X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czy mozliwa ciaza???
Odpowiedz

Czy mozliwa ciaza???

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KlaudiaRbn Ekspertka

Wysłany: 7 września 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem mama prawie 2 letniego synka 😉 ale nurtuje mnie jedna sprawa, moze cos podpowiecie 😉
    Otoz jakies 2 tyg temu dostalam okres (przyszedl kilka dni wczesniej) - w sumie jeden dzien krwawienia, dwa kolejne bardziej skape, brazowe plamienie na tamponie i koniec. W ten ostatni dzien kochalam sie z mezem. Niby okres byl, ale sama juz nie wiem. Od kilku dni wymiotuje praktycznie po wszystkim co zjem czy wypije, spie na stojaco, ciagle czuje jakby lekki bol jak na okres w dole brzucha, nos mam tak wyczulony na zapachy, ze w sumie uczucie mdlosci i checi wymiotow nie opuszczaja mnie ani na chwile. Mam bardzo duzo sluzu, doslownie leci mi po nogach (przepraszam za doslownosc), jest wodnisty, ale w srodku bardziej bialawy i jakby gestszy), kilka dni temu mialam biegunke 🙄 maz zasugerowal mi ciaze, ale czy to w ogole mozliwe?? Jakos mi to wszystko nie wspolgra 🤷 zrobilam test, w sobote (czulosc 25) niby negatywny (robilam go po poludniu), a wymioty i cala reszta trzymaja sie mnie ze zdwojona sila. Co o tym myslicie? Mowie od razu, ze nie mam jakiegos psychicznego parcia na ciaze (wiec absolutnie nie szukam objawow na sile 😌), ale jakby bylo drugie malenstwo to tez bysmy sie cieszyli 😉 dzieki za podpowiedzi i pozdrawiam was serdecznie 😉 aaa dodam jeszcze, ze ze 2 czy 3 dni temu mialam na papierze doslownie odrobinke krwi 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 14:49

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie ❤️
    f2wli09kpm9cd0gs.png
    bfaregz2zjq7cybd.png

* mama dwóch Aniołków [*][*] 2015 6t, 2016 11t
    * mutacja MTHFR i PAI1
  • endo_pozytywna Znajoma

Wysłany: 7 września 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm...ciężko powiedzieć. Objawy rzeczywiście jakby ciążowe ale test na pewno już by coś pokazał. Może powtórz test albo poleć na betę 🤷‍♀️? Będziesz miała pewność ☺️

30 lat 🙋‍♀️ 31 lat 🙋‍♂️
    starania od 10.2017

endometrioza 3 stopnia
    HSG - październik 2018 - prawy jajowód niezdrożny
    laparoskopia - styczeń 2019 - usunięcie torbieli
    marzec 2019 - nawrót torbieli
    HSG - lipiec 2019 - jajowody obustronnie drożne
    laparoskopia - luty 2020 - brak nawrotu
    AMH - 2,340 ng/ml

🙋‍♂️ słabe parametry nasienia - lekka poprawa po zmianie diety

Obecnie:
    monitoring cyklu
    25.08 - 10dc - zastrzyk Ovitrelle (pęcherzyk 19 mm/endometrium 10mm)
    7 dpo - progesteron 28,30 ng/ml
    9 dpo - beta hcg 2,96 mlU/ml 😧(pewnie pozostałość po Ovitrelle)
  • KlaudiaRbn Ekspertka

Wysłany: 7 września 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mieszkam w NL i tutaj nie ma prywatnych laboratoriow zeby zrobic badanie 🙄 pozostaje mi czekac 🤷 kurcze brzuch mnie tak boli jakbym miala zaraz okres dostac, prawy jajnik ciagnie jak szalony 🙄🙄🙄

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie ❤️
    f2wli09kpm9cd0gs.png
    bfaregz2zjq7cybd.png

* mama dwóch Aniołków [*][*] 2015 6t, 2016 11t
    * mutacja MTHFR i PAI1
  • endo_pozytywna Znajoma

Wysłany: 7 września 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie może zrób rano dwa różne testy.

30 lat 🙋‍♀️ 31 lat 🙋‍♂️
    starania od 10.2017

endometrioza 3 stopnia
    HSG - październik 2018 - prawy jajowód niezdrożny
    laparoskopia - styczeń 2019 - usunięcie torbieli
    marzec 2019 - nawrót torbieli
    HSG - lipiec 2019 - jajowody obustronnie drożne
    laparoskopia - luty 2020 - brak nawrotu
    AMH - 2,340 ng/ml

🙋‍♂️ słabe parametry nasienia - lekka poprawa po zmianie diety

Obecnie:
    monitoring cyklu
    25.08 - 10dc - zastrzyk Ovitrelle (pęcherzyk 19 mm/endometrium 10mm)
    7 dpo - progesteron 28,30 ng/ml
    9 dpo - beta hcg 2,96 mlU/ml 😧(pewnie pozostałość po Ovitrelle)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ