Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Blue1991 Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2023, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    Beta z wczoraj 0,20 🙄
    Jak tu wierzyć testom 🙄?

Wydaje się to wręcz niemożliwe bo ta kreska na teście wcale taka blada nie była, wręcz wyraźna. Przykro Mi, wychodzi na to,że te testy faktycznie wypadają fałszywie dodatnie 😔

• Sis Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem bardzo zdziwiona bo jak kiedyś pink testy wychodziły mi oszukane takie serio cień cienia to te kreski miały nawet taki odcień inny. A tu normalnie piękny kolor, gruba tylko blada dość..
    ja już nie wiem jakiej firmy testów używać żeby nie oszukiwały 🤣🙈

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Blue1991 Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2023, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    No jestem bardzo zdziwiona bo jak kiedyś pink testy wychodziły mi oszukane takie serio cień cienia to te kreski miały nawet taki odcień inny. A tu normalnie piękny kolor, gruba tylko blada dość..
    ja już nie wiem jakiej firmy testów używać żeby nie oszukiwały 🤣🙈

Wiesz ,nie wiem co Ci powiedzieć, Ja robiłam testy facelle, też wychodziła blada krecha,taka jak u Ciebie ale Ja w tej ciazy faktycznie byłam tyle,że puste jajo...

PaulaG lubi tę wiadomość

• Sis Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje ☹️
    Tłumaczę sobie, że mimo wszystko cykl jeszcze nie jest stracony bo do terminu @ zostały 2- 3 dni. Więc pomijając ten felerny test jakaś wątła szansa jeszcze jest 🤷‍♀️
    A jak u Was? Ktoś będzie testował w najbliższych dniach?

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    Współczuje ☹️
    Tłumaczę sobie, że mimo wszystko cykl jeszcze nie jest stracony bo do terminu @ zostały 2- 3 dni. Więc pomijając ten felerny test jakaś wątła szansa jeszcze jest 🤷‍♀️
    A jak u Was? Ktoś będzie testował w najbliższych dniach?
    A powtarzałaś jeszcze test? Trzymam kciuki żeby jednak było pozytywnie

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • jusia Debiutantka

Wysłany: 30 grudnia 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    Ja jutro rano. Mam pinka kasetkowego, strumieniowy dwa dni temu nic nie wykazał,tzn była jedna kreska. Ja generalnie nie planowałam ciąży heh jeśli by była, byłaby to wpadka. Na początku był strach, a teraz wyczekuje.

• Sis Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:

Nie. Test robiłam wczoraj i od razu poszłam na betę.
    Czekam na @ , jeśli nie przyjdzie to pewnie jeszcze test zrobie za 2-3 dni. Ale wydaje mi się że juz by coś beta pokazała gdyby się udało. Pozostaje czekać 🤷‍♀️

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Sis Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusia wrote:
    Ja jutro rano. Mam pinka kasetkowego, strumieniowy dwa dni temu nic nie wykazał,tzn była jedna kreska. Ja generalnie nie planowałam ciąży heh jeśli by była, byłaby to wpadka. Na początku był strach, a teraz wyczekuje.

Patrząc jaki problem z zajściem w ciąże ma tak wiele kobiet to ta ewentualna „wpadka” wydaje się całkiem fajnym rozwiązaniem 🤣🙈 jeśli oczywiście okoliczności dookoła sprzyjają.

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue1991 wrote:
    Wiesz ,nie wiem co Ci powiedzieć, Ja robiłam testy facelle, też wychodziła blada krecha,taka jak u Ciebie ale Ja w tej ciazy faktycznie byłam tyle,że puste jajo...

u mnie z córką wpadką miałam cień taki mega jasny że masakra... zrobiłam 4 dni przed @. a betę zrobiłam dwa dni po teście była 48... nigdy mnie nie zawiodły testy z doz niebieskie strumieniowe

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • Kwiecista94 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2023, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja powinnam mieć miesiączkę około 6 stycznia. Korciło mnie testować jutro, ale nie kupiłam, a sklepy zamknięte dwa dni wiec nie będzie mnie korci. Szkoda kasy już tyle wyrzuciłam w błoto przez 2 lata… z nowym rokiem chce do tego podchodzić rozsądniej
    Pms się chyba zbliża, bo jestem od rana mega płaczliwa ( jak co każdy pms ) wiec tsk czy siak dobrze, ze nie kupiłam. Ale czytam, i kibicuje Wam 🥰 mam nadzieje, ze stary Lub nowy rok nas cudownie zaskoczy…

👩‍💼30 🏋️30
    👫8
    Starania od październik 2021
  • jusia Debiutantka

Wysłany: 31 grudnia 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie negatyw. Nie wiem czy się w sumie cieszyć czy płakać, już się oswajalam z myślami w sumie. Warunki są takie że mam 15 letniego Syna i 7 letnia córkę 😊🤣 na wiosnę zaczynamy remont mieszkania po babci więc jakoś by się to ,,ogarnęło,,. No ale nie tym razem a planować nie za bardzo bym chciała, to za bardzo stresujące. W dodatku będę mieć 38 lat w przyszłym roku wiec dochodzi ryzyko chorób genetycznych. Także tak. Może kiedyś tu wrócę;-)

• Angela1108 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusia wrote:
    U mnie negatyw. Nie wiem czy się w sumie cieszyć czy płakać, już się oswajalam z myślami w sumie. Warunki są takie że mam 15 letniego Syna i 7 letnia córkę 😊🤣 na wiosnę zaczynamy remont mieszkania po babci więc jakoś by się to ,,ogarnęło,,. No ale nie tym razem a planować nie za bardzo bym chciała, to za bardzo stresujące. W dodatku będę mieć 38 lat w przyszłym roku wiec dochodzi ryzyko chorób genetycznych. Także tak. Może kiedyś tu wrócę;-)
    Ja się też zastanawiałam czy się zdecydować na jeszcze jedno przy takim maluchu i doszłam do wniosku ze jak nie teraz to wogule bo jednak wiek i nie chcemy później żałować a mogliśmy jeszcze mieć i żyje nadzieją ze jednak się uda dlatego jak chcesz to może warto wkoncu ucieszyłaś się ze może być a to już jakiś znak 😁

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Blue1991 Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2023, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda 32 lata i dwójka dzieci ale zastanawiamy się nad kolejnym.. w lipcu zaszłam w ciążę nie planowaną, jednak okazało się że puste jajo płodowe.. daliśmy sobie czas do przyszłego roku :)

• Kokrocz Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, od jakiegoś czasu już czytam to forum i dziś postanowiłam napisać, bo chyba widzę coś na testach. Dziś mam wg moich wyliczeń dostać miesiączkę, zrobiłam test. jeden test pink a ten drugi z mniej widoczna kreska jakiś z apteki, oba czułość 10. Czy rzeczywiście nie jest ona zbyt blada ? I czy powtórzyć test za kilka dni czy lepiej umówić się na betę? Co byście zrobiły ?
    https://zapodaj.net/plik-lOuamKcAsw

Lani, PaulaG lubią tę wiadomość

• Sis Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokrocz wrote:
    Hej dziewczyny, od jakiegoś czasu już czytam to forum i dziś postanowiłam napisać, bo chyba widzę coś na testach. Dziś mam wg moich wyliczeń dostać miesiączkę, zrobiłam test. jeden test pink a ten drugi z mniej widoczna kreska jakiś z apteki, oba czułość 10. Czy rzeczywiście nie jest ona zbyt blada ? I czy powtórzyć test za kilka dni czy lepiej umówić się na betę? Co byście zrobiły ?

Wyglada na pozytywny ale ja bym szła na betę.
    W piątek miałam tak samo wyglądający test a beta niestety nie potwierdziła ciąży ☹️
    Także ja tym testom już nie wierzę 🙈 nie ma co się stresować i robić milion testów tylko jak jest opcja to najlepiej iść na krew.

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Kokrocz Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    Wyglada na pozytywny ale ja bym szła na betę.
    W piątek miałam tak samo wyglądający test a beta niestety nie potwierdziła ciąży ☹️
    Także ja tym testom już nie wierzę 🙈 nie ma co się stresować i robić milion testów tylko jak jest opcja to najlepiej iść na krew.

Dzięki za radę :) umówię się i faktycznie będę miała spokój

• Angela1108 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie korzystałam z testów pink to nie wiem jak z nimi jest ale wygląda na pozytywny

Kokrocz lubi tę wiadomość

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • Inka Przyjaciółka

Wysłany: 1 stycznia, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokrocz wrote:
    Hej mnie te testy nie zawiodły, jak byłam w ciazy to pokazały ciążę i to jeszcze przed @ mysle że można pogratulować :)🥰

kleopatr4, Kokrocz lubią tę wiadomość

• Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 12dpo, wczoraj po południu robiłam test ale biało. 04 stycznia ma być okres. Coś mi się wydaje, że te cienie na testach to były kreski fabryczne. Chociaż od 3 dni temperatura poszła w górę a szyjka macicy nisko i rozpulchniona. Poczekamy zobaczymy 🙂

PaulaG lubi tę wiadomość

• Lani Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokrocz wrote:
    Również uważam, że beta.

Kokrocz lubi tę wiadomość

👩 29l.
    👧 Lena 2014r
    👦 Aleksander 2015r
    👦Kajtuś 2017r
    👼 Dawidek 2022r

7CS🍀🌈

23.10.2023r 11dpo ⏸🤰
    23.10.2023r 11dpo bhcg 10,8mIU/ml , progesteron 9,34ng/ml
    25.10.2023r 13dpo bhcg 40,9mIU/ml, progesteron 14,97ng/ml
    06.11.2023r mamy pęcherzyk ciążowy USG 5+6, OM 6+3
    20.11.2023r mamy serduszko 👶🏼🩷
    20.12.2023r prenatalne dziewczynka 👧🏼
    28.02.2024r II prenatalne dziewczynka 👧🏼
    preg.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ