Ciąża czy nie ciąża?
-
Dziewczyny potrzebuję porady, pocieszenia albo po prostu obiektywnej opinii.
Cykle mam różne zwykle 28-32 dni. W lipcu 31dc zaszaleliśmy z mężem bez zabezpieczenia, bo byłam pewna, że lada moment będę mieć okres, więc zajście w ciążę jest niemożliwe. Dziś mija mi 43dc, a po @ ani śladu.. Co ciekawe, zrobiłam już kilka testów ciążowych (nawet dzisiaj rano jeden) i wszystkie do tej pory wychodziły negatywne. WTF? żeby było jeszcze ciekawiej, mam podwyższona temperaturę, obolałe piersi i ogólnie czuje się wzdęta. Byłam już raz w ciąży, mam 2.5 letniego syna, ale wtedy sytuacja była jasna na 2 dni przed @, a tym razem sama nie wiem co się dzieje z moim organizmem?
Czy któraś z was miała lub słyszała o podobnym przypadku? Czy możliwe że zaszłam w ciążę 31dc i po prostu jest za wcześnie na wykrycie jej testem? -
Trochę dziwne, ale każdy cykl może się wydłużyć i owulacja przesunąć. Najlepiej będzie, jeśli skoczysz na betę
10.2019 początek starań
05.06.2020 poronienie samoistne w 6tym tygodniu👼💔
14.02 ❣️⏸️❣️
15.02 Beta hCG 205,6 mIU/mL
17.02 Beta hCG 480,0 mIU/mL
22.02 Beta hCG 4320,0 mIU/mL -
Cześć dziewczyny, co myślicie o tym? Jest tu coś czy nie bo ja już normalnie wariuje.. zostały dwa dni do spodziewnej miesiączki.
https://zapodaj.net/67c930455424d.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2021, 09:25
04.2019 - Szymek ❤
06.2021 - Aniołek 💔👼 14tc
08.2021 - ⏸❤
-
Izabela wrote:Cześć dziewczyny, co myślicie o tym? Jest tu coś czy nie bo ja już normalnie wariuje.. zostały dwa dni do spodziewnej miesiączki.
https://zapodaj.net/67c930455424d.jpg.htmlKsięgowa lubi tę wiadomość
-
A moja sytuacja znowu się skomplikowała
W czwartek dostałam mini krwawienia jasna krwią i byłam pewna, że zaczął się okres. Od tamtej pory okres był baaardzo skąpy i dzisiaj nie wiem co mnie naszło zrobiłam test rano z drugiego moczu i wyszła jasniutenka druga kreska.. Przed chwilą powtórzyłam test bo aż uwierzyc nie mogłam że to może być ciąża no i ten drugi już wyszedł negatywny sama już nie wiem co jest grane. Najdziwniejsze jest to że jestem już w 49dc i gdyby to była ciąża to chyba test powinien już być wyrazny? Ja już głupieje serio -
Implantacja zachodzi miedzy 6 a 12 dniem od zaplodnienia. Weźmy pod uwagę że plemniki w sprzyjających warunkach mogą przetrwac nawet kilka dni... także myślę że wszystko jest możliwe. Ekspertem nie jestem, może bardziej doświadczone dziewczyny potwierdzą albo mnie poprawią 😊
-
Jonesey wrote:A moja sytuacja znowu się skomplikowała
W czwartek dostałam mini krwawienia jasna krwią i byłam pewna, że zaczął się okres. Od tamtej pory okres był baaardzo skąpy i dzisiaj nie wiem co mnie naszło zrobiłam test rano z drugiego moczu i wyszła jasniutenka druga kreska.. Przed chwilą powtórzyłam test bo aż uwierzyc nie mogłam że to może być ciąża no i ten drugi już wyszedł negatywny sama już nie wiem co jest grane. Najdziwniejsze jest to że jestem już w 49dc i gdyby to była ciąża to chyba test powinien już być wyrazny? Ja już głupieje serio
Możliwe, że owulacja mocno Ci się przesunęła. I udało się zajść w ciążę -
Jest na forum jedna dziewczyna która miala 3 owulację w ciągu jednego cyklu, i to przy tej trzeciej owulacji zaszła w ciążę, to był chyba z 38 dc, więc wszystko jest możliwe
I nie pisz że to jest pech... Jest tu wiele dziewczyn które starają się latami i może być im zwyczajnie przykro jak ktoś tak pisze wiedząc jakie one mają problemy... To jest forum staraniowe więc trochę empatiiWiolala lubi tę wiadomość
-
Alutka, a to bardzo ciekawe, nawet nie wiedziałam że można mieć 3 owulacje w trakcie jednego cyklu
To byłby mój osobisty pech, biorąc pod uwagę moja prywatna sytuację życiowa, mam nadzieje ze nikt nie poczuł się urażony tym stwierdzeniem.
Jasne, że są pary, które latami się starają i nie wychodzi, albo kobiety po wielokrotnych poronieniach, co jest po prostu straszne, ale są też takie, które zachodzą w ciążę "niechcący", w najmniej odpowiednim momencie i jest to ich osobista tragedia i nie można im tej tragedii ujmować tylko dlatego, że nie miały problemu z zajściem w przeciwieństwie do innych kobiet. Ja uważam, że dziecko to zawsze cud i błogosławieństwo, w moim przypadku nawet jeśli nie planowane to i tak bardzo chciane
Bez urazy, ale to forum jest dla wszystkich kobiet, także tych którym zdarzy się "wpadka", nie tylko dla wieloletnich staraczek. -
Blondyna.B wrote:Nie rób domowych testów z krwi (one zawsze pokazują cień) zrób test z moczu - np Facelle z Rossmanna, tylko nie Pink bo one lubią ostatnio bardzo oszukiwać
Zrobiłam dzisiaj test ❤
https://zapodaj.net/2aaffd43c721a.jpg.html
04.2019 - Szymek ❤
06.2021 - Aniołek 💔👼 14tc
08.2021 - ⏸❤
-
Jonesey wrote:Alutka, a to bardzo ciekawe, nawet nie wiedziałam że można mieć 3 owulacje w trakcie jednego cyklu
To byłby mój osobisty pech, biorąc pod uwagę moja prywatna sytuację życiowa, mam nadzieje ze nikt nie poczuł się urażony tym stwierdzeniem.
Jasne, że są pary, które latami się starają i nie wychodzi, albo kobiety po wielokrotnych poronieniach, co jest po prostu straszne, ale są też takie, które zachodzą w ciążę "niechcący", w najmniej odpowiednim momencie i jest to ich osobista tragedia i nie można im tej tragedii ujmować tylko dlatego, że nie miały problemu z zajściem w przeciwieństwie do innych kobiet. Ja uważam, że dziecko to zawsze cud i błogosławieństwo, w moim przypadku nawet jeśli nie planowane to i tak bardzo chciane
Bez urazy, ale to forum jest dla wszystkich kobiet, także tych którym zdarzy się "wpadka", nie tylko dla wieloletnich staraczek.
Troszkę się nie zgodzę. To forum jest dla kobiet, które starają się o dziecko. Zrzesza panie, które łączy jeden cel - zajść w ciążę. Wśród nas nie zdarzają się "wpadki". Co nie oznacza, że osobom, którym się ta "wpadka" zdarzyła, nie doradzimy, o ile będziemy umiały. Alutka zwróciła Ci tylko uwagę na to, byś w takim miejscu jakim jest forum staraniowe uważała na słowa. Nie ze złośliwości do Ciebie ! Z szacunku do tych naszych koleżanek, które starają się przez wiele lat, do tych, które swoje dzieci mają niestety tylko w sercu, bo poroniły. Nie chodzi o krytykowanie Ciebie. Chodzi o to, żeby zachować takt i szacunek, do tych, które od wielu miesięcy a nawet lat żyją rozczarowaniem.
Jeśli zaszłaś w ciążę, nawet nieplanowaną, to serdecznie gratuluję, bo jak dama stwierdziłaś, dziecko to cud Mam nadzieję, że wszystko w Twoim życiu poukłada się tak, byś była szczęśliwaK&K, anka, Mersalla, Wiolala lubią tę wiadomość
-
Izabela wrote:Zrobiłam dzisiaj test ❤
https://zapodaj.net/2aaffd43c721a.jpg.html
-