Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ból zęba
Odpowiedz

Ból zęba

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lubię pomarańcze Znajoma

Wysłany: 15 lipca 2022, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 9+2 ciąży. Mam problem z zębem. Ząb został miesiąc temu otwarty wyczyszczony i zostało założone lekarstwo. Nie bolał po tym czasie wstawiłam plombę na laser tydzień temu. Od wczoraj jestem opuchnięta i boli mnie cała kość policzkowa! Boli też mnie też ząb. Dziś mam dentystę, jestem zdecydowana usunąć tego zęba, ale z drugiej strony boje się o dziecko. Co robić?

17.06.2022- II
    11.10.2022-połówkowe 21t6d 456g chłopczyk 😍😍😍
    Termin porodu 16.02.2023r.
    11.02.2023- chłopiec 👶 Urodzony siłami natury 3550kg 55cm. Moje szczęście 🥰
  • Mała87 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2022, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię pomarańcze wrote:
    Jestem w 9+2 ciąży. Mam problem z zębem. Ząb został miesiąc temu otwarty wyczyszczony i zostało założone lekarstwo. Nie bolał po tym czasie wstawiłam plombę na laser tydzień temu. Od wczoraj jestem opuchnięta i boli mnie cała kość policzkowa! Boli też mnie też ząb. Dziś mam dentystę, jestem zdecydowana usunąć tego zęba, ale z drugiej strony boje się o dziecko. Co robić?
    Iść do dentysty i powiedzieć że jesteś w ciąży, on już będzie wiedział jak przeprowadzić wizytę :) czytałam że znieczulenia są możliwe w ciąży więc spokojnie :)

• Lubię pomarańcze Znajoma

Wysłany: 15 lipca 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała87 wrote:
    Iść do dentysty i powiedzieć że jesteś w ciąży, on już będzie wiedział jak przeprowadzić wizytę :) czytałam że znieczulenia są możliwe w ciąży więc spokojnie :)
    Akurat moja pani doktor jest poinformowana o mojej ciąży gdyż u dentysty jestem raz na 2 tygodnie. Cholerka wie co się dzieje, nigdy w życiu nie miałam opuchlizny na twarzy a teraz coś takiego. Zawsze się coś przyplacze 😭 wiem że taki stan zapalny nie jest bezpieczny dla dziecka. Wszystko wskazuje na zapalenie okostnej

17.06.2022- II
    11.10.2022-połówkowe 21t6d 456g chłopczyk 😍😍😍
    Termin porodu 16.02.2023r.
    11.02.2023- chłopiec 👶 Urodzony siłami natury 3550kg 55cm. Moje szczęście 🥰
  • Mała87 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię pomarańcze wrote:
    Akurat moja pani doktor jest poinformowana o mojej ciąży gdyż u dentysty jestem raz na 2 tygodnie. Cholerka wie co się dzieje, nigdy w życiu nie miałam opuchlizny na twarzy a teraz coś takiego. Zawsze się coś przyplacze 😭 wiem że taki stan zapalny nie jest bezpieczny dla dziecka. Wszystko wskazuje na zapalenie okostnej
    Zobaczysz co dentystka zaleci, w każdym razie coś trzeba zrobić żeby zapobiec rozprzestrzenienie się stanu zapalnego

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ