Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
@MamaAsia
Jak ja cie rozumiem doskonale... Mam tak samo 🫂 nie potrafię wyłączyć myślenia i włączyć na dobre nastawienie... Ciągle czytam w necie artykuły i fora dziewczyn, myślę że strach jest większy niż rozsądek faktycznie zgadzam się ze to źle wpływa nas i wcale nie pomaga ale to z automatu samo się włącza gdy jest się po takich tragediach..
Sama siebie nie potrafię zrozumieć mam kilka emocji na raz strach obawy itp raz znowu myślę pozytywnie
Czasami już bym chciała być po wizycie i wiedzieć wszystko ale za chwilę gadam sobie czy napewno jesteś gotowa na wszystko... 😔😔😔
Mąż myśli pozytywnie, wspiera mnie i rozumie ale czuję że on też stylu głowy czuje strach ale nigdy się nie przyzna aby mi nie utrudniać...
Jak sobie myślę o mojej pierwszej ciąży brak jakikolwiek problemów, ogromne pozytywne emocje nie wiedziałam i nie czułam strachu do końca 9 miesiąca
Na porodówce pierwszy strach był gdy brali mnie na cc ponieważ tętno syna spadło...
I tak trochę czasem żałuję że nie zdecydowałamnsie na dzidcko rok po roku lub max dwa lata różnicy jak wszyscy moze było by inaczej... Wiem wiem głupie myślenie ale kiedyś się nie słyszało o tak wielu stratach jak teraz to jest straszne... 😔😔 Nie życzę żadnej kobiecie takich doświadczeń i mam nadzieję że każda kobieta tutaj na platmorfie ovufriend.pl zostanie szczesliwa mama i każda inna kobieta który musi się zmierzyć z tym wszystkim...
Wiem zamulam itp soory -
AniaAndziaAnika wrote:@MamaAsia
Jak ja cie rozumiem doskonale... Mam tak samo 🫂 nie potrafię wyłączyć myślenia i włączyć na dobre nastawienie... Ciągle czytam w necie artykuły i fora dziewczyn, myślę że strach jest większy niż rozsądek faktycznie zgadzam się ze to źle wpływa nas i wcale nie pomaga ale to z automatu samo się włącza gdy jest się po takich tragediach..
Sama siebie nie potrafię zrozumieć mam kilka emocji na raz strach obawy itp raz znowu myślę pozytywnie
Czasami już bym chciała być po wizycie i wiedzieć wszystko ale za chwilę gadam sobie czy napewno jesteś gotowa na wszystko... 😔😔😔
Mąż myśli pozytywnie, wspiera mnie i rozumie ale czuję że on też stylu głowy czuje strach ale nigdy się nie przyzna aby mi nie utrudniać...
Jak sobie myślę o mojej pierwszej ciąży brak jakikolwiek problemów, ogromne pozytywne emocje nie wiedziałam i nie czułam strachu do końca 9 miesiąca
Na porodówce pierwszy strach był gdy brali mnie na cc ponieważ tętno syna spadło...
I tak trochę czasem żałuję że nie zdecydowałamnsie na dzidcko rok po roku lub max dwa lata różnicy jak wszyscy moze było by inaczej... Wiem wiem głupie myślenie ale kiedyś się nie słyszało o tak wielu stratach jak teraz to jest straszne... 😔😔 Nie życzę żadnej kobiecie takich doświadczeń i mam nadzieję że każda kobieta tutaj na platmorfie ovufriend.pl zostanie szczesliwa mama i każda inna kobieta który musi się zmierzyć z tym wszystkim...
Wiem zamulam itp soory -
Nie przesadzaj, nie zamulasz. Czasami trzeba się wygadać, to wtedy pomaga. Mój mąż jest pozytywnie nastawiony i też mi mówi żebym się uspokoiła,nie nakręcała i nie czytała głupot w internecie- no ale nie da się 😮💨mówiłam mu wczoraj że wcale nie jestem spokojna po wizycie u lekarza, to mi powiedział że jeszcze tego brakuje żebym zdanie lekarza podważała 😬😅
Ja jestem po dwóch zdrowych ciążach, jak w nie zaszłam to nawet przez ułamek sekundy nie pomyślałam że coś może pójść nie tak. Tym bardziej to poronienie było zaskoczeniem, no bo jak to, dwie zdrowe ciąże, bez komplikacji, dwójka zdrowych dzieci a tutaj taka sytuacja🤯 także mam wrażenie że nieważne czy czekamy z drugim dzieckiem rok, dwa czy dziesięć. A co do poronień czy ciąż pozamacicznych, kiedyś się o tym nie rozmawiało kobiety to bolało, tłamsiły emocje w sobie- teraz żyjemy trochę z inną świadomością. Ja jak się otworzyłam i zaczęłam wśród znajomych o swoim poronieniu mówić to okazało się, że co druga kobieta przez to przechodziła🙏
Może my sobie przejdziemy do rozmawiania i wspierania się na whatsapp? 😇Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 21:09
-
Biegaczka wrote:Cześć dziewczyny,
Wczoraj ujrzałam blada linie na teście (12 dpo), dzisiaj linia wyraźniejsza (13dpo). Poleciałam szybko podekscytowana na betę i wynik 10,6. W niedzielę (3 dni temu) podejrzewam zagnieżdżenie gdyż zauważyłam różowy śluz. Czy ta beta może być niska z tego powodu? Za 48h oczywiście zamierzam iść na kolejną ale martwię się tym niskim wynikiem. Do terminu miesiączki zostały dwa dni. -
Wczoraj ujrzałam blada linie na teście (12 dpo), dzisiaj linia wyraźniejsza (13dpo). Poleciałam szybko podekscytowana na betę i wynik 10,6. W niedzielę (3 dni temu) podejrzewam zagnieżdżenie gdyż zauważyłam różowy śluz. Czy ta beta może być niska z tego powodu? Za 48h oczywiście zamierzam iść na kolejną ale martwię się tym niskim wynikiem. Do terminu miesiączki zostały dwa dni.
Cześć dziewczyny
Mam podobną sytuację jestem po zabiegu i dostałam zielone światło żeby starać się o maluszka. (w zeszłym roku straciłam zarodek się nie rozwijał )
Mam cykle od 29-31 dni. 31 oczywiście zrobiłam test- negatywny. 33 dnia - negatywny, ale coś mnie podkusiło i tego dnia zrobiłam bete - wyszło 9,1. W poniedziałek powtórzę, czy rośnie. Zobaczymy.
Trzymajcie kciukiMamaAsia lubi tę wiadomość
06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
29.01.2024 - ciąża biochemiczna -
Wczoraj ujrzałam blada linie na teście (12 dpo), dzisiaj linia wyraźniejsza (13dpo). Poleciałam szybko podekscytowana na betę i wynik 10,6. W niedzielę (3 dni temu) podejrzewam zagnieżdżenie gdyż zauważyłam różowy śluz. Czy ta beta może być niska z tego powodu? Za 48h oczywiście zamierzam iść na kolejną ale martwię się tym niskim wynikiem. Do terminu miesiączki zostały dwa dni.
Niestety odebrałam wyniki kolejnej bety 6,1 mlU/ml i załamująco niski progesteron 1,0 ng/ml -
Biegaczka wrote:Niestety odebrałam wyniki kolejnej bety 6,1 mlU/ml i załamująco niski progesteron 1,0 ng/mlBaby #1 Wrzesień 2024
-
Witajcie dziewczyny i proszę o pomoc w interpretacji. 10dpo beta 15,7, dziś 12dpo 55,6, czy to dobry przyrost? Kalkulator HCG napisał że 266.7%, pewnie jedno badanie nic nie wykaże ale jak myślicie,?🧑 1985 🧒 1980
Czerwiec 2022 piękny chłopiec, 10 apgar
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
15.02 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
21.02 8.2mm bije ❤️
05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
13.06 waga 540g 🙂
01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234 🙂
-
@Marta.R Hey
Pamiętaj że aby robić betę co 48 godzin najlepiej 3 max i udać się jak najszybciej do swojego ginekologa na wizytę z usg ona cie najbardziej upewni i odpowie na twoje pytania... Z moich histori powiem tak żadnej wynik bety nie daje 100 pewności że nasza ciąża rozwija się prawidłowo to może potwierdzić tylko usg....
Byłam w ciąży pustym jajem (8tydz) i takze w ciąży której serce dziecka w 8 tyg na usg biło a w 12 tyg już serca nie usłyszałam 🥺 -
Masz rację, współczuję straty, też jestem po stracie i HCG było super a jednak w 8 tyg bobas odszedł. Okey będę konsultować się. Dziekuje🧑 1985 🧒 1980
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
21.02 8.2mm bije ❤️
26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
13.06 waga 540g 🙂
-
Ja zbadałam teraz w sobotę wraz z betą. Zrobiłam to po to by zobaczyć czy nie ma go za mało i w razie czego uzupełniać🧑 1985 🧒 1980
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
21.02 8.2mm bije ❤️
13.06 waga 540g 🙂
-
Bubula wrote:Cześć, wiem, że muszę czekać cierpliwie, ale zastanawiam się czy któraś z Was też miała podobnie i wszystko skończyło się dobrze.
BHCG:
26dc - 13,6
28dc - 15,6
@ powinnam dostać 29dc.
Owulacja była +/- (bez monitoringu 14/15 dc).Metztli lubi tę wiadomość