Forum W oczekiwaniu na testowanie BLADZIOCHY CZY ZWIDY???
Odpowiedz

BLADZIOCHY CZY ZWIDY???

Oceń ten wątek:
  • Helcia Autorytet
    Postów: 689 312

    Wysłany: 30 lipca, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi, ale ja tu niestety chyba nic nie widzę :( może w rzeczywistości cień jest mocniejszy. Ja bym powtórzyła test za parę dni.

    2020r. - dostinex + clo (3 cykle)
    przerwa
    2021r. :
    lipiec: dostinex + ovitrelle,
    lipiec/sierpień: dostinex + lametta (3dc) + ovitrelle,
    sierpień: dostinex + lametta (3dc)
    wrzesień: dostinex + lametta (3dc) + sumamed + gynalgin

    Ona:
    Falvit mama, wit.D3 2000j, cynk, Folacid, wit.C1000, sok z żurawiny, olej z wiesiołka, Acard75, Fertilsafe plus

    Glukoza L43 91
    insulina 7.57
    progesteron N55 16.65
    homocysteina 8,60
    D-DimerG49 270
    CRP I81 1.1
    TSH L69 2.050
    fT4 O69 16.14

    On:
    Fertilman plus, wit. D 4000j, cynk, wit. C1000

    Glukoza L43 100
    CRP I81 0.8
    TSH L69 2.720
    fT4 O69 18.50
  • Miamonia Autorytet
    Postów: 316 391

    Wysłany: 30 lipca, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyk120 wrote:
    9 dpo , 5 dni przed okresem. Przez pierwsze 5 minut nic nie widać na teście. Przez to, że jest bardzo małe okienko testowe, które rzuca cień na wynik, postanowiłam rozebrać go na części by widać było cały pasek. Po 10-15 minutach od zrobienia pojawił się cień cienia który widoczny jest dopiero pod światło, wstawiam zdjęcie ale nie wiem czy coś zobaczycie... ?
    https://zapodaj.net/4e9d7a8c30be6.jpg.html
    Wiem, że po kilkunastu minutach nie powinno się odczytywać wyniku, ale gdy wczoraj zrobiłam ten sam test, żadna druga kreska ani odbarwienie po niej się nie pojawiło nawet po paru godzinach. Sama nie wiem co mam o tym myśleć. A może to tylko ja widzę ten cień cienia.. jest to tani test strumieniowy z allegro o czułości 10. Sądzicie że są jeszcze jakieś szanse?
    Ogólnie powiem tak, też miałam te testy i naprawdę wyłapały już beta hcg na poziomie 10 jednostek, tak myślę. Na teście faktycznie coś przebija ale te testy mają taką wadę jak pinki strumieniowe - kreskę testową lekko różową widać nawet przed zrobieniem testu. Więc najlepiej powtórz jutro lub pojutrze, mam nadzieję że ściemnieje:)

    Gosia24 lubi tę wiadomość

    7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Kamyk120 Debiutantka
    Postów: 14 1

    Wysłany: 30 lipca, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia , a po jakim czasie od owulacji robiłaś test gdy wykrył Ci bete? Druga kreska pojawiła się od razu czy po kilku minutach, też był to cień cienia? Powiem Ci, że przyglądałam się dokładnie testom przed ich zrobieniem, te które już zrobiłam nie miały żadnej kreski przed zrobieniem, ale wierzę, że tak może być z co niektórymi :) Będę powtarzać jutro rano, oby ściemniała choć trochę :)

  • Miamonia Autorytet
    Postów: 316 391

    Wysłany: 30 lipca, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 12dpo coś na nich majaczyło jak u Ciebie ale stwierdziłam że mi się wydaje. dopiero 13dpo pojawił się serio widoczny cień na tych z allegro, dwa dni wcześniej na pinku nic nie było. Wieczorem 13dpo pojawił się bladzioch na pinku, 14dpo beta była 21. Raczej pojawiały się od razu te majaki i cienie, w czasie 3-5 minut albo do całkowitego wyschnięcia testu. Powtórz jutro i powinnaś się czegoś dowiedzieć :)
    Trzymam kciuki 🍀🍀
    Zdjęcia testów masz u mnie w notatkach pod wykresem jakby co:)

    7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Miamonia Autorytet
    Postów: 316 391

    Wysłany: 30 lipca, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj jutro znać! 🍀

    7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Kamyk120 Debiutantka
    Postów: 14 1

    Wysłany: 31 lipca, 07:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia, aż miło patrzeć na Twoje testy :) piękne kreseczki, pozazdrościć tylko :)
    U mnie dzisiaj już bielsze być nie mogło. Chyba tamten cień to tak jak mówiłaś, coś przebija, ale to prawdopodobnie wada testu była. No cóż, zobaczymy co dalej, jeszcze 4 dni do okresu, piersi bolą do takiego stopnia, że leżeć na brzuchu nie mogę, do tego ból podbrzusza i temperatura na poziomie 37.2. Jak u Ciebie wyszedł test dopiero w 13 dpo to i ja może poczekam te 3 dni jeszcze. Oby ta 13tka okazała się szczęśliwa tak jak dla Ciebie :)

  • Miamonia Autorytet
    Postów: 316 391

    Wysłany: 31 lipca, 07:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyk120 wrote:
    Miamonia, aż miło patrzeć na Twoje testy :) piękne kreseczki, pozazdrościć tylko :)
    U mnie dzisiaj już bielsze być nie mogło. Chyba tamten cień to tak jak mówiłaś, coś przebija, ale to prawdopodobnie wada testu była. No cóż, zobaczymy co dalej, jeszcze 4 dni do okresu, piersi bolą do takiego stopnia, że leżeć na brzuchu nie mogę, do tego ból podbrzusza i temperatura na poziomie 37.2. Jak u Ciebie wyszedł test dopiero w 13 dpo to i ja może poczekam te 3 dni jeszcze. Oby ta 13tka okazała się szczęśliwa tak jak dla Ciebie :)
    Pewnie, szansa jest zawsze póki nie ma 🙈
    Trzymam mocno kciuki Kochana 🍀❤️

    Karloina, sara9555 lubią tę wiadomość

    7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Natalciaaaaaaa Nowa
    Postów: 3 1

    Wysłany: 3 sierpnia, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, co sądzicie o pink testach? Czytałam że często oszukują dając cienie. Teraz i ja mam cień i masę myśli już....

  • Sylza Przyjaciółka
    Postów: 75 22

    Wysłany: 3 sierpnia, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cienie na pink super czułym polryly sie ze wszystkimi możliwymi objawami niestety na skutek stresu dostałam turbo krwawienia przed zrobieniem bety. Teraz zamówiłam same takie myśląc ze mi przyniosą szczęście 😄

    Spirala Jaydess do 2.04.2021 - początek starań

    Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020)

    ❌AMH 0.34
  • martka13 Debiutantka
    Postów: 14 3

    Wysłany: 7 sierpnia, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, wrzucam mój cień do porównania. Test to facelle paseczki do zanurzania w moczu. Ogólnie wydaje mi się, że to bladzioch, ale wiadomo będę powtarzać jutro i w poniedziałek. Co ciekawe test wykonany 24 dnia cyklu przy regularnych cyklach 29 dniowych. Wg testu owulacyjnego i objawów ( w okolicy owulacji albo w jej dniu bolą mnie sutki i piersi są też wrażliwe, miednica pobolewa ) dzisiejszy test jest 9 dni po owulacji. W czwartek badałam progesteron w 22 dc i wyszedl 22,10 ng/ml, a norma jest do 15,96 w fazie lutealnej. To oczywiście zrobiło mi już nadzieję, choć później przeczytałam całe forum i jak się dowiedziałam nie zawsze podwyższony progesteron świadczy zaraz o ciąży. Co myślicie ?:) https://zapodaj.net/adbd81a43253b.jpg.html

    LiLiaNNa lubi tę wiadomość

  • martka13 Debiutantka
    Postów: 14 3

    Wysłany: 7 sierpnia, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przedstawiłam się. Nazywam sie Marta, mam lat 30, choruję na Hashimoto. O innych chorobach nic nie wiem. Cykle regularne. W kwietniu albo marcu wzięłam ostatnie opakowanie tabletek anty. To mój 2 cykl starań. Owulację wyznaczałam testami clearblue digital dual. Dwukrotnie test był pozytywny w 13 dniu cyklu.

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2101 1371

    Wysłany: 7 sierpnia, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka13 piękna kreska gratulacje 😉

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Miamonia Autorytet
    Postów: 316 391

    Wysłany: 7 sierpnia, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martka13 wrote:
    Witam, wrzucam mój cień do porównania. Test to facelle paseczki do zanurzania w moczu. Ogólnie wydaje mi się, że to bladzioch, ale wiadomo będę powtarzać jutro i w poniedziałek. Co ciekawe test wykonany 24 dnia cyklu przy regularnych cyklach 29 dniowych. Wg testu owulacyjnego i objawów ( w okolicy owulacji albo w jej dniu bolą mnie sutki i piersi są też wrażliwe, miednica pobolewa ) dzisiejszy test jest 9 dni po owulacji. W czwartek badałam progesteron w 22 dc i wyszedl 22,10 ng/ml, a norma jest do 15,96 w fazie lutealnej. To oczywiście zrobiło mi już nadzieję, choć później przeczytałam całe forum i jak się dowiedziałam nie zawsze podwyższony progesteron świadczy zaraz o ciąży. Co myślicie ?:) https://zapodaj.net/adbd81a43253b.jpg.html
    Według mnie to nie jest cień a już ładny bladzioch :)
    Niestety ostatnio jest dużo przypadków kiedy facelle oszukuje więc jeśli masz możliwość zrób inny test dla pewności
    Oby to był prawdziwy bladzioszek i oby ciemniał 🤞🍀

    7u22flw1vl3i5lsf.png
  • martka13 Debiutantka
    Postów: 14 3

    Wysłany: 7 sierpnia, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Miamonia i dzastina 2005 za odpowiedź:) Test powtórzę jutro rano bo nie mam żadnych pod ręką. Zaraz będę jechać do miasta to kupię takie same facelle dla porównania i jeszcze jakieś inne i zrobię w kolejnych dniach z porannego moczu. Mam nadzieję, że kreseczka będzie już tylko ciemnieć. Jak Wy się czujecie dziewczyny ? :) Meczą/meczyły Was nudności ciążowe ?

  • monnkej Przyjaciółka
    Postów: 96 61

    Wysłany: 7 sierpnia, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martka13 wrote:
    Witam, wrzucam mój cień do porównania. Test to facelle paseczki do zanurzania w moczu. Ogólnie wydaje mi się, że to bladzioch, ale wiadomo będę powtarzać jutro i w poniedziałek. Co ciekawe test wykonany 24 dnia cyklu przy regularnych cyklach 29 dniowych. Wg testu owulacyjnego i objawów ( w okolicy owulacji albo w jej dniu bolą mnie sutki i piersi są też wrażliwe, miednica pobolewa ) dzisiejszy test jest 9 dni po owulacji. W czwartek badałam progesteron w 22 dc i wyszedl 22,10 ng/ml, a norma jest do 15,96 w fazie lutealnej. To oczywiście zrobiło mi już nadzieję, choć później przeczytałam całe forum i jak się dowiedziałam nie zawsze podwyższony progesteron świadczy zaraz o ciąży. Co myślicie ?:) https://zapodaj.net/adbd81a43253b.jpg.html
    Super kreska gratulacje 😍😍😍 mi pozytyw tez wyszed 9dpo

    21.04 beta hcg 20,58 mlU
    23.04 beta hcg 82,39 mlU
    26.04 beta hcg 487,66 mlU 🍀
    05.05 GS 1,41cm
    11.05 jest 💗 CRL 0,56cm
    01.06 2,62cm człowieka 🥰
    21.06 prenatalne CRL 5,8cm, niskie ryzyka
    27.07 200g 👦🏼💙
    24.08 połówkowe - 431g baby boy

    euthyrox 75/100
    w4sq9n7330pifgo2.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2101 1371

    Wysłany: 7 sierpnia, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martka13 wrote:
    Dziękuję Miamonia i dzastina 2005 za odpowiedź:) Test powtórzę jutro rano bo nie mam żadnych pod ręką. Zaraz będę jechać do miasta to kupię takie same facelle dla porównania i jeszcze jakieś inne i zrobię w kolejnych dniach z porannego moczu. Mam nadzieję, że kreseczka będzie już tylko ciemnieć. Jak Wy się czujecie dziewczyny ? :) Meczą/meczyły Was nudności ciążowe ?

    Ja mam ciążę praktycznie bezobjawowa. Mdłości zero wymioty zdążyły się może z trzy razy. Trzymam kciuki żeby kreseczka ładnie ciemniała.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Miamonia Autorytet
    Postów: 316 391

    Wysłany: 7 sierpnia, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martka13 wrote:
    Dziękuję Miamonia i dzastina 2005 za odpowiedź:) Test powtórzę jutro rano bo nie mam żadnych pod ręką. Zaraz będę jechać do miasta to kupię takie same facelle dla porównania i jeszcze jakieś inne i zrobię w kolejnych dniach z porannego moczu. Mam nadzieję, że kreseczka będzie już tylko ciemnieć. Jak Wy się czujecie dziewczyny ? :) Meczą/meczyły Was nudności ciążowe ?
    Ja od 7 tygodnia ciąży do teraz mam ciągle mdłości, wzdęcia i czasem wymiotuję.
    Trzymam kciuki i daj znać jutro 🍀🍀🍀

    7u22flw1vl3i5lsf.png
  • martka13 Debiutantka
    Postów: 14 3

    Wysłany: 8 sierpnia, 08:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Przesyłam fotki do porównania, wydaje mi się, że bardzo delikatnie ściemniało, jutro powtarzam i wybiorę się na betę, ten pierwszy link to dwa testy z dzisiaj: https://zapodaj.net/6443a3f6f2f1d.jpg.html
    A ten kolejny to porownanie z tym wczorajszym paseczkiem, który jest na samym dole:
    https://zapodaj.net/cec0486383b12.jpg.html
    Chyba dopóki nie zrobię bety to będę w takim lekkim niepokoju, czy aby na pewno już powoli mogę się cieszyć.
    Oj Miamonia to życzę Ci, żeby w końcu te mdłości odeszły, a dżastina2005 pierwsza ciąża też była taka bezobjawowa? Czy każda inna ? Bo widzę, że jedną córcię już masz :)
    Monnkej a jak to było u Ciebie ? Również dziękuję za odpowiedź :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 08:02

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2101 1371

    Wysłany: 8 sierpnia, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie dziś sciemnialo 😉 w pierwszej mialam mdłości i wymioty jeszcze przed spodziewanym okresem. Więc co ciąża to inaczej 😉.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Alutka128 Autorytet
    Postów: 2038 1621

    Wysłany: 8 sierpnia, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ściemniała ta kreska :)
    A ja np. Ciążę przechodzę bezobjawowo,
    Dopiero teraz mam objaw w postaci ruchów malucha 🤣

    🤵 37l. 👩‍💼 25l.
    01.2021, 03.2021 💔
    04.2021 ⏸️

    23.04.2021 jest mały człowieczek z serduszkiem ❤️
    05.05.2021 12mm człowieczka 🍀❤️

    25.05.2021 3,8 cm szczęścia ❤️

    20.06.2021 109 gram małego człowieka ♥️

    08.07.2021 160 gram dziecka 😍

    04.08.2021 mamy małego chłopczyka 💙

    19.08.2021 600 gram mężczyzny 💙

    oar843r83ci4sv79.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego