X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Beta po ovitrelle
Odpowiedz

Beta po ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2023, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Od wczoraj bije się z myślami czy już zacząć się cieszysz, czy jednak wstrzymać się jeszcze.
    1 dzień miesiączki wypadał mi 1 maj. Według wyników badań i mojej lekarki owulacja przypadała na 10/11 dc, więc kazała zrobić zastrzyk z ovitrelle 11 dc. Wczoraj tz. 17 dc zrobiłam test z moczu wyszła bardzo blada kreska, beta na poziomie 11,88 a progesteron 7,09. Wiem, że ovi przekłamuje pozytywny wynik, ale czy jest możliwe, że byłoby takie stężenie HCG? To mój pierwszy cykl z ovi po roku i 3 miesiące starań. Miała któraś z was też taką sytuacje ?

• FlowerPower Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2023, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia98 wrote:
    Hej. Od wczoraj bije się z myślami czy już zacząć się cieszysz, czy jednak wstrzymać się jeszcze.
    1 dzień miesiączki wypadał mi 1 maj. Według wyników badań i mojej lekarki owulacja przypadała na 10/11 dc, więc kazała zrobić zastrzyk z ovitrelle 11 dc. Wczoraj tz. 17 dc zrobiłam test z moczu wyszła bardzo blada kreska, beta na poziomie 11,88 a progesteron 7,09. Wiem, że ovi przekłamuje pozytywny wynik, ale czy jest możliwe, że byłoby takie stężenie HCG? To mój pierwszy cykl z ovi po roku i 3 miesiące starań. Miała któraś z was też taką sytuacje ?

W 5-6 dniu po zastrzyku beta może sięgać nawet 20

44 lata on 42 lata
    Starania od 2017
    2020 - 2 stymulacje z pierwszej nic z drugiej 4 komórki
    12 października 2020 transfer dwóch blastek 4.1.2 i 4.1.2
    Obie się zaimplantowaly i biły 2 <3 <3
    7+6 hbd zostało tylko jedno <3
    31.05.21 urodziła się moja córeczka <3
    15.05.23 transfer blastki 3.1.1
    20.05. beta 2,5
    25.05 beta 1
    17.06.23 transfer blastki 4.2.3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FlowerPower wrote:
    W 5-6 dniu po zastrzyku beta może sięgać nawet 20

Dziękuje za odpowiedz. No dziś zrobiłam ponownie beta Hcg i wynik 0,96 także nie mam już złudzeń…

• Nowa:) Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie, chyba bez złudzeń, dziś mam 12 dpo i po zastrzyku ovitrelle (potwierdzone usg), drugie kreski ciagle się pojawiają ale nie są jakieś zabójczo ciemne i raczej nie przybierają na kolorze. Zrobiłam betę z ciekawości

• Wena123 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po ovi, zalecenie miałam dopiero zrobienie testu po 14/15 dniach od zastrzyku. Dopiero jak wyjdzie blada krecha na betę.
    Może jeszcze jest szansa?

• Moniasek Nowa

Wysłany: 25 maja 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Pytanie skomplikowane. W marcu poroniłam, 2 tyg potem miesiączka, cykl „spoczynku”, kolejna miesiączka i inseminacja z Ovitrele. Dzisiaj jest 11 dzień po insemce i 12 po ovitrele. Test ciążowy wczorajszy negatyw, dzisiaj mocny (dziwne) pozytyw, bhcg z krwi 6,4 miu/ml. czy jest szans na ciąże czy to raczej po ovitrelu pozostałość ? Dziękuje ślicznie za odpowiedz

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2023, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniasek wrote:
    Witam,
    Pytanie skomplikowane. W marcu poroniłam, 2 tyg potem miesiączka, cykl „spoczynku”, kolejna miesiączka i inseminacja z Ovitrele. Dzisiaj jest 11 dzień po insemce i 12 po ovitrele. Test ciążowy wczorajszy negatyw, dzisiaj mocny (dziwne) pozytyw, bhcg z krwi 6,4 miu/ml. czy jest szans na ciąże czy to raczej po ovitrelu pozostałość ? Dziękuje ślicznie za odpowiedz

Możliwe, że pozostałości ja 12 dnia po ovi miałam 4,91 ml/U

• Moniasek Nowa

Wysłany: 25 maja 2023, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia98 wrote:
    Możliwe, że pozostałości ja 12 dnia po ovi miałam 4,91 ml/U

Dzięki, tak właśnie obstawiam, idę jutro na betę, ale to chyba żeby głowę zwolnić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniasek wrote:
    Dzięki, tak właśnie obstawiam, idę jutro na betę, ale to chyba żeby głowę zwolnić :)

Nie dziwie się, ja chodziłam co 2 dni, póki nie zobaczyłam 0,1 i wtedy już odpuściłam chodzenie na betę

• Marcin Nowa

Wysłany: 26 maja 2023, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    w sobotę wieczorem zastrzyk z ovitrelle. Cykl stymulowany. 7 dni po owulacji i 2 dni po zastrzyku zrobione wyniki progesteronu - na poziomie 30. Dwa dni później, czyli 9 dni po owulacji i 4 dni po zastrzyku beta na poziomie 43 i progesteron na poziomie 43. Co o tym myślicie? Zastrzyk był robiony bo okazało sie, że jest jeszcze drugi pęcherzyk i on pewnie pękł 6 dni po pierwszej owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2023, 09:24

• FlowerPower Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2023, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, ja brałam ovitrelle w poprzednim cyklu 9 maja
    Betę robiłam 20 maja czyli w 11 dobie po zastrzyku wyszła: 2,5, a potem w 13 dpz i wyszła 1,4; natomiast w 16 dpz już wynosiła 0
    W tym cyklu brałam 10 czerwca i jeszcze nie betowalam ale od trzech dni testuje i wychodzi cień cienia cienia, dziś już wyraźnie słabszy 12 dni po zastrzyku. Jutro idę na betę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2023, 17:23

44 lata on 42 lata
    Starania od 2017
    2020 - 2 stymulacje z pierwszej nic z drugiej 4 komórki
    12 października 2020 transfer dwóch blastek 4.1.2 i 4.1.2
    Obie się zaimplantowaly i biły 2 <3 <3
    7+6 hbd zostało tylko jedno <3
    31.05.21 urodziła się moja córeczka <3
    15.05.23 transfer blastki 3.1.1
    20.05. beta 2,5
    25.05 beta 1
    17.06.23 transfer blastki 4.2.3
  • Agata98 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FlowerPower wrote:
    Jej, ja brałam ovitrelle w poprzednim cyklu 9 maja
    Betę robiłam 20 maja czyli w 11 dobie po zastrzyku wyszła: 2,5, a potem w 13 dpz i wyszła 1,4; natomiast w 16 dpz już wynosiła 0
    W tym cyklu brałam 10 czerwca i jeszcze nie betowalam ale od trzech dni testuje i wychodzi cień cienia cienia, dziś już wyraźnie słabszy 12 dni po zastrzyku. Jutro idę na betę.
    Trzymam kciuki by w tym cyklu się udało ❤️ tylko beta da 100% pewności

Ona♀️:
    -PCOS
    -Cukrzyca typ 2
    -Hiperandrogenizm
    -💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
    -badania podstawowe w normie

On♂️:
    -wszystkie badania w normie

Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️
  • dominika91 Nowa

Wysłany: 22 stycznia, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy ktoś tu zagląda?
    Czy któraś z Was badała jak wysoko rośnie beta po ovitrelle? Dostałam w 8dpo pół ampułki na wzmocnienie fazy lutealnej, dziś 13dpo (ale tylko 5 po zastrzyku) beta wynosi 60, czy to ovitrelle?

• Ajsza11 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominika91 wrote:
    Cześć dziewczyny, czy ktoś tu zagląda?
    Czy któraś z Was badała jak wysoko rośnie beta po ovitrelle? Dostałam w 8dpo pół ampułki na wzmocnienie fazy lutealnej, dziś 13dpo (ale tylko 5 po zastrzyku) beta wynosi 60, czy to ovitrelle?
    U mnie po zastrzyku beta utrzymuje się do około 8-9 dni po ostatnim zastrzyku. Zastrzyki robię po pół ampułki w 3,5,7,9 dpo.

• świtezianka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam temat!
    Jeśli ktoś ostatnio robił betę po ovitrelle, to podzielcie się proszę, ile to było dni po i ile wynosiła beta :)

29.01.2024: ⏸️
    Wynik NIFTY: zdrowy chłopczyk 💙

7.10.2024: Witaj na świecie, Julianku, mój ukochany synku ❤️

age.png
  • Karla87 Znajoma

Wysłany: 11 marca, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://wunschkinder.de/service/hcg-abbau-rechner/
    na tej stronie można sprawdzić w jakiej wysokości utrzymuje się beta w organizmie po zastrzyku
    wpisuje się 3 pozycje (polecam ustawić tłumaczenie strony)
    najpierw dawka, poźniej masa ciała i ilość dni po zastrzyku

• Nieogarnięta Debiutantka

Wysłany: 11 marca, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się podzielę swoją informacja brałam zaszczyk w poniedziałek 26 lutego bo pęcherzyk nie chciał pęknąć w piątek przed weekendem robiłam betę 10 lub 11 dzień po i wyszło mi 2.3 i progesteron 9, także zaszczyk zszedł napewno po tym czasie i szczerze już się poddałam, ale moja lekarka kazała mi zrobić w poniedziałek czyli dziś tj 13 lub 14 dzień cyklu i albo zwiększyć duphaston przy pozytywie albo odstawić i beta 9 wyszła i tak się cieszę pierwsza w moim życiu, ale jednocześnie tyle obaw mam w sercu.

• sobjul Debiutantka

Wysłany: 11 marca, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj mam 12 dzień po zastrzyku, parę dni temu sikaniec wyszedł już biały a dziś ujrzałam bardzo delikatne dwie kreski, w środę lecę na betę ale już nieśmiało się cieszę ;)

Wysłany: 11 marca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sobjul wrote:
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj mam 12 dzień po zastrzyku, parę dni temu sikaniec wyszedł już biały a dziś ujrzałam bardzo delikatne dwie kreski, w środę lecę na betę ale już nieśmiało się cieszę ;)

Trzymam kciuki 😍 mi beta po 14 dniach od za szykuje wyszła dziś niby 9 ale testy siekane białe jak śnieg nie wiem czy się cieszyć czy nie, nie mam żadnych objawów ale wiem że to napewno nie zasługa zastrzyku 🙂
    staramy się już ponad rok i to mi daje nadzieję że może się nam uda 🤗

Wysłany: 13 marca, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodaje aktualizacje dla przyszłych zapytań, dziś beta 2.3 więc ciąża biochemiczna

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ