Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Wolna beta hcg to badanie które robią z krwi w 3 miesiącu ciąży dla oceny wad genetycznych płodu.
Musisz robić badanie zwykłej 'bety hcg' i z tego co mówisz to wynika że jesteś w ciąży, gratulacje - wynik 500 świadczy o ciąży. Dodatkowo piszesz że na usg jest widoczny pęcherzyk ciążowy w macicy, więc nie rozumiem skąd pomysł lekarza że ciąży nie ma?
Polecam zmienić lekarza, bo jeśli on nie widzi różnicy między wolną betą a betą hcg to chyba jest coś nie tak. Strach prowadzić u niego ciążę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 20:16
Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Patisonek wrote:Cześć Dziewczyny, jestem dziś 10 dpo (tak myślę, w tym cyklu robiłam tylko testy owulacyjne). Biorę progesteron, więc poszłam dziś na betę z krwi, żeby wiedzieć co dalej.
No i wynik wyszedł 2,77. Wiem, że to poniżej 5, ale jednak więcej niż <2,30. Więc chyba biorę dalej progesteron. Ciążę w maju straciłam, boję się jak cholera, że się nie utrzyma.
Chyba potrzebuję tylko, żeby ktoś mi powiedział, że taki wynik jest normalny na tym etapie i że tym razem będzie ok. W poniedziałek pójdę drugi raz na betę, jeśli @ nie przyjdzie.
Ściskam Was gorąco i za wszystkie Staraczki mocno trzymam kciuki. ❤️
Hej gratulacje ! Jestem 9dpo i również biorę progesteron (10 dni po owulacji), pamiętasz czy miałaś jakieś objawy do dnia testu ? Normalnie od 23/24 dnia cyklu już zaczynam plamić, a teraz cisza
Pobolewa jedynie podbrzusze i piersi bardzo ale to chyba skutek duphastonu
To mój pierwszy cykl z progesteronem
-
HemoMyszka wrote:Myślicie, że beta HCG 24,8 mUI/ml w 29 dc to za mało? Powtórzę po 48h, ale boję się że coś jest nie tak. Jestem po poronieniu w 7 tc w sierpniu.
Tak bardzo bym chciała żeby się udało tym razem.
Trzymam kciuki za ładny przyrost.12.12 Beta 26,3 Prog 17
14.12 Beta 93,1 Prog 24,1
18.12 Beta 824
22.12 Beta 5618 -
HemoMyszka wrote:Myślicie, że beta HCG 24,8 mUI/ml w 29 dc to za mało? Powtórzę po 48h, ale boję się że coś jest nie tak. Jestem po poronieniu w 7 tc w sierpniu.
Tak bardzo bym chciała żeby się udało tym razem.
Owulacja najpewniej ci się przesunęła i dlatego tak niska beta. Nie stresuj się. Sprawdź przyrost po 48h, jak będzie minimum 66%, to znaczy że napewniej wszystko w porządku 🙂. I może przy sprawdzaniu bety zbadaj od razu progesteron, zważywszy że masz poronienie za sobą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 10:06
-
I jak tu nie zwariować co? Ja dziś wiedziałam że trochę za wcześniej ale się nie mogłam powstrzymać. Jakoś dziwnie się czuję więc żartowałam i oczywiście vizir. Ale chociaż już testów nie mam i bd musiała się uzbroić w cierpliwość. Najwcześniej może w pon zrobię albo we wt bo w weekend sklepy zamkniete 😂12.12 Beta 26,3 Prog 17
14.12 Beta 93,1 Prog 24,1
18.12 Beta 824
22.12 Beta 5618 -
Dziewczyny pomóżcie bo ja już nic nie rozumiem;(
5 październik - miesiączka
Około 22-24 października owulacja
4 listopad - bladziutka kreska
6 listopad Beta HCG : 21
9 listopad Beta HCG : 53
Tak naprawdę 7-8 listopad ustało dużo objawów - myślałam że już po wszystkim ale jednak beta urosła...
Jestem po dwóch ciążach biochemicznych więc panikuje, dodatkowo biore luteinę i duphaston...
Myślicie że coś z tego będzie przy tak niskiej Becie ? -
Monika9311 wrote:Dziewczyny pomóżcie bo ja już nic nie rozumiem;(
5 październik - miesiączka
Około 22-24 października owulacja
4 listopad - bladziutka kreska
6 listopad Beta HCG : 21
9 listopad Beta HCG : 53
Tak naprawdę 7-8 listopad ustało dużo objawów - myślałam że już po wszystkim ale jednak beta urosła...
Jestem po dwóch ciążach biochemicznych więc panikuje, dodatkowo biore luteinę i duphaston...
Myślicie że coś z tego będzie przy tak niskiej Becie ?
Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, pewnie sama wiesz, że nikt Ci jednoznacznie nie odpowie.
Ale bardzo dobrze rozumiem Twoje rozterki. Szkoda, że nie ma takiej magicznej kuli, w której można sprawdzić czy wszystko będzie dobrze.
Przytulam Cię i życzę Ci jak najlepiej
Monika9311 lubi tę wiadomość
-
Hej,
dziś 26 dc. Dziś / jutro miałam dostać okres. Zrobiłam dziś o poranku test, mocna krecha druga.
Pobiegłam na betę i progesteron:
Beta 217,40
Progesteron 25,98
Czy to ok? Powtórzę w poniedziałek po 72h bo po 48h wypada niedziela…jaki powinien być przyrost po 72?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2023, 20:07
-
Hej we wtorek robiłam zwykły test ciążowy domowy, wyszła bardzo blada druga kreska ale jednak. W środę zrobiłam beta hcg wynik to 34,71(to według apki 11dpo) dzisiaj powtórzyłam wyniki ale czekam jeszcze czy taka beta to dobry wynik jak na ten dzień? To mój drugi cykl starań i jeszcze nie wszystko ogarniam
pozdrawiam -
justynkax wrote:Dziewczyny robilam wczoraj betę hcg :
Wynik 1.40 mIU/ml
Kobiety (przed menopauzą,nie będące w ciąży)=<1 mIU
Jak to interpretować? 1 dzień cyklu był 30.10 owulacja potwierdzona monitoringiem była 17 dnia cyklu natomiast -❤️ 16 dnia cyklu
Zrób betę jeszcze raz, ponizej 5 to raczej nie ma ciąży...