Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
JagodaR wrote:Cześć dziewczyny !
Ostatni okres miałam 23.10, owulację według aplikacji ok. 10.11. Wczoraj powinnam dostać okres, byłam pewna, że dostanę że względu na ból brzucha. Wieczorem dalej nic nie było i zrobiłam test: jedna czerwona krecha, druga jaśniejsza po chwili. Dziś rano zrobiłam z porannego moczu i znów taki sam wynik. Pojechałam zrobić betę i wynik to 824.17 mIU/ml. Przedział na kartce z mojego lab. zaczyna się od 4-5 tyg ciąży i jest to 1500-23000 mIU/ml. Co mam myśleć? Nie mieszczę się w wyniku, bo może jest to za wczesna ciąża? Martwię się. Lekarz dopiero we wtorek, a kolejna betę chce zrobić w pn. Co myślicie o tym wyniku ?
Pozdrawiam!
Niektóre laboratoria podają normy począwszy od 4 tygodnia ciąży ale to nie jest reguła... jeśli zwykły domowy test ciążowy pokazał ciążę (nawet jeśli kreseczka testowa była bladziutka) to jesteś w ciąży... wynik 824 mIU/ml to ciąża ... każdy wynik powyżej 5 mIU/ml oznacza ciążę, ale co do zasady bezsprzecznie potwierdza się ją jeśli wynik beta hcg wykaże min. 25 mIU/ml .... tak więc gratuluję ciesz się i dbaj o siebie
niedoczynność tarczycy - euthyrox 100mg 3x w tyg i 125 mg 4 x w tyg
moje pierwsze szczęście ma już ponad 4 latka i jest wesołym łobuziakiem -
alexast wrote:Bertha zrobiłam dzisiaj bete 478,6. Mam nadzieję że to będzie jednak ciąża a nie np. pusty pęcherzyk. W piątek idę do ginki. Oby wszystko się ułożyło
Trzymam kciuki, aby w pecherzyku zamieszkała fasolinka!!!!alexast lubi tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Hej dziewczyny,
robiłam dziś szereg badań zleconych przez ginekologa i przy okazji postanowiłam zrobić sobie beta hcg - wynik trochę mnie zaniepokoił
myślicie że powinnam się martwić:
24.11 - wynik 25780,02 mUI/ml (26 dpo)
29.11 - wynik 76713,80 mUI/ml
trochę mało przyrosło:(
usg dopiero w czwartek i już się martwię
Matkapolka wrote:Czekajacnacud sprawdziłam twoja betę właściwie prsyrasta pięknie moim zdaniem powinnaś tylko sprawdzić jesszcze raz progesteron i do lekarza bo moim zdaniem troszkę nisko. Gratuluję
Słonko mój progesteorn jest bardzo wysoki ja mam w wartościach 56 ng/ml wg norm laboratorium to jak II trymestr. a ja dziś właśnie dopiero mam równo 4t0d -
Nika a który to tc?? Ile dni od owu?[/QUOTE]
badanie 24.11 25780,02 mUI/ml 26 dpo
badanie 29.11 76713,80 mUI/ml
w czwartek miałam USG (z powodu nawracających jednodniowych plamień),
wynik:
GS 17,8 mm
YS 3,8 mm
CRL 2,4 mm
wg usg 5t5d
wg ostatniej owulacji tydzień 6 (owu prawdopodobnie 29 października - potwierdzona badaniem usg - nie mogę podać daty od ostatniej miesiączki bo miałam bardzo opóźnioną owulkę o ponad dwadzieścia dni - hehe - OM 13.09)
jutro o 13 usg - powinno być już serduszko - jestem cała w stresie ...
niby wiem że przy takich wartościach podwojenie moze nastąpić dopiero po ok 96 godzinach , u mnie nastąpiło po 76 godz. ale i tak się martwię ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 15:10
bertha lubi tę wiadomość
Matkapolka wrote:Może zobaczysz dwa serduszka bo strasznie wysoka ta twoja beta
no zobaczymy ... niby wysoka ale mieści się raczej w dolnych granicach dla wieku mojej ciąży przynajmniej dla mojego labo
no cóż ... jeszcze 2 godziny i się okaże
w poprzedniej ciązy w 12 tygodniu moja beta wynosiła 198900 mUI/ml
czyli dość wysoko jak na ten wiek ciąży ale mam tylko jednego synka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 11:15
no i po badaniu USG
widziałam moją cudowną migającą kropeczkę - ale tylko jedną
wynik:
YS 4 mm
CRL 7 mm
FHR 124/min
6t4d ciąży
wszystko tak jak trzeba
jestem mega spokojna w końcubertha, Matkapolka lubią tę wiadomość
NIKA1982 wrote:no i po badaniu USG
widziałam moją cudowną migającą kropeczkę - ale tylko jedną
wynik:
YS 4 mm
CRL 7 mm
FHR 124/min
6t4d ciąży
wszystko tak jak trzeba
jestem mega spokojna w końcu
Ale to bylo juz slychac serduszko? czy to za wczesnie? Pytam bo sama mam miec wizyte w 6 tygodniu i nie wiem czego sie spodziewac:) a Tobie serdecznie gratuluje!NIKA1982 lubi tę wiadomość
-
czekającanacud wrote:Ale to bylo juz slychac serduszko? czy to za wczesnie? Pytam bo sama mam miec wizyte w 6 tygodniu i nie wiem czego sie spodziewac:) a Tobie serdecznie gratuluje!
Tak widziałam i słyszałam serduszko ...
Lekarz puścił tylko kilka uderzeń - bo uważa że to duża dawka na takiego maluszka i dłużej posłuchamy przy następnym USG
jak tylko zaczęło się badanie od razu widziałam migający punkcik
tydzień temu - 5t5d ciąży był tylko zarodek ...a dziś już serduszko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 20:05
Flowwer lubi tę wiadomość
nick nieaktualny