Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.R. wrote:
    Jej takie podwójne urodzinki też super, babcia ze szczęścia by szalała. 🙂 U mnie termin 12.10 a z USG wynika koło 6.10, to pewnie będzie tak po środku. Następną wizytę mam w najbliższą środę gdyż odbieram też cytologię
    Razem wizytujemy w środę 😍

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karos31 wrote:
    Ja miałam kilka dni po owulacji bóle podbrzusza takie ciągnięcie, a w jeden wieczór podbrzusze miałam takie dziwnie gorące i czułam się jakbym miała gorączkę ale nie miałam. I wieczorem zgaga ,której nie miewam. Bol podbrzusza był taki chwilowy i zaraz nie boli i tak na zmianę. Piersi mnie nie bolały w ogole. Dopiero kilka dni temu zaczęły.

Mam podobnie, tylko zaczęły mi się te bóle po 2 dniach od owulacji, a 3 dnia to miałam bóle jak na okres... 🙄 Miesiączka dopiero za 2 tygodnie... Nie wiem co jest grane. Mam nadzieję, że to nie jakiś stan chorobowy...

-13.12-3 wizyta
    -22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    Mam podobnie, tylko zaczęły mi się te bóle po 2 dniach od owulacji, a 3 dnia to miałam bóle jak na okres... 🙄 Miesiączka dopiero za 2 tygodnie... Nie wiem co jest grane. Mam nadzieję, że to nie jakiś stan chorobowy...

Ja właśnie te bóle miałam ciągle ale z przerwami. I trwały właśnie prawie 2 tyg.
    Test miałam robić 9.02 bo ja mam nieregularne miesiączki więc nie robiłam wcześniej ,a 1 dzień cyklu był 3.01. 8.02 zaczął mnie tak brzuch boleć,że już myślalam,że dostanę okres i stwierdziłam,że robię test bo jak dostanę w ten dzień to nie będę miała jutro frajdy z robienia testu. I wyszły od razu dwie grube krechy.

Może u Ciebie też będzie jak u mnie :) ponoć często kobiety czują się jakby mialy być chore a tak naprawdę to zmiany związane z wczesna ciąża.

Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.
  • Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karos31 wrote:
    Ja właśnie te bóle miałam ciągle ale z przerwami. I trwały właśnie prawie 2 tyg.
    Test miałam robić 9.02 bo ja mam nieregularne miesiączki więc nie robiłam wcześniej ,a 1 dzień cyklu był 3.01. 8.02 zaczął mnie tak brzuch boleć,że już myślalam,że dostanę okres i stwierdziłam,że robię test bo jak dostanę w ten dzień to nie będę miała jutro frajdy z robienia testu. I wyszły od razu dwie grube krechy.

Może u Ciebie też będzie jak u mnie :) ponoć często kobiety czują się jakby mialy być chore a tak naprawdę to zmiany związane z wczesna ciąża.

O ja, gratulacje! 😀
    Ciekawe czy te moje bóle będą się tak długo utrzymywać 🤔 Jeżeli to zwiastuje ciążę to spoko, będę się nawet cieszyć, że mnie boli ten brzuch 😀 Gorzej jak z tego nic nie będzie... 😐
    Ale cieszę się z Twojego szczęścia, zdrówka dla was!

Karos31 lubi tę wiadomość

-13.12-3 wizyta
    -22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • Marta.R. Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Razem wizytujemy w środę 😍
    No to czekam na wieści!

🧑 1985 🧒 1980
    Czerwiec 2022 piękny chłopiec, 10 apgar
    Marzec 2023 🫄
    Kwiecień 2023 💔
    15.02 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
    21.02 8.2mm bije ❤️
    05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
    26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
    17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
    28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
    13.06 waga 540g 🙂
    01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
    14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234 🙂
    preg.png
  • Marta.R. Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimpi wrote:
    Dziewczyny, nie chce byc niegrzeczna ale czy ten watek nie dotyczy oczekiwania na testowanie i początkowej fazy testow? Naprawde watkow dot poczatku ciazy jest mnostwo dajcie szanse dziewczynom, ktore to szczescie mają jeszcze przed soba przebic sie z postami
    Nie jesteś, nie martw się, przebijanie się z postami

🧑 1985 🧒 1980
    Marzec 2023 🫄
    Kwiecień 2023 💔
    21.02 8.2mm bije ❤️
    26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
    13.06 waga 540g 🙂
    preg.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem co znaczy przebijać się na wątku. ;)
    Bo przecież możesz pisać cały czas, a to od ludzi zależy, czy Ci udziela odpowiedzi.
    Nie widzę nigdzie regulaminu, który mówi o tym że mogą tu udzielać się tylko testujące. Zresztą jestem tu , bo trzymam kciuki za dziewczyny które będą testować, więc wspieram i zaglądam;)
    Nie chciałabym, żeby któraś z testujących kobiet, poczuła się źle , dlatego że te które już są w ciazy " kopnęły w dupe" I stąd sobie wyszły.
    Również kilka razy odpowiadałam na pytania dotyczące pierwszych objawów więc chyba były kierowane do nas, do kobiet które już są w ciazy.
    Nie rozumiem trochę, bo jesteś na wątku od 14.02 gdzieś na poprzednich wątkach widziałam, że weszłaś nie przedstawiając się. Może bądźmy dla siebie bardziej DOBRE?
    nie chce wychodzić z wątku, bo wspieram całym sercem i nie dawno byłam na tym samym etapie, z takimi samymi obawami i strachem.. I nie chciałabym żeby ktoś uciekał z wątku tylko dlatego że już ma kropka w brzuchu.

Karos31, Marta.R. lubią tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Pimpi Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Nie rozumiem co znaczy przebijać się na wątku. ;)
    Bo przecież możesz pisać cały czas, a to od ludzi zależy, czy Ci udziela odpowiedzi.
    Nie widzę nigdzie regulaminu, który mówi o tym że mogą tu udzielać się tylko testujące. Zresztą jestem tu , bo trzymam kciuki za dziewczyny które będą testować, więc wspieram i zaglądam;)
    Nie chciałabym, żeby któraś z testujących kobiet, poczuła się źle , dlatego że te które już są w ciazy " kopnęły w dupe" I stąd sobie wyszły.
    Również kilka razy odpowiadałam na pytania dotyczące pierwszych objawów więc chyba były kierowane do nas, do kobiet które już są w ciazy.
    Nie rozumiem trochę, bo jesteś na wątku od 14.02 gdzieś na poprzednich wątkach widziałam, że weszłaś nie przedstawiając się. Może bądźmy dla siebie bardziej DOBRE?
    nie chce wychodzić z wątku, bo wspieram całym sercem i nie dawno byłam na tym samym etapie, z takimi samymi obawami i strachem.. I nie chciałabym żeby ktoś uciekał z wątku tylko dlatego że już ma kropka w brzuchu.
    Wątków dla kobiet w ciąży jest mnostwo, dla tych ktore dopiero co oczekują testowania tylko ten. Nie uwazam ze jest to dobre miejsce na pisanie o tym czy dziecko urodzi sie wtedy gdy babcia czy nie itd to naprawde nie ten temat i tak jest wyraznie napisane czego dotyczy ten konkretny watek i nie mowie ze ktos ma go opuszczac ale wypowiadajmy sie na temat dobrze?

👩🏻 32 👦🏽34

Styczeń 2024- starania o pierwsze dziecko ❤️‍🔥
    20.02.2024- ⏸️ 🥰
    11.03.2024- mamy ❤️
  • Skakanka Znajoma

Wysłany: 18 lutego, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowne Panie, chciałam zachęcić i prosić o pomoc wszystkie kobiety, które są mamami, bądź chcą nimi zostać do wypełnienia poniższej ankiety, umożliwi mi to zebranie niezbędnych informacji do przeprowadzenia badań w swojej pracy dyplomowej. Celem przeprowadzenia badania jest ocena świadomości kobiet na temat wpływu karmienia piersią na matkę i dziecko. Ankieta jest w pełni anonimowa, a wyniki zostaną wykorzystane jedynie do celów naukowych.

Z góry dziękuję za udzielone odpowiedzi i poświęcony czas. 💔

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfnMjKC4glU6BJ0JtT9cbVoO5-6jh8FxB8As9G1v8WmPWtKow/viewform?usp=sf_link

• Karloina Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

A może załóż swój wątek ? Myślę, że znajdą się osoby które będą chciały się udzielać:)
    Gorzej, jak po ich dwóch upragnionych kreskach , wyrzucisz je z wątku na zbity ryj. :)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Pimpi Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ktoś tu się odpalił ze słownictwem. Niestety musze zglosic post

👩🏻 32 👦🏽34

20.02.2024- ⏸️ 🥰
    11.03.2024- mamy ❤️
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimpi wrote:
    Oj ktoś tu się odpalił ze słownictwem. Niestety musze zglosic post
    Z jakim słownictwem, nie obraziłam Cię. Po prostu wchodzisz tu na forum i szukasz jakiegoś problemu. ;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Pimpi Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_xx wrote:
    Planuje wieczorem albo rano bo mam bardzo rozwodniony teraz. Generalnie ta kreska jest do samego końca tylko intensywność różna.

I jak powtórzyłaś dzis test?😍

👩🏻 32 👦🏽34

20.02.2024- ⏸️ 🥰
    11.03.2024- mamy ❤️
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i nadszedł ten dzień,jutro idę na wizytę do gin, stresuje się strasznie. Bety nie robiłam bo to był jeszcze większy stres dla mnie ,dlatego jutro się okaże czy wszystko jest dobrze czy nie. Jak nie bolały mnie piersi tak 3 dni temu zaczęły bardzo.

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karos31 wrote:
    Dziewczyny i nadszedł ten dzień,jutro idę na wizytę do gin, stresuje się strasznie. Bety nie robiłam bo to był jeszcze większy stres dla mnie ,dlatego jutro się okaże czy wszystko jest dobrze czy nie. Jak nie bolały mnie piersi tak 3 dni temu zaczęły bardzo.

Wiem jakie masz w sobie emocje i mocno Cię przytulam! Będzie dobrze Karolcia, a bolące piersi to dobry znak 🥰

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marta.R. Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karos31 wrote:
    Daj tu znać jak poszło 😄 będzie dobrze

🧑 1985 🧒 1980
    Marzec 2023 🫄
    Kwiecień 2023 💔
    21.02 8.2mm bije ❤️
    13.06 waga 540g 🙂
    preg.png
  • Nowa12 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka jestem na forum kilka dni też zaczynam swoją przygodę z testowaniem trafiłam na forum ponieważ od jakiegoś czasu staramy się o fasolkę niestety bezskutecznie, chciałabym podzielić się z wami swoją historią ponieważ jest dla mnie mega stresująca a może ktoś miał podobny przypadek. Mam nadzieję, że nie zalejecie mnie hejtem.
    W tym miesiącu 5-6 dni po owu szłam po straszaka do przedszkola po starszaka miałam jakieś kłucia od środka przez chwilę zrobiło się mokro i kilka plamek krwi.. później kolejny dzień śluz bardzo gęsty kawa z mlekiem. USG w ostatni piątek wszystko okej endometrium lekarka mówiła że ma 16mm i widać drugą fazę cyklu. Szyjka cały czas mocno u góry zamknięta. Wczoraj robiłam test rano wyszła blada krecha, po południu już biel Vizira . Dziś rano zrobiłam test ale o mniejszej czułości bo ten 25 i niestety negatyw.. czekam na wyniki bety w między czasie dodam że od tych „plamien ciągły mocny ból piersi oraz podbrzusza co jakiś czas jak na @ , dziś doszedł stan podgorączkowy. Załamałam się bo do okresu mam 3 dni i niepotrzebnie chyba robiłam te testy bo te blade kreski tylko zrobiły nadzieję :(

• Pimpi Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa12 wrote:
    Hejka jestem na forum kilka dni też zaczynam swoją przygodę z testowaniem trafiłam na forum ponieważ od jakiegoś czasu staramy się o fasolkę niestety bezskutecznie, chciałabym podzielić się z wami swoją historią ponieważ jest dla mnie mega stresująca a może ktoś miał podobny przypadek. Mam nadzieję, że nie zalejecie mnie hejtem.
    W tym miesiącu 5-6 dni po owu szłam po straszaka do przedszkola po starszaka miałam jakieś kłucia od środka przez chwilę zrobiło się mokro i kilka plamek krwi.. później kolejny dzień śluz bardzo gęsty kawa z mlekiem. USG w ostatni piątek wszystko okej endometrium lekarka mówiła że ma 16mm i widać drugą fazę cyklu. Szyjka cały czas mocno u góry zamknięta. Wczoraj robiłam test rano wyszła blada krecha, po południu już biel Vizira . Dziś rano zrobiłam test ale o mniejszej czułości bo ten 25 i niestety negatyw.. czekam na wyniki bety w między czasie dodam że od tych „plamien ciągły mocny ból piersi oraz podbrzusza co jakiś czas jak na @ , dziś doszedł stan podgorączkowy. Załamałam się bo do okresu mam 3 dni i niepotrzebnie chyba robiłam te testy bo te blade kreski tylko zrobiły nadzieję :(

wiesz, są przypadki dziewczyn którym test nie wychodzi nawet w dniu spodziewanej miesiaczki. Ile dniu po owulacji zrobilas test?

👩🏻 32 👦🏽34

20.02.2024- ⏸️ 🥰
    11.03.2024- mamy ❤️
  • Nowa12 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 dpo i od razu wyszła blada kreska z porannego .. dziś jest 12dpo rano poszłam na betę czekam jak na szpilkach na wynik ale ciągle martwię się że ten wczorajszy „pozytyw” to jakiś trefny test

• Pimpi Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz ten wynik? Wrzuc zdj

👩🏻 32 👦🏽34

20.02.2024- ⏸️ 🥰
    11.03.2024- mamy ❤️
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ