Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Inhabituel Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, po wczorajszym teście ciążowym który był pozytywy zrobiłam betę
    I w sobotę jeszcze <2.3
    A dziś 38.30 więc jestem szczęśliwa, że się udało 🥹💗

preg.png
  • MamaAsia Znajoma

Wysłany: 17 stycznia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inhabituel wrote:
    Hej, po wczorajszym teście ciążowym który był pozytywy zrobiłam betę
    I w sobotę jeszcze <2.3
    A dziś 38.30 więc jestem szczęśliwa, że się udało 🥹💗

Gratulacje! Trzymam kciuki, żeby wszystko pięknie rosło ❤️🤰

• AniaAndziaAnika Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ja tu nowa Mam na imię Ania mam 29 lat, mężatką od 5 lat i mam synka który będzie miał w tym roku 9 lat.
    W 2019 zaszłam w ciążę która straciłam 6 tyg poronienie samoiste
    2020 na początku roku 8 tyg puste jajo płodowe - mój pierwszy zabieg
    Jeszcze 2020 w wrześniu raz jeszcze udało mi się zajść w ciążę do 8 tyg było ok a w 12 tyg okazało się serce naszego dziecka nie bije... Kolejny zabieg

Po tych wszystkich moich historiach zostałam skierowana przez moją ginekolog do poradni niepłodności i badania genetyczne... Po których wiem na czym stoję pani która przyjmuje mnie w klinice niepłodności przeprowadziła zemną rozmowę i pokierowała mnie jak ma wyglądać moje starania co mam robić gdyby się udało itp
    Witaminy, Kwas foliowy i jak tylko zobacze test pozytywny robić 2 bety i zgłosić się do niej lub do innego ginekologa +wdrożyć heparyna, prostegon, acard
    W tym roku 13. 01.24
    zrobiłam test wyszedł pozytywny
    15. 01 pierwsza beta - 1083,60 nie mogłam do dzwonić się tego dnia do pani mojej lekarki poszłam do Pana doktora którego chodziłam kiedyś, on potwierdził na usg 5 tydz i pecherzyk 3.5 mm ale brak zarodka stwierdził że moze jeszcze się pojawic nie mam trącić nadzieji i mam powtórzyć usg i wdrożyl leczenie pani doktor bo miałam zalecenia przy sobie..umówić się na wizytę do 2 tyg do pani doktor lub do niego.
    17.01 beta wyniosła 2153,70 poinformowałam już soja pani doktor powiedziała że super trzyma kciuki i że mam iść jeszcze na jedną betę i jej wysłać wynik więc tak zrobiłam w tym czasie już przyjmuje pierwsze dawki leków i witamin przepisanych
    19.01 beta 3832, 10
    Wizytę u pani doktor mam 30.01. 24 więc tak codziennie gdzieś stylu głowy sobie myślę co by gdyby... Ale staram się nie myśleć za dużo...
    Czuje się dobrze senna strasznie jestem i dużo korzystam z wc pęcherz daje znać, coś czuję też troszkę jakby macica takie wiecie skurcze delikatne zero plamien i krwawień dzięki bogu, sluz jest więcej jakby każdego dnia więcej...

Więc trzymam kciuki za nasze bety wszystkie, za wszystkie pecherzyki z maleństwami z nadzieją ze ten rok będzie pozytywny... Chociaz czytam dziennie posty tutaj na różnych tematach i nie jest kolorowo to takie straszne ze tyle jest nas i każda przechodzi przez swoje horrory 😔 a sa ludzie którzy nie chcą dzieci i nie chcą ciąż zachodzą w niej żadnych problemów i wgl.. Takie jest życie.. Bóg daje ci tyle ile możesz udźwignąć... Po każdej burzy wychodzi słońce.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 23:53

Micaela, MamaAsia lubią tę wiadomość

• MamaAsia Znajoma

Wysłany: 21 stycznia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAndziaAnika wrote:
    Hey ja tu nowa Mam na imię Ania mam 29 lat, mężatką od 5 lat i mam synka który będzie miał w tym roku 9 lat.
    W 2019 zaszłam w ciążę która straciłam 6 tyg poronienie samoiste
    2020 na początku roku 8 tyg puste jajo płodowe - mój pierwszy zabieg
    Jeszcze 2020 w wrześniu raz jeszcze udało mi się zajść w ciążę do 8 tyg było ok a w 12 tyg okazało się serce naszego dziecka nie bije... Kolejny zabieg

Po tych wszystkich moich historiach zostałam skierowana przez moją ginekolog do poradni niepłodności i badania genetyczne... Po których wiem na czym stoję pani która przyjmuje mnie w klinice niepłodności przeprowadziła zemną rozmowę i pokierowała mnie jak ma wyglądać moje starania co mam robić gdyby się udało itp
    Witaminy, Kwas foliowy i jak tylko zobacze test pozytywny robić 2 bety i zgłosić się do niej lub do innego ginekologa +wdrożyć heparyna, prostegon, acard
    W tym roku 13 grudnia zrobiłam test wyszedł pozytywny
    15. 01 pierwsza beta - 1083,60 nie mogłam do dzwonić się tego dnia do pani mojej lekarki poszłam do Pana doktora którego chodziłam kiedyś, on potwierdził na usg 5 tydz i pecherzyk 3.5 mm ale brak zarodka stwierdził że moze jeszcze się pojawic nie mam trącić nadzieji i mam powtórzyć usg i wdrożyl leczenie pani doktor bo miałam zalecenia przy sobie..umówić się na wizytę do 2 tyg do pani doktor lub do niego.
    17.01 beta wyniosła 2153,70 poinformowałam już soja pani doktor powiedziała że super trzyma kciuki i że mam iść jeszcze na jedną betę i jej wysłać wynik więc tak zrobiłam w tym czasie już przyjmuje pierwsze dawki leków i witamin przepisanych
    19.01 beta 3832, 10
    Wizytę u pani doktor mam 30.01. 24 więc tak codziennie gdzieś stylu głowy sobie myślę co by gdyby... Ale staram się nie myśleć za dużo...
    Czuje się dobrze senna strasznie jestem i dużo korzystam z wc pęcherz daje znać, coś czuję też troszkę jakby macica takie wiecie skurcze delikatne zero plamien i krwawień dzięki bogu, sluz jest więcej jakby każdego dnia więcej...

Więc trzymam kciuki za nasze bety wszystkie, za wszystkie pecherzyki z maleństwami z nadzieją ze ten rok będzie pozytywny... Chociaz czytam dziennie posty tutaj na różnych tematach i nie jest kolorowo to takie straszne ze tyle jest nas i każda przechodzi przez swoje horrory 😔 a sa ludzie którzy nie chcą dzieci i nie chcą ciąż zachodzą w niej żadnych problemów i wgl.. Takie jest życie.. Bóg daje ci tyle ile możesz udźwignąć... Po każdej burzy wychodzi słońce.....

• MamaAsia Znajoma

Wysłany: 21 stycznia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że walnęłaś się z datą „13 grudnia pozytywny test” bo się zastanawiam jak tak długo wytrzymałaś z robieniem bhcg 🫣🫣

Trzymam za Ciebie mocno kciuki! Żeby wszystko było dobrze! Musi się udać ❤️❤️❤️ i w końcu wyjść słońce🌸

Ja mam bhcg powyżej 26 000 dzisiaj, we wtorek mam wizytę. Mam nadzieję, że usłyszę juz serduszko i że wszystko będzie dobrze 💪🙏 aktualnie u nas 6+0.

Wysłany: 21 stycznia, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Asia 😂😂😂😂 tak miało być 13.01.24 😂😂😂
    Ojej ale masz piękną betę 😍😍😍😍 no to u ciebie musi być dobrze nie może być inaczej dawaj znać odrazu po wizycie 😍😍😍😍😍 trzymam mocno kciuki💪🫂😍❤️idę spać ostanio przesypiam pół dnia a w nocy buszuje 😂a😂 a jutro do pracy wstawać jak zombie będę 😂😂😂😂

MamaAsia lubi tę wiadomość

• MamaAsia Znajoma

Wysłany: 22 stycznia, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAndziaAnika wrote:
    Mama Asia 😂😂😂😂 tak miało być 13.01.24 😂😂😂
    Ojej ale masz piękną betę 😍😍😍😍 no to u ciebie musi być dobrze nie może być inaczej dawaj znać odrazu po wizycie 😍😍😍😍😍 trzymam mocno kciuki💪🫂😍❤️idę spać ostanio przesypiam pół dnia a w nocy buszuje 😂a😂 a jutro do pracy wstawać jak zombie będę 😂😂😂😂

• MamaAsia Znajoma

Wysłany: 22 stycznia, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak ja znam spanie do 13😂 a potem w nocy zasnąć nie mogę 🫣😂
    Beta piękna, w zeszłym roku w marcu przy 31 000 serduszko przestało bić i miałam zabieg 🫣 więc jestem zdenerwowana wizyta czy wszystko będzie okej 💪 dam znać jutro 🌸 Ty też dawaj znać jak pojdziesz na wizytę

Wysłany: 22 stycznia, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero wizyta 30.01 dam znać 😔wiem że wcale beta duża piękna rosnaca nie oznaczy zawsze heppy ednu wiem przeszłam to ale trzeba mieć iskrę nadzieji 🥺🥺
    Czekam na wiadomość od ciebie❤️😍❤️ przytulam mocno

Wysłany: 23 stycznia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MamaAsia jak tam na wizycie?

• MamaAsia Znajoma

Wysłany: 23 stycznia, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAndziaAnika wrote:
    @MamaAsia jak tam na wizycie?

• MamaAsia Znajoma

Wysłany: 23 stycznia, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko w porządku! Bąbelek rośnie, nie słyszeliśmy jeszcze serduszka ale Pani doktor nas,a raczej głównie mnie uspokajała, powiedziała że trzeba być dobrej myśli i że na pewno wszystko będzie dobrze!
    Od soboty mam też okrutne nudności,nie mogłam wstać z łóżka przez nie, dziś myślałam że nie dojadę na wizytę- wypisała mi lek xonvea, wzięłam tylko jedną tabletkę i kurde od razu inne życie!! Zjadłam, wstałam, nawet zrobiłam pranie 😅🫣

A jak u Ciebie samopoczucie?

Wysłany: 23 stycznia, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się cieszę aż się wzruszyłam 🥺przepiękna wiadomość ❤️❤️❤️❤️❤️❤️🫂
    Czuje się dobrze brak nudności dużo siusiam, piersi mnie strasznie bolą, senność jest mega bym ciągle spała jak tylko poczuje poduszkę to usypiam jak dziecko 😂😂😂 dobrze ze na 8 godzin jeszcze chodze do pracy bo obawiałam bym się że bym cały czas spała...
    Apetyt mam duży jadłam bym wszystko po trochu np zjem obiad za chwilę owoc za chwilę muszę coś słodkiego za chwilę znowu jestem głodna 😂😂😂😂
    No i po zastrzykach prawie po całym tygodniu zaczynają się małe siniaczki robić nie bolą ani nic więc jestem trochę żółtawo-fieletowa

Wysłany: 23 stycznia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAsia a mogę zapytać który tydzień jesteś i kiedy masz kolejna wizytę u gin?

• MamaAsia Znajoma

Wysłany: 23 stycznia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAndziaAnika wrote:
    MamaAsia a mogę zapytać który tydzień jesteś i kiedy masz kolejna wizytę u gin?

• MamaAsia Znajoma

Wysłany: 23 stycznia, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę, że u Ciebie też dobrze ❤️❤️
    Trzymam kciuki za Waszą wizytę u ginekologa i koniecznie daj znać 🌸
    Ja aktualnie jestem w 6+2, termin porodu według OM mam na 16 września 🙂 bhcg mam powyżej 50 tysięcy już także staram się być bardzo dobrej myśli! 💪 choć nie raz bywa to trudne.
    Piersi też mnie okrutnie bolą, nie mogę spać na brzuchu.

A Ty który tydzień?

Wysłany: 24 stycznia, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MamaAsia
    To my w tym samym czasie jesteśmy ty nadal robisz betę 🤔 Wychodzi ze ja 6 tydz więc wiele się nie różnimy napewno dam znać im bliżej tym się bardziej zastanawiam i myślę 😔🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 10:12

• MamaAsia Znajoma

Wysłany: 24 stycznia, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAndziaAnika wrote:
    @MamaAsia
    To my w tym samym czasie jesteśmy ty nadal robisz betę 🤔 Wychodzi ze ja 6 tydz więc wiele się nie różnimy napewno dam znać im bliżej tym się bardziej zastanawiam i myślę 😔🙄

• MamaAsia Znajoma

Wysłany: 24 stycznia, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie robię, ale tak - odkąd się dowiedziałam że jestem w ciąży do wizyty lekarskiej robiłam co 48h. Niestety sytuacja sprzed roku i obumarcie dziecka nadal wzbudza we mnie bardzo silne emocje i sprawdzałam. Wczoraj mnie lekarz uspokajał że wszystko będzie dobrze 😌 i że negatywne emocje nie przynoszą nic dobrego 🫣

• Biegaczka Znajoma

Wysłany: 24 stycznia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Wczoraj ujrzałam blada linie na teście (12 dpo), dzisiaj linia wyraźniejsza (13dpo). Poleciałam szybko podekscytowana na betę i wynik 10,6. W niedzielę (3 dni temu) podejrzewam zagnieżdżenie gdyż zauważyłam różowy śluz. Czy ta beta może być niska z tego powodu? Za 48h oczywiście zamierzam iść na kolejną ale martwię się tym niskim wynikiem. Do terminu miesiączki zostały dwa dni.

‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ