Luty miesiącem miłości

Tylko w OvuFriend mamy dla Ciebie Walentynkowy prezent w miejscu, które z całego serducha polecamy!

ODBIERZ AŻ 50% ZNIŻKI
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 10 czerwca 2018, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    Kreska blednie. Chyba kolejna biochemiczna ;/
    Ja też miałam jedną bledszą niż poprzednie w pierwszej ciąży i niepotrzebnie mnie to zestresowało, bo przyrost potem był dobry. W tej ciąży sikałam tylko do pierwszej w miarę widocznej i pojawiającej się w czasie kreski, a potem oszczędziłam sobie stresu - testy poprostu tak czasem nam robią. Nie mierzyłam też już temperatury, bo poprzednio każdy spadek wpędzał mnie w nerwicę, a mierzyłam ze 2 tyg po pozytywie, więc sporo tego było.

    Także zostaw już te testy, tylko beta w tej sytuacji i bądź dobrej myśli

    ef36 lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 10 czerwca 2018, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka a testy masz te same ???
    Ps Nika dobrze mówi ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 07:58

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Grzechotka2 Autorytet
    Postów: 712 823

    Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te same. Znaczy wczoraj jeszcze miałam bobotest, a dzisiaj już tylko te taniochy z allegro. Fakt, że wczoraj miałam dużo gęstszy rano mocz, niż dzisiaj. Nic nie zrobię. Mogę tylko czekać na rozwój sytuacji i po raz nty sobie obiecać, że już nie będę nigdy testować przed terminem @.

    l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

    ef pięknie kreseczka <3

    Grzechotka ja teraz tez sikalam jak pojebana na testy i tylko bobki porównywałam i było tak ze wieczorem miałam ciemniejsza niż rano bo jakimś cudem mocz wieczorny był gęstszy od porannego, głowa do góry <3

    Dziewczęta dziś jest dzień jazdy nago na rowerze :D
    Kto świętuje?

    ef36, Rucola lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie porównuj Grzechotka !!

    U nas dzisiaj znowu upał...szoook chyba tez i dziś poiedziemy na plaże :))

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    Te same. Znaczy wczoraj jeszcze miałam bobotest, a dzisiaj już tylko te taniochy z allegro. Fakt, że wczoraj miałam dużo gęstszy rano mocz, niż dzisiaj. Nic nie zrobię. Mogę tylko czekać na rozwój sytuacji i po raz nty sobie obiecać, że już nie będę nigdy testować przed terminem @.
    Stężenie w moczu jest zależne od pory dnia, ilości wypitych płynów, aktywności. Do tego trzeba brać pod uwagę, ze to są tylko testy - w jednej serii mają więcej czynnika, w innej mniej.
    Nie porównujemy testów i tyle, a już napewno nie badziewiaków z Allegro ;)
    Ja myślę, że jest dobrze z Twoim maleństwem i trzymam kciuki, żeby się tam ładnie zadomawiało

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1737 1275

    Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

    Ef piękna kreska!

    Grzechotka jak to inne testy to ich nie porównuj!

    A ja mam dziś jakąś zmułe...

    Kto wstał z bolem glowy? Czarna kawa z łyżeczka soku z cytryny!

    ef36 lubi tę wiadomość

    *starania od marca 2017

    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

    *II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11454 12954

    Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef Gratuluję!!!!

    Grzechotka jak dziewczyny piszą testy to tylko testy jedynie przyrost bety jest wiarygodny.

    ef36 lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Grzechotka2 Autorytet
    Postów: 712 823

    Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :*
    W takim razie nie panikuje, póki cycki bolą :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 08:27

    ef36, StaraczkaNika, Czrna 81, Koteczka82 lubią tę wiadomość

    l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    Te same. Znaczy wczoraj jeszcze miałam bobotest, a dzisiaj już tylko te taniochy z allegro. Fakt, że wczoraj miałam dużo gęstszy rano mocz, niż dzisiaj. Nic nie zrobię. Mogę tylko czekać na rozwój sytuacji i po raz nty sobie obiecać, że już nie będę nigdy testować przed terminem @.
    Nie ufaj taniochą z allegro. Mojej przyjaciółce na początku ciąży wyszły najpierw dwa bladziochy a trzeci wyszedł negatywny. Niepotrzebnie się zestresowała...

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Dzień dobry

    ef pięknie kreseczka <3

    Grzechotka ja teraz tez sikalam jak pojebana na testy i tylko bobki porównywałam i było tak ze wieczorem miałam ciemniejsza niż rano bo jakimś cudem mocz wieczorny był gęstszy od porannego, głowa do góry <3

    Dziewczęta dziś jest dzień jazdy nago na rowerze :D
    Kto świętuje?
    Ja niestety jeszcze nam zakaz uprawiania sportów i jazdy na rowerze ;)

    Siwulec lubi tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie porównujemy testów :)
    Ktoś jeszcze sika?:)

    Pozdrawiamy!
    Bajla i chciałaby i boi się :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/512473329493.jpg

    ef36, Patrycja20, Siwulec, madzi2506, Rucola, Aga9090, Nadzieja22, Emiilka, Czrna 81, Cabrera, Koteczka82, Simons_cat, moyeu, Iseko lubią tę wiadomość

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4403 1194

    Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo frezycjada twoja mama to heroska. A masz jakies rodzeństwo?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co zrobić właśnie zauważyłam, ze wyskoczyło mi zimno na ustach :/

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dziewczyny co zrobić właśnie zauważyłam, ze wyskoczyło mi zimno na ustach :/

    Ponoc pasta miętowa do zębów ładnie zasusza opryszczke. Ale ja nie probowalam nigdy.

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8570 7936

    Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dziewczyny co zrobić właśnie zauważyłam, ze wyskoczyło mi zimno na ustach :/

    Patrycja, ja miałam co prawda już w III trymestrze zimno i lekarz mówił, że mogę normalnie stosować maść na zimno, zatem smarowałam Hascovirem.

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posmaruje pasta miętowa narazie ... czy to jest niebezpieczne ? Bo naczytałam się ze może powodować jakieś wady ;/

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4712

    Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Posmaruje pasta miętowa narazie ... czy to jest niebezpieczne ? Bo naczytałam się ze może powodować jakieś wady ;/

    Patrycja, wirus opryszczki nigdy nie znika z organizmu. Tkwi ta bestia uśpiona i czeka. Gdyby zawsze powodowała wady, to 3/4 dzieciaków by je miały. To nie jest Twoja pierwsza w życiu opryszczka, prawda? Nie martw się na zapas. Koleżanka miała w czasie swojej ciąży z 5 razy opryszczkę na ustach i nic :-) Tylko plasterki przyklejała ;-) A Zocha ma już prawie rok :-)

    Martwiłabym się jednak, gdyby to była opryszczka warg sromowych ;-)

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3037 3840

    Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łeee, siknelam na bobo i nic a nic. Raczej po ptakach :) jedyna co mi jeszcze zostawia cień nadziei to to, ze wydaje mi się, ze 2 h wcześniej wstawałam w nocy sikać, ale pamietam to jak przez mgle i ręki sobie nie dam uciąć ze tak było ;)

    2019 początek - strata, 10 tc

    Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sobie nie mogę przypomnac czy miałam ale pewnie tak ...

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ