2 dnia cyklu:

FSH - 5,89 mlU/ml bez podanej normy
    LH - 5,38 mlU/ml bez podanej normy
    estradiol - 46 pg/ml bez podanej normy
    prolaktyna 16,24 ng/ml norma 5,18-26,53
    testosteron 68,69 ng/dl norma 7,21 - 79,31

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo dobre wyniki :)

Aaeemm lubi tę wiadomość

• Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaS1234 wrote:
    bardzo dobre wyniki :)
    A ten testosteron nie za wysoki ??

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na testoronie sie nie znam ale mysle ze jest ok :) miesci sie przeciez w normie ;) a to najwazniejsze :)

Aaeemm lubi tę wiadomość

• Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za pomoc :)

AgnieszkaS1234 lubi tę wiadomość

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Pisze tutaj,bo staram się o drugie dziecko,niestety chyba jest problem,gdyż od dłuższego czasu nie moge zajść,niedawno byłam na wizycie u lekarza i apni stwierdziła,że moje jajniki są takie na granicy(cokolwiek to znaczy ?)kazałą zrobić badania w 3dc,czy możecie mniej więcej powiedziec,czy one są dobre te wyniki:
    FSH 6,22
    LH 8,47 .Marwie się tym .dziewczyny czy grozi mi Pcos ?

• kayama Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może ktoś mi zinterpretować wyniki badań?? Wyszedł mi jakiś masakryczny poziom prolaktyny, przy czym progesteron mam w normnie 14,2. FSH ok 16, LH 9. PRL wyszło 847 mIU/1 przy normie laboratorium 102 - 496. Lab podkreśliło mi wynik na czerwono :/ Nie mam żadnych innych złych objawów tak wysokiej prolaktyny, miesiączki zawsze są i regularne, w tym cyklu wykres pokazał mi owulację, więc jak to jest możliwe? W tym miesiącu kilka dni przed badaniem miałam bardzoi silny stres, czy to mogło jednorazowo wpłynąć na PRL?? Zamierzam powtórzyć badanie w przyszłym miesiącu i chyba muszą zbadać tarczycę... Jak myślicie?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ