X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czy jest szansa, że jednak jestem w ciąży?
Odpowiedz

Czy jest szansa, że jednak jestem w ciąży?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • trail Nowa

Wysłany: 20 marca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mam dość długie cykle ok 31-35 dni. 8 marca miałam owulacje i starałam się o dziecko. Dokładnie tydzień później, miałam dziwne plamienie bardzo skąpe, skończyło się po kilku godzinach. Nigdy wcześniej nie miałam żadnego plamienia, to był pierwszy raz w życiu. Wczoraj i dziś robiłam test ciążowy, ale wynik negatywny . Od kilku dni czuje bóle brzucha, podobne do tych przed miesiączka. Okres powinnam mieć ok.piątku.

• Aneczkaa877 Nowa

Wysłany: 20 marca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Szansa oczywiście jest :) Poczekaj do piątku i zrób ponownie test lub możesz iść na betę z krwi: wynik powinien być już wiarygodny :) Co do plamień: mogło być to zagnieżdżenie albo niski progesteron. Ja już byłam 5 razy w ciąży, nigdy nie miałam plamień implantacyjnych, ale raz się zdarzyło i okazało się, że to właśnie był niedobór progesteronu. W każdym razie trzymam mocno kciuki za pozytywny finał :)

• Marcia Nowa

Wysłany: 20 marca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pewnie już padało tu takie pytanie ale z racji tego, że jestem tu nowa, zadam m je ponownie.
    Czy po zaplodnieniu zawsze jest dużo plodnego śluzu? Czy może być tak, że śluzu chwilowo nie będzie? Jestem tydzień przed okresem, do wczoraj miałam sporo śluzu a dziś susza....
    Pomóżcie....

Marcia
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia wrote:
    Dziewczyny pewnie już padało tu takie pytanie ale z racji tego, że jestem tu nowa, zadam m je ponownie.
    Czy po zaplodnieniu zawsze jest dużo plodnego śluzu? Czy może być tak, że śluzu chwilowo nie będzie? Jestem tydzień przed okresem, do wczoraj miałam sporo śluzu a dziś susza....
    Pomóżcie....

Płodny śluz występuje w okresie owulacji a nie ciąży.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ