X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy odświeżacie strony z wynikami a ja stronę forum w oczekiwaniu na Wasze wyniki!

Jak tu pracować? A walić to w końcu mamy Piąteczek :)

ef36, Vivanillka lubią tę wiadomość

• kubekkawy Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, dziewczyny szalejecie ;) niech ciemnieje!

ef36 lubi tę wiadomość

To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
  • reset Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Wam rzucę tu jedną refleksję staraczkową: siadłam na fotelu, podchodzi pielęgniarka, która zarejestrowała w systemie badania i w ręku ma jedną fiolkę. Aż zapytałam "dlaczego dziś tak mało pobieramy"? Pielęgniarka spojrzała jak na ufo i odpowiedziała, że zazwyczaj słyszy zgoła odmienne pytania :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 12:51

Kotowa, patuniek86, Bocianiątko, DKlamka82, Koteczka82, Iseko, moyeu, Nadzieja22, Morusek lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Tylko że to nie z tego cyklu wyniki tylko z jakiegoś poprzedniego :). Ja zawsze mam pęcherzyki dominujące i owu, tylko przez niskie AMH cholera wie na ile wartościowe komórki jajowe (z tego co rozumiem)
    Kiedy właśnie AMH mówi raczej o ilości, a nie jakości rezerwy. Ja mam AMH ok 11, bo mam rzadko owulki i zapasy jajek mi nie schodzą. Ale właśnie przy PCO jajka są złej jakości, już od pierwszej diagnozy mi powtarzano, że jedna na kilkanaście komórek może być dobra i dlatego tak chcieli mnie stymulować, żebym miała kilka pęcherzyków w cyklu. Żona kolegi ma PCO, wysokie AMH i 2 razy podchodzili do ivf - za kazdym razem miała pobierane po 20-ileś jajek, a nie zapładniało się żadne, właśnie z powodu złej jakości :/
    Wydaje mi się, że niskie AMH świadczy o tym, że zapas komórek w jajnikach jest niski i przez to coraz częstsze są cykle bezowulacyjne albo że menopauza może przyjść trochę wcześniej. Już po 20tce 1 cykl bezowu. w roku to norma, a z czasem jest ich coraz więcej.
    Dopóki badania i testy/tempka powierdzają, że masz cykle owulacyjne, to masz bardzo dobre szanse na ciążę. Ja bym się tu raczej na mężowskich pływaczkach skupiła, bo to raczej w nich jest problem.
    Mam nadzieję, że tego nie czyta i nie zraniłam jego męskiego ego. A ogoniastych mozna podkoksować w kilka miesięcy, więc będzie dobrze.

nowa na dzielni, Bocianiątko, ef36, Danq, Jeżowa, Malgonia lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zakładałam, że jak eMkowi wyjdą złe wyniki to robimy invitro, ale nie pomyślałam, że właściwie skoro u niego nie ma komu płynąć to nawet jak ja mogę być w ciąży to i tak nie miałam na to do tej pory szansy. Damy sobie jeszcze kilka miesięcy szansy a jak się nie będą chciały poprawić to dopiero wtedy pomyślimy co dalej :).

Mąż po 2 tygodniach podejścia pt. nie gadajmy o tym bo tylko "rozdrapujesz ranę" teraz zupełnie dobrze się nastawił, na działanie i jest jakoś w miarę pozytywnie nastawiony, chyba jest pewny że te wyniki będą lepsze na powtórce badania skoro tyle wokół tego robi. Mam nadzieję bo inaczej znowu dostanie dola :/

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Danq Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Dnq fantastycznie to będzie jak zobaczę dziś piękny przyrost bety.
    Trzynam kciuki zatem!!

23cs
    SonoHSG -> jajowody drożne
    Metformina, Letrox 75
    Nowy GIN od 03.2018
    05.2018 - pierwszy cykl na CLO + Ovitrelle :(
    06.2018 - drugi cykl na CLO + Ovitrelle

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też odświeżam chociaż czekam tylko na morfologie i proga :D

DKlamka82, patuniek86 lubią tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam AMH 0,88 i owulacje w każdym cyklu (od trzech lat obserwuję temperaturę i śluz i owu nie było 2 razy przez ten czas). W ciąże też zachodzę łatwo. Liczę się jednak z tym, że menopauza może mnie dopaść znacznie wcześniej :/
    Jest postęp, bo zlecenie się pojawiło systemie. To teraz jeszcze wynik niech wrzucą...

nowa na dzielni, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa wrote:
    Oj tam, sprawdzałyby w domu, z testami też nie latasz po ulicy i nie pytasz czy to evap :P
    edit: mam nadzieję, że żadna z Was tak nie robi :P
    Odpoczywaj przegrywając ananasa, orzechy i morele ;) niech się maluch rozgości na dobre!

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Witam się w 3 dc.
    Kciukam za wszystkie bez wyjątków <3
    Minnie fajny sen, ale czy aby na pewno nick właściwy? :)

Przywitałam się ostatnio, i parę dni nie miałam czasu żeby tu zaglądać, ale teraz poczytam na bieżąco żeby wiedzieć co u kogo.

Przyznam się, tylko proszę nie bić że nie brałam leków i pora do nich wrócić. Czy badania 6 dc będą ok? Bo nie dam rady wcześniej, a zobaczyła bym jak bardzo zaszkodziłam nie biorąc leków.

Kciukam za Was.
    Wydaje mi się ze 6 dc ujdzie :)
    Tylko najwyzej FSH wyjdzie już trochę niżej niż normalnie a LH wyżej.

6 dc to też wspaniały dzień na to by zacząć brać Donga i koksować endo ;)

Kciuczki!

Bocianiątko, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam morfologię. Jest ok. Tylko leukocyty i limfocyty odrobinę za wysokie.

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Imagination Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/e2a16170fdeff.jpg.html
    Pamiętacie kreskę "cień" z przed kilku dni ? Tak stwierdziłam że skoro dziś powinna być @ to sobie sprawdzę dodatkowo..

DKlamka82, reset, blue00, patuniek86, kubekkawy, Kargo31, Malgonia, Patrycja20, ef36, by7mistake, Karma88, Vivanillka, Achia, Koteczka82, Iseko, Furka, -Mamunia-, moyeu, Lunaris, Nadzieja22, Morusek lubią tę wiadomość

mhsv3e5ei02s4p3v.png

3jgx3e3kwvu3blbn.png

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Wooow, ale piękny progesteron mam :) - 21,31! Dziewczyny łykajcie koenzym i witaminę D!

Ale kurde estradiol też turbo wysoki, nie wiem czy to dobrze...

38d9f7cebbc1f534med.jpg
    Ooo, to może Ty w tym cyklu 2 pęcherzyki masz? Bardzo ładne wyniki :)
    Mam nadzieję, że u męża suple przyniosły korzyści i któryś ogoniasty trafi do celu!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    Mam morfologię. Jest ok. Tylko leukocyty i limfocyty odrobinę za wysokie.

Czyli jakieś delikatne zapalenie gdzieś możesz mieć.

Proga jeszcze nie masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 13:50

• Danq Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ale tu napisalas wyklad z tym AMH - dzieki! Ja nan 1,68 wiec ani slabo ani dobrze i owulacje co miesiac. Tez musimy rozruszac armie M, bo chlipakow bardzo duzo ale mali zwinnych!

23cs
    SonoHSG -> jajowody drożne
    Metformina, Letrox 75
    Nowy GIN od 03.2018
    05.2018 - pierwszy cykl na CLO + Ovitrelle :(
    06.2018 - drugi cykl na CLO + Ovitrelle

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Zboczenie staraczkowe: mam w synevo opcję, że kiedy są nowe wyniki badań to dostaję od razu powiadomienie smsem i mailem, że pojawiły się w systemie. Powyższe nie przeszkadza mi w odświeżaniu strony co parę minut ;)
    Reset ma to samo w Brussie. Ale jaka jest satysfakcja jak wyczaję wynik 5 minut przed smsem!

reset lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imagination piękna kreseczka. Super, że ciemniej :)
    Ja niem wiem wyniki bety to powinny być po 10 min a nie trzymają w stresie a przecież to nie jest zdrowe dla kropka.

ef36, Furka lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Imagination Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa , tak bardzo się z Tobą zgadzam...

Też wchodzę non stop na stronę że może już są wyniki :D

Naprawdę dziś wyjątkowy ten 8 nie ? ;)

mhsv3e5ei02s4p3v.png

3jgx3e3kwvu3blbn.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki TSH i proga :) Chyba ładne :)

TSH 1,58 (lekarz kazał brać Euthyrox 5xtydzien 0,25 i 2xtydzień 0,50- ale mam wtedy TSH na poziomie 2,4, więc biorę odwrotnie - i działa)
    progesteron 19,20 8 dpo - to chyba dobrze, co? igdy nie badałam progesteronu i nie znam się na tym - tylko czytam u Was, że powyżej 10 musi być...

czekam jeszcze na betę - ale to trochę za wcześnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 13:31

reset, StaraczkaNika, nowa na dzielni, Malgonia, Nadzieja22, Asiek1214 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek- ładne wyniki! Teraz za kilka dni poprosimy o równie ładną betę :)

edit: wyedytowałaś posta akurat wtedy, gdy poprosiłam o betę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 13:32

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ