Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie antybiotyk
Odpowiedz

antybiotyk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • amelia04072006 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam. od kilku dni jestem dosyć mocno przeziębiona- mam silny kaszel i ból gardła. czekałam do momentu, aż ovu wyznaczy mi owulacje i żeby minął termin tej, którą sama wyliczyłam. dłużej już nie dam rady , bo chyba płuca wypluje i poszłam do lekarza. mam przepisany antybiotyk Amotaks Dis i inhalacje z Nebbudu ( jest to steryd). oprócz czerwonego gardła jest czysto na płucach i oskrzelach, ale mam strasznego pietra bo nie wiem jakie mogą być konsekwencje leczenia i czy możne mi się opóźnić okres? czekałam tak długo z leczeniem, bo jeśli by się udało zakropkować, to jestem dopiero po owulacje a jeszcze przed zagnieżdżeniem (chyba), wiec maleństwo nie było by narażone na moje leki. bardzo liczę na tej cykl i jak na złość przypętało mi się przeziębienie. proszę pocieszcie minie :(

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio ( jeszcze przed staraniami ) brałam antybiotyk na zapalenie gardła, który może być stosowany przez kobiety w ciąży. Powiadomiłaś lekarza o tym, że jesteś w trakcie starań? Może przepisałby coś co by nie zaszkodziło ewentualnej ciąży... Nie wiem, ja bym chyba nie ryzykowała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. I osobiście znam kobietę która przez antybiotykoterapię ( nie była świadoma ciąży ) urodziła upośledzone dziecko. Nie chcę Cię straszyć, po prostu dla spokojnego sumienia zmieniłabym lek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 14:03

Wysłany: 12 lipca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedziałam lekarce, ze się staramy, i ze jestem po owulacji, wiec nic już nie mogę zrobić. dala taki, który podobno można brać w ciąży, ale jestem ciekawa, czy któraś brała ten rodzaj leków i coś to zmieniło w oczekiwaniu na test. te infekcje łapią mnie coraz częściej, i coraz gorzej je leczyć, wiec zdecydowałam się na antybiotyk, bezy podleczyć się teraz na tyle dobrze, żeby przy ewentualnej ciąży nic się nie przypętało.

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to w takim razie chyba faktycznie lepiej jak przyjmiesz leki. Myślę że lekarz wie co robi. :) Życzę powrotu do zdrówka. ;)

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sie jednak wstrzymam z antybiotykiem, bo z tego co wyczytałam to "Amoksycylina może zmniejszać stężenie estrogenów i progesteronu w osoczu" a ja mam coś kiepski przyrost temperatury. nie wiem czy antybiotyk ma wpływ na temperaturę, ale trochę się boje, wiec będę się leczyć później.

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli miałoby to wpłynąć na hormony to rzeczywiście...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ