Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • PatrycjaS Debiutantka

Wysłany: 10 listopada 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira000 wrote:
    Jeśli kreska C wyszła dobrze to znaczy że działa. Jeśli masz wątpliwości to oznacz sobie betę hcg z krwi - będziesz miała pewność.

tak tak, ale betę mogę zrobić najwcześniej w środę niestety ze względu na prace nie dam rady wcześniej.
    zastanawiam mnie tylko dlaczego wieczorem są dwie kreski, a rano jedna… może warto przed ta środa wykonac trzeci test ciążowy z innej firmy?

• HemoMyszka Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ma Cię to gdzieś uspokoić to zrób kolejny test ciążowy np za 2 dni. Jeżeli nadal wyjdzie ujemny to myślę, że niska szansa, że to ciąża. Jeżeli wyjdzie pozytywny to ze spokojniejszą głową pójdziesz na betę.

PatrycjaS lubi tę wiadomość

• Misia6684 Znajoma

Wysłany: 13 listopada 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) A co myślicie o moich? Robione popołudniu. Przez 2 dni miałam plamienie brązowe, dzisiaj się uspokoiło. Do okresu nie wiem do końca ile dni, bo w tym miesiącu nie sprawdzałam owulacji :( Nigdy nie miałam plamien, dlatego to mnie zdziwiło.

https://tinypic.host/image/nB41O
    https://tinypic.host/image/nBL7m
    https://tinypic.host/image/nBAhk

• Misia6684 Znajoma

Wysłany: 13 listopada 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już głupieje. Znowu mi wyszedł test owulacyjny pozytywny. (wczoraj też o tej samej porze). Nie mam owulacji, bo śluz jest niepłodny oraz każda, dosłownie każda owulację skręcam się z bólu. Juz sama nie wiem, co to może być. https://tinypic.host/image/nCKt9

• lufcik22 Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia6684 wrote:
    Dziewczyny, ja już głupieje. Znowu mi wyszedł test owulacyjny pozytywny. (wczoraj też o tej samej porze). Nie mam owulacji, bo śluz jest niepłodny oraz każda, dosłownie każda owulację skręcam się z bólu. Juz sama nie wiem, co to może być. https://tinypic.host/image/nCKt9
    Test owulacyjny pozytywny ( choc Twoj to nie wiem czy pozytyw bo kreska testowa wcale nie jest ciekniejsza niz kontrolna) pod koniec cyklu to bardzo powszechne, wcale nie musi swiadczyc o ciazy niestety

kleopatr4 lubi tę wiadomość

• Misia6684 Znajoma

Wysłany: 13 listopada 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lufcik22 wrote:
    Test owulacyjny pozytywny ( choc Twoj to nie wiem czy pozytyw bo kreska testowa wcale nie jest ciekniejsza niz kontrolna) pod koniec cyklu to bardzo powszechne, wcale nie musi swiadczyc o ciazy niestety

Tak, wiem. Tylko kurcze testuje się już kilka lat i nigdy pod koniec cyklu test mi nie wyszedł pozytywny. Zawsze był negatywny. Dlatego teraz już sama nie wiem.

• Natalia28 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia6684 wrote:
    Hej :) A co myślicie o moich? Robione popołudniu. Przez 2 dni miałam plamienie brązowe, dzisiaj się uspokoiło. Do okresu nie wiem do końca ile dni, bo w tym miesiącu nie sprawdzałam owulacji :( Nigdy nie miałam plamien, dlatego to mnie zdziwiło.

https://tinypic.host/image/nB41O
    https://tinypic.host/image/nBL7m
    https://tinypic.host/image/nBAhk

Powtórz test jutro rano, bo jeśli to plamienie implantacyjne to beta dopiero rośnie. Najepiej wykonywać testy z porannego moczu, bo wtedy stężenie HCG jest najwyższe.

• Misia6684 Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2023, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia28 wrote:
    Powtórz test jutro rano, bo jeśli to plamienie implantacyjne to beta dopiero rośnie. Najepiej wykonywać testy z porannego moczu, bo wtedy stężenie HCG jest najwyższe.

Tak zrobię :) Dzisiaj dopadła mnie jakaś grypa żołądkowa. Masakra :/

• Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o testach nordtest? Zrobiłam dzisiaj dwa po południu 10 dpo. Na jednym wyszła biel. Na drugim do 5 minut było widać tylko tak jakby białe wklęśnięcie w miejscu kreski testowej, po wyschnięciu czyli po jakichś 10 minutach wyszedł bladoróżowy cień, naprawdę bardzo słabo widoczny. Jak myślicie, to kreska fabryczna czy może coś jednak? Jak z wiarygodnością tych testów?
    https://zapodaj.net/plik-XSzJfqtTB2

• Daga121222 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Dziewczyny co myślicie o testach nordtest? Zrobiłam dzisiaj dwa po południu 10 dpo. Na jednym wyszła biel. Na drugim do 5 minut było widać tylko tak jakby białe wklęśnięcie w miejscu kreski testowej, po wyschnięciu czyli po jakichś 10 minutach wyszedł bladoróżowy cień, naprawdę bardzo słabo widoczny. Jak myślicie, to kreska fabryczna czy może coś jednak? Jak z wiarygodnością tych testów?
    https://zapodaj.net/plik-XSzJfqtTB2

Wybacz, ale tutaj nic nie widać 😟

👱🏻‍♀️28
    🧑🏻‍🦱28

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od: 02.2023

💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, selen i cynk

18.10 ➡️ Pierwsza wizyta w Klinice Niepłodności
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba rzeczywiście oczy płatają mi figle😅 a jeśli coś jest to raczej jednak stawiałabym na fabryczną z tego względu że już kiedyś mnie tak testy oszukały parę razy właśnie takimi bladymi cieniami. Więc chyba wolę się nie nakręcać

• Daga121222 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Chyba rzeczywiście oczy płatają mi figle😅 a jeśli coś jest to raczej jednak stawiałabym na fabryczną z tego względu że już kiedyś mnie tak testy oszukały parę razy właśnie takimi bladymi cieniami. Więc chyba wolę się nie nakręcać

Dla pewności możesz powtórzyć jutro lub za dwa dni 🙂

👱🏻‍♀️28
    🧑🏻‍🦱28

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od: 02.2023

💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, selen i cynk

18.10 ➡️ Pierwsza wizyta w Klinice Niepłodności
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2023, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    Dla pewności możesz powtórzyć jutro lub za dwa dni 🙂
    Dzięki, tak zrobię 🙂

• Wa123 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2023, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Mi bardzo często wychodzi cień cienia, a nie jestem w ciąży 😊 myślę, że jak powtórzysz za kilka dni i dalej będzie negatyw to nie jest to ciąża, choć wiadomo najpewniejszym testem jest oznaczenie bhcg.

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Mi bardzo często wychodzi cień cienia, a nie jestem w ciąży 😊 myślę, że jak powtórzysz za kilka dni i dalej będzie negatyw to nie jest to ciąża, choć wiadomo najpewniejszym testem jest oznaczenie bhcg.
    Wniosek że chyba jednak nie można ufać za bardzo testom sikanym i w jedną i w drugą stronę😅
    Za 3-4 dni powinien być okres. Pewnie zrobię do tego czasu mimo wszystko jeszcze jeden test🙈 piersi bolą jak na okres tylko trochę mocniej niż zawsze, ale zapewne wina hormonów. Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi 🙂

• Wa123 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2023, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Wniosek że chyba jednak nie można ufać za bardzo testom sikanym i w jedną i w drugą stronę😅
    Za 3-4 dni powinien być okres. Pewnie zrobię do tego czasu mimo wszystko jeszcze jeden test🙈 piersi bolą jak na okres tylko trochę mocniej niż zawsze, ale zapewne wina hormonów. Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi 🙂
    Oj tak, mnie już nie raz oszukały na tzw. Cień cienia 😅 tylko nadziei sobie narobiłam i tyle. Teraz już wiem, że choć nie raz pokazują to warto zachować zimną krew i po prostu powtórzyć za kilka dni 😊

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • załamana Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie, a raczej tak bardzo chciałabym w to uwierzyć…

Ostatnia miesiączka zaczęła się 11 listopada. Owulacja nie wiem kiedy. Stosunki były 22 i 25 listopada. Cykle średnio 26 dni. Miesiączkę powinnam dostać wczoraj - brak. Wczoraj zrobiłam test - negatywny. Po godzinie odrobine zaczęło być widać kreskę. Czy jest szansa? Czy raczej w dniu spodziewanej miesiączki powinny być widoczne od razu grube kreski? Test Bobo. Z góry dziękuje 🙏

https://zapodaj.net/plik-kb7PXqBE8s

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    załamana wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie, a raczej tak bardzo chciałabym w to uwierzyć…

Ostatnia miesiączka zaczęła się 11 listopada. Owulacja nie wiem kiedy. Stosunki były 22 i 25 listopada. Cykle średnio 26 dni. Miesiączkę powinnam dostać wczoraj - brak. Wczoraj zrobiłam test - negatywny. Po godzinie odrobine zaczęło być widać kreskę. Czy jest szansa? Czy raczej w dniu spodziewanej miesiączki powinny być widoczne od razu grube kreski? Test Bobo. Z góry dziękuje 🙏

https://zapodaj.net/plik-kb7PXqBE8s

No widać kreskę, ale jeśli pojawila sie po godzinie to mogło to być po prostu wynikiem wyschnięcia testu, czego oczywiście Ci nie życzę 😇 Mnie ten Bobo też tak raz oszukał niestety... jeśli masz możliwość zrób inny test i odczytaj wynik w ciągu 5 min

• załamana Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam przed chwila Check & Go. Biel bieli 😭

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    załamana wrote:
    Zrobiłam przed chwila Check & Go. Biel bieli 😭

A robiłaś taki test o czułości 10? Np PINK albo DOZ. One wychwytują naprawdę wcześnie.

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ