Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    W diagnostyce powiedzieli że mają jakąś zmianę aparatury, że mój materiał został zarejestrowany ale nie ma jeszcze badania, wynik powinien być około południa...
    Oni cię wykończą psychicznie :(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie moje wpadłam tylko na chwilkę pogratulować siwulcowi wczorajszej betki, resztę nadrobię w pracy po 15 :P wczoraj i dziś z rana pomagałam przy zbiorze truskawek mamie więc podczytywałam was tylko w przerwach ale obiecuję nadrobię .
    Siwulcu także oficjalnie gratuluję :* Rośnijcie zdrowo :) Za wszystkie wizyty i testy trzymam oczywiście mocno kciuki :)

  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Lunaris, piątka! Ja od wczoraj też w dżemie siedzę - już nie mogę patrzeć na truskawki ;)
    A to już czas na przetwory? czy można jeszcze poczekać do końca czerwca?

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można, ale u nas truskawki po 4 zł :) zaraz pewnie będą szły już do góry....

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 09:42

    ef36 lubi tę wiadomość

  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef- na ból nie pomogę, ale powiedz lepiej, kiedy zaczynasz sikać? Przecież do 14 czerwca nie będziemy czekać :)

    ef36 lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny!
    &&& za wszystkich testujących!
    Siwulec, &&& za wysokie beta! ;)

    Jestem w 3dpt. w dniu transferu na USG lekarz zauważyła torbiel która chyba zaczyna mi właśnie doskwierać i boli mnie brzuch. Macie jakieś inne sposoby na ból niż no-spa?
    Mi zawsze Jacek pomagał - dobry na wszystko :D

    reset, ef36, Kotowa lubią tę wiadomość

  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5532 9747

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Mi zawsze Jacek pomagał - dobry na wszystko :D
    Po transferze nie bardzo :P może jakiś lekki p/bólowy? paracetamol?

    ef36 lubi tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek- ja znów wracam z tematem metforminy ;) Mój immunolog kazał mi zwiększać dawkę stopniowo, bo powiedział, że terapeutyczne znaczenie ma dla mnie dawka minimum 1000, a być może będzie więcej od połowy lipca. Mówił, żebym zwiększała jak miną skutki uboczne i szacował to na jakieś 10 - 14 dni, a ja w sumie już dziś czuję się dobrze, apetyt w miarę normalny (jedynie wino mi wczoraj nie wchodziło, ale myślę, że to nie problem;)), żadnych innych rewolucji i rewelacji żołądkowych nie miałam. Czy wg Ciebie warto np. od jutra (to będzie szósty dzień brania) zwiększać do 2 x 500 (też mam tą SR)? Czy raczej na spokojnie odczekać te 10 dni i dopiero wtedy?

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny!
    &&& za wszystkich testujących!
    Siwulec, &&& za wysokie beta! ;)

    Jestem w 3dpt. w dniu transferu na USG lekarz zauważyła torbiel która chyba zaczyna mi właśnie doskwierać i boli mnie brzuch. Macie jakieś inne sposoby na ból niż no-spa?

    Może termofor i herbata miętowa?

    ef36 lubi tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Ef- na ból nie pomogę, ale powiedz lepiej, kiedy zaczynasz sikać? Przecież do 14 czerwca nie będziemy czekać :)
    Ćwiczę cierpliwość ;) poprzednie dwa razy kiedy dowiedziałam się o ciąży nie przyniosły nic poza płaczem, więc chyba też trochę boję się tego testowania.
    Może w sobotę albo w poniedziałek spróbuaje, wynikiem oczywiście się z Wami podzielę.
    Minie Black, Jacka przytulę chyba dopiero po jednokreskowym teście, ale dziękuję ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 09:58

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Można, ale u nas truskawki po 4 zł :) zaraz pewnie będą szły już do góry....
    U nas dwa razy droższe, ale też pewnie tańsze nie będą.

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Ćwiczę cierpliwość ;) poprzednie dwa razy kiedy dowiedziałam się o ciąży nie przyniosły nic poza płaczem, więc chyba też trochę boję się tego testowania.
    Może w sobotę albo w poniedziałek spróbuaje, wynikiem oczywiście się z Wami podzielę.

    Zanim się podzielisz wynikiem to daj znać, że testujesz- zaciśniemy kciuki, ciężarne będą chuchać i dmuchać! A nieciężarne liczą, że potem wzniosą Jackiem toast zamiast Ciebie :)

    ef36, Bajkaaa lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Może termofor i herbata miętowa?
    Spróbuję z miętą ;)
    Mam zakaz ciepłych kąpieli, więc termoforu też się trochę boję...
    dzięki ;)

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Zanim się podzielisz wynikiem to daj znać, że testujesz- zaciśniemy kciuki, ciężarne będą chuchać i dmuchać! A nieciężarne liczą, że potem wzniosą Jackiem toast zamiast Ciebie :)
    Dzięki Reset! Jesteście wspaniałe! ;)

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zbieram do roboty, za wszystkie wizyty ściskam kciuki !!! i postaram się podczytywać, w najgorszym wypadku nadrobię wieczorem, ale jestem myślami z Wami. Jak się nade mną zlitują i podadzą wynik to oczywiście się podzielę nowiną (mam nadzieję optymistyczną, bo jakoś dziś złapał mnie stres, cycki nie bolą, brzuch wczoraj wydęty a dziś lekko opadł, mdłości zero.. no ale może dlatego że się wyspałam)

    Miłego dla Was i wspaniałych podglądów USG :* :* :*

    ef36 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczynki :)

    Siwulcu, z całego serduszka gratuluję Ci pięknej bety :) Pod nosem się wczoraj uśmiechnęłam, jak zobaczyłam wynik :) Teraz życzę Ci równie pięknego przyrostu (jeżeli będziesz sprawdzać) oraz dobrego wyniku proga, żebyś mogła spać spokojnie. Myślę, że skoro beta tak poszybowała w górę, to ten próg też urósł, ale miej go pod kontrolą <3

    Mamunia, któraś z szanownych Pań, świetnie to ujęła - kreski jak z reklamy! :D Gratuluję i trzymam mocno kciuki, żeby wszystko poszło dobrze :) Mój synek też jest z cyklu, w którym były "tylko" trzy serduszka, ostatnie najpewniej 2 dni przed owu ;)

    Jedna, Kochana, dobrze Cię tutaj widzieć <3 Miło się czyta, że nas podczytujesz - pamiętaj, że jesteśmy tutaj żeby się wspierać i rozmawiać nie tylko o staraniach/ciążach. Trzymaj się cieplutko i daj sobie czas na "dojście do siebie".

    Czarna, dobrze, że powoli wychodzisz z jamy ;) Brakowało mi Twoich postów. Dużo siły Ci życzę i.... kto nie walczy, ten nie niańczy, pamiętasz? <3

    SimonsCat, widzę kreseczkę! Ciche gratki lecą w Twoją stronę :) Vivanilko, jeżeli jest bladzioch, to pędem na betę i proga. Być może trzeba będzie go podkoksować, jak w 80% przypadków tutaj ;)

    Zaciskam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty naszych ciężaróweczek. Przeszło mi przez myśl, że niedługo będzie tu więcej brzuchatek, niż staraczek ;) No i super! Resecik, pięknie czarujesz ten miesiąc <3

    Siwulec, reset, Czrna 81, Jedna_z_Wielu, Simons_cat, -Mamunia- lubią tę wiadomość

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Bociek- ja znów wracam z tematem metforminy ;) Mój immunolog kazał mi zwiększać dawkę stopniowo, bo powiedział, że terapeutyczne znaczenie ma dla mnie dawka minimum 1000, a być może będzie więcej od połowy lipca. Mówił, żebym zwiększała jak miną skutki uboczne i szacował to na jakieś 10 - 14 dni, a ja w sumie już dziś czuję się dobrze, apetyt w miarę normalny (jedynie wino mi wczoraj nie wchodziło, ale myślę, że to nie problem;)), żadnych innych rewolucji i rewelacji żołądkowych nie miałam. Czy wg Ciebie warto np. od jutra (to będzie szósty dzień brania) zwiększać do 2 x 500 (też mam tą SR)? Czy raczej na spokojnie odczekać te 10 dni i dopiero wtedy?
    Ja myślę że możesz zwiększyć :) na mnie meta nie robi wrażenia że tak powiem :P

    !Karma, Nika, Rucola, Luna! dzisiaj ważny dzień! zaciskam za Was mocno kciuki! :* :* :*

    reset lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po 4 zł truski? U mnie najtaniej 7...

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty :)

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Już po 4 zł truski? U mnie najtaniej 7...
    U mnie po 6 zł są..

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego