X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czy jest szansa, że jednak jestem w ciąży?
Odpowiedz

Czy jest szansa, że jednak jestem w ciąży?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • trail Nowa

Wysłany: 20 marca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mam dość długie cykle ok 31-35 dni. 8 marca miałam owulacje i starałam się o dziecko. Dokładnie tydzień później, miałam dziwne plamienie bardzo skąpe, skończyło się po kilku godzinach. Nigdy wcześniej nie miałam żadnego plamienia, to był pierwszy raz w życiu. Wczoraj i dziś robiłam test ciążowy, ale wynik negatywny . Od kilku dni czuje bóle brzucha, podobne do tych przed miesiączka. Okres powinnam mieć ok.piątku.

• Aneczkaa877 Nowa

Wysłany: 20 marca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Szansa oczywiście jest :) Poczekaj do piątku i zrób ponownie test lub możesz iść na betę z krwi: wynik powinien być już wiarygodny :) Co do plamień: mogło być to zagnieżdżenie albo niski progesteron. Ja już byłam 5 razy w ciąży, nigdy nie miałam plamień implantacyjnych, ale raz się zdarzyło i okazało się, że to właśnie był niedobór progesteronu. W każdym razie trzymam mocno kciuki za pozytywny finał :)

• Marcia Nowa

Wysłany: 20 marca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pewnie już padało tu takie pytanie ale z racji tego, że jestem tu nowa, zadam m je ponownie.
    Czy po zaplodnieniu zawsze jest dużo plodnego śluzu? Czy może być tak, że śluzu chwilowo nie będzie? Jestem tydzień przed okresem, do wczoraj miałam sporo śluzu a dziś susza....
    Pomóżcie....

Marcia
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia wrote:
    Dziewczyny pewnie już padało tu takie pytanie ale z racji tego, że jestem tu nowa, zadam m je ponownie.
    Czy po zaplodnieniu zawsze jest dużo plodnego śluzu? Czy może być tak, że śluzu chwilowo nie będzie? Jestem tydzień przed okresem, do wczoraj miałam sporo śluzu a dziś susza....
    Pomóżcie....

Płodny śluz występuje w okresie owulacji a nie ciąży.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ