antybiotyk
-
witam. od kilku dni jestem dosyć mocno przeziębiona- mam silny kaszel i ból gardła. czekałam do momentu, aż ovu wyznaczy mi owulacje i żeby minął termin tej, którą sama wyliczyłam. dłużej już nie dam rady , bo chyba płuca wypluje i poszłam do lekarza. mam przepisany antybiotyk Amotaks Dis i inhalacje z Nebbudu ( jest to steryd). oprócz czerwonego gardła jest czysto na płucach i oskrzelach, ale mam strasznego pietra bo nie wiem jakie mogą być konsekwencje leczenia i czy możne mi się opóźnić okres? czekałam tak długo z leczeniem, bo jeśli by się udało zakropkować, to jestem dopiero po owulacje a jeszcze przed zagnieżdżeniem (chyba), wiec maleństwo nie było by narażone na moje leki. bardzo liczę na tej cykl i jak na złość przypętało mi się przeziębienie. proszę pocieszcie minie
-
nick nieaktualnyJa ostatnio ( jeszcze przed staraniami ) brałam antybiotyk na zapalenie gardła, który może być stosowany przez kobiety w ciąży. Powiadomiłaś lekarza o tym, że jesteś w trakcie starań? Może przepisałby coś co by nie zaszkodziło ewentualnej ciąży... Nie wiem, ja bym chyba nie ryzykowała.
-
nick nieaktualnyAha. I osobiście znam kobietę która przez antybiotykoterapię ( nie była świadoma ciąży ) urodziła upośledzone dziecko. Nie chcę Cię straszyć, po prostu dla spokojnego sumienia zmieniłabym lek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 14:03
-
powiedziałam lekarce, ze się staramy, i ze jestem po owulacji, wiec nic już nie mogę zrobić. dala taki, który podobno można brać w ciąży, ale jestem ciekawa, czy któraś brała ten rodzaj leków i coś to zmieniło w oczekiwaniu na test. te infekcje łapią mnie coraz częściej, i coraz gorzej je leczyć, wiec zdecydowałam się na antybiotyk, bezy podleczyć się teraz na tyle dobrze, żeby przy ewentualnej ciąży nic się nie przypętało.
-
nick nieaktualny
-
Chyba sie jednak wstrzymam z antybiotykiem, bo z tego co wyczytałam to "Amoksycylina może zmniejszać stężenie estrogenów i progesteronu w osoczu" a ja mam coś kiepski przyrost temperatury. nie wiem czy antybiotyk ma wpływ na temperaturę, ale trochę się boje, wiec będę się leczyć później.
-
nick nieaktualny
-