Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    U mnie dzisiaj 12dpo, wczoraj po południu robiłam test ale biało. 04 stycznia ma być okres. Coś mi się wydaje, że te cienie na testach to były kreski fabryczne. Chociaż od 3 dni temperatura poszła w górę a szyjka macicy nisko i rozpulchniona. Poczekamy zobaczymy 🙂

w 2018 roku w sylwestra zrobiłam test ciążowy dla pewności, data @ miała też być na 4 stycznia! córka ma 4 latka, powodzenia!

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    w 2018 roku w sylwestra zrobiłam test ciążowy dla pewności, data @ miała też być na 4 stycznia! córka ma 4 latka, powodzenia!
    Oby tak było! Nie dziękuję ! 😍

• Kokrocz Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z tej słabiutkiej kreseczki wyszła mi beta 452,150 mlU/mL 🥹🥹🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 10:31

Karo Lina, kleopatr4 lubią tę wiadomość

• Angela1108 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokrocz wrote:
    Dziewczyny, z tej słabiutkiej kreseczki wyszła mi beta 452,150 mlU/mL 🥹🥹🥹
    Gratulacje 🙂🙂🙂

Kokrocz lubi tę wiadomość

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Inhabituel Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Mam pytanko
    Używała która z was testów babycheck-1 z krwi domowy? Czy wychodzą dobrze i po jakim czasie ?
    Lub test Vitam test co ma czułość 10mlU ? Dajcie znać :) i po jakim czasie testowałyście

preg.png
  • Pluszowa89 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testowałam tym z krwi, wyszedł dobrze, tzn nie pokazał ciąży i faktycznie w niej nie byłam :)

• Inhabituel Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po jakim czasie go zrobiłaś? Ja aktualnie jestem 5/6 dpo i czekam tak jakoś do soboty aby jakoś zrobić ale dzisiejsza noc koszmar
    Tak mi było duszno i gorąco i mnie jajniki bolały, że spać nie mogłam
    Rano uczucie zimna i chcę właśnie zrobić test w weekend ale jakiś bardzo czuły szukam bo pink testy są średnio czule tak szybko

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inhabituel wrote:
    A po jakim czasie go zrobiłaś? Ja aktualnie jestem 5/6 dpo i czekam tak jakoś do soboty aby jakoś zrobić ale dzisiejsza noc koszmar
    Tak mi było duszno i gorąco i mnie jajniki bolały, że spać nie mogłam
    Rano uczucie zimna i chcę właśnie zrobić test w weekend ale jakiś bardzo czuły szukam bo pink testy są średnio czule tak szybko
    To facelle z rossmanna cię zadowoli:)

Baby #1 Wrzesień 2024
  • Teddy93 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, co myślicie o dzisiejszym teście? Dzisiaj 9 dni po owulacji (tak przypuszczam):

https://www.transfernow.net/dl/202401092kpW19CT

Test z Facelle, nie wiem czy się nastawiać?

• Camille44 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) to mój pierwszy wpis, ale czytam forum od kilku miesięcy. Ja widzę na Twoim teście tyle co na moim, dzisiaj 11 dpo jak mniemam. 🤗
    https://www.transfernow.net/dl/20240109KhFklLfy

Zamierzam powtórzyć za dwa, trzy dni… boli mnie dzisiaj brzuch identycznie jak przy poprzedniej implantacji i wieczorem nieznośne odbijanie i bekanie mnie dopadło co idealnie przypomina mi grudzień ✌️
    Jestem po poronieniu na początku 7 tygodnia i jeszcze nie dostałam po nim @. Przed tygodniem betę badałam żeby wykluczyć powikłania, bo poronienie było samoistne ale ze skąpym krwawieniem. Beta wtedy <1.00 także jeśli coś rośnie to nowe szczęście. Lekarka nie zalecała robienia przerwy.

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teddy93 wrote:
    Hej, co myślicie o dzisiejszym teście? Dzisiaj 9 dni po owulacji (tak przypuszczam):

https://www.transfernow.net/dl/202401092kpW19CT

Test z Facelle, nie wiem czy się nastawiać?
    Ja widzę 😉

Baby #1 Wrzesień 2024
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille44 wrote:
    Cześć:) to mój pierwszy wpis, ale czytam forum od kilku miesięcy. Ja widzę na Twoim teście tyle co na moim, dzisiaj 11 dpo jak mniemam. 🤗
    https://www.transfernow.net/dl/20240109KhFklLfy

Zamierzam powtórzyć za dwa, trzy dni… boli mnie dzisiaj brzuch identycznie jak przy poprzedniej implantacji i wieczorem nieznośne odbijanie i bekanie mnie dopadło co idealnie przypomina mi grudzień ✌️
    Jestem po poronieniu na początku 7 tygodnia i jeszcze nie dostałam po nim @. Przed tygodniem betę badałam żeby wykluczyć powikłania, bo poronienie było samoistne ale ze skąpym krwawieniem. Beta wtedy <1.00 także jeśli coś rośnie to nowe szczęście. Lekarka nie zalecała robienia przerwy.
    Też widzę😌 trzymam kciuki za dalszy rozwój✊🏼

Camille44 lubi tę wiadomość

Baby #1 Wrzesień 2024
  • Camille44 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teddy93 kiedy powtarzasz? Czy robisz betę z krwi?

• Szałwia7 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    11 dpi zrobiłam test Pink superczuły, wyszedł cień kreski:) dziś test powtórzony i już kreska mocniejsza ❤️
    Myślę teraz, kiedy iść do ginekologa. Nie chcę isc za szybko bo i tak nic nie będzie widoczne.
    Obecnie 3 tygodnie 3 dni ciąży

preg.png
  • Teddy93 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille44 wrote:
    Teddy93 kiedy powtarzasz? Czy robisz betę z krwi?

Ogólnie to dzisiaj po tym teście zrobiłam jeszcze dwa kolejne 🙈 Jeden też z Facelle, drugi z DOZ i wyszły bardzo podobnie (zdjęcia niżej):

https://www.transfernow.net/dl/20240109D2oqp3BE

Jutro rano jeszcze powtórzę, zostało mi kilka nieużywanych testów, więc jest czym testować 🙈 Na Betę planuję wybrać się jeszcze w tym tygodniu, może uda się jutro lub pojutrze ☺️

Camille44 lubi tę wiadomość

• Camille44 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teddy93 wrote:
    Ogólnie to dzisiaj po tym teście zrobiłam jeszcze dwa kolejne 🙈 Jeden też z Facelle, drugi z DOZ i wyszły bardzo podobnie (zdjęcia niżej):

Jutro rano jeszcze powtórzę, zostało mi kilka nieużywanych testów, więc jest czym testować 🙈 Na Betę planuję wybrać się jeszcze w tym tygodniu, może uda się jutro lub pojutrze ☺️

Ciekawe, że na testach późniejszych (które rozumiem że robiłaś w ciągu dnia) jest taki sam cień jak na teście porannym, bo w porannym moczu stężenie jest wyższe ponoć.
    Ja poprzednio robiłam trzy dni po terminie okresu i też blada ale mocniejsza kreska z samego rana, po dwóch dniach po przyjściu z pracy dwa testy z taką kreską że nie musiałam w ogóle 3 sekund czekać na odczyt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 17:54

• Teddy93 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille44 wrote:
    Ciekawe, że na testach późniejszych (które rozumiem że robiłaś w ciągu dnia) jest taki sam cień jak na teście porannym, bo w porannym moczu stężenie jest wyższe ponoć.
    Ja poprzednio robiłam trzy dni po terminie okresu i też blada ale mocniejsza kreska z samego rana, po dwóch dniach po przyjściu z pracy dwa testy z taką kreską że nie musiałam w ogóle 3 sekund czekać na odczyt.

Pierwszy był robiony o 10:30, nie był z pierwszego porannego moczu, niestety 🙈 Dwa kolejne po 12:00, jutro zamierzam zrobić z pierwszego porannego ☺️ Może kreska będzie już ciemniejsza

• Angela1108 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teddy93 wrote:

Widać widać 🙂 daj znać jutro jak wyszedł test ale myślę że jest dobrze

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Pluszowa89 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że jeśli chodzi o czułość testów to dobrze też wypada clearblue, ten elektroniczny. U mnie pokazał pozytyw przy becie 11 :)

• Teddy93 Znajoma

Wysłany: 10 stycznia, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    Widać widać 🙂 daj znać jutro jak wyszedł test ale myślę że jest dobrze

Dzisiaj zrobiłam z pierwszego, porannego moczu i kreska nieco wyraźniejsza ☺️ Jak nic nie stanie na przeszkodzie, to dzisiaj wybiorę się na betę

https://www.transfernow.net/dl/20240110ZtmXZv8Q

kleopatr4, Angela1108 lubią tę wiadomość

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ