Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jeszcze Wam rzucę tu jedną refleksję staraczkową: siadłam na fotelu, podchodzi pielęgniarka, która zarejestrowała w systemie badania i w ręku ma jedną fiolkę. Aż zapytałam "dlaczego dziś tak mało pobieramy"? Pielęgniarka spojrzała jak na ufo i odpowiedziała, że zazwyczaj słyszy zgoła odmienne pytania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 12:51
Kotowa, patuniek86, Bocianiątko, DKlamka82, Koteczka82, Iseko, moyeu, Nadzieja22, Morusek lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nowa na dzielni wrote:Tylko że to nie z tego cyklu wyniki tylko z jakiegoś poprzedniego . Ja zawsze mam pęcherzyki dominujące i owu, tylko przez niskie AMH cholera wie na ile wartościowe komórki jajowe (z tego co rozumiem)
Wydaje mi się, że niskie AMH świadczy o tym, że zapas komórek w jajnikach jest niski i przez to coraz częstsze są cykle bezowulacyjne albo że menopauza może przyjść trochę wcześniej. Już po 20tce 1 cykl bezowu. w roku to norma, a z czasem jest ich coraz więcej.
Dopóki badania i testy/tempka powierdzają, że masz cykle owulacyjne, to masz bardzo dobre szanse na ciążę. Ja bym się tu raczej na mężowskich pływaczkach skupiła, bo to raczej w nich jest problem.
Mam nadzieję, że tego nie czyta i nie zraniłam jego męskiego ego. A ogoniastych mozna podkoksować w kilka miesięcy, więc będzie dobrze.nowa na dzielni, Bocianiątko, ef36, Danq, Jeżowa, Malgonia lubią tę wiadomość
-
No właśnie zakładałam, że jak eMkowi wyjdą złe wyniki to robimy invitro, ale nie pomyślałam, że właściwie skoro u niego nie ma komu płynąć to nawet jak ja mogę być w ciąży to i tak nie miałam na to do tej pory szansy. Damy sobie jeszcze kilka miesięcy szansy a jak się nie będą chciały poprawić to dopiero wtedy pomyślimy co dalej .
Mąż po 2 tygodniach podejścia pt. nie gadajmy o tym bo tylko "rozdrapujesz ranę" teraz zupełnie dobrze się nastawił, na działanie i jest jakoś w miarę pozytywnie nastawiony, chyba jest pewny że te wyniki będą lepsze na powtórce badania skoro tyle wokół tego robi. Mam nadzieję bo inaczej znowu dostanie dola2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Makowa_Panna wrote:Dnq fantastycznie to będzie jak zobaczę dziś piękny przyrost bety.23cs
SonoHSG -> jajowody drożne
Metformina, Letrox 75
Nowy GIN od 03.2018
05.2018 - pierwszy cykl na CLO + Ovitrelle
06.2018 - drugi cykl na CLO + Ovitrelle
-
Ja mam AMH 0,88 i owulacje w każdym cyklu (od trzech lat obserwuję temperaturę i śluz i owu nie było 2 razy przez ten czas). W ciąże też zachodzę łatwo. Liczę się jednak z tym, że menopauza może mnie dopaść znacznie wcześniej
Jest postęp, bo zlecenie się pojawiło systemie. To teraz jeszcze wynik niech wrzucą...nowa na dzielni, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
-
Kotowa wrote:Oj tam, sprawdzałyby w domu, z testami też nie latasz po ulicy i nie pytasz czy to evap
edit: mam nadzieję, że żadna z Was tak nie robi1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Jedna_z_Wielu wrote:Witam się w 3 dc.
Kciukam za wszystkie bez wyjątków
Minnie fajny sen, ale czy aby na pewno nick właściwy?
Przywitałam się ostatnio, i parę dni nie miałam czasu żeby tu zaglądać, ale teraz poczytam na bieżąco żeby wiedzieć co u kogo.
Przyznam się, tylko proszę nie bić że nie brałam leków i pora do nich wrócić. Czy badania 6 dc będą ok? Bo nie dam rady wcześniej, a zobaczyła bym jak bardzo zaszkodziłam nie biorąc leków.
Kciukam za Was.
Tylko najwyzej FSH wyjdzie już trochę niżej niż normalnie a LH wyżej.
6 dc to też wspaniały dzień na to by zacząć brać Donga i koksować endo
Kciuczki!
Bocianiątko, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
-
https://zapodaj.net/e2a16170fdeff.jpg.html
Pamiętacie kreskę "cień" z przed kilku dni ? Tak stwierdziłam że skoro dziś powinna być @ to sobie sprawdzę dodatkowo..
DKlamka82, reset, blue00, patuniek86, kubekkawy, Kargo31, Malgonia, Patrycja20, ef36, by7mistake, Karma88, Vivanillka, Achia, Koteczka82, Iseko, Furka, -Mamunia-, moyeu, Lunaris, Nadzieja22, Morusek lubią tę wiadomość
-
nowa na dzielni wrote:
Mam nadzieję, że u męża suple przyniosły korzyści i któryś ogoniasty trafi do celu! -
nick nieaktualny
-
Nika ale tu napisalas wyklad z tym AMH - dzieki! Ja nan 1,68 wiec ani slabo ani dobrze i owulacje co miesiac. Tez musimy rozruszac armie M, bo chlipakow bardzo duzo ale mali zwinnych!23cs
SonoHSG -> jajowody drożne
Metformina, Letrox 75
Nowy GIN od 03.2018
05.2018 - pierwszy cykl na CLO + Ovitrelle
06.2018 - drugi cykl na CLO + Ovitrelle
-
reset wrote:Zboczenie staraczkowe: mam w synevo opcję, że kiedy są nowe wyniki badań to dostaję od razu powiadomienie smsem i mailem, że pojawiły się w systemie. Powyższe nie przeszkadza mi w odświeżaniu strony co parę minut
reset lubi tę wiadomość
-
Mam wyniki TSH i proga Chyba ładne
TSH 1,58 (lekarz kazał brać Euthyrox 5xtydzien 0,25 i 2xtydzień 0,50- ale mam wtedy TSH na poziomie 2,4, więc biorę odwrotnie - i działa)
progesteron 19,20 8 dpo - to chyba dobrze, co? igdy nie badałam progesteronu i nie znam się na tym - tylko czytam u Was, że powyżej 10 musi być...
czekam jeszcze na betę - ale to trochę za wcześnieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 13:31
reset, StaraczkaNika, nowa na dzielni, Malgonia, Nadzieja22, Asiek1214 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Patuniek- ładne wyniki! Teraz za kilka dni poprosimy o równie ładną betę
edit: wyedytowałaś posta akurat wtedy, gdy poprosiłam o betęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 13:32
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.