X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata

Oceń ten wątek:
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGNIECHAAAA dla mnie jestes bohaterką. Tak trzymaj i nigdy się nie poddawaj. całus :*

Agniechaaaa, Słonecznik, Millvaa, malinowaemi, Karma88 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie, nic więcej mi nie pozostaje. Oby mój M tez tak walczył

Słonecznik, staraczka1111, Flowwer, Malwas lubią tę wiadomość

• Millvaa Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, jesteście niesamowite. Produkujecie taką ilość postów, że człowieka chwilkę nie ma, a już jest do tyłu! Jak Wy to robicie? :)

Ja także uważam, że czerwiec to szczęśliwy miesiąc. Jest podobno udowodnione naukowo (i kiedyś znajdę te badania! :D), że w miesiącach wiosennych i letnich łatwiej zachodzi się w ciążę :) także może przejdźmy się na jakiś spacer do parku, popatrzmy jak wszystko kwitnie i na te wszystkie mamuśki z wózkami, bo jak się na nie napatrzymy, to niedługo same będziemy z takim wózkiem chodzić :) A co!

Flowwer lubi tę wiadomość

16udgov3jpneva83.png
    22cs - 15dpo bhcg 190,00 -> 17dpo bhcg 512,82
    21cs - cb
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Będzie walczył na pewno!!

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Masz siłę!!!! Bałwaniki czekają.
    A wiecie co oglądam? Dr House :D
    Ciuchy to tylko ciuchy teraz mamy inne priorytety.
    Lubię Dr House, jest tak wredny że aż fajny :-D

Agniechaaaa też myślę że im szybciej tym lepiej. Teraz masz otwartą ranę na sercu. Kolejna ciąża pomoże ja zabliźnić. Porozmawiaj na spokojnie z mężem i do dzieła!

Czarna81
    22 cs.
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millvaa wrote:
    O kurczę, jesteście niesamowite. Produkujecie taką ilość postów, że człowieka chwilkę nie ma, a już jest do tyłu! Jak Wy to robicie? :)

Ja także uważam, że czerwiec to szczęśliwy miesiąc. Jest podobno udowodnione naukowo (i kiedyś znajdę te badania! :D), że w miesiącach wiosennych i letnich łatwiej zachodzi się w ciążę :) także może przejdźmy się na jakiś spacer do parku, popatrzmy jak wszystko kwitnie i na te wszystkie mamuśki z wózkami, bo jak się na nie napatrzymy, to niedługo same będziemy z takim wózkiem chodzić :) A co!
    Przyszłe lato będziemy gadać na temat kolek czy ząbkowania, aaa i zdjęcia kupek czy są ok hahhaha czy ten model wózka jest fajny nie wsominając o fotelikach.
    Ten trudny okres w naszym życiu minie.

Czrna 81, Abs, malinowaemi lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Przyszłe lato będziemy gadać na temat kolek czy ząbkowania, aaa i zdjęcia kupek czy są ok hahhaha czy ten model wózka jest fajny nie wsominając o fotelikach.
    Innej możliwości nie biore nawet pod uwagę! Taaak, rozmowy o konsystencji kupki będą ekscytujące! Zawsze to coś innego niż śuzy, tempki itd itp :-D

Czarna81
    22 cs.
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a ja jestem w tym najgorszym momencie cyklu kiedy jednego dnia nie czuje nic a kolejnego jestem przekonana ze fasolka wlasnie wpija mi sie w brzuch, masakra :). Czekanie na testowanie w pełni.

Agniecha kuj żelazo póki gorące, póki organizm zmobilizowany!

Czrna 81, Lunaris lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Słonecznik Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Też tak myślę że niedługo będziemy zakładać wątek po tej fioletowej stronie mocy :-)

Ja mam małą chrześniaczkę więc temat kupy jest mi znany :-D

Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość.
    Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie

11 CS

LH/FSH w normie
    Prolaktyna 24.9
    Anemia :(
    Szelazo+KwasFoliowy
    1cs z Castagnusem
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Kurczę a ja jestem w tym najgorszym momencie cyklu kiedy jednego dnia nie czuje nic a kolejnego jestem przekonana ze fasolka wlasnie wpija mi sie w brzuch, masakra :). Czekanie na testowanie w pełni.

To jesteśmy na tym samym etapie :-D Nawet ilość cs ta sama ;-) Ja postanowiłam sobie że tym razem nie będę się wsłuchiwała w swój organizm, i się udało! ...ale tylko do połowy cyklu :-D

Abs, malinowaemi lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Też walczy z emocjami jak my przecież to my jesteśmy silną płcią.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    To jesteśmy na tym samym etapie :-D Nawet ilość cs ta sama ;-) Ja postanowiłam sobie że tym razem nie będę się wsłuchiwała w swój organizm, i się udało! ...ale tylko do połowy cyklu :-D

Hehe, No wlasnie :). Większość osobistych ustaleń samemu ze sobą mozna sobie w drugiej fazie w tyłek wsadzić ;). Ale zmobilizowałem sie do mierzenia temp bo chce mieć chociaż jeden cykl przemierzony zeby mieć z czym porównywać :)

Czrna 81 lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej wkurza mnie fakt próżni do poniedziałku i brania nadal leków...

• Abs Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:

No ja też widzę znaki na niebie i ziemi, które wskazują na moją ciążę. Chyba tak zadziałało na mnie mierzenie temperatury, gdybym nie mierzyła to byłabym niczego nieświadoma.

2016 Pawełek 28tc
    2018 Weronika moja największa radość
    2020 Piotruś moja druga największa radość
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Hehe, No wlasnie :). Większość osobistych ustaleń samemu ze sobą mozna sobie w drugiej fazie w tyłek wsadzić ;). Ale zmobilizowałem sie do mierzenia temp bo chce mieć chociaż jeden cykl przemierzony zeby mieć z czym porównywać :)
    I ja pierwszy raz mierzę :-D Ale narazie wykres mam tylko na kartce przy łóżku; ;-) Może w przyszłym cyklu założę sobie tu na ov. Tylko tu jest tyyyle do wypełniania :-D

Czarna81
    22 cs.
  • Abs Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik wrote:
    Czerwiec to szczęśliwy miesiąc więc jestem dobrej myśli. Wszystko pójdzie tak jak powinno, zobaczysz :)

A tak zupełnie z innej beczki. Mam bliznę po wyrostku, który miałam wycinany 15 lat temu. Jako, że ten cykl był naprawdę przedziwny dla mnie ( ból piersi nie do wytrzymania, kłujące cały dzień jajniki, spąłam na stojąco, brak sił na cokolwiek) blizna po wyrostku też zaczęła dawać we znaki. Boli, szczypie i zrobiła się jakby ciemniejsza (?)... Nigdy tak nie miałam i mnie to zastanawia. Miała któraś z Was tak?

Słonecznik, a czy Ty przypadkiem typowych objawów ciąży nie wypisujesz tu??? Zwłaszcza spanie na stojąco towarzyszyło mi każdego dnia poprzedniej ciąży :) Chyba będzie mały płatek słonecznikowy w czerwcu

2016 Pawełek 28tc
  • Słonecznik Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abs wrote:
    Słonecznik, a czy Ty przypadkiem typowych objawów ciąży nie wypisujesz tu??? Zwłaszcza spanie na stojąco towarzyszyło mi każdego dnia poprzedniej ciąży :) Chyba będzie mały płatek słonecznikowy w czerwcu
    Bardzo bym chciała ale niestety dzisiaj przyszedł małpiszon a przynajmniej tak mi się wydaje bo boli jak na @ i krew też się polała ale teraz chciałam zmienić tampona a on prawie czysty. Na teście z rana biel Vizira więc nie wiem co myśleć ;-)

11 CS

LH/FSH w normie
    Prolaktyna 24.9
    Szelazo+KwasFoliowy
    1cs z Castagnusem
  • Abs Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik, to czekamy jak się rozwinie sytuacja. A i ból jak na @ też jest objawem ciąży jakby nie patrzeć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 19:37

2016 Pawełek 28tc
  • Słonecznik Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abs wrote:
    Słonecznik, to czekamy jak się rozwinie sytuacja. CA i ból jak na @ też jest objawem ciąży jakby nie patrzeć.
    Co to CA?
    Przepraszam że zadaje głupie pytania ale jestem tu od dzisiaj dopiero, nie wszystko rozumiem :-D

11 CS

LH/FSH w normie
    Prolaktyna 24.9
    Szelazo+KwasFoliowy
    1cs z Castagnusem
  • Abs Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) to był mój błąd. Już poprawiłam, ale mnie ubiegłaś. miało być A a nie CA. Ja jestem tu od wczoraj więc raczej się dogadamy. Mnie zastanawia np co to jest biel Vizira????

2016 Pawełek 28tc
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ