czy moge być w ciąży???
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojej można już gratulować? i dziękuję za odpowiedź. U mnie jeszcze 5 dni do miesiączki i dzisiaj tak jakby zeszło ze mnie ciśnienie, piersi mnie już nawet nie bolą. Wczoraj pół wieczora przeleżałam na brzuchu i oglądalam seriale a jak dorwałam się do czekolady to prawie całą zjadłam... dzisiaj jak wstałam nie miałam żadnego śluzu, suchość. I nie wiem czy spodziewać się miesiączki czy raczej nie
-
Z tego co widzę, już 3 lata temu miałaś podobne dylematy więc chyba jednak nie dostałaś porządnej nauczki. Jeśli nie chcesz być w ciąży to na Boga zacznij się zabezpieczać a nie doszukiwać ciąży bo masz smaka na kaupstę czy Ci za gorąco w nocy ! Litości !
Proponuję wizytę u ginekologa, który doradzi najlepszy dla Ciebie sposób na zabezpieczenie.19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Dokładnie tak - dwa lata temu też miałam taki problem gdy przeżyłam swój pierwszy raz i umierałam ze strachu ze względu na moją niewiedze. Minęły dwa lata a ja znowu mam ten problem i mimo większego doświadczenia i znajomości swojego ciała dzisiaj podobnie umieram ze strachu jak dwa lata temu. I tak, wiem że to forum dla kobiet które mają dzieci lub się starają ale ja nie uważam że to powód do naskakiwania na mnie bo chciałam się o coś zapytać, kogoś się doradzić, może z kimś porozmawiać. Czasem łatwiej jest wyrzucić z siebie coś w sieci niż powiedzieć to dobrej koleżance. O ile się taką ma...
W ogóle nie wstydze się moich pytań i tego co napisałam i na szczęście są osoby które potrafiły mi normalnie odpowiedzieć a nie przeglądać moje wątki i wytykać błędy. Nie wstydze się tego że w wieku 22 lat jeszcze troche się boje. Zachowałam się nieodpowiedzialnie i mam taką świadomość.
A test zrobie, dziękuję.
Poczekam tylko do terminu spodziewanej miesiączki.
Pozdrawiam -
Z Twojego pierwszego postu nie wynika żebyś nabyła większego doświadczenia w tym temacie. Jesteś dorosłą kobietą i może czas najwyższy dokształcić się w temacie i dowiedzieć się co to dni płodne, owulacja, faza lutealna. Nic nie stracisz a tylko zyskasz na przyszłość. Skoro rozpoczęłaś współżycie to czas najwyższy zastanowić się jak w bezpieczny sposób to robić a nie płakać po fakcie.
_Hope_, Karma88 lubią tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Hej, dzisiaj trzy dni przed spodziewaną miesiączką zrobiłam test ciążowy - domowe lavoratorum express baby czy coś takiego. Nie zrobiłam go z porannego moczu tylko jakoś ok. 9 i to było trzecie siku musiałam się opić soku pomarańczowego zeby nasiusiac bo ze stresu nic mi nie chciało lecieć.
Test wyszedł negatywny, jedna gruba kreska ani cienka drugiej. Uważacie że jest juz wiarygodny? -
nick nieaktualnyDzizas nadal kontunuujesz to wariactwo?
Tak formułujesz pytania żeby ci ktoś w końcu potwierdził ze możesz jednak w ciąży być?!
Powiem ci ze zaskakuje mnie takie podejście i niedojrzalosc. W wieku 22 lat to ja już mialam 2 letnie dziecko. Teraz będzie kończyć 13 lat i chyba więcej rozumu niż ty. Jak sie chce uniknąć ciąży to sie ZABEZPIECZA. -
Nie rozumiem czemu Ty tak na mnie naskakujesz? Jak coś Ci nie odpowiada to ja nie proszę akurat Ciebie o odpowiedź. I to że Ty w moim wieku miałaś już dziecko to nie znaczy że ja chce. To nie jest dla mnie problem aby przyznac się do winy i stwierdzić TAK ZACHOWAŁAM SIĘ NIEODPOWIEDZIALNIE. Ale to co spalisz mnie na stosie czy jak? Czy sprawia Ci satysfakcje że się ze mnie nabijasz?
Mimo wszystko życze wszystkiego dobrego i odpuść mi już bo naprawde ja za swoje błędy już się nastresowałam. Dziękuje. -
Pisałam Ci wcześniej żebyś się zainteresowała tematem i dowiedziała co to jest owulacja, dni płodne itp. Gdybyś odrobinę poczytała wiedziałabyś że objawy, które Cię "męczą" od połowy cyklu jak sama napisałaś mogą oznaczać wzrost progesteronu i stąd wszystkie objawy. Pewnie nie wiesz nawet co to jest progesteron więc szkoda nawet pisać... Nikt Ci tu nie wywróży czy Twój test z 3 rozwodnionego moczu jest wiarygodny.
Tak w ogóle to jest forum dla kobiet starających się o dziecko a nie nastolatek niepotrafiących się zabezpieczyć.
Aga9090, Lavendova, Ola_staraczka lubią tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
nick nieaktualny
-
Aga9090 wrote:Meśka, bo my wróżki jesteśmy
Daj spokój, żeby to jeszcze nastolatka zadawała takie pytania to bym się nie zdziwiła ale 22 letnia dorosła kobieta... to włos się jeży na głowie.19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
nick nieaktualnyNikt na ciebie nie naskakuje a wręcz przeciwnie wiele dziewczyn odpowiedzialo ci rzeczowo. A ty dalej swoje. To naprawdę nie jest jakaś fizyka nuklearna którą ciężko pojąć, wystarczy sobie poczytać w internecie. Masz 22 lata naprawdę jesteś w stanie to ogarnąć sama.
I tak jak mówię, skoro sie nie chce miec dziecka to się zabezpiecza. Odpowiednio.
Również na każdym teście ciążowym jest napisane w ulotce w jaki sposób go wykonac prawidlowo. Czyli generalnie z porannego pierwszego moczu, nie trzeciego rozeodnionego litrami soku. Moze nie byc miarodajny. Ale pewnie tego tez nie ogarniasz.
-
hej i jak tam Ewcia, byłas w ciazy ?początek starań 2021, pierwsze badania diagnostyczne 2022
07.2022 amh: 0.98 fsh:17.90
12.2022 - HyCoSy, niedrożny lewy jajowód
08.2023 amh: 0.3
03.2024 amh: 0.45
29.04.2024 - pierwsze ivf początek stymulacji
08.05.2024 - punkcja, 3 🥚
13.05.2024 - transfer
24.05.2024 - s-HCG 215, transfer udany
09.09.2024 - połówkowe, 323 g wszystko w normie 🎉
-