2 raz w ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
witam kochane, nie wiem czy nie powielam postu-jeśli tak jak można proszę o link do stonki.
Nurtuje mnie od wczoraj pytanie, ponieważ jestem już mamą( w ciąży co prawda byłam 7 lat temu)zastanawia mnie fakt, czy kobietki,które były już w ciąży, zachodząc w nią drugi raz szybciej wyczuwają objawy? czy są może jeszcze słabsze, a może jak mówią każda ciąża jest inna i trudno coś wróżyć:)wdzięczna za wszelkie odpowiedzi:) -
Hej,ja drugą ciąże wyczułam bardzo szybko około tydzień przed terminem @.A to dlatego,że już wiedziałam co oznacza ogromna senność w ciągu dnia,a nie znoszę spać w dzień Za to w 1 ciąży nie miałam długo mdłości,nie odrzuciło mnie od kawy ani od papierosów przed @.Za to w 2 ciąży od razu odrzuciło mnie od kawy.No ale to może też zależy od płci,z 1 jest chłopiec,z 2 dziewczynka
-
Ja w pierwszej ciąży przed terminem @ byłam:
- senna,
-tydzień przed terminem @ cały dzień mnie mdliło ( może w dzień zagnieżdżenia )
- 4 dni przed terminem @ miałam rewelacje jelitowe, które trwały jeszcze nawet po zrobieniu testu ciążowego ( chyba wynik wyższego progesteronu)
-wzdęcia ( takie, że aż wstyd)
-temp 37,4-ale zmierzona wyrywkowo, chyba w terminie @ i to pod pachą z ciekawości( wtedy nie wiedziałam o co chodzi z mierzeniem temp, bo udało się w 1 cyklu starań). Pamiętam dokładnie, bo pisałam o tym na forum a teraz skopiowałam
teraz jest tak:
-7 dni przed terminem @ biegunka
-7 dni przed terminem @ mdłości
-5 dni przed terminem @ senność trwająca 1 dzień
-wzdęcia;-)
zobaczymy co z tego będzie....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 19:03
Dawidek czeka na rodzeństwo... -
dodam jeszcze, że przed @ jakieś 5 dni zrobiłam test, bo czułam się jak by mnie łapało jakieś przeziębienie, a bałam się wziąć tabletek, wyszedł negatywny, dzień po @ wyszedł pozytywny-druga kreska blada..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 19:04
Ja w pierwszej ciąży, bo nie planowana. Nie widziałam żadnych objawów albo nie zwracalam na nie uwagi. Pewnej nocy, miałam sny ze jestem w ciąży. I rano pierwsze co zrobiłam, wstałam i pojechałam po Test i odrazu dwie kreseczki to było jakoś 3 dni przed@. Więc u mnie instynkt skusil mnie zrobić Test
-
u mnie w tym m-cu na słupie przed domem siedział bocian, koleżanka się śmiała, żebym uważała ( ona nic nie wie o staraniach ) he he , żeby to bocian przynosił dzidzie to ja już w tym cyklu bym miała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 22:03
pasia27 lubi tę wiadomość
No i bocian chyba zostawił mi prezent Dzisiaj zrobiłam test i wyszła druga kreska-blada, cień cienia, ale jest
Co do objawów, to okazały się ciążowe, także bardzo podobne do tych z pierwszej ciążypasia27, Wiki81, moremi lubią tę wiadomość
Gratuluj serdecznie, ja obecnie czekam na testowanie. Powinnam mieć za tydzień. Nie mam jednak żadnych objawów. Najbardziej się martwię, że nic nie czuję na piersiach.
No mam jeden objaw - spanie. Dawno juz nie spałam w dzień, a w tym tyg codziennie sobie drzemkę ucinam popołudniową. Znowu właśnie spałam. Ale to traktuję ze zmęczenia.
Jeszcze raz gratuluję. Pewnie miałaś cudowne święta.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Witaj pasia27, a karmisz piersią? Może to jest powodem nieregularnych @?
Wiki81, to trzymam kciuki, żeby się udało.
Ja ten cykl prawie spisałam na straty, byłam przeziębiona, program przesuwał mi owulację dwa razy ( choć ja myślę że mi źle wyznaczył) na dodatek temp najniższa z cykli w których mierzyłam. Wzrosła dopiero w dzień w którym zrobiłam test Objawy miałam, ale nie byłam pewna czy może organizm płata mi figla Także do końca trzeba mieć nadzieję, dzisiaj powtórzyłam test i kreseczka ciemniejsza
Czy też uważacie, że z drugim, jeszcze jak się planuje to jest trudniej. Pierwsza ciąża była zaskoczeniem, a drugiej nie mogę się doczekać... ehh A jak bym juz była to bym się strasznie martwiła co zrobię z pracą. Mam wrażenie że zawiodłabym wiele osób w pracy. Nie macie takich dylematów?www.styczniowki2015.phorum.pl
-
kurka wrote:Witaj pasia27, a karmisz piersią? Może to jest powodem nieregularnych @?
Wiki81, to trzymam kciuki, żeby się udało.
Ja ten cykl prawie spisałam na straty, byłam przeziębiona, program przesuwał mi owulację dwa razy ( choć ja myślę że mi źle wyznaczył) na dodatek temp najniższa z cykli w których mierzyłam. Wzrosła dopiero w dzień w którym zrobiłam test Objawy miałam, ale nie byłam pewna czy może organizm płata mi figla Także do końca trzeba mieć nadzieję, dzisiaj powtórzyłam test i kreseczka ciemniejsza