Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • Aga1995. Debiutantka

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli niestety nie ma szans. Szkoda.

• Kitkaaa Nowa

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Witam Was ;) nowa staraczka sie melduje :) dopiero w marcu byl 1 cykl staran, od paru mscy nie biore ah. 27 dc blada kreska, testy w kolejne dni negatywne. Obecnie 32 dc. Okres spóźniony 2 dni ale watpie ze cos z tego będzie, chociaż w dniach płodnych co 2 dni próby ;) ciekawi mnie tylko to spóźnienie. Czy to biochem czy wadliwy test i spóźniony okres od tak :p eh czas pokaże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2023, 21:06

Evvee27, PyziaOla lubią tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkaaa wrote:
    Hej :) Witam Was ;) nowa staraczka sie melduje :) dopiero w marcu byl 1 cykl staran, od paru mscy nie biore ah. 27 dc blada kreska, testy w kolejne dni negatywne. Obecnie 32 dc. Okres spóźniony 2 dni ale watpie ze cos z tego będzie, chociaż w dniach płodnych co 2 dni próby ;) ciekawi mnie tylko to spóźnienie. Czy to biochem czy wadliwy test i spóźniony okres od tak :p eh czas pokaże :)
    Czujesz się jakoś „inaczej”? Niż zwykle 😃
    Ja obecnie jestem 9 dpo, 2 testy negatywne ale czuje się bardzo dziwnie, dziś sie obudziłam i czuje się jakbym popila dzień wcześniej

• Kitkaaa Nowa

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Czujesz się jakoś „inaczej”? Niż zwykle 😃
    Ja obecnie jestem 9 dpo, 2 testy negatywne ale czuje się bardzo dziwnie, dziś sie obudziłam i czuje się jakbym popila dzień wcześniej

To moze byc z odwodnienia, tak mam czasami tez ;)

Inaczej... Hmmm... Kłócie jak by w jajnikach, nigdy tak nie mialam i poza tym tyle ;) mierzę temp od tej bladej kreski i jest caly czas powyzej 37, w niedzielę było 37,8 ale testy negatywne wczoraj więc moze to jeszcze jakieś rozchwianie hormonalne po odstawieniu anty. Aczkolwiek dzis 33 dc a @ nadal brak, na bete pojde pp tygodniu spóźnienia bo jak nie będzie dalej @ to do lekarza trzeba będzie sie wybrać :(

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkaaa wrote:
    To moze byc z odwodnienia, tak mam czasami tez ;)

Inaczej... Hmmm... Kłócie jak by w jajnikach, nigdy tak nie mialam i poza tym tyle ;) mierzę temp od tej bladej kreski i jest caly czas powyzej 37, w niedzielę było 37,8 ale testy negatywne wczoraj więc moze to jeszcze jakieś rozchwianie hormonalne po odstawieniu anty. Aczkolwiek dzis 33 dc a @ nadal brak, na bete pojde pp tygodniu spóźnienia bo jak nie będzie dalej @ to do lekarza trzeba będzie sie wybrać :(
    Właśnie średnio z odwodnienia bo wczoraj piłam dużo i elektrolity brałam 🥴 może sobie coś wmawiam ..

Ta temperatura mnie ciekawi , mierzysz normalnie na skórze ?

• Kitkaaa Nowa

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Właśnie średnio z odwodnienia bo wczoraj piłam dużo i elektrolity brałam 🥴 może sobie coś wmawiam ..

Ta temperatura mnie ciekawi , mierzysz normalnie na skórze ?
    Nie, owulacyjnym termometrem wewnątrz ;)

• NowaG Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niestety ten cykl stracony. Jestem po wizycie u gina. Wchodzę już w drugą fazę cyklu. Jak ostatnio owu miałam 17-18 dnia. Tak w tym cyklu mogła być 16... Co prawda próbowaliśmy z mężem przez ostatnie trzy dni.
    Dodatkowo po usg wyszło, że mam mięśniaka tuż przy szyjce. Niestety gin na wyniku nie podał wielkości.
    Co prawda umówiłam się na badanie estradiolu przy kolejnym cyklu. Ale mnie to wszystko zdołowało. Według gina najlepiej usunąć wcześniej mięśniaka, zanim się zajdzie w ciążę. Ale to znowu oznacza odciąganie w czasie poczęcia.
    Na zabieg się czeka, po nim też kilka miesięcy wszystko się goi... zdołowałam

• Firefly Nowa

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jeśli w 9 dniu po owulacji test bielutki to jest jeszcze jakaś szansa? Czy ktoś miał pozytywny test w późniejszym czasie?
    Temperatura od owulacji cały czas wysoko.

• Daria.w9 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firefly wrote:
    Dziewczyny, czy jeśli w 9 dniu po owulacji test bielutki to jest jeszcze jakaś szansa? Czy ktoś miał pozytywny test w późniejszym czasie?

Mi w dniu spodziewanej miesiączki wyszedł dopiero delikatny cień drugiej kreski 😀

🙋‍♀️ 24l
    Trombofilia (niski poziom białka C)

🙋 28l
    03.2023 morfologia plemników 0%
    09.2023 morfologia plemników 0%

🔸️07.2023 🕊💔 poronienie zatrzymane 7tc/10tc
    🔸️09.2022 rozpoczęcie starań o cud ❣
    🔸️16.05.2023 poronienie 9tc 💔🕊
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria.w9 wrote:
    Mi w dniu spodziewanej miesiączki wyszedł dopiero delikatny cień drugiej kreski 😀
    Czyli jest nadzieja jak dziś (10dpo) zrobiłam i biało ? 🥹

• Virgo Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaG wrote:
    No i niestety ten cykl stracony. Jestem po wizycie u gina. Wchodzę już w drugą fazę cyklu. Jak ostatnio owu miałam 17-18 dnia. Tak w tym cyklu mogła być 16... Co prawda próbowaliśmy z mężem przez ostatnie trzy dni.
    Dodatkowo po usg wyszło, że mam mięśniaka tuż przy szyjce. Niestety gin na wyniku nie podał wielkości.
    Co prawda umówiłam się na badanie estradiolu przy kolejnym cyklu. Ale mnie to wszystko zdołowało. Według gina najlepiej usunąć wcześniej mięśniaka, zanim się zajdzie w ciążę. Ale to znowu oznacza odciąganie w czasie poczęcia.
    Na zabieg się czeka, po nim też kilka miesięcy wszystko się goi... zdołowałam
    Oj, przykro mi😔. Ściskam mocno na pocieszenie.

♂️35
    potwierdzona azoospermia

♀️37
    09.01.2023 wyciągnięcie spirali Mirena
    03.2023 cb
    03.04.2023 anemia mikrocytarna, pęknięcie cysty na lewym jajniku, treść cysty rozlała się na jelito powodując stan zapalny jelita.
    13.04.2023 jajnik wygojony, została tylko blizna
    08.2023 kolejna cb
  • PyziaOla Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolejny test i biało... Test z kreską chyba był wadliwy .... Dziś 31 dc. Wczoraj miałam kująco ciągnący ból lewego jajnika, dziś przeszło. Brak dolegliwości. Czekam na 🙈..

• Daria.w9 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:

Oczywiście że jest 😊

🙋‍♀️ 24l
    Trombofilia (niski poziom białka C)

🙋 28l
    03.2023 morfologia plemników 0%
    09.2023 morfologia plemników 0%

🔸️07.2023 🕊💔 poronienie zatrzymane 7tc/10tc
    🔸️09.2022 rozpoczęcie starań o cud ❣
    🔸️16.05.2023 poronienie 9tc 💔🕊
  • Firefly Nowa

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tamtym cyklu w 10 dniu po owulacji zrobiłam rano test a po południu dostałam okres. Zwykle cykle miałam dłuższe. Ale dziś jest 9 dzień i mam stresa czy w ogóle dojdę do tego 14 dnia żeby zrobić test...

• Aga.f Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firefly wrote:
    Niektórym dziewczynom wychodzi już 8dpo a niektórym dopiero 14 albo i więcej. Dopóki nie ma 🐒 to jest szansa 😊

• aldonaviktoria Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    LICh!
    natulalix! test ciążowy najlepiej zrobić w dniu spodziewanej @. zwróć tylko uwagę na czułość testu! niestety często zdarza się że na opakowaniu podają 10mlU/ml (wysoka czułość) a dopiero w środku w ulotce możesz doczytać się prawdziwej informacji np okazuje się że czułość testu jest od 30mlU/ml ["OD" 30mlU/ml ➡ na takie coś też trzeba zwracać uwagę ⚠️]
    osobiście nie polecam testów z ross ale to moje priv zdanie, wolę płytkowe a jeśli już muszę użyć strumieniowego to postępuję jak w przypadku testu owulacyjnego [sik do pojemniczka i ile czasu pasek lakmusowy ma być pod strumieniem moczu - tyle trzymam go zanurzonego w pojemniczku. nie wyczyniam dzięki temu akrobacji by strumień na pewno 5 sekund leciał wprost na lakmus - i to jeszcze ma być ze środkowego moczu...a jak nie starczy mi go na 5 sekund sikania!? ponadto tu się idzie obsikać (dosłownie!) i posikać (ze śmiechu lub w cudzysłowie) 🤦🏻‍♀️
    w aptekach dostępne są też testy (ciążowe) na krew ➡ ponoć hCG jest szybciej wykrywalny we krwi właśnie. działa na zasadzie glukometru i DZIAŁA naprawdę 🙆🏻‍♀️
    aha, to samo z testami lh [owulacyjne] - stosują ten sam myk jeśli chodzi o czułość 🙍🏻‍♀️ niestety...

Madeline lubi tę wiadomość

🧔🏼Mąż 40 l ❌️ 🪱🪱🪱❓️
    👩🏼‍🦰moì 40 l ✅ owulacje, etc. wszystko si qu'a la font 😁

I 🤰✝️ Faustynka 👼🏼
    II 🤰❤️ 17maj'05 Wiktoria 👧🏼
    III 🤰✝️ Daniel 👼🏻
    IV 🤰✝️ Rita 👼
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaviktoria wrote:
    LICh!
    natulalix! test ciążowy najlepiej zrobić w dniu spodziewanej @. zwróć tylko uwagę na czułość testu! niestety często zdarza się że na opakowaniu podają 10mlU/ml (wysoka czułość) a dopiero w środku w ulotce możesz doczytać się prawdziwej informacji np okazuje się że czułość testu jest od 30mlU/ml ["OD" 30mlU/ml ➡ na takie coś też trzeba zwracać uwagę ⚠️]
    osobiście nie polecam testów z ross ale to moje priv zdanie, wolę płytkowe a jeśli już muszę użyć strumieniowego to postępuję jak w przypadku testu owulacyjnego [sik do pojemniczka i ile czasu pasek lakmusowy ma być pod strumieniem moczu - tyle trzymam go zanurzonego w pojemniczku. nie wyczyniam dzięki temu akrobacji by strumień na pewno 5 sekund leciał wprost na lakmus - i to jeszcze ma być ze środkowego moczu...a jak nie starczy mi go na 5 sekund sikania!? ponadto tu się idzie obsikać (dosłownie!) i posikać (ze śmiechu lub w cudzysłowie) 🤦🏻‍♀️
    w aptekach dostępne są też testy (ciążowe) na krew ➡ ponoć hCG jest szybciej wykrywalny we krwi właśnie. działa na zasadzie glukometru i DZIAŁA naprawdę 🙆🏻‍♀️
    aha, to samo z testami lh [owulacyjne] - stosują ten sam myk jeśli chodzi o czułość 🙍🏻‍♀️ niestety...
    Anioł nie kobieta ! Jakie polecasz najlepsze testy wg Ciebie ? 🤗

• miska122 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do testów z krwi, to na cieszą się złą opinią na forum, dużo dziewczyn pisało, że wychodzi fałszywa druga kreska. Jak z krwi to tylko oznaczanie beta HCG.

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Co do testów z krwi, to na cieszą się złą opinią na forum, dużo dziewczyn pisało, że wychodzi fałszywa druga kreska. Jak z krwi to tylko oznaczanie beta HCG.
    U mnie na wsi nawet takich nie ma wiec może i chwała za to , najlepiej poczekać i zrobić betę faktycznie

• Madeline Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaviktoria wrote:
    LICh!
    Wspaniałe,uśmiałam się,w końcu ktoś szczerze napisał,jak to jest z tym sikaniem na testy xD a na filmach to tak gładko i estetycznie wygląda zawsze xD widać,że reżyserzy to faceci. 😅

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ