Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie BLADZIOCHY CZY ZWIDY???
Odpowiedz

BLADZIOCHY CZY ZWIDY???

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2022, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliiiisss wrote:
    A ja odebrałam wynik z beta HCG dziś. Miałam wam napisać, także napisze :)

W pon. Beta 58.1 mIU/ml
    Beta czwartek (dzis) 360,0 mIU/ml
    Progesteron 23,10 NG/ml

To chyba jednak na pewno ciąża 🙂🙂🙂🙂 tak bardzo się cieszę... Czekam jeszcze na USG i dopiero uwierzę ❤️
    Myślicie, że przyrost bety ok?
    Super,, kiedy masz lekarza?

• Kasia08032022 Debiutantka

Wysłany: 17 marca 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno ciąża, ma wzrastać dwukrotnie co 48 h wieec masz super.
    Gratulacje🥰

Ja dzisiaj byłam u innego ginekologa- potwierdził ciąże na 200% ale mowi że narazie pęcherzyk, czekamy na ciałko żółte. Mam przyjsc za tydzien- mam nadzieje że wtedy już będzie oki.
    Nie dal mi progesteronu, powiedzial że to hormon wydzielany mocno skokowo i nie zawsze jest wyznacznikiem…

Ogolnie wrazenia bardzo pozytywne, wiec napewno zmieniam lekarza na tego z dzisiaj.
    No i czekamy na rozwoj sytuacji😊❤️

Aliiiisss lubi tę wiadomość

• Aliiiisss Znajoma

Wysłany: 17 marca 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratulacje ❤️ trzymam kciuki za nas, oby wszystko było dobrze i u mnie 😍
    22.03 mam wizytę 🙂

Skorpionka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliiiisss wrote:
    22.03 mam wizytę 🙂
    To już nie długo. Szybko źleci 😘

• Madzik00 Nowa

Wysłany: 19 marca 2022, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem nowa , czytam was od niedawna mam 22 lata i stałego partnera od 4 lat , mimo młodego wieku nie zabezpieczaliśmy się z chłopakiem, wczesniej przepuszczenia o będącej ciąży wykluczały testy, które były negatywne i bez śladu drugiej kreski. Dni owu mialam 26 luty 2022r. kochaliśmy się bez zabezpieczenia ,ale to byl stosunek przerywany ,od tygodnia jest mi niedobrze testy ciążowe wszystkie pozytywne, ale kreski są bardzo blade, okres przyszedł w czas tylko jeden dzień lało się ze mnie mocno , pojawiły się skrzepy ,ale było ich mało... kolejne dni kapało .. ((((w normalny okres cale 5 dni się ze mnie mocno leje i mam bardzo dużo skrzepów )))) nie mam możliwości pójść na bete , bo aktualnie jestem poza krajem , dopiero będę w czerwcu , jestem nałogowym palaczem, nie chciałabym truć dziecka ... moje koleżanki nie miały okresu kiedy zaszły, jestem dość poddenerwowana i nie cierpliwa , czy ktoś z was mial taką sytuację? Bądź podobną? Z góry dziękuję ;*

• Aliiiisss Znajoma

Wysłany: 19 marca 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik00 wrote:
    Hej jestem nowa , czytam was od niedawna mam 22 lata i stałego partnera od 4 lat , mimo młodego wieku nie zabezpieczaliśmy się z chłopakiem, wczesniej przepuszczenia o będącej ciąży wykluczały testy, które były negatywne i bez śladu drugiej kreski. Dni owu mialam 26 luty 2022r. kochaliśmy się bez zabezpieczenia ,ale to byl stosunek przerywany ,od tygodnia jest mi niedobrze testy ciążowe wszystkie pozytywne, ale kreski są bardzo blade, okres przyszedł w czas tylko jeden dzień lało się ze mnie mocno , pojawiły się skrzepy ,ale było ich mało... kolejne dni kapało .. ((((w normalny okres cale 5 dni się ze mnie mocno leje i mam bardzo dużo skrzepów )))) nie mam możliwości pójść na bete , bo aktualnie jestem poza krajem , dopiero będę w czerwcu , jestem nałogowym palaczem, nie chciałabym truć dziecka ... moje koleżanki nie miały okresu kiedy zaszły, jestem dość poddenerwowana i nie cierpliwa , czy ktoś z was mial taką sytuację? Bądź podobną? Z góry dziękuję ;*

Powtórzyłaś test po krwawieniu ? Jeśli nie to powtórz, mogła to być ciąża biochemiczna. Jeśli blada kreska to jest niski poziom beta HCG, jeśli z kolejnymi dniami druga kreska ciemniała znaczy, że stężenie bety rośnie, a jeśli bladła to spada - wskazując na ciążę biochemiczną. Ja miałam ciążę biochemiczną i nawet kilka dni spóźnił mi się okres, wtedy testy wychodziły cień cienia.
    Aktualnie czekam na potwierdzenie ciąży u ginekologa i beta z krwi ładnie urosła, testy też mają intensywniejszy kolor niż w dniu miesiączki. Także tym razem powinno być dobrze :)

Powtórz test, w razie możliwości idź na betę

Madzik00 lubi tę wiadomość

• Aliiiisss Znajoma

Wysłany: 19 marca 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorpionka91 wrote:
    To już nie długo. Szybko źleci 😘

Aj żeby mi tak szybko leciało 🙈😅 póki co zaczyna to do mnie docierać, aczkolwiek boje się cieszyć. Póki co mam plan poinformowania rodziny w święta ( choć nie wiem czy tyle czasu nikt się nie połapie, bo widujemy się niemalże codziennie ) - założę synkowi bluzkę z napisem (mam sekret.. zostanę starszym bratem) 😄

Skorpionka91, Madzik00 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliiiisss wrote:
    Aj żeby mi tak szybko leciało 🙈😅 póki co zaczyna to do mnie docierać, aczkolwiek boje się cieszyć. Póki co mam plan poinformowania rodziny w święta ( choć nie wiem czy tyle czasu nikt się nie połapie, bo widujemy się niemalże codziennie ) - założę synkowi bluzkę z napisem (mam sekret.. zostanę starszym bratem) 😄
    Może uda Ci się wytrzymać 😘😘

• Madzik00 Nowa

Wysłany: 19 marca 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliiiisss wrote:
    Powtórzyłaś test po krwawieniu ? Jeśli nie to powtórz, mogła to być ciąża biochemiczna. Jeśli blada kreska to jest niski poziom beta HCG, jeśli z kolejnymi dniami druga kreska ciemniała znaczy, że stężenie bety rośnie, a jeśli bladła to spada - wskazując na ciążę biochemiczną. Ja miałam ciążę biochemiczną i nawet kilka dni spóźnił mi się okres, wtedy testy wychodziły cień cienia.
    Aktualnie czekam na potwierdzenie ciąży u ginekologa i beta z krwi ładnie urosła, testy też mają intensywniejszy kolor niż w dniu miesiączki. Także tym razem powinno być dobrze :)

Powtórz test, w razie możliwości idź na betę

Tak dziś rano zrobiłam z porannego moczu test i również wyszedł pozytywny , ale również blada kreska. Czy po ciąży biochemicznej może pokazywać błędnie test pozytywny ? Okres skonczyl mi się 2 dni temu , czy lepiej odczekać dłużej z testowaniem ?

• Aliiiisss Znajoma

Wysłany: 19 marca 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik00 wrote:
    Tak dziś rano zrobiłam z porannego moczu test i również wyszedł pozytywny , ale również blada kreska. Czy po ciąży biochemicznej może pokazywać błędnie test pozytywny ? Okres skonczyl mi się 2 dni temu , czy lepiej odczekać dłużej z testowaniem ?

Może powtórz znowu za dwa dni. Jeśli nadal będzie pozytywny to koniecznie zrób betę z krwi, bo może to być ciąża i było to plamienie implantacyjne, albo ciąża biochemiczna, która się nie do końca oczyściła jak trzeba. Wtedy trzeba iść do lekarza. Ogólnie beta z krwi koniecznie i ginekolog ! Nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze. Jeśli czujesz, że to może być ciąża, masz jakieś objawy inne, to nie pal, dbaj o siebie do czasu wyjaśnienia tej sprawy - beta HCG z krwi i ginekolog. Trzymam kciuki. Ja w twoim wieku już miałam małego bobasa ❤️

Madzik00 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliiiisss wrote:
    22.03 mam wizytę 🙂
    Jak tam po wizycie?

• Aliiiisss Znajoma

Wysłany: 22 marca 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorpionka91 wrote:
    Jak tam po wizycie?

Właśnie wróciłam do domu, mamy pęcherzyk ciążowy w jamie macicy. Póki co nie widać zarodka z czynnością serca, więc jeszcze nie szaleje :)
    To ok 5 tydzień.
    Ale panikuje, bo dzisiaj mnie dużo mniej bolą piersi niż ostatnio i się boje, że coś będzie nie tak.
    Teraz całe 9 miesięcy zastrzyki 🙈🙈🙈
    Co parę dni robię test, żeby się upewnić, że tam coś się w brzuchu kłuje 🙈😅

Skorpionka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliiiisss wrote:
    Właśnie wróciłam do domu, mamy pęcherzyk ciążowy w jamie macicy. Póki co nie widać zarodka z czynnością serca, więc jeszcze nie szaleje :)
    To ok 5 tydzień.
    Ale panikuje, bo dzisiaj mnie dużo mniej bolą piersi niż ostatnio i się boje, że coś będzie nie tak.
    Teraz całe 9 miesięcy zastrzyki 🙈🙈🙈
    Co parę dni robię test, żeby się upewnić, że tam coś się w brzuchu kłuje 🙈😅
    A jakie masz zastrzyki? Też biorę przez całą ciążę fraxiparyne

• Aliiiisss Znajoma

Wysłany: 22 marca 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorpionka91 wrote:
    A jakie masz zastrzyki? Też biorę przez całą ciążę fraxiparyne

Również fraxiparyne, aczkolwiek dla mi ginekolog zamiennik neoparin.

Pierwsza ciąża również była z zastrzykami - mam wrodzoną wadę serca i naczyń, jestem po łącznie 11 operacjach. Ale mogę mieć dzieci i nie dziedziczą mojej wady :)

A Ty na co bierzesz ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2022, 17:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę na "rozzadzenie"krwi. A kiedy masz teraz wizytę?

• Aliiiisss Znajoma

Wysłany: 22 marca 2022, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorpionka91 wrote:

8 kwietnia, może już będzie widać zarodka i
    bijące serduszko :)

Piersi mnie znowu bolą, czyli to tak na noc bardziej je czuję.
    Ogólnie mam od dwóch dni mdłości w nocy, masz jakiś sposób na to?

• Aliiiisss Znajoma

Wysłany: 22 marca 2022, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorpionka91 wrote:
    W którym tyg. Jesteś ? :)

• AgulaM Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mam pytanie. Czy któraś z Was testowała kiedyś testem alphamed? Jakie opinie? Od paru dni wychodzą mi dziwne cienie, a po wyschnięciu testu znikają. Nie wiem czy to kreska fabryczna czy coś się dzieje. Z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam za wciecie się w wątek:)

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe
    KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
    PAI-heterozygotyczny, C1,C1

1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
    Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
    ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵‍💫

2️⃣06.01 Menopur 300IU
    ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️

I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
    III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb

3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
    5.10 Scratching endo
    8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
    Cb ❌️
    Cała immunologia przebadana...
    Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
    transfer?
  • karola Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zrób inny test dla porównania. Nie używałam go ale wiem ze dziewczyny używały tu na forum.
    Jeśli po wyschnięciu (po wymaganym czasie) jest biel biel to zapewne wybarwia się jakoś fabryczna. Właściwy cień powinien się raczej utrzymać i mieć chociaż minimalnie różowe zabarwienie.

możesz wrzucić tu zdjęcie jak coś :)

Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

Listopad 2022- nasza córeczka już z nami ❤️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliiiisss wrote:
    8 kwietnia, może już będzie widać zarodka i
    bijące serduszko :)

Piersi mnie znowu bolą, czyli to tak na noc bardziej je czuję.
    Ogólnie mam od dwóch dni mdłości w nocy, masz jakiś sposób na to?
    Na mdłości chyba nie ma lekarstwa 😁😁😁. A do 8 to już też szybko zleci i już na pewno będzie widać i będzie bić serduszko ja jestem w 26 tyg ❤️❤️❤️

‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ