Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie BLADZIOCHY CZY ZWIDY???
Odpowiedz

BLADZIOCHY CZY ZWIDY???

Oceń ten wątek:
  • Nocka Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie
    Czy to są kreski czy ślady ich miejsc.
    Im dłużej się przyglądam tym bardziej jestem niepewna.
    Jestem na dwa dni przed @, trudno mi powiedzieć kiedy i czy była owulacja w tym cyklu. Byłam chora i antybiotyk. Wszystko się poprzesuwało.
    Będę wdzięczna za pomocne oko.
    https://zapodaj.net/3649065606c5b.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 11:49

• Ewelape1504 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocka wrote:
    Witam serdecznie
    Czy to są kreski czy ślady ich miejsc.
    Im dłużej się przyglądam tym bardziej jestem niepewna.
    Jestem na dwa dni przed @, trudno mi powiedzieć kiedy i czy była owulacja w tym cyklu. Byłam chora i antybiotyk. Wszystko się poprzesuwało.
    Będę wdzięczna za pomocne oko.
    https://zapodaj.net/3649065606c5b.jpg.html

Myślę ,że ślady miejsc ,bo nic konkretnego nie widać

18.09 blada kreska na tescie
    21.09-13 dpo : Beta HCG 153
    24.09 dwie tłuste krechy❤️
    30.09Beta HCG 7490, widoczny pęcherzyk 8 mm i żółtkowy 4 mm.
    06.06.2021-na świat przyszedł Adaś ❤️
  • Ewelape1504 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelape1504 wrote:
    Dziewczyny jak robicie test ciążowy i patrzycie jak to idzie to pierwsza pojawia wam się kreska w polu T a potem idzie ona dalej i pojawia się jednak pojedyncza w polu C ? Tak zaobserwowałam na teście ciążowym .patrzę na niego widzę o jest w Polu T chyba ciąża a za chwilę znika i pojawia się tylko w polu C i tak zostaje

Jak myślicie ?

• Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelape1504 wrote:
    Jak myślicie ?

Czasem tak jest zależy jakiej formy test robisz ja miałam tak przy teście pink

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…

🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
    🔺KIR : Bx
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)

Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺

3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
    13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰
  • Ewelape1504 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przy bobo test ,ale potem wyszła niestety tylko jedna przy C

• AbD Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2020, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może lepiej kupić ten test i nie zastanawiać się czy widać kreskę czy nie. (Tak sobie myśle , bo sama kilka dni ciagle myślałam czy ona jest, czy wynik jest fałszywy, kupiłam 7 testów🤣) I strasznie się tym stresowałam, chodź Wy tutaj pisaliście od razu że pozytywny ❤️ to w moim gronie mówili że ,,może tak” „może nie”

https://zapodaj.net/7872e5ff79258.jpg.html https://zapodaj.net/55bbc0f76dc07.jpg.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was serdecznie dziewczyny, tu Belladonna z wątku załamanej długotrwałymi staraniami :)

Zrobiłam już tyle testów ale nigdy żaden nie wyszedł pozytywny, wszystkie zawsze raziły bielą. Nawet następnego dnia po analizie. W tym cyklu zrobiłam w 26 i 27 DC testy różnych firm, PO POŁUDNIU. Z początku negatywne, obydwa następnego dnia pokazują cieniutkie kreseczki. Jeden to nawet trzy pokazuje 😅

1. https://zapodaj.net/58508df7fadc0.jpg.html (26 DC)
    2. https://zapodaj.net/1aaf710f63941.jpg.html (27 DC)

Wydaje się, że testy są nieważne i fałszywe. Czuje @ za rogiem. Ale czy jest szansa, że jeśli dostanę @ to czy mogło dojść do zapłodnienia ale doszło do poronienia?
    Próbuje to wszystko zrozumieć.

• AbD Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Witam was serdecznie dziewczyny, tu Belladonna z wątku załamanej długotrwałymi staraniami :)

Zrobiłam już tyle testów ale nigdy żaden nie wyszedł pozytywny, wszystkie zawsze raziły bielą. Nawet następnego dnia po analizie. W tym cyklu zrobiłam w 26 i 27 DC testy różnych firm, PO POŁUDNIU. Z początku negatywne, obydwa następnego dnia pokazują cieniutkie kreseczki. Jeden to nawet trzy pokazuje 😅

1. https://zapodaj.net/58508df7fadc0.jpg.html (26 DC)
    2. https://zapodaj.net/1aaf710f63941.jpg.html (27 DC)

Wydaje się, że testy są nieważne i fałszywe. Czuje @ za rogiem. Ale czy jest szansa, że jeśli dostanę @ to czy mogło dojść do zapłodnienia ale doszło do poronienia?
    Próbuje to wszystko zrozumieć.

Hej, z tego co czytałam to nie powinno się patrzeć na testy po czasie :-( ale mogę się mylić

• Karla24 Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, mam nadzieje ze mi podpowiecie co myśleć o tych testach ciążowych:) zrobionych 11 i 12 dpo. miesiączkę mam dostać za 3 dni i to wtedy myśle zrobić badanie z krwi ale jestem niecierpliwa, nastawiłam się ze to ciąża 💛 kreseczka pojawia się odrazu, ale jest bardzo jasna. Podpowiecie jakim waszym zdaniem jest wynik?
    I jeszcze pytanie przy jakim poziomie bety testy wychodzą już pozytywne mówię o takich dwóch grubych kresach?

Zdjęcie testu:
    https://zapodaj.net/a8490312848b3.jpg.html

🔸starania od 07.2024
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla24 wrote:
    Hej Dziewczyny, mam nadzieje ze mi podpowiecie co myśleć o tych testach ciążowych:) zrobionych 11 i 12 dpo. miesiączkę mam dostać za 3 dni i to wtedy myśle zrobić badanie z krwi ale jestem niecierpliwa, nastawiłam się ze to ciąża 💛 kreseczka pojawia się odrazu, ale jest bardzo jasna. Podpowiecie jakim waszym zdaniem jest wynik?
    I jeszcze pytanie przy jakim poziomie bety testy wychodzą już pozytywne mówię o takich dwóch grubych kresach?

Zdjęcie testu:
    https://zapodaj.net/a8490312848b3.jpg.html
    Jak dla mnie kreska jak nic 🙂 leć na betę, skoro na testach są już kreski to beta też wyjdzie 🙂

Karla24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spóźnia mi się okres, już 3 dzień... Wczorajszy test negatywny, szczerze to nawet nie wiem jakiej firmy, nie pisze na opakowaniu :D

Wiecie co jest najgorsze? Mam przeokropną chęć na jakieś piwko, winko ale postanowiłam, że dopóki nie będę miała jasnej sytuacji to nic nie wypije- jeśli przyjdzie @ a ja się napiję piwka to będę mieć wyrzuty, ze może to to przez alkohol. A co gorsza, jeśli okaże się, że to ciąża to już w ogóle :D

Ale ta małpa wredna jest. Nie dość, że się spóźnia i daje nadzieję, to czuję, że pierwszy raz przyjdzie mega spóźniona i dopiero da w kość :/

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Spóźnia mi się okres, już 3 dzień... Wczorajszy test negatywny, szczerze to nawet nie wiem jakiej firmy, nie pisze na opakowaniu :D

Wiecie co jest najgorsze? Mam przeokropną chęć na jakieś piwko, winko ale postanowiłam, że dopóki nie będę miała jasnej sytuacji to nic nie wypije- jeśli przyjdzie @ a ja się napiję piwka to będę mieć wyrzuty, ze może to to przez alkohol. A co gorsza, jeśli okaże się, że to ciąża to już w ogóle :D

Ale ta małpa wredna jest. Nie dość, że się spóźnia i daje nadzieję, to czuję, że pierwszy raz przyjdzie mega spóźniona i dopiero da w kość :/

Ja jestem w tej samej sytuacji tylko że ja plamiłam i kupiłam sobie piwo z myślą że się rozkręci i się napije a tu dupa 2 dni po @ testy negatywne ,plamienie ustalo 3 dni temu i jutro chyba pójdę na bete żeby mieć pewność czy mogę się napić czy nie 😂😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leć jak najszybciej na betę! U mnie nigdy plamienia nie było :)

Dziś mój 31 DC. Od 26 DC czuję w dole brzucha takie lekkie bóle jak na okres, w zasadzie czuję, jakby @ miała przyjść w każdej chwili a tu dupka, od wczoraj czuję się jak po owulacji w ostatnich cyklach. Boje się, że w tym cyklu wszystko mi się rozjechało i opóźniło. Przecież test, nawet słabej firmy chyba by mi pokazał II kreski po terminie miesiączki, nie?

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    leć jak najszybciej na betę! U mnie nigdy plamienia nie było :)

Dziś mój 31 DC. Od 26 DC czuję w dole brzucha takie lekkie bóle jak na okres, w zasadzie czuję, jakby @ miała przyjść w każdej chwili a tu dupka, od wczoraj czuję się jak po owulacji w ostatnich cyklach. Boje się, że w tym cyklu wszystko mi się rozjechało i opóźniło. Przecież test, nawet słabej firmy chyba by mi pokazał II kreski po terminie miesiączki, nie?
    Ja zawsze przed @ plemię i tak się rozkręca coraz mocniej a w tym cyklu plamienia ustały a @ brak. Ja słyszałam historie że testy negatywne a ciaża była. Albo dopiero wychodzily tydzień po terminie @. Do jutra jeszcze żyje nadzieją ale wątpię by to był ten cykl. A Ty na bete się wybierasz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u ciebie progesteron? U mnie zawsze 1 DC godzina- dwie plamienia z krwią i jeszcze tego samego dnia mam pełnowymiarowa miesiączkę :Do Nie jest to normalne, żeby plamić i nic. na twoim miejscu już teraz byłabym w kolejce do laboratorium 😂

Ja miałam w planach pójście na betę ale jeszcze czekam. Jutro dokupię testy. Szczerze to wolę zobaczyć okres i już zacząć żyć kolejnym cyklem niż czekać z drżącym sercem na wynik bety i boleśnie się rozczarować... Już raz miałam "typowe" objawy ciąży i poszłam na betę, rany, jak ja wtedy ryczałam... Nigdy więcej. Poczekam do czwartku i jeśli okres nie przyjdzie to pójdę.

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie słabo z progesteronem dla tego biorę duphaston. Ja też nie lubię bety robiłam aż 2 razy i się rozczarowalam więc wolę sikańce w zaciszu toalety. Też bym chciała już @ i zacząć nowy cykl .

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka jak twoja beta? Ja dostałam @ nad ranem

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też dostałam w poniedziałek nawet nie poszłam na bete 🙂 nowy cykl , nowa nadzieja

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Agnieszka jak twoja beta? Ja dostałam @ nad ranem
    Wysłałam zaproszenie do znajomych 😆

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) ja dopiero ogarnęłam, że jest taka funkcja na ovu. Dopiero się zapoznaję z możliwościami tego portalu :)

Coś czuję, że zagoszczę tu na dłużej... Dziś wracałam z pracy i o ile w ciągu dnia dusze to wszystko w sobie, to w samochodzie polały mi się łzy... Z tygodnia na tydzień ze zdrowej, szczupłej i (jak myślałam płodnej) dziewczyny stałam się niepłodną, zgaszoną i smutną pacjentką, która ma przed sobą klinikę niepłodności, wizyty, leki, wielomiesięczne niepowodzenia itd... zaczęłam się stresować... Jeszcze gdyby wiadomo z czego wynika problem :(

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ