X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Wyrzut LH/owulacja/ clearblue
Odpowiedz

Wyrzut LH/owulacja/ clearblue

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Madzia91 Debiutantka

Wysłany: 20 października 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 18.10 z rana robiłam test owulacyjny był negatywny ale strasznie bolały mnie jajniki, o 12 zrobiłam jeszcze raz i wyszedł pozytywny, umiechnieta buzka, dzisiaj 19.10 już jest negatywny. Możliwe ze to był jakiś błąd ? Czy którejś z was zdarzyło się ze test owulacyjny pokazywał tylko raz uśmiechnięta buźkę i później nie ? ( test różowy)

Gosiar1988 lubi tę wiadomość

• kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasadniczo test owulacyjny powinien wyjść pozytywny 1 raz, kiedy mamy najwyższe stężenie hormonu LH tuż przed owulacją. Później owulaki są negatywne-bladziochy. Oczywiście zdarza się, że wydzie test pozytywny kilka dni z rzędu, ale to wynika tylko z tego że pik hormonu jest dłuższy niż 1 dzień.

age.png
  • Gosiar1988 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia91 wrote:
    Dziewczyny 18.10 z rana robiłam test owulacyjny był negatywny ale strasznie bolały mnie jajniki, o 12 zrobiłam jeszcze raz i wyszedł pozytywny, umiechnieta buzka, dzisiaj 19.10 już jest negatywny. Możliwe ze to był jakiś błąd ? Czy którejś z was zdarzyło się ze test owulacyjny pokazywał tylko raz uśmiechnięta buźkę i później nie ? ( test różowy)
    To jest normalne , testy te pokazują uśmiechnięta buźkę zazwyczaj 10 godzin ( wtedy jest najwyższe stężenie LH)
    Pozdrawiam
    Wszystko jest ok ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ