Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Aga.f Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż mam wrażenie, że jic z tego w tym cyklu nie będzie..

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2023, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga puki nie ma okresu to jest nadzieja 😊 u mnie wydaje mi się że już nie ma nadziei 😔

• Aga.f Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    Aga puki nie ma okresu to jest nadzieja 😊 u mnie wydaje mi się że już nie ma nadziei 😔
    Wiem wiem 😊 teoretycznie dzisiaj mam dopiero 7dpo (29d.c.)wg testów, które robiłam. Ale kiedy faktycznie ta owulacja była to nie wie nikt..

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2023, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze parę dni musisz się wstrzymać

• Aga.f Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    To jeszcze parę dni musisz się wstrzymać
    Kupiłam w jakiejś prywatnej aptece 2 testy, strumieniowy firmy Dather I płytkowy biocanto. Ale nie wiem jaka czulosc, bo na opakowaniu nie jest napisane. Będę czytać i jutro testować

• Karola :) Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.f wrote:
    Kupiłam w jakiejś prywatnej aptece 2 testy, strumieniowy firmy Dather I płytkowy biocanto. Ale nie wiem jaka czulosc, bo na opakowaniu nie jest napisane. Będę czytać i jutro testować
    Aga jeśli to dopiero 7dpo to za wcześnie testujesz. Tamte testy widocznie fałszywie pozytywne.

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)
  • Aga.f Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2023, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola :) wrote:
    Aga jeśli to dopiero 7dpo to za wcześnie testujesz. Tamte testy widocznie fałszywie pozytywne.
    Tak orientacyjnie 7, bo nie wiem dokładnie czy było 21,22 czy 22 dnia cyklu.. wiem, ale nie mogę się powstrzymać 🥴

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic nie wskazuje że @ wogole przyjdzie i te kolejne rozczarowanie masakra ... drugi termin okresu na sobotę oby przyszła i już nie chce się stresować

• Nezuko Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    Tak wiem dodatkowe badania muszę zrobić.. ale przynajmniej znam powód swoich dolegliwości... które też przypisywałam do objawów ciążowych
    Podejrzewam, że jestem dokładnie w tej samej sytuacji, właśnie czekam na wyniki morfologii ale w rodzinie cała kobieca linia zmaga się z niedoczynnością tarczycy więc właściwie jestem pewna co te wyniki pokażą. Mam nadzieję, że to rozwiąże moje kłopoty i z samopoczuciem i z zajściem w ciążę. Bardzo często zdążały mi się bezowulacyjne cykle a to również jeden z objawów niedoczynności. Mam cichą nadzieję, że znajdę w tym rozwiązanie. Trzymam kciuki za Ciebie✊

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też w rodzinie wszyscy niedoczynność i mama haszimoto... więc tylko czekałam tak na prawdę kiedy się u mnie pojawi. Jak urodziłam pierwsza córkę to później bralam tabletki anty więc miałam cały czas rowno okres odstawiłam rok temu i po 3 miesiącach od odstawienia dopiero zaczęłam się starać w czerwcu ciąża biochemiczna w listopadzie poronienie w 6 tc.

• Nezuko Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2023, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    U mnie też w rodzinie wszyscy niedoczynność i mama haszimoto... więc tylko czekałam tak na prawdę kiedy się u mnie pojawi. Jak urodziłam pierwsza córkę to później bralam tabletki anty więc miałam cały czas rowno okres odstawiłam rok temu i po 3 miesiącach od odstawienia dopiero zaczęłam się starać w czerwcu ciąża biochemiczna w listopadzie poronienie w 6 tc.
    My z partnerem zaczęliśmy starać się w listopadzie 2021. Miałam wtedy okropną pracę z okropnym szefem i na początku tłumaczyłam niepowodzenia stresem i przemęczeniem. W tym samym czasie bratowa zaszła w ciążę a ja po kilku niepowodzeniach złapałam jeszcze większego doła i odłożyliśmy starania na jakiś czas. W wakacje złożyłam wypowiedzenie, dostałam nową pracę, która miałam zacząć od września i zaczęliśmy ponowne starania. W sierpniu ciąża biochemiczna i od tej pory zaczęłam zwracać bardzo dokładna uwagę na przebieg cyklu i zaczęłam zauważać bezowulacyjne cykle. Nową pracę mam świetną, pracuje max 5 godzin dziennie i totalnie bezstresowo a nadal jestem non stop przemęczona i śpiąca do tego brak owulacji i cały szereg innych objawów. Teraz niby owulacja była i już nawet cień cienia na teście ale znowu @ przyszła więc podejrzewam że znowu biochemiczna. Postanowiłam w końcu zbadać tą tarczycę ale wszystko by wskazywało na to, że w końcu znajdę rozwiązanie.

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2023, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co opisujesz to rzeczywiście wskazuje na niedoczynność... ja też jestem cały czas zmęczona do tego brak koncentracji zaniki pamięci... mam "zawiechy" ... teraz to już nawet mnie kąpiel męczy bo mam zadyszkę. Masakra jest ważne że już wiem od czego i dalsze badania. Trzymam kciuki za Ciebie i nie poddajemy się ✊

Nezuko lubi tę wiadomość

• Nezuko Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    To co opisujesz to rzeczywiście wskazuje na niedoczynność... ja też jestem cały czas zmęczona do tego brak koncentracji zaniki pamięci... mam "zawiechy" ... teraz to już nawet mnie kąpiel męczy bo mam zadyszkę. Masakra jest ważne że już wiem od czego i dalsze badania. Trzymam kciuki za Ciebie i nie poddajemy się ✊
    Zobaczymy co to będzie ☺️ w poniedziałek mam wyniki badań a we wtorek umówionego lekarza na omówienie także czekam z niecierpliwością. No jasne, że się nie poddajemy ✊

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2023, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezuko wrote:
    Zobaczymy co to będzie ☺️ w poniedziałek mam wyniki badań a we wtorek umówionego lekarza na omówienie także czekam z niecierpliwością. No jasne, że się nie poddajemy ✊
    Ja w poniedziałek mam ginekologa a w środę lekarza rodzinnego. Moja mama miała wszelkie badania na tarczycę na Kasprzaka w Warszawie więc i ja bym się pewnie tam wybrała

• Aga.f Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka jak dzisiaj sytuacja z 🐒?

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.f wrote:
    Ropuszka jak dzisiaj sytuacja z 🐒?

Hej Aga dziękuję że pytasz dalej nic ale wczoraj standardowo wieczorem po kąpieli badałam szyjke i jest nisko ale mega rozpulchniona.

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze z nowości to przy dotyku prawego jajnika czyje jakbym miała siniaka 😔 dobrze pamiętam że miałam dokładnie tak samo w czerwcu przy ciąży biochemicznej z tym że wtedy miałam cały czas biegunkę a tym razem okropne zaparcia od tygodnia

• Karola :) Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    A jeszcze z nowości to przy dotyku prawego jajnika czyje jakbym miała siniaka 😔 dobrze pamiętam że miałam dokładnie tak samo w czerwcu przy ciąży biochemicznej z tym że wtedy miałam cały czas biegunkę a tym razem okropne zaparcia od tygodnia
    To Ty może zatestuj? Kiedy powinna być 🐒?

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)
  • Aga.f Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    Hej Aga dziękuję że pytasz dalej nic ale wczoraj standardowo wieczorem po kąpieli badałam szyjke i jest nisko ale mega rozpulchniona.
    Czyli na co to wskazuje? Bo ja się słabo znam na szyjkach..

Mnie od rana boli brzuch dosyć mocno jak na 🐒 ale narazie nic nie ma

• Aga.f Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    Ja prononuje też zrobić test w takim razie. Nie zaszkodzi

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ