X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ćwiczyć, czy nie ćwiczyć- oto jest pytanie?:)
Odpowiedz

Ćwiczyć, czy nie ćwiczyć- oto jest pytanie?:)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Anitkaa Debiutantka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracając do tematu ćwiczeń, mi lekarka powiedziała żeby nie dać się zwariować i jeśli do tej pory ćwiczymy to nie ma przeszkód aby dalej kontynuować. Ja osobiście jakoś po owu trochę zwalniam, ale nie wiem czy słusznie hmmm...

relgsg182ytgttos.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam od maja schudnąć10kg,więc chciałabym kupić jakoms bieŻnie,macie jakiś pomysł lub jaką jest dobra??i niedroga

• rudaska Debiutantka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast bieżni lepiej pobiegać na zewnątrz, szczególnie że jest już tak ładnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudaska wiem ze jest ladna pogoda I mozna na dworze, ale np jak pada,albo brzudka pogoda za oknem;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz biegania daje też dużo rower. Ale rower na dworze. Bo na stacjonarnym nie ma takich efektów. Mam i wiem. Dla mnie metoda kiepska. Natomiast nad bieżnią nigdy się nie zastanawiałam, bo nie cierpię biegać :D wolę aerobik i jazdę na rowerze :) A jak mam na prawdę chęci, żeby jeździć to ani deszcz ani wiatr mi nie przeszkadza ;)

• mala1 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bedac w ciazy chodzilam na dlugie spacery w dosc szybkim tempie I niestety od 7 miesiaca musialam lezec do konca ciazy:/ przed ciaza bylam bardzo aktywna fizycznie.

• chicken Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    jak wiecie jestem staraczką. DUzo czytalam na temat cwiczen podczas staran i niby w drugiej fazie cykly nie powinno sie przeginac.
    Mam jednak lekka nadwage i do zrzucenia kilka kilo. Zaczelam chodzic na silownie- chodze na spinning i TBC(cwiczenia z obciazeniem, modelujace sylwetke). Narazie chodze na to 3 razy w tygodniu ale w przyszlym miesiacu bedzie to 2 razy w tygodniu.
    Poza tym biore witaminy:
    B complex, D, Chrom, E, kwas foliowy, Castagnus, Inofem i olej z wiesiołka do 12 dnia cyklu.

Czy moge tymi cwiczeniami i taka mieszanka witaminowa sobie zaszkodzic w kwestii staran?
    Bylabym wdzieczna za opinie...

geeky-2017-12-12.jpg
  • jeszczedzien Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na początku gdy tylko wiedziałam ze już po owulacji to starałam się nie przeciążać więc rezygnowałam z ćwiczeń. Ale "dojrzałam" do decyzji o tym aby żyć normalnie nawet w drugiej fazie. Chodze przez cały miesiąc na fitness i na pewno zauważyłam że mam spokojniejszą głowę przez to. Nie myślę ciągle że to może zaszkodzić że tamto, jak ma być dzieciątko to będzie :)

e258b18de3c19029ca3c9a0bb634f322.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudaska też tancze dancehall:)

• suri2016 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeżdżę konno i udało mi się już 3 razy zajsc w ciazę, a nie rezygnowałam z treningów. jedna ciaze donosilam, druga pozamaciczna, a 3 biochemiczna najprawdopodobniej. myślę więc, że jeżeli przed zajsciem w ciaze kobieta regularnie cwiczy to nie ma ku temu żadnych przeciwwskazań po owulacji :) nie da się żyć do połowy miesiąca, bo idzie zwariować..

malka lubi tę wiadomość

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jednym z pierwszych objawów w 2 ciążach (1 nie udana, 2 z sukcesem)było to że jak poszłam na siłownię to nie byłam w stanie nic robić po 5 min - dobiła mnie nawet 30min jazda na stacjonarnym rowerku, a chodziłam regularnie 3xtyg. I było to jeszcze przed terminem @
    Tak więc myślę że organizm sam daje znać

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ