Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyReniferra wrote:Nie wiem jakie są normy, ale wyniki wydają się bardzo małe i tak jakbyś nie przechodziła nigdy toksoplazmozy (wg mnie wtedy też w klasie Ig G byłyby przeciwciała). Wysokie IgM świadczą o świeżej infekcji, ale u Ciebie są niskie. Myślę, że spokojna głowa, choć oczywiście skonsultuj to z kimś, kto rutynowo je interpretuje.
-
Aga9090 wrote:Dziekuje
Najbardziej to mnie martwi ta toxoplazma..Aga9090, Reniferra lubią tę wiadomość
-
Bocianiątko wrote:Tak naprawdę patrzy na wszystko co masz;) ważne dla niego jest właśnie ANA, przeciwciała tarczycowe aTPO i aTG, badanie subpopulacji limfocytów lub najlepiej test IMK. Oba mówią o tym samym tylko różną ilość tych limfocytów badają Tylko akurat to badanie koniecznie trzeba robić ok 7-10dpo. najczęściej zleca też test CBA czyli ocenę równowagi cytokin a po poronieniach często test limfocytotoksyczny LCT. Koniecznie też poziom przeciwciał przeciwko Helicobacter. Rucola, Flo, dopiszcie jeśli o czymś zapomniałam A! i do wszystkich trzeba być zupełnie zdrowym, min 3-4 tygodnie po antybiotykach czy sterydach!
nowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
Nadzieja22 wrote:ANA mam z początku kwietnia, czyli 3 tygodnie po poronieniu, myślisz, żeby zrobić świeże? Chociaż w sumie bez sensu, bo to przecież o ciążę chodzi Anty tpo i anty tg mam i z października, i z chyba lutego, one praktycznie mi się nie zmieniają. Powtórzyć je? Subpopulacji limfocytow nigdy nie robiłam (wiem, że inna nazwa to komórki nk), a ten test IMK, to co to? Tych dwóch następnych póki co nie będę badać, dopiero jak on zleci. Helicobacter też dorzucę, ale z krwi? Antybiotyku co najmniej 5 lat nie brałam, jeżeli nie więcej, a sterydów nigdy.
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Bocianiątko wrote:Tak jak pisałam. Test IMK to trochę uboższa wersja subpopulacji myślę że tych co masz to nie powtarzaj. Zrób subpopulacje. I Helico z krwi. I ja bym zrobiła jeszcze CBA ale jak wolisz to poczekaj
https://diag.pl/katalogi/badania/profil-limfocytarny-podstawowy-t-b-nk-t-pom-t-supr/
https://diag.pl/katalogi/badania/komorki-nk/
Helicobacter na pewno zrobie, CBA może też.
Paśnik normalnie bierze pod uwagę badania, które się samemu robi? Bo wiem, że niektórzy lekarze tylko z danego labo chcą. -
Monika gratuluję, krechy jak malowane a minę M to bym chciała zobaczyć Hihihi
Dobrze że w ciąży Cię zmuszą do badan, bo wiesz po pupie dałam bym za to.
Siwulec !!!!! Piekna nagroda, cuda sie zdarzają. Nudnej ciąży życzę ♡
Reset nie bij mnie, ostatnio czas okrojony a mózg budyniowy i 1/10 sił sprzed ciąży niesprzyja ogarnianiu domu przy remoncie i wyprawce.
Zostawiam zaawansowane wiruski ♡Siwulec, MamaFabianka, -Mamunia-, Bocianiątko, Emiilka lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dzien dobry
Ja w dalszym ciągu sikam ale obiecuje Wam ze jeszcze jutroi w poniedziałek beta
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc00fb717bba.jpg
Udanej soboty Kochane :*
Patrycja nie przestaje myśleć o Tobie, daj znać jak się czujesz
Patrycja20, Flowwer, blue00, justyna14, Czrna 81, gilmoregirl, MamaFabianka, Minie Black, Cabrera, -Mamunia-, Rucola, Nadzieja22, Achia, Cheresta, Morusek, StaraczkaNika, moyeu, MaryAnn, Aga9090, Malgonia, KateHawke, Angelika83, Bajkaaa, nowa na dzielni, Lunaris, Yoselyn82, Kargo31, Kaczorka, Lucia88, Emiilka, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
-
KaśkaKwa wrote:Wchodzę w czerwiec z kolejną porażką ;-(
beta > 0,5
Tule Cię mocno :* :* -
Dzien dobry. Nadzieja to Ty chyba o nk sie pytalas. Do Diagnostyki tovlepiej zadzwonic czy robia te badania, bo ja sie nacielam i w lab mi powiedzieli, ze je wycofali z oferty mimo, ze na stronie sa.
Ja robilam w Synevo czesc i czesc w Invicta. Fakt sporo kasy wtedy chyba poszlo, ale coz zrobic.
Co do Pasnika to mi wszystko przejrzal i wszystko bral ppd uwage, wiec tym sie nie przejmuj. Grunt to isc z czymkolwiek do niego, zeby jakis punkt zaczepienia mial.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 06:34
Bocianiątko lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Siwulcu pieknie ciemnieje, nie mialam racji i bardzo sie z tego powodu ciesze. Sikaj, a w poniedzialek czekamy na zajebista bete.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 06:32
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Monika wow ale piękna kreseczka gratulacje
Siwulec extra, będzie wypasiona beta
ZIELONA FALO TRWAJ kto dziś testuje? Komu kciuki?-Mamunia-, Siwulec lubią tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Flowwer wrote:Reset nie bij mnie, ostatnio czas okrojony a mózg budyniowy i 1/10 sił sprzed ciąży niesprzyja ogarnianiu domu przy remoncie i wyprawce.
Zostawiam zaawansowane wiruski ♡
Flower- zacznijmy od tego, że ja w ogóle z natury mało agresywna jestem i jak biję to kwiatkiem najwyżej A poza tym ZA CO miałabym Cię bić? Nas cieszy przede wszystkim to, że sytuacja z szyjką opanowana i że możesz się dalej oddawać wyprawce i innym obowiązkom. Nam będzie miło jak czasem wpadniesz, wesprzesz dobrym słowem i dasz znać, co u Was tym, co nie podczytują ex testerek!
Podejrzewam też, że jakbyśmy miały ważne pytanie i Cię długo wywoływały tu czy na ex testerkach to byś to pytanie w gąszczu postów dojrzała
A tak w ogóle to dzień dobry Dziewczyny!. Ktoś dziś mi zrobi przyjemność i da możliwość dopisania nowych serduszek?
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
To ja dziś trochę o sobie- biję się z myślami i waham, czy zaczynać mierzenie temperatury? Jak widać po poprzednich cyklach, u mnie bez usg i badań proga owulacji wykresem się nie da potwierdzić...A chyba dodatkowo mnie to stresuje i wprowadza niepotrzebną presję już od samego rana.
A teraz z rzeczy przyjemnych to dziś z okazji dnia dziecka zabieram moją chrześnicę i jej siostrę na różne przyjemności jak lody, pizza i... jazda tramwajem! Tak, zażyczyły sobie przejazd zamiast oferowanych innych atrakcji, więc proszę bardzo Także koło południa może mnie tu być mniej, ale wieczorem ponadrabiam!-Mamunia-, Meśka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.