Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super beta Grzechotka :)

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2911 3140

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 16:57

    Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    01.2022 - 5 ICSI PGD
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa wrote:
    Chyba jednak falstart. Biel nad bielą...
    A który dpo?

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa wrote:
    Chyba jednak falstart. Biel nad bielą...
    Nie tracimy wiary!

    Kotowa lubi tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa wrote:
    Chyba jednak falstart. Biel nad bielą...

    Rozgrzewka przed właściwym sikaniem :*

    Aga9090, Siwulec, Kotowa, Minie Black, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa rano siknij :-) a ja jeszcze godzinkę... Jeżeli wynik po 48h powinien się podwoić to jaka wartosc bylaby ok w moim przypadku?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 15:56

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka wrote:
    Kotowa rano siknij :-) a ja jeszcze godzinkę... Jeżeli wynik po 48h powinien się podwoić to jaka wartosc bylaby ok w moim przypadku?
    Minimum 60 %

    SusieOne, Vivanillka lubią tę wiadomość

  • Danq Przyjaciółka
    Postów: 68 70

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka super gratki - oby rosła!!!
    Reset Ty musisz najpierw ustatkować sobie te cykle i jajka. Badałaś Insulinooporność? Sorry ze ja tu tak cały czas o tym mówię, ale ja zanim zaczęłam brać Metkę to tez tak miałam - albo faza fl trwała u mnie 8dni (więc siłą rzeczy jajko nie zdążyło urosnąć nawet będąc szprycowane) albo nagle mój cykl trwał 20dni (więc faza lt była na tyle krótka, że nic tam się nie zdążyło osadzić). Po sprawdzeniu i wykryciu insulinooporności zaczeęłam brać metkę i teraz drugi cykl jestem na CLO (po jednej tabletce 5-10dnia) i już drugi cykl wszystko jest poprawnie. Rosną odpowiednio duże jajka, a faza fl trwa 12-13 dni. Więc mimo wszystko cieszę się, że wreszcie organizm zaczęła działać i reagować prawidłowo.

    23cs
    SonoHSG -> jajowody drożne
    Metformina, Letrox 75
    Nowy GIN od 03.2018
    05.2018 - pierwszy cykl na CLO + Ovitrelle :(
    06.2018 - drugi cykl na CLO + Ovitrelle




  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2911 3140

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 16:58

    Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    01.2022 - 5 ICSI PGD
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danq- każda rada cenna :) Akurat IO badałam, wyniki w normie, ale metforminę i tak łykam na PCO (zapisał mi dwa tygodnie temu mój immunolog).

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa wrote:
    Wiecie co, siknę chyba dopiero w piątek, żeby sobie nie robić złudnych nadziei, że za wcześnie. To będzie już 13dpo.
    No to sikaj jeszcze może z rana :)

    Ja nie mam IO ale inofem mi pomaga i są ładne owu, biorę go dopiero 19 dni a juz fajnie zadziałało

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moje , ja tylko na chwilę niestety obecnie mam takie zamieszanie w pracy ze nie jestem w stanie udzielać się na forum ani nawet podczytywać bo co nadrobię w drodze z pracy do domu to znów naprodukujecie tyle że hohhoho , a jak dojadę do domu to już padam :/
    Wybaczcie że nie zwrócę się bezpośrednio do was ale strasznie się cieszę z kolejnych pozytywnych bet i dobrych wyników :)
    Tulę też dziewczynki które przezywają straty swoich maleństw -dużoo sił kochane kiedyś i nam musi się udać :*

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Ja nie mam IO ale inofem mi pomaga i są ładne owu, biorę go dopiero 19 dni a juz fajnie zadziałało

    Inofem niestety nie działa na mnie. Biorę (na przemian z Ovarinem) od października.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Danq Przyjaciółka
    Postów: 68 70

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Danq- każda rada cenna :) Akurat IO badałam, wyniki w normie, ale metforminę i tak łykam na PCO (zapisał mi dwa tygodnie temu mój immunolog).
    No to dobrze to poczekaj aż metka zacznie działać. Jesli chodzi o zmiane z CLO na Lametke to robią to zazwyczaj dlatego żeby polepszyć endometrium. Bo CLo niestety w wielu przypadkach dziala źle na endo. A u Ciebie jak Endo?

    23cs
    SonoHSG -> jajowody drożne
    Metformina, Letrox 75
    Nowy GIN od 03.2018
    05.2018 - pierwszy cykl na CLO + Ovitrelle :(
    06.2018 - drugi cykl na CLO + Ovitrelle




  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Inofem niestety nie działa na mnie. Biorę (na przemian z Ovarinem) od października.
    Ja podejrzewam że na mnie działa bo nie mam IO. A poza tym na mnie to wszystko działa co by mi nie dali :)
    A 2 saszetki ?

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3165 5685

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanilka czekam na Twoja betę ;)

    Kotowa szkoda ze nie masz bobkow :/ jakoś nie ufam tym zagranicznym testom ;) czekamy na kolejny sik <3

    A tu moja spontaniczna beta ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fdc53a282082.jpg

    patuniek86, Kotowa, Alfa_Centauri, Aga9090, Nadzieja22, Vivanillka, Bocianiątko, ef36, Patrycja20, Minie Black, Malgonia, Achia, blue00, lamka, Nat90, Czrna 81, Karma88, Cabrera, Furka, Kaczorka, Iseko, Yoselyn82, madzi2506, MaryAnn, Lunaris, Angelika83, frezyjciada, Malinka7, moyeu, Morusek lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa kciuki nadal zaciśnięte :)

    Kotowa lubi tę wiadomość

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takich spontanicznych bet życzę każdej :)

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Alfa_Centauri Autorytet
    Postów: 465 1108

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku, niestety możesz mnie w ogóle z listy wykreślić, żebym nie psuła czerwcowych statystyk :)
    Brzmi to żałosnie, ale nie mam nawet grama powodu do testowania w tym miesiącu. Ech, gdyby to zależało ode mnie to bym się starała co dwa dni przez cały miesiąc, ale niestety mój mąż ma blokadę po ostatnim poronieniu i musimy to jakoś przepracować. Z drugiej strony uważam to za paskudnie niesprawidliwe, że po tym wszystkim co przeszłam jako kobieta nabrałam siły i potrafiłam się podnieść i walczyć dalej, a mój mąż się dystansuje i "nie chce powtórki". Dzisiaj mam wolny wieczór, to upiję sie winem i posłucham francuskich piosenek na dobicie.
    Myślę o was wszystkich ciepło, trzymam kciuki za kreski, bety, ciąże i starania.

    3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Minimum 60 %

    Czyli minimum powinno byc 94mlU/ml?

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania i rozwój

W OvuFriend mocno wierzymy, że moc danych może zrewolucjonizować kwestie związane z płodnością i wesprzeć wiele kobiet w poznaniu swojej płodności, szybszym zajściu w ciążę lub wykryciu na wczesnym etapie potencjalnych problemów ze zdrowiem hormonalnym.

CZYTAJ WIĘCEJ