SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Daj mi dobry prezent Mikołaju 🎅🏼 bo jestem już na skraju 😅
Odpowiedz

Daj mi dobry prezent Mikołaju 🎅🏼 bo jestem już na skraju 😅

Oceń ten wątek:
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka my nie badalismy zarodkow chociaz bylam na to zdecydowana. Kariotypy obydwoje mamy prawidlowe (nie wiem dlaczego niektore kliniki zalecaja badanie kariotypow wylacznie mezczyznie, dla mnie to troche dziwne), ze wskazan bylo poronienie. W sumie przez to ze byl tylko jeden zarodek nie chcialam go dodatkowo "meczyc". Stymulacja od poczatku u mnie nie miala jakiegos wielkiego urodzaju. Za to juz w ciazy myslalam czemy jednak nie zbadalismy, bylby mniejszy stres przez nifty.

Transfer mrozony to zdecydowanie dobry pomysl.

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

08.24 💔 8tc poronienie samoistne

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️

preg.png
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka my nie badalismy zarodkow chociaz bylam na to zdecydowana. Kariotypy obydwoje mamy prawidlowe (nie wiem dlaczego niektore kliniki zalecaja badanie kariotypow wylacznie mezczyznie, dla mnie to troche dziwne), ze wskazan bylo poronienie. W sumie przez to ze byl tylko jeden zarodek nie chcialam go dodatkowo "meczyc". Stymulacja od poczatku u mnie nie miala jakiegos wielkiego urodzaju. Za to juz w ciazy myslalam czemy jednak nie zbadalismy, bylby mniejszy stres przez nifty.

Transfer mrozony to zdecydowanie dobry pomysl.

Bajka92 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

08.24 💔 8tc poronienie samoistne

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️

preg.png
  • Loraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa, przykro mi 🫂 A jest sznasa, że z czasem to endometrium sobie samo poradzi? Czy raczej niewielka?

Liora, pozostaje czekać na wynik za dwa dni. Ale ja po jednym jaśniejszym teście bym nic nie skreślała.

Bajeczko, super, że macie taki konkretny plan 💪

Co do badania zarodków, to im więcej czytam różnych historii to jestem jak najbardziej za. Jak czytam historie, gdzie młode pary z kilku zarodków większość mają chore.
    Największym minusem jest cena. Sama się zastanawiam co zrobić w tej procedurze jeśli byłyby zarodki. Wykańczamy dom, czyścimy się z oszczędności. Tak sobie myślę, że skoro ten jeden jest zdrowy, to nasze komórki są w stanie dać zdrowy zarodek. Sama jeszcze nie wiem

Bajka92 lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
    Stan zapalany endometrium
    ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp

🧒
    ❌ Morfologia (2%)
    ✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025
    - Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
    - ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

A ch*j z tym wszystkim!
  • Loraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara ja mam podobnie jak Ty. Wiadomo, są lepsze dni kiedy jest nadzieja, ale generalnie to co bym nie robiła to o tym myślę. Co jeszcze mogę zrobić, czy na pewno robię wszystko dobrze, może coś przeoczyłam. I tak w kółko

clara lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
    Stan zapalany endometrium
    ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp

🧒
    ❌ Morfologia (2%)
    ✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025
    - Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
    - ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

A ch*j z tym wszystkim!
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @bajeczko, ruszasz z koksem! ✨️ Co do badania zarodkow, ja obejrzałam ten filmik, a ze to droga sprawa- zasugerowałam się nim i odpuscilam... jak dla mnie ewentualne korzyści sa na tyle niepewne ze chyba wole transferować po prostu...

https://www.youtube.com/live/6pwakBDDoMA?si=xR8V3fBO99YsgdtS

@Wyobraźnia87, piękny wynik kurnika! Niecj rosną równe i dorodne. A wiecie ile macie jeszcze plemniczków?

Dziewczyny, a pytanie mam...
    bo znowu mnie zaczyna jakies pieczenie w cewce łapać.... jutro wyjazd w góry, no a wiecie... w perspektywie transfer....

Ostatnio nic nie wyszło w moczu a ja przez tydzień bralam furagine i przeszły mi te subiektywne objawy, a teraz znowu jest zimno na zewnątrz i juz zaczynam czuć jakis taki niepokój ze cos sie przyplacze.

Czy w cyklu transferowym i do jakiego momentu moge brac dmannoze, urofuragine, kiedy musze je odstawic?
    Czy ewentualnie polecacie zazyc np monural (kiedy najpóźniej ze tak powiem, czy z początkiem estrofemu, czy z tydzien przed transferem...?)

Boję sie ze jak teraz bym zazyla jakis lek to i tak do transferu mi sie to odnowi i chcialabym jak najdłużej brac chociaz ta dmannoze , lub wziąć furagine...

W ogole nie wiem, to chyba jakies psychosomatyczne jest bo ja nigdy nie mialam zapalen pęcherza a perspektywa transferu automatycznie wywołuje we mnie objawy -,-
    Za duzo sie naczytałam na forum o odwołanych transferach przez zapalenia ukladu moczowego...

clara, Wyobraźnia87, Bajka92 lubią tę wiadomość

⏳️01.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
    🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy

IVF 🙏
    💉10.2025: 7❄️
    💊Diphereline...🤞⌛️

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa, mysle, ze nie. Z histeroskopii wynikało jasno, ze tam widac same blizny, a blizna to tkanka niereaktywna, moza rzec, ze martwa, wiec tam raczej nic sie nie odbuduje. A to co ewentualnie moglo nie dalo nic, jak widac.

Brillka, nie chce wiecej probowac. To endo zachowuje sie tak od roku. Albo nie rośnie wcale, albo sie i tak cofa, wiec nie widze sensu kolejnego cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:34

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ksiegowa, tak mi przykro , ze doszłaś do momentu w którym uznajesz ze trzeba powiedzieć STOP... to chyba najgorsze co moze przytrafić się staraczce. Walczyłaś jak lwica. 🫂

Mam nadzieje ze jesli rzeczywiście uznasz ze czas zaprzestać działań, to znajdziesz w życiu spełnienie i radość, biorąc je takie jakim jest.... wywalczyłas dwie cudne córeczki, masz byc z czego dumna ! 🩷

No i oczywiscie goraco trzymam kciuki zeby kiedys przydarzyła Wam sie wpadka, moze w najmniej oczekiwanym momencie, kto wie? Los bywa przewrotny, sama wiesz ✨️ 💕

Piret, Księgowa lubią tę wiadomość

⏳️01.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
    🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy

IVF 🙏
    💉10.2025: 7❄️
    💊Diphereline...🤞⌛️

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Liora Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa strasznie mi przykro 😓 to jest niesprawiedliwe...

A co do mojej owulacji na 99% jestem pewna kiedy była dokładnie. Testy owu i objawy zawsze mam takie, że nie da się przeoczyć...

• Piret Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko nasza Julcia jest w tych sprawach obcykana pamiętam jak sama brała przed transferem ten antybiotyk, żeby zdążyć się wyleczyć 😃 multiuri popijaj systematycznie 🤞
    No i rozumiem Cię doskonale, bo nie wiem czy pamiętasz ale ja te objawy też miałam zawsze nasilone przed ustaloną datą hsg…🙈

Bajka no muszę się odezwać, bo również czuję z
    Twojego wpisu ekscytację po wizycie ! Bardzo się cieszę, że macie ustalony plan, konkretne daty, że czujecie się poprowadzeni i idziecie do przodu ✊🍀 tak jak dziewczyny mówią, droga wyboista i kręta, ale jak już będziesz w ciąży naprawdę nie będzie ważne jaka droga się do tego doszło najważniejsze będzie, że maluszek rośnie i będzie z Wami ❤️ tak więc powodzenia! 💪

Liora tu teraz tylko druga beta powie prawdę 🤞
    A ja już nie robiłam, nie chciałam się stresować, choć i tak się stresuje przed jutrzejszą wizytą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:52

👩🏼 35 🧔🏻‍♂️ 37

cp 💔 2x cb 💔

💊 wit. B12, B6, C, wit. D3, kwas foliowy, P5P, magnez

✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉 SonoHsg;
    ❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III, 06-09.25 r. walka z e.coli.
    Fragmentacja DNA 6% ✔️

od 11.25 r.
    ~ monitorowane cykle

21.12 ⏸️
    7dpo. prog 27, Estradiol 298
    9dpo beta 53, prog 37
    11dpo beta 179, prog 47
    13dpo beta 461
    Rośnij kruszynko 🙏

Only good mood & thoughts 🍀
  • brilka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa, rozumiem waszą decyzję. Jest mi naprawdę przykro, że walka o lepsze endometrium nie przyniosła efektu i wierzę, że masz już dość. Wierzę też, że póki fizycznie jest taka możliwość to zawsze może się zdarzyć ciąża, na którą nikt nie miał nadziei i która miała się nie pojawić. Nie potrafię powiedzieć ci nic pocieszającego, raczej nie jestem w stanie powiedzieć nic co zmieniłoby twoje samopoczucie - po prostu cię przytulam i mam nadzieję, że niezależnie od waszych dalszych decyzji będziecie szczęśliwi. I nawet jeśli ty nie masz nadziei na cud to my ją dalej będziemy mieć. 🫂

Księgowa lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4% ➝ 33,2% , alloMLR 0%, adenomioza, oligospermia

08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
    immunosupresja 💊
    10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
    2 cykle diphereline ⏳
  • Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @PaulinKa a masz jak zapytać lekarza? Może zadzwonić do kliniki jutro i niech zapytają któregoś lekarza. Ja brałam Monural tydzień przed rozpoczęciem stymulacji. Nie wiem jak przed transferem bo to jednak antybiotyk. Mannoze na pewno możesz teraz śmiało brać. Spróbuj na początku właśnie nią wypłukać. Ja jestem z tych co mają nawracające infekcje bardzo często. Co do naszych plemników to okazuje się że jest troszkę więcej niż mówili nam ostatnio, więc lekarz mówi że z pewnością starczy do tej procedury. To mnie przynajmniej uspokaja. Natomiast ostatnio na 6 komórek zapłodniła się tylko 1 i tego najbardziej się obawiam.

👩🏻 👦🩵2011
    AMH 0,72

👨🏻
    Azoospermia
    👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
    czerwiec 2025- zmiana kliniki
    I IVF
    23.08.2025 punkcja: 12 pobranych, 6 dojrzałych,1 zapłodniona
    28.08.2025 świeży transfer 4.2.3 🍀
    6dpt⏸ beta 21
    8dpt beta 71
    11dpt beta 200 prog. 53,35
    13 dpt beta 416 prog. 52,72
    18 dpt beta 2646
    27dpt beta 25 904 prog.81,80
    35dpt (7+5) 💔
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liora wrote:
    No dobra mam wyniki bety 46miu/ml. 18 dpo (34dc)...

Wyobraźnia jaki piękny kurniczek rośnie 🥰🥰

Śnieżko super, że masz to już za sobą. Szybkiego powrotu do siebie po narko 😘
    Pokazywałaś ten paskowy a robiłaś ten baby boom kolejny raz żeby zobaczyć czy na nim też ta kreska blednie?

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 35l. 👩‍🦰
    On 35l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
‹‹ 45 46 47 48 49
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ