4x testy ciążowe pozytywne, beta hcg negatywna
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZupelnie nie rozumiemm jak moga wyjsc testy pozytywne ktore wykrywaja bhcg w moczu skoro tego bhcg tam nie ma? Bo nie ma jej we krwi tzn nie ma ciazy? Nigdy mi nie wyszedl pozytywny test bez ciazy, takze moze zle to interpretujecie po prostu. Pozytyw jak odczytac jest na pudelku z tylu, ma byc dobrze widoczna rozowa kreska. Wszystko inne to negatyw.
-
U mnie to samo 3 testy pozytywne beta negatywna.. odczytanie testu ciążowego z moczu to chyba nic trudnego.., i średnio pojęty 4 latek by go odczytał wiec musi być problem z testami... ja robiłam pinki i z doz wszystkie ze słaba kreska widoczna po 10 minutach.. także chyba problem nie leży po stronie naszej interpretacjiLauren
11cs
Syn 2014 🥰 -
A tak w ogóle to kiedy powinnaś mieć @? I kiedy miałaś owu?Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
No to sporo Ci się spóźnia... A co do terminu owu to jest pewny? Miałaś monitoring, czy to na podstawie temperatury?Starania o drugie dziecko
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualny
-
A temperatura się ciągle utrzymuje wysoka? Może udostępnisz wykres? Ja bym powtarzała testy i betę też bym powtórzyła.Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
Morelowanowa wrote:Lauren, ja w sobote miałam dwie piękne kreski na teście vitam. To było po południu, więc nie zdążyłam kupić kolejnego testu. Po dwóch latach starań płakałam ze szczęścia....
A w niedziele, w terminie przylazła @, nadzieja się tliła...
A w poniedziałek beta 0.20> i po prostu rozpacz..
Jedyne pocieszające w tej całej sytuacji jest to że może coś się ruszyło, może od soboty beta zdążyła spaść- w lipcu mam wizyte u gina, może coś mi powie...A może to tylko felerny test...
Przykro mi, ja już nie zrobię żadnego testu sikanego. Napisz jak coś się dowiesz od ginekologaLauren
11cs
Syn 2014 🥰 -
Dziewczyny nie wiem jak udostępniać te wykresy. Temperatury już nie mierze i żadnych testów nie robie. Beta wyszła mega ujemna bo 0.1> na pytanie diagnosty czy to pewne ze brak ciąży odpowiedziała ze na 100,% ciąży nie ma i nie było. Chyba poczekam jeszcze do konca tyg o pójdę do ginekologa sprawdzić co się dzieje. Mam zaledwie 24 lata wiec nie sądziłam, ze mogłabym mieć jakiekolwiek problemy, miesiączka zawsze była na czas poczekam tydzień i zobaczymy. Myśle ze jakbym była w ciąży to beta nie wyszłaby ujemnaLauren
11cs
Syn 2014 🥰 -
Dziewczyny, nie wierze ze krew mogłaby sie mylić, szczególnie po 2 tyg od spóźniającej małpy. Testy po prostu oszalały, czytałam w internecie mnóstwo jest takich przypadków.. to tylko testy zachodzą różne reakcje chemiczne... chyba nie ma co się nimi sugerowaćLauren
11cs
Syn 2014 🥰 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-