Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Nie wiem jakie są normy, ale wyniki wydają się bardzo małe i tak jakbyś nie przechodziła nigdy toksoplazmozy (wg mnie wtedy też w klasie Ig G byłyby przeciwciała). Wysokie IgM świadczą o świeżej infekcji, ale u Ciebie są niskie. Myślę, że spokojna głowa, choć oczywiście skonsultuj to z kimś, kto rutynowo je interpretuje.
    Wizyta dopiero 15.06 :(

  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1330 2041

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, to może zadzwoń do swojego lekarza?

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png

    hchy90bvrfu41uli.png
  • kubekkawy Ekspertka
    Postów: 232 84

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 23:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny! Coś czuję, że ten czerwiec będzie ciekawy ;)

    To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 23:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Dziekuje
    Najbardziej to mnie martwi ta toxoplazma..
    Nenusia, jest ok :) W diagnostyce IgG poniżej 1, a IgM poniżej 0,8 to niereaktywne. Pierwszy wynik oznacza, że nigdy nie miałaś kontaktu z toxo, a drugi, że aktualnie nie masz toxo. Po prostu uważaj na surowe mięso i myj dokładnie owoce oraz warzywa. Ja mam IgG 0,52, a IgM 0,23. Reszta badań też według mnie jak najbardziej ok.

    Aga9090, Reniferra lubią tę wiadomość

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 23:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Tak naprawdę patrzy na wszystko co masz;) ważne dla niego jest właśnie ANA, przeciwciała tarczycowe aTPO i aTG, badanie subpopulacji limfocytów lub najlepiej test IMK. Oba mówią o tym samym tylko różną ilość tych limfocytów badają ;) Tylko akurat to badanie koniecznie trzeba robić ok 7-10dpo. najczęściej zleca też test CBA czyli ocenę równowagi cytokin a po poronieniach często test limfocytotoksyczny LCT. Koniecznie też poziom przeciwciał przeciwko Helicobacter. Rucola, Flo, dopiszcie jeśli o czymś zapomniałam :) A! i do wszystkich trzeba być zupełnie zdrowym, min 3-4 tygodnie po antybiotykach czy sterydach!
    ANA mam z początku kwietnia, czyli 3 tygodnie po poronieniu, myślisz, żeby zrobić świeże? Chociaż w sumie bez sensu, bo to przecież o ciążę chodzi ;) Anty tpo i anty tg mam i z października, i z chyba lutego, one praktycznie mi się nie zmieniają. Powtórzyć je? Subpopulacji limfocytow nigdy nie robiłam (wiem, że inna nazwa to komórki nk), a ten test IMK, to co to? Tych dwóch następnych póki co nie będę badać, dopiero jak on zleci. Helicobacter też dorzucę, ale z krwi? :D Antybiotyku co najmniej 5 lat nie brałam, jeżeli nie więcej, a sterydów nigdy.

    nowa na dzielni lubi tę wiadomość

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5685 7006

    Wysłany: 2 czerwca 2018, 00:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    ANA mam z początku kwietnia, czyli 3 tygodnie po poronieniu, myślisz, żeby zrobić świeże? Chociaż w sumie bez sensu, bo to przecież o ciążę chodzi ;) Anty tpo i anty tg mam i z października, i z chyba lutego, one praktycznie mi się nie zmieniają. Powtórzyć je? Subpopulacji limfocytow nigdy nie robiłam (wiem, że inna nazwa to komórki nk), a ten test IMK, to co to? Tych dwóch następnych póki co nie będę badać, dopiero jak on zleci. Helicobacter też dorzucę, ale z krwi? :D Antybiotyku co najmniej 5 lat nie brałam, jeżeli nie więcej, a sterydów nigdy.
    Tak jak pisałam. Test IMK to trochę uboższa wersja subpopulacji ;) myślę że tych co masz to nie powtarzaj. Zrób subpopulacje. I Helico z krwi. I ja bym zrobiła jeszcze CBA ale jak wolisz to poczekaj :)

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 2 czerwca 2018, 01:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Tak jak pisałam. Test IMK to trochę uboższa wersja subpopulacji ;) myślę że tych co masz to nie powtarzaj. Zrób subpopulacje. I Helico z krwi. I ja bym zrobiła jeszcze CBA ale jak wolisz to poczekaj :)
    Które z tych zrobić?

    https://diag.pl/katalogi/badania/profil-limfocytarny-podstawowy-t-b-nk-t-pom-t-supr/

    https://diag.pl/katalogi/badania/komorki-nk/

    Helicobacter na pewno zrobie, CBA może też.

    Paśnik normalnie bierze pod uwagę badania, które się samemu robi? Bo wiem, że niektórzy lekarze tylko z danego labo chcą.

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • KaśkaKwa Autorytet
    Postów: 951 939

    Wysłany: 2 czerwca 2018, 01:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę w czerwiec z kolejną porażką ;-(

    beta > 0,5

    Siwulec lubi tę wiadomość

    cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8569 7932

    Wysłany: 2 czerwca 2018, 02:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaśkaKwa, bardzo mi przykro :( tulę mocno i nie przestaję kibicować!

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 2 czerwca 2018, 04:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratuluję, krechy jak malowane a minę M to bym chciała zobaczyć Hihihi
    Dobrze że w ciąży Cię zmuszą do badan, bo wiesz po pupie dałam bym za to.

    Siwulec !!!!! Piekna nagroda, cuda sie zdarzają. Nudnej ciąży życzę ♡

    Reset nie bij mnie, ostatnio czas okrojony a mózg budyniowy i 1/10 sił sprzed ciąży niesprzyja ogarnianiu domu przy remoncie i wyprawce.
    Zostawiam zaawansowane wiruski ♡

    Siwulec, MamaFabianka, -Mamunia-, Bocianiątko, Emiilka lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 2 czerwca 2018, 05:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja w dalszym ciągu sikam :) ale obiecuje Wam ze jeszcze jutroi w poniedziałek beta :D

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc00fb717bba.jpg

    Udanej soboty Kochane :*

    Patrycja nie przestaje myśleć o Tobie, daj znać jak się czujesz <3

    Patrycja20, Flowwer, blue00, justyna14, Czrna 81, gilmoregirl, MamaFabianka, Minie Black, Cabrera, -Mamunia-, Rucola, Nadzieja22, Achia, Cheresta, Morusek, StaraczkaNika, moyeu, MaryAnn, Aga9090, Malgonia, KateHawke, Angelika83, Bajkaaa, nowa na dzielni, Lunaris, Yoselyn82, Kargo31, Kaczorka, Lucia88, Emiilka, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 2 czerwca 2018, 05:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaśkaKwa wrote:
    Wchodzę w czerwiec z kolejną porażką ;-(

    beta > 0,5
    Bardzo mi przykro :(

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 2 czerwca 2018, 05:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaśkaKwa wrote:
    Wchodzę w czerwiec z kolejną porażką ;-(

    beta > 0,5


    Tule Cię mocno :* :*

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2236 3755

    Wysłany: 2 czerwca 2018, 06:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec bez zmian ... dziś Dyżur ma mój gin zobaczę co będzie mówił ..
    A kreska piękna, bardzo się cieszę <3

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 2 czerwca 2018, 06:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Nadzieja to Ty chyba o nk sie pytalas. Do Diagnostyki tovlepiej zadzwonic czy robia te badania, bo ja sie nacielam i w lab mi powiedzieli, ze je wycofali z oferty mimo, ze na stronie sa.
    Ja robilam w Synevo czesc i czesc w Invicta. Fakt sporo kasy wtedy chyba poszlo, ale coz zrobic.

    Co do Pasnika to mi wszystko przejrzal i wszystko bral ppd uwage, wiec tym sie nie przejmuj. Grunt to isc z czymkolwiek do niego, zeby jakis punkt zaczepienia mial.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 06:34

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 2 czerwca 2018, 06:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulcu pieknie ciemnieje, nie mialam racji i bardzo sie z tego powodu ciesze. Sikaj, a w poniedzialek czekamy na zajebista bete. :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 06:32

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 2 czerwca 2018, 07:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wow ale piękna kreseczka gratulacje :)

    Siwulec extra, będzie wypasiona beta :)

    ZIELONA FALO TRWAJ <3 <3 <3 kto dziś testuje? Komu kciuki? :)

    -Mamunia-, Siwulec lubią tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 2 czerwca 2018, 07:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Reset nie bij mnie, ostatnio czas okrojony a mózg budyniowy i 1/10 sił sprzed ciąży niesprzyja ogarnianiu domu przy remoncie i wyprawce.
    Zostawiam zaawansowane wiruski ♡

    Flower- zacznijmy od tego, że ja w ogóle z natury mało agresywna jestem i jak biję to kwiatkiem najwyżej ;) A poza tym ZA CO miałabym Cię bić? Nas cieszy przede wszystkim to, że sytuacja z szyjką opanowana i że możesz się dalej oddawać wyprawce i innym obowiązkom. Nam będzie miło jak czasem wpadniesz, wesprzesz dobrym słowem i dasz znać, co u Was tym, co nie podczytują ex testerek!

    Podejrzewam też, że jakbyśmy miały ważne pytanie i Cię długo wywoływały tu czy na ex testerkach to byś to pytanie w gąszczu postów dojrzała :)



    A tak w ogóle to dzień dobry Dziewczyny!. Ktoś dziś mi zrobi przyjemność i da możliwość dopisania nowych serduszek?

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 czerwca 2018, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Witam się w 10! tygodniu! :D z tejże okazji chucham i dmucham na Was w tym pięknie rozpoczętym czerwcu! <3

    reset, Nadzieja22, -Mamunia-, Bocianiątko, Morusek, nowa na dzielni, Lunaris, Emiilka, patuniek86 lubią tę wiadomość

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 2 czerwca 2018, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dziś trochę o sobie- biję się z myślami i waham, czy zaczynać mierzenie temperatury? Jak widać po poprzednich cyklach, u mnie bez usg i badań proga owulacji wykresem się nie da potwierdzić...A chyba dodatkowo mnie to stresuje i wprowadza niepotrzebną presję już od samego rana.

    A teraz z rzeczy przyjemnych to dziś z okazji dnia dziecka zabieram moją chrześnicę i jej siostrę na różne przyjemności jak lody, pizza i... jazda tramwajem! Tak, zażyczyły sobie przejazd zamiast oferowanych innych atrakcji, więc proszę bardzo :) Także koło południa może mnie tu być mniej, ale wieczorem ponadrabiam!

    -Mamunia-, Meśka lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego