Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie BLADZIOCHY CZY ZWIDY???
Odpowiedz

BLADZIOCHY CZY ZWIDY???

Oceń ten wątek:
  • francesca Debiutantka

Wysłany: 31 marca 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynka96 wrote:
    no właśnie mam Wrażenie ze za bardzo się spinam z tym że bardzo chce. z tego co obserwuje najczęściej udaje się właśnie jak pary odpuszczają i nagle zaskoczenie bo się udało. mam nadzieję że po tych 4 dniach czekania miło się jeszcze zaskoczę,oby🙈 wszędzie dookoła mnie jest takie baby boom że oszaleć można co druga znajoma w ciąży, w rodzinie też dwie i jest mi wewnętrznie jakoś przykro. a ty Francesca miałaś jakieś objawy teraz czy po prostu testowałas z nadzieją też? mnie jedynie bolały pachwiny dość mocno w okresie okoloowulacji , przedwczoraj miałam tak silny kłujący nagły ból po prawej stronie totalnie nie wiem co to było 🙈a owulacja była z lewego więc nie wiem czemu też tak co się tam wydarzylo
    Kicham co chwile. W pierwszej ciąży dostałam strasznej alergii na kurz i zaczęło się też objawiać kichaniem w ciągu dnia. Tak mnie coś tknęło żeby zrobić test. Poza tym był to pierwszy miesiąc starań z kubeczkiem menstruacyjnym i byłam ciekawa co z tego wyniknie bo nie wierzyłam do końca w działanie a jednak może pomógł 🙂

• Tynka96 Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o a o co chodzi w staraniu z kubeczkiem bo nie do końca rozumie. a mnie to zaciekawiło 🤔

francesca lubi tę wiadomość

• francesca Debiutantka

Wysłany: 31 marca 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynka96 wrote:
    o a o co chodzi w staraniu z kubeczkiem bo nie do końca rozumie. a mnie to zaciekawiło 🤔
    Po miłostkach jeszcze zanim wstaniesz zakładasz kubeczek menstuacyjny jak na okres i trzymasz kilka do 12 h max . Taka o metoda. U mnie albo przypadek albo właśnie to zadziałało 😊 jest o tym wątek też gdzieś na forum. Poszukaj sobie bo dużo dziewczyn zaszło niby w pierwszym cyklu

• Tynka96 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jest naprawdę ciekawe! jeżeli to działa no to naprawdę ekstra ,jak się nie uda w tym cyklu to chyba sprobojemy 🤔 a mam pytanko bo owulację miałam z lewego jajnika a czuje od 3 dni jakoś kłucie takie delikatne czasami po prawej stronie czy to możliwe że np zagnieżdża się właśnie po prawej stronie stąd takie kłucia czy to jest prawdopodobne? bo zastanawiające to jest i dzisiaj mam trochę rewolucje żołądkowe a zazwyczaj to miało miejsce parę godzin przed przyjęciem miesiączki a mam 3 dni jeszcze ....

• karola Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynka,
    miewałam kłucie jajników po obu stronach, niezależnie od owu. Oczywiście może to być jeden z objawów, ale nie musi. Na tym etapie ciężko doszukiwać się objawow.

Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

Listopad 2022- nasza córeczka już z nami ❤️

age.png
  • Tynka96 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba już poczekam te 3 dni i zobaczymy czy przyjdzie @ czy nie. weekend więc trochę się zajmę mieszkaniem oderwę myśli i się wszystko wyjaśni ,chodź ciężko jest nie myśleć. dzisiaj test negatywny pozostaje czekać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynka96 wrote:
    chyba już poczekam te 3 dni i zobaczymy czy przyjdzie @ czy nie. weekend więc trochę się zajmę mieszkaniem oderwę myśli i się wszystko wyjaśni ,chodź ciężko jest nie myśleć. dzisiaj test negatywny pozostaje czekać :)

U mnie podobnie trzy dni do okresu robiłam test dwa dni temu negatywny. Wiec czekam na okres

• Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    francesca wrote:
    Nie wytrzymałam i powtórzyłam dziś test. Kupiłam wczoraj Clearblue, ale jak rano zobaczyłam + to zrobiłam jeszcze jeden i widać już lepiej druga kreske 🥰 chyba się w końcu udało ❤

https://zapodaj.net/aff257e15bbfa.jpg.html
    Gratulacje kochana !! Piękne testy!!

francesca lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    francesca wrote:
    Dziekuje ❤ Tak mam ze wskaźnikiem tygodnia ciąży. Kupiłam ale nie mieszkam w Polsce. U nas ich pełno ale cena w przeliczeniu prawie 80 zł więc pewnie kilka razy Beta w Polsce 🙈
    UK czy DE ??

age.png
    age.png
  • francesca Debiutantka

Wysłany: 2 kwietnia 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    UK czy DE ??
    CH 🇨🇭 😊

Żelka1990 lubi tę wiadomość

• ondzia1112 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynka96 wrote:
    Jak sytuacja? 😏

👱‍♀️ 35l.
    TSH ✔️ ft3 ✔️ ft4 ✔️ antyTPO ✔️antyTG ✔️
    krzywa cukrową ✔️ insulinową ✔️ glukoza ✔️ insulina ✔️ wit. D ✔️ antytrombina III- lekko ponad normę, białko S ✔️ białko C ✔️homocysteina ✔️ B12❌️
    💊siofor 850 2x1, neurovit 1x1
    AMH 6,63=>3,11
    Czynnik II hetero
    MTHFR hetero
    PAI-1 hetero
    Suple: pregna start, ogestan inozytol, eyeQ

🧔 41l. Lekkie nadciśnienie, alergik
    Hormony ok!
    Ilość 240mln/ejakulat
    Konc. 40mln/ml
    Ruch ogólny 53%
    Żywotność 56%
    Morfologia 2%
    HBA 90%
    Stres oks. 2,64 mV
    Suple: maca, kw.foliowy, NAC, selen, cynk, koenzym q10, l-arginina, wit D, wit. C 4tys.j., ACC
    04.2023 IUI ❌️
    05.2023 biopsja i immuno: alloMLR 0%=>49,8%, kiry: AA, jeden implantacyjny,
    23.06.2023 ET 3.1.2. Accofil, intralipid ❌️💔
    26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
    Accofil, intralipid
    26.09.2023 FET IVIG, accofil ❌️💔
    27.10.2023 FET IVIG, accofil, prograf, clexane 😔
    ❄️❄️
  • Mlina Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Jestem tu nowa , brałam ok.6 lat tabletki anty. Odstawiłam je 4 miesiace temu i staramy sie o dziecko . Potwierdzona owulacja testami , starania były dzien przed w trakcie i dzien po . Dzis aktualnie 11dpo . Robiłam test rano i albo widziałam II albo chciałam je zobaczyc..
    Nie wiem jak wstawia sie zdjecia 🤭

• Tynka96 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ondzia1112 wrote:
    Jak sytuacja? 😏
    jutro mam termin miesiączki, właśnie widziałam na papierze przy podcieraniu taki śluz przezroczysty galaretowaty i delitakne niteczki krwi. czy to możliwe że teraz dopiero implantacja? ale aż ciepło mi się zrobiło z ekscytacji bo nigdy takiego czegoś nie miałam. od razu pomyślałam o tym że implantacja. tak się zajaralam tym że cała nadzieja wróciła ze @ nie nadejde może jutro a brzuszek nie boli wzdeta jestem tylko i pachwiny bolą i w krzyżu 🙈 nie wiem czy testować jutro czy pojutrze a no i tak mnie piersi bolą jakbym kamienie dosłownie miała a zawsze no balaby ale miękki były a teraz inne odczucie mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2022, 20:27

• Tynka96 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlina wrote:
    Hej . Jestem tu nowa , brałam ok.6 lat tabletki anty. Odstawiłam je 4 miesiace temu i staramy sie o dziecko . Potwierdzona owulacja testami , starania były dzien przed w trakcie i dzien po . Dzis aktualnie 11dpo . Robiłam test rano i albo widziałam II albo chciałam je zobaczyc..
    Nie wiem jak wstawia sie zdjecia 🤭
    wejdź na zapodaj.net i wklej nam link :)

• Mlina Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/50a702ddad37c.jpg.html

Kreseczka jest rózowa , nie szara tak na zdjeciu wyglada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2022, 20:33

• Tynka96 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlina wrote:
    https://zapodaj.net/50a702ddad37c.jpg.html

Kreseczka jest rózowa , nie szara tak na zdjeciu wyglada

piękny bladzioch beZ dwóch zdań :) zazdroszczę naprawdę i mocno gratuluję ❤️

• Mlina Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze sie nie ciesze bo 4 miesiace i biel . Od dnia owulacji ani razu nie testowałam zeby nie myslec o tym az tak. Dzisiaj stwierdziłam ze jest 11dpo i juz mozna. Jutro tez testuje dla pewnosci

• ondzia1112 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynka96 wrote:
    jutro mam termin miesiączki, właśnie widziałam na papierze przy podcieraniu taki śluz przezroczysty galaretowaty i delitakne niteczki krwi. czy to możliwe że teraz dopiero implantacja? ale aż ciepło mi się zrobiło z ekscytacji bo nigdy takiego czegoś nie miałam. od razu pomyślałam o tym że implantacja. tak się zajaralam tym że cała nadzieja wróciła ze @ nie nadejde może jutro a brzuszek nie boli wzdeta jestem tylko i pachwiny bolą i w krzyżu 🙈 nie wiem czy testować jutro czy pojutrze a no i tak mnie piersi bolą jakbym kamienie dosłownie miała a zawsze no balaby ale miękki były a teraz inne odczucie mam
    Ja sama nie wiem. Dzisiaj 10dpo a beta 0.62. Chyba nie chce mi się już testować... tracę nadzieję...

👱‍♀️ 35l.
    TSH ✔️ ft3 ✔️ ft4 ✔️ antyTPO ✔️antyTG ✔️
    krzywa cukrową ✔️ insulinową ✔️ glukoza ✔️ insulina ✔️ wit. D ✔️ antytrombina III- lekko ponad normę, białko S ✔️ białko C ✔️homocysteina ✔️ B12❌️
    💊siofor 850 2x1, neurovit 1x1
    AMH 6,63=>3,11
    Czynnik II hetero
    MTHFR hetero
    PAI-1 hetero
    Suple: pregna start, ogestan inozytol, eyeQ

🧔 41l. Lekkie nadciśnienie, alergik
    Hormony ok!
    Ilość 240mln/ejakulat
    Konc. 40mln/ml
    Ruch ogólny 53%
    Żywotność 56%
    Morfologia 2%
    HBA 90%
    Stres oks. 2,64 mV
    Suple: maca, kw.foliowy, NAC, selen, cynk, koenzym q10, l-arginina, wit D, wit. C 4tys.j., ACC
    04.2023 IUI ❌️
    05.2023 biopsja i immuno: alloMLR 0%=>49,8%, kiry: AA, jeden implantacyjny,
    23.06.2023 ET 3.1.2. Accofil, intralipid ❌️💔
    26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
    Accofil, intralipid
    26.09.2023 FET IVIG, accofil ❌️💔
    27.10.2023 FET IVIG, accofil, prograf, clexane 😔
    ❄️❄️
  • Tynka96 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja bym się bardzocieszyla bo jest naprawdę widoczne trzymać kciuki żeby ciemniało :)

• Tynka96 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ondzia1112 wrote:
    Ja sama nie wiem. Dzisiaj 10dpo a beta 0.62. Chyba nie chce mi się już testować... tracę nadzieję...
    powiem ci że najgłupsze co możemy robić to testować tka wcześnie. ja robiąc te testy wiedziałam że będą negatywne a je robiłam z nadzieją że może jakiś cud się zdarzy no i po co? nasza psychika i ta chęć jest niewyobrażalną po prostu 😁 ja potrafiłam całymi dniami siedzieć tu na forum i czytać posty jakby miało to coś dać. a no natury nie przyspieszymy 🤷

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ