Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jeszcze Wam rzucę tu jedną refleksję staraczkową: siadłam na fotelu, podchodzi pielęgniarka, która zarejestrowała w systemie badania i w ręku ma jedną fiolkę. Aż zapytałam "dlaczego dziś tak mało pobieramy"? Pielęgniarka spojrzała jak na ufo i odpowiedziała, że zazwyczaj słyszy zgoła odmienne pytania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 12:51
Kotowa, patuniek86, Bocianiątko, nick nieaktualny, Koteczka82, Iseko, moyeu, Nadzieja22, Morusek lubią tę wiadomość

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Kiedy właśnie AMH mówi raczej o ilości, a nie jakości rezerwy. Ja mam AMH ok 11, bo mam rzadko owulki i zapasy jajek mi nie schodzą. Ale właśnie przy PCO jajka są złej jakości, już od pierwszej diagnozy mi powtarzano, że jedna na kilkanaście komórek może być dobra i dlatego tak chcieli mnie stymulować, żebym miała kilka pęcherzyków w cyklu. Żona kolegi ma PCO, wysokie AMH i 2 razy podchodzili do ivf - za kazdym razem miała pobierane po 20-ileś jajek, a nie zapładniało się żadne, właśnie z powodu złej jakościnowa na dzielni wrote:Tylko że to nie z tego cyklu wyniki tylko z jakiegoś poprzedniego
. Ja zawsze mam pęcherzyki dominujące i owu, tylko przez niskie AMH cholera wie na ile wartościowe komórki jajowe (z tego co rozumiem)
Wydaje mi się, że niskie AMH świadczy o tym, że zapas komórek w jajnikach jest niski i przez to coraz częstsze są cykle bezowulacyjne albo że menopauza może przyjść trochę wcześniej. Już po 20tce 1 cykl bezowu. w roku to norma, a z czasem jest ich coraz więcej.
Dopóki badania i testy/tempka powierdzają, że masz cykle owulacyjne, to masz bardzo dobre szanse na ciążę. Ja bym się tu raczej na mężowskich pływaczkach skupiła, bo to raczej w nich jest problem.
Mam nadzieję, że tego nie czyta i nie zraniłam jego męskiego ego. A ogoniastych mozna podkoksować w kilka miesięcy, więc będzie dobrze.
nowa na dzielni, Bocianiątko, ef36, Danq, Jeżowa, Malgonia lubią tę wiadomość
-
No właśnie zakładałam, że jak eMkowi wyjdą złe wyniki to robimy invitro, ale nie pomyślałam, że właściwie skoro u niego nie ma komu płynąć to nawet jak ja mogę być w ciąży to i tak nie miałam na to do tej pory szansy. Damy sobie jeszcze kilka miesięcy szansy a jak się nie będą chciały poprawić to dopiero wtedy pomyślimy co dalej
.
Mąż po 2 tygodniach podejścia pt. nie gadajmy o tym bo tylko "rozdrapujesz ranę" teraz zupełnie dobrze się nastawił, na działanie i jest jakoś w miarę pozytywnie nastawiony, chyba jest pewny że te wyniki będą lepsze na powtórce badania skoro tyle wokół tego robi. Mam nadzieję bo inaczej znowu dostanie dola
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Trzynam kciuki zatem!!Makowa_Panna wrote:Dnq fantastycznie to będzie jak zobaczę dziś piękny przyrost bety.23cs
SonoHSG -> jajowody drożne
Metformina, Letrox 75
Nowy GIN od 03.2018
05.2018 - pierwszy cykl na CLO + Ovitrelle
06.2018 - drugi cykl na CLO + Ovitrelle
-
Ja mam AMH 0,88 i owulacje w każdym cyklu (od trzech lat obserwuję temperaturę i śluz i owu nie było 2 razy przez ten czas). W ciąże też zachodzę łatwo. Liczę się jednak z tym, że menopauza może mnie dopaść znacznie wcześniej

Jest postęp, bo zlecenie się pojawiło systemie. To teraz jeszcze wynik niech wrzucą...
nowa na dzielni, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
-
Odpoczywaj przegrywając ananasa, orzechy i moreleKotowa wrote:Oj tam, sprawdzałyby w domu, z testami też nie latasz po ulicy i nie pytasz czy to evap

edit: mam nadzieję, że żadna z Was tak nie robi
niech się maluch rozgości na dobre!
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Wydaje mi się ze 6 dc ujdzieJedna_z_Wielu wrote:Witam się w 3 dc.
Kciukam za wszystkie bez wyjątków
Minnie fajny sen, ale czy aby na pewno nick właściwy?
Przywitałam się ostatnio, i parę dni nie miałam czasu żeby tu zaglądać, ale teraz poczytam na bieżąco żeby wiedzieć co u kogo.
Przyznam się, tylko proszę nie bić że nie brałam leków i pora do nich wrócić. Czy badania 6 dc będą ok? Bo nie dam rady wcześniej, a zobaczyła bym jak bardzo zaszkodziłam nie biorąc leków.
Kciukam za Was.
Tylko najwyzej FSH wyjdzie już trochę niżej niż normalnie a LH wyżej.
6 dc to też wspaniały dzień na to by zacząć brać Donga i koksować endo
Kciuczki!
Bocianiątko, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
-
https://zapodaj.net/e2a16170fdeff.jpg.html
Pamiętacie kreskę "cień" z przed kilku dni ? Tak stwierdziłam że skoro dziś powinna być @ to sobie sprawdzę dodatkowo..
nick nieaktualny, reset, nick nieaktualny, patuniek86, kubekkawy, Kargo31, Malgonia, Patrycja20, ef36, by7mistake, Karma88, Vivanillka, nick nieaktualny, Koteczka82, Iseko, Furka, nick nieaktualny, moyeu, Lunaris, Nadzieja22, Morusek lubią tę wiadomość

-
Ooo, to może Ty w tym cyklu 2 pęcherzyki masz? Bardzo ładne wynikinowa na dzielni wrote:

Mam nadzieję, że u męża suple przyniosły korzyści i któryś ogoniasty trafi do celu! -
nick nieaktualny
-
Nika ale tu napisalas wyklad z tym AMH - dzieki! Ja nan 1,68 wiec ani slabo ani dobrze i owulacje co miesiac. Tez musimy rozruszac armie M, bo chlipakow bardzo duzo ale mali zwinnych!23cs
SonoHSG -> jajowody drożne
Metformina, Letrox 75
Nowy GIN od 03.2018
05.2018 - pierwszy cykl na CLO + Ovitrelle
06.2018 - drugi cykl na CLO + Ovitrelle
-
Reset ma to samo w Brussie. Ale jaka jest satysfakcja jak wyczaję wynik 5 minut przed smsem!reset wrote:Zboczenie staraczkowe: mam w synevo opcję, że kiedy są nowe wyniki badań to dostaję od razu powiadomienie smsem i mailem, że pojawiły się w systemie. Powyższe nie przeszkadza mi w odświeżaniu strony co parę minut

reset lubi tę wiadomość
-
Mam wyniki TSH i proga
Chyba ładne 
TSH 1,58 (lekarz kazał brać Euthyrox 5xtydzien 0,25 i 2xtydzień 0,50- ale mam wtedy TSH na poziomie 2,4, więc biorę odwrotnie - i działa)
progesteron 19,20 8 dpo - to chyba dobrze, co? igdy nie badałam progesteronu i nie znam się na tym - tylko czytam u Was, że powyżej 10 musi być...
czekam jeszcze na betę - ale to trochę za wcześnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 13:31
reset, StaraczkaNika, nowa na dzielni, Malgonia, Nadzieja22, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Patuniek- ładne wyniki! Teraz za kilka dni poprosimy o równie ładną betę

edit: wyedytowałaś posta akurat wtedy, gdy poprosiłam o betę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 13:32

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.