Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • jusia Debiutantka

Wysłany: 28 grudnia 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis2 wrote:
    https://zapodaj.net/upload

https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/Kfp7tDQTu5uUTQWw9N18F_e9N2GajG

Dziewczyny, 5 dni przed okresem, po porannym teście pojawiła się po kilku minutach
    Zauważyłam dużo śluzu
    Pobolewa podbrzusze
    W maju poroniłam
    Starania od września z testami owulacyjnymi
    Znam teksty „poczekaj do dnia miesiączki”, po kilku minutach to se możesz patrzeć itd, ale szukam wsparcia. Niech pierwsza rzuci kamieniem która nie sikała jak porypana co miesiąc „na patyk”. :)
    Hej, powtarzałaś test?

• Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2023, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis2 , kreska jest ale niewiadomo czy nie fabryczna. Test za bardzo wysechł żeby ocenić. Ale jeśli pojawiła się po kilku minutach o wyznaczonym czasie to może świadczyć tylko o jednym 🙂 daj znać co u Ciebie wyszło.
    I teraz ja. Dzisiaj rano robiłam test o czułości 10. W sumie wyszedł jakiś cień cienia cienia, ale nawet na zdjęciu go nie dało się zauważyć (zrobiłam jednak z drugiego sika i zaraz po wypiciu kawy). Ale coś mnie tknęło i zrobiłam teraz wieczorem kolejny, nie piłam i nie sikałam przez 3 godziny przed wykonaniem testu. Jakiś cień cienia cienia pojawił się po 4 minutach.
    https://zapodaj.net/plik-OrYagRrg3i
    Dziś 8dpo cykl 27-28 dni. Lepiej powtórzyć test jutro rano czy jutro o tej samej porze co dzisiaj ?

• Lani Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Mantis2 , kreska jest ale niewiadomo czy nie fabryczna. Test za bardzo wysechł żeby ocenić. Ale jeśli pojawiła się po kilku minutach o wyznaczonym czasie to może świadczyć tylko o jednym 🙂 daj znać co u Ciebie wyszło.
    I teraz ja. Dzisiaj rano robiłam test o czułości 10. W sumie wyszedł jakiś cień cienia cienia, ale nawet na zdjęciu go nie dało się zauważyć (zrobiłam jednak z drugiego sika i zaraz po wypiciu kawy). Ale coś mnie tknęło i zrobiłam teraz wieczorem kolejny, nie piłam i nie sikałam przez 3 godziny przed wykonaniem testu. Jakiś cień cienia cienia pojawił się po 4 minutach.
    Dziś 8dpo cykl 27-28 dni. Lepiej powtórzyć test jutro rano czy jutro o tej samej porze co dzisiaj ?
    Ja ogólnie miałam dość zabawy w kotka i myszkę i wolałam odczekać 48h i zobaczyć czy ściemnieje :) i wtedy zrobiłabym rano. Tak się mówi o tym podwajaniu hormonu co 48h także żeby różnica była widoczna wolałabym odczekać. jutro rano mocz powinien być jednak bardziej skoncentrowany, niż na wieczór, ale różnica między kreskami może nie być duża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2023, 20:40

👩 29l.
    👧 Lena 2014r
    👦 Aleksander 2015r
    👦Kajtuś 2017r
    👼 Dawidek 2022r

7CS🍀🌈

23.10.2023r 11dpo ⏸🤰
    23.10.2023r 11dpo bhcg 10,8mIU/ml , progesteron 9,34ng/ml
    25.10.2023r 13dpo bhcg 40,9mIU/ml, progesteron 14,97ng/ml
    06.11.2023r mamy pęcherzyk ciążowy USG 5+6, OM 6+3
    20.11.2023r mamy serduszko 👶🏼🩷
    20.12.2023r prenatalne dziewczynka 👧🏼
    28.02.2024r II prenatalne dziewczynka 👧🏼
    preg.png
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lani wrote:
    Ja ogólnie miałam dość zabawy w kotka i myszkę i wolałam odczekać 48h i zobaczyć czy ściemnieje :) i wtedy zrobiłabym rano. Tak się mówi o tym podwajaniu hormonu co 48h także żeby różnica była widoczna wolałabym odczekać. jutro rano mocz powinien być jednak bardziej skoncentrowany, niż na wieczór, ale różnica między kreskami może nie być duża.
    Doszłam do wniosku że jednak dzisiaj rano nie będę robić testu, 12h to jednak rzeczywiście chyba trochę zbyt mały przedział czasowy, poczekam do jutra rana tak jak mówisz i zobaczymy czy to fabryczna czy kreska jednak ciemnieje 🙂 no chyba że nie wytrzymam i zrobię dzisiaj po południu 🙈

Lani lubi tę wiadomość

• Sis Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, co myślicie o testach facell? One często oszukują?
    Jestem 3 dni przed terminem @ ale zrobiłam dziś test bo już nie wytrzymałam.
    Ja coś widzę, mąż twierdzi że nic tam nie ma..

https://zapodaj.net/plik-29uxgYJy8N

Zdarzało mi się już mieć bladziocha w pink testach i nic nie wychodziło z tego więc się nie nakręcam.
    Z objawów od kilku dni czuje burze hormonalną, wszystko mnie irytuje. Dziś bardzo odczuwam brzuch jak na @.

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Blue1991 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    Hej, co myślicie o testach facell? One często oszukują?
    Jestem 3 dni przed terminem @ ale zrobiłam dziś test bo już nie wytrzymałam.
    Ja coś widzę, mąż twierdzi że nic tam nie ma..

https://zapodaj.net/plik-29uxgYJy8N

Zdarzało mi się już mieć bladziocha w pink testach i nic nie wychodziło z tego więc się nie nakręcam.
    Z objawów od kilku dni czuje burze hormonalną, wszystko mnie irytuje. Dziś bardzo odczuwam brzuch jak na @.

Ja tam widzę blada kreske, poczekalabym do terminu @ i zrobiła jeszcze raz test 😉

• olga_nts Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:

Karo Lina ! ja dziś 7 dpo cykle też 27/28 dni o rano wyszło mi to samo! Ale ja czekam z kolejnym do niedzieli bądź i poniedziałku bo w tamtym mc mnie testy dwa różne oszukały. Trzymam kciuki za Twój kolejny!

• Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olga_nts wrote:
    Karo Lina ! ja dziś 7 dpo cykle też 27/28 dni o rano wyszło mi to samo! Ale ja czekam z kolejnym do niedzieli bądź i poniedziałku bo w tamtym mc mnie testy dwa różne oszukały. Trzymam kciuki za Twój kolejny!
    Olga, ja Ci powiem że nie mogę się już doczekać, czekam na kuriera z testami i będę robić, od 12 nic nie piłam i nie robiłam siku 😅 mnie też oszukiwały testy w poprzednich cyklach, ale te apteczne. testeo nie oszukały nigdy. A Tobie na jakim teście teraz wyszedł bladzioch ? Weź pokaż zdjęcie 🤩 nie dziękuję, trzymam kciuki również za Twój test !

Sis, u Ciebie pozytyw jak nic 🙂!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2023, 21:24

• Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zrobiłam test. Tym razem baby boom czułość 10. Wstawiam zdjęcie. Czy tylko ja widzę kreskę na tym plastikowym wybrzuszeniu ? Czy to jest po prostu "odgniot" od tego plastiku wystającego co jest za paskiem ?
    https://zapodaj.net/plik-qc5je5CYwe

• olga_nts Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Olga, ja Ci powiem że nie mogę się już doczekać, czekam na kuriera z testami i będę robić, od 12 nic nie piłam i nie robiłam siku 😅 mnie też oszukiwały testy w poprzednich cyklach, ale te apteczne. testeo nie oszukały nigdy. A Tobie na jakim teście teraz wyszedł bladzioch ? Weź pokaż zdjęcie 🤩 nie dziękuję, trzymam kciuki również za Twój test !

Blue, u Ciebie pozytyw jak nic 🙂!

Facelle i jeszcze jakiś z apteki w jednym cyklu wyszły wręcz pozytywne, a nie blade, a beta 0. Dzisiejszy to już wyrzuciłam, żeby małżonek nie widział, że znów robię ich kilkanaście 😂.

• olga_nts Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    No i zrobiłam test. Tym razem baby boom czułość 10. Wstawiam zdjęcie. Czy tylko ja widzę kreskę na tym plastikowym wybrzuszeniu ? Czy to jest po prostu "odgniot" od tego plastiku wystającego co jest za paskiem ?
    https://zapodaj.net/plik-qc5je5CYwe

Trzeba powtórzyć, chociaż coś niby tam jest 😃

• Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olga_nts wrote:
    Facelle i jeszcze jakiś z apteki w jednym cyklu wyszły wręcz pozytywne, a nie blade, a beta 0. Dzisiejszy to już wyrzuciłam, żeby małżonek nie widział, że znów robię ich kilkanaście 😂.
    Aż zdziwiło mnie że facelle pokazał Ci pozytyw przy becie 0. One mają tą szybkę co czasami rzuca cień na pole gdzie powinna być kreska i też może się wydawać że test jest pozytywny. Ale jak mówisz że kreska była wyraźna to serio jestem zaskoczona 🙈
    A w tym cyklu u Ciebie już który test? Bo szczerze mówiąc mój to już chyba 6 😂 ale nigdy takie cienie parę razy pod rząd nie wychodziły

kleopatr4 lubi tę wiadomość

• olga_nts Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Aż zdziwiło mnie że facelle pokazał Ci pozytyw przy becie 0. One mają tą szybkę co czasami rzuca cień na pole gdzie powinna być kreska i też może się wydawać że test jest pozytywny. Ale jak mówisz że kreska była wyraźna to serio jestem zaskoczona 🙈
    A w tym cyklu u Ciebie już który test? Bo szczerze mówiąc mój to już chyba 6 😂 ale nigdy takie cienie parę razy pod rząd nie wychodziły

To był facelle bez obudowy sam pasek wiec nie było mowy o cieniu plastiku - ale czytałam później tu na forum, ze nie tylko mnie oszukał 😅 chyba 4 z czego na dwóch te cienie widziałam, już mnie znów korci żeby zrobić ale poczekam chyba chociaż do rana 😂

• Sis Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś betę i nie ma wyniku. Jestem taka zła…
    Specjalnie poszłam żeby nie powtarzać już testu i się nie nakręcać niepotrzebnie tymi „niepewnymi” wynikami i dupa..
    nie mam testu żeby rano powtórzyć wiec pozostaje mi żyć dalej w niepewności i liczyć że jutro pojawi się wynik 🙄

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olga_nts wrote:
    To był facelle bez obudowy sam pasek wiec nie było mowy o cieniu plastiku - ale czytałam później tu na forum, ze nie tylko mnie oszukał 😅 chyba 4 z czego na dwóch te cienie widziałam, już mnie znów korci żeby zrobić ale poczekam chyba chociaż do rana 😂
    Rozumiem. O facelle paskowym słyszałam w sumie dobre opinie, więcej pozytywnych niż negatywnych 😀 osobiście ten akurat też mnie nigdy nie oszukał. Nawet na siłę próbowałam sie cieni doszukać i nic 😂 myślę że każdy test może dać czasem fałszywy wynik.
    Olga, cierpliwości ! Do rana chociaż poczekaj, jeszcze tylko parę godzin !

• Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    Zrobiłam dziś betę i nie ma wyniku. Jestem taka zła…
    Specjalnie poszłam żeby nie powtarzać już testu i się nie nakręcać niepotrzebnie tymi „niepewnymi” wynikami i dupa..
    nie mam testu żeby rano powtórzyć wiec pozostaje mi żyć dalej w niepewności i liczyć że jutro pojawi się wynik 🙄
    Na bete raczej długo nie powinno się czekać. Jutro już będziesz miała wynik 😉 ale zgaduje że u Ciebie to akurat nie była fabryczna kreska czy błędny test

• Lani Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pewności czy mnie -paskowy- Facelle oszukał, czy to był biochem wtedy po prostu. Kreskę miałam piękną różową.
    Teraz w ciąży dalej robiłam tym Facelle paskowym, bo u mnie był dość mocno czuły, ale jak tylko wyszła kreska druga to z jakimś odstępem użyłam jeszcze z innej firmy żeby potwierdzić.

Karo Lina mam wrażenie że tam jest miejsce na kreskę i jest tam bladzioch. Jeszcze do powtórki 😆

Sis piękna kreseczka- wygląda prawdziwie ;)
    Oby się udało ✊🏻

👩 29l.
    👧 Lena 2014r
    👦 Aleksander 2015r
    👦Kajtuś 2017r
    👼 Dawidek 2022r

7CS🍀🌈

23.10.2023r 11dpo ⏸🤰
    23.10.2023r 11dpo bhcg 10,8mIU/ml , progesteron 9,34ng/ml
    25.10.2023r 13dpo bhcg 40,9mIU/ml, progesteron 14,97ng/ml
    06.11.2023r mamy pęcherzyk ciążowy USG 5+6, OM 6+3
    20.11.2023r mamy serduszko 👶🏼🩷
    20.12.2023r prenatalne dziewczynka 👧🏼
    28.02.2024r II prenatalne dziewczynka 👧🏼
    preg.png
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2023, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja już jestem po kolejnym teście. znalazłam w domu Pregnancy test Comfort strumieniowy (których w przeszłości zrobiłam może z 5 i wszystkie mnie oszukały). I znowu wyszło niewiadomo co, tak jak kiedyś. W miejscu na kreskę było lekko różowe odbarwienie tak na 1/5 wysokości. Dodatkowo wyraźne miejsce na UWAGA trzecią kreskę. Te testy są jakieś trefne serio. Więc tak na przyszłość nie polecam 😉 wieczorem powtórzę na baby boom. Jeśli to ciąża to powinna chyba być już bardziej wyraźniejsza. Do okresu jeszcze jakieś 4 dni.

• Sis Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z wczoraj 0,20 🙄
    Jak tu wierzyć testom 🙄?

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2023, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    Beta z wczoraj 0,20 🙄
    Jak tu wierzyć testom 🙄?
    Mocno dziwne. U Ciebie to była dosyć wyraźna kreska, nawet nie cień.

Lani lubi tę wiadomość

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ