Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • Makowa_Panna Autorytet
    Postów: 2194 2130

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanilka to idealnie ;) Też starałam się być silna, ale poległam. I w sumie dobrze, bo może i do dziś chodziłabym z takim wysokim TSH a tak mogłam szybciej zareagować.
    Minie_Black widzę, że u Ciebie podobny zestaw leków...

    Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Danq Przyjaciółka
    Postów: 68 70

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i chyba zapomnialam napisac w tyn calym szoku jakie to jest w ogole magiczne forum Siwulec gratki gratki!

    23cs
    SonoHSG -> jajowody drożne
    Metformina, Letrox 75
    Nowy GIN od 03.2018
    05.2018 - pierwszy cykl na CLO + Ovitrelle :(
    06.2018 - drugi cykl na CLO + Ovitrelle




  • Makowa_Panna Autorytet
    Postów: 2194 2130

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dnq fantastycznie to będzie jak zobaczę dziś piękny przyrost bety.

    Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Vivanilka to idealnie ;) Też starałam się być silna, ale poległam. I w sumie dobrze, bo może i do dziś chodziłabym z takim wysokim TSH a tak mogłam szybciej zareagować.
    Minie_Black widzę, że u Ciebie podobny zestaw leków...
    Tak, u mnie też combo... Byle by pomogło!

  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1334 2041

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piątkowym poranku.
    ef36- jest krecha wyraźna! <3
    Grzechotka- tu chyba tez zapowiada się coś konkretnego :)
    Vivanillka, sikanie o 14 jest jak najbardziej wskazane!
    Wracam jeszcze do wczorajszych przeżyć Trasti. Bardzo Ci współczuję z powodu Aniołka. Super natomiast, że drugi maluszek trzyma się pięknie endometrium i rozwija! Wydaje mi się, że to przeoczenie mogło być winą sprzętu i rzeczywiście tak jak pisałaś wyżej obrazy mogły być bardzo podobne do krwiaka- przy słabym sprzęcie różnica echogeniczności tkanek jest słabo zauważalna, a lekarze nawet jeśli podejrzewali ciążę bliźniaczą widząc taki obraz, który nie wróżył powodzenia ewentualnemu drugiemu zarodkowi, woleli oszczędzić Ci stresu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 11:51

    ef36 lubi tę wiadomość

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png

    hchy90bvrfu41uli.png
  • Makowa_Panna Autorytet
    Postów: 2194 2130

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się dziwię, że tak się dobrze czuję mimo takiego zestawu. Biorę jeszcze encorton i euthyrox. Lista działań ubocznych jest długa we wszystkich tych lekach.

    Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika zmieniłaś suwaczek?:)
    Mi jest niedobrze ale wzięłam euthyrox więc walczę trochę ze sobą bo szkoda mi tabletki...
    Tak, bo już ze 3 osoby pisały, że się nie mogą połapać, co mój poprzedni pokazuje. A że wygląda na to, że sprawy potoczą się wcześniej, to moze się uda wycelować na mikołajki :) Choćbym miała przeleżeć te pół roku!

    summer86, Achia, reset, Phnappy, Bajkaaa, Karma88, Koteczka82, Iseko lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow, ale piękny progesteron mam :) - 21,31! Dziewczyny łykajcie koenzym i witaminę D!

    Ale kurde estradiol też turbo wysoki, nie wiem czy to dobrze...

    38d9f7cebbc1f534med.jpg

    patuniek86, Siwulec, bazylkove, Nadzieja22, Bocianiątko, ef36, Czrna 81, Malgonia, Bajkaaa, Karma88, KateHawke, Koteczka82, Iseko, Morusek lubią tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Proga nie trzeba na cZczo. Z ta metą to faktycznie nie wiadomo . Mój poprzedni gin twierdził, że dopiero po 3mcu. Ten że już teraz od razu , że w ciąży nie powinno się. Chyba na medycyne pójdę bo tak na dwoje babka wróżyła
    Nie rozumiem, że po 3 miesiącu zacząć brać, czy po 3 odstawić?
    Szczerze to czytałam o tej mecie w ciąży bardzo dużo i wydaje mi się ze poprostu zawsze trzeba dostosowac tabletki do wyników. Jednej w ciązy będzie batdziej i cukier i insulina skakać i wtedy yo odstawienie moze zaszkodzić, a u drugiej nie będzie dramatu i może się obejść.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Nowa - gratulacje z powodu proga :)

    Tak z ciekawości - kiedy pobierałaś krew w diagnostyce? Dzisiaj? Ja tam jeszcze czekam na wyniki :(

    Edit: widzę, że dzisiaj :) Ale Ci fajnie, długo nie czekałaś :) Ja odświeżam :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 12:02

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Hej Nowa - gratulacje z powodu proga :)

    Tak z ciekawości - kiedy pobierałaś krew w diagnostyce? Dzisiaj? Ja tam jeszcze czekam na wyniki :(

    Tak, o 7:15 jakoś :)

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczęły się plamienia, ale narazie nie zaznaczam @ bo to takie pitu-pitu, a nie okres. Siwulcu zaraz pójdę się dopisać do Ciebie. Ej, ale w dzień żaby wypada mi testowanie :D :D :D Serio?? :P

    Malgonia lubi tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Tak, o 7:15 jakoś :)

    Ja o 7.07 :D

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Imagination Przyjaciółka
    Postów: 93 143

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ja już pokłuta, Pani doktor w luxmedzie wydała skierowanie, wieczorem wyniki Bety. Albo będę Wam tu sikać że szczęścia albo płakać w rękawy

    Achia, ef36, Czrna 81, StaraczkaNika, Reniferra, KateHawke, Koteczka82, Iseko, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

    mhsv3e5ei02s4p3v.png

    3jgx3e3kwvu3blbn.png
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imagination wrote:
    Dziewczynki, ja już pokłuta, Pani doktor w luxmedzie wydała skierowanie, wieczorem wyniki Bety. Albo będę Wam tu sikać że szczęścia albo płakać w rękawy

    Kciuki &&&

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Grzechotka2 Autorytet
    Postów: 712 823

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddałam krew. Progesteron i morfologia rozszerzona. Morfologia ma być dzisiaj. A progesteron dopiero w poniedziałek. Niby diagnostyka a jakaś leniwa :/

    l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    U mnie zaczęły się plamienia, ale narazie nie zaznaczam @ bo to takie pitu-pitu, a nie okres. Siwulcu zaraz pójdę się dopisać do Ciebie. Ej, ale w dzień żaby wypada mi testowanie :D :D :D Serio?? :P


    hahahahah tzn, że wreszcie zakumasz tą ciążę ;) :P

    bazylkove, StaraczkaNika, Koteczka82, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imagination wrote:
    Dziewczynki, ja już pokłuta, Pani doktor w luxmedzie wydała skierowanie, wieczorem wyniki Bety. Albo będę Wam tu sikać że szczęścia albo płakać w rękawy
    trzymam kciuki

    Kurde dziewczyny co polecacie na kaszel. Mam katar taki wodbisty ktory spływa do gardla i drapie. Juz od godziny się męczę :-(

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Imagination Przyjaciółka
    Postów: 93 143

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkove oby zadziałały

    mhsv3e5ei02s4p3v.png

    3jgx3e3kwvu3blbn.png
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imagination wrote:
    Dziewczynki, ja już pokłuta, Pani doktor w luxmedzie wydała skierowanie, wieczorem wyniki Bety. Albo będę Wam tu sikać że szczęścia albo płakać w rękawy
    Na tym forum sikamy! ;) &&&&

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego