Daj mi dobry prezent Mikołaju 🎅🏼 bo jestem już na skraju 😅
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajka my nie badalismy zarodkow chociaz bylam na to zdecydowana. Kariotypy obydwoje mamy prawidlowe (nie wiem dlaczego niektore kliniki zalecaja badanie kariotypow wylacznie mezczyznie, dla mnie to troche dziwne), ze wskazan bylo poronienie. W sumie przez to ze byl tylko jeden zarodek nie chcialam go dodatkowo "meczyc". Stymulacja od poczatku u mnie nie miala jakiegos wielkiego urodzaju. Za to juz w ciazy myslalam czemy jednak nie zbadalismy, bylby mniejszy stres przez nifty.
Transfer mrozony to zdecydowanie dobry pomysl.🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
25.05.25 - ⏸️
NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️

-
Bajka my nie badalismy zarodkow chociaz bylam na to zdecydowana. Kariotypy obydwoje mamy prawidlowe (nie wiem dlaczego niektore kliniki zalecaja badanie kariotypow wylacznie mezczyznie, dla mnie to troche dziwne), ze wskazan bylo poronienie. W sumie przez to ze byl tylko jeden zarodek nie chcialam go dodatkowo "meczyc". Stymulacja od poczatku u mnie nie miala jakiegos wielkiego urodzaju. Za to juz w ciazy myslalam czemy jednak nie zbadalismy, bylby mniejszy stres przez nifty.
Transfer mrozony to zdecydowanie dobry pomysl.
Bajka92 lubi tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
25.05.25 - ⏸️
NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️

-
Księgowa, przykro mi 🫂 A jest sznasa, że z czasem to endometrium sobie samo poradzi? Czy raczej niewielka?
Liora, pozostaje czekać na wynik za dwa dni. Ale ja po jednym jaśniejszym teście bym nic nie skreślała.
Bajeczko, super, że macie taki konkretny plan 💪
Co do badania zarodków, to im więcej czytam różnych historii to jestem jak najbardziej za. Jak czytam historie, gdzie młode pary z kilku zarodków większość mają chore.
Największym minusem jest cena. Sama się zastanawiam co zrobić w tej procedurze jeśli byłyby zarodki. Wykańczamy dom, czyścimy się z oszczędności. Tak sobie myślę, że skoro ten jeden jest zdrowy, to nasze komórki są w stanie dać zdrowy zarodek. Sama jeszcze nie wiem
Bajka92 lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
Stan zapalany endometrium
✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp
🧒
❌ Morfologia (2%)
✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
A ch*j z tym wszystkim! -
Clara ja mam podobnie jak Ty. Wiadomo, są lepsze dni kiedy jest nadzieja, ale generalnie to co bym nie robiła to o tym myślę. Co jeszcze mogę zrobić, czy na pewno robię wszystko dobrze, może coś przeoczyłam. I tak w kółko
clara lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
Stan zapalany endometrium
✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp
🧒
❌ Morfologia (2%)
✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
A ch*j z tym wszystkim! -
@bajeczko, ruszasz z koksem! ✨️ Co do badania zarodkow, ja obejrzałam ten filmik, a ze to droga sprawa- zasugerowałam się nim i odpuscilam... jak dla mnie ewentualne korzyści sa na tyle niepewne ze chyba wole transferować po prostu...
https://www.youtube.com/live/6pwakBDDoMA?si=xR8V3fBO99YsgdtS
@Wyobraźnia87, piękny wynik kurnika! Niecj rosną równe i dorodne. A wiecie ile macie jeszcze plemniczków?
Dziewczyny, a pytanie mam...
bo znowu mnie zaczyna jakies pieczenie w cewce łapać.... jutro wyjazd w góry, no a wiecie... w perspektywie transfer....
Ostatnio nic nie wyszło w moczu a ja przez tydzień bralam furagine i przeszły mi te subiektywne objawy, a teraz znowu jest zimno na zewnątrz i juz zaczynam czuć jakis taki niepokój ze cos sie przyplacze.
Czy w cyklu transferowym i do jakiego momentu moge brac dmannoze, urofuragine, kiedy musze je odstawic?
Czy ewentualnie polecacie zazyc np monural (kiedy najpóźniej ze tak powiem, czy z początkiem estrofemu, czy z tydzien przed transferem...?)
Boję sie ze jak teraz bym zazyla jakis lek to i tak do transferu mi sie to odnowi i chcialabym jak najdłużej brac chociaz ta dmannoze , lub wziąć furagine...
W ogole nie wiem, to chyba jakies psychosomatyczne jest bo ja nigdy nie mialam zapalen pęcherza a perspektywa transferu automatycznie wywołuje we mnie objawy -,-
Za duzo sie naczytałam na forum o odwołanych transferach przez zapalenia ukladu moczowego...
clara, Wyobraźnia87, Bajka92 lubią tę wiadomość
⏳️01.2024
🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy
IVF 🙏
💉10.2025: 7❄️
💊Diphereline...🤞⌛️
"Zes*am się, a nie dam się." -
Loraa, mysle, ze nie. Z histeroskopii wynikało jasno, ze tam widac same blizny, a blizna to tkanka niereaktywna, moza rzec, ze martwa, wiec tam raczej nic sie nie odbuduje. A to co ewentualnie moglo nie dalo nic, jak widac.
Brillka, nie chce wiecej probowac. To endo zachowuje sie tak od roku. Albo nie rośnie wcale, albo sie i tak cofa, wiec nie widze sensu kolejnego cyklu.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:34
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
@ksiegowa, tak mi przykro , ze doszłaś do momentu w którym uznajesz ze trzeba powiedzieć STOP... to chyba najgorsze co moze przytrafić się staraczce. Walczyłaś jak lwica. 🫂
Mam nadzieje ze jesli rzeczywiście uznasz ze czas zaprzestać działań, to znajdziesz w życiu spełnienie i radość, biorąc je takie jakim jest.... wywalczyłas dwie cudne córeczki, masz byc z czego dumna ! 🩷
No i oczywiscie goraco trzymam kciuki zeby kiedys przydarzyła Wam sie wpadka, moze w najmniej oczekiwanym momencie, kto wie? Los bywa przewrotny, sama wiesz ✨️ 💕
Piret, Księgowa lubią tę wiadomość
⏳️01.2024
🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy
IVF 🙏
💉10.2025: 7❄️
💊Diphereline...🤞⌛️
"Zes*am się, a nie dam się." -
Paulinko nasza Julcia jest w tych sprawach obcykana pamiętam jak sama brała przed transferem ten antybiotyk, żeby zdążyć się wyleczyć 😃 multiuri popijaj systematycznie 🤞
No i rozumiem Cię doskonale, bo nie wiem czy pamiętasz ale ja te objawy też miałam zawsze nasilone przed ustaloną datą hsg…🙈
Bajka no muszę się odezwać, bo również czuję z
Twojego wpisu ekscytację po wizycie ! Bardzo się cieszę, że macie ustalony plan, konkretne daty, że czujecie się poprowadzeni i idziecie do przodu ✊🍀 tak jak dziewczyny mówią, droga wyboista i kręta, ale jak już będziesz w ciąży naprawdę nie będzie ważne jaka droga się do tego doszło najważniejsze będzie, że maluszek rośnie i będzie z Wami ❤️ tak więc powodzenia! 💪
Liora tu teraz tylko druga beta powie prawdę 🤞
A ja już nie robiłam, nie chciałam się stresować, choć i tak się stresuje przed jutrzejszą wizytą.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:52
👩🏼 35 🧔🏻♂️ 37
cp 💔 2x cb 💔
💊 wit. B12, B6, C, wit. D3, kwas foliowy, P5P, magnez
✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉 SonoHsg;
❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III, 06-09.25 r. walka z e.coli.
Fragmentacja DNA 6% ✔️
od 11.25 r.
~ monitorowane cykle
21.12 ⏸️
7dpo. prog 27, Estradiol 298
9dpo beta 53, prog 37
11dpo beta 179, prog 47
13dpo beta 461
Rośnij kruszynko 🙏
Only good mood & thoughts 🍀 -
Księgowa, rozumiem waszą decyzję. Jest mi naprawdę przykro, że walka o lepsze endometrium nie przyniosła efektu i wierzę, że masz już dość. Wierzę też, że póki fizycznie jest taka możliwość to zawsze może się zdarzyć ciąża, na którą nikt nie miał nadziei i która miała się nie pojawić. Nie potrafię powiedzieć ci nic pocieszającego, raczej nie jestem w stanie powiedzieć nic co zmieniłoby twoje samopoczucie - po prostu cię przytulam i mam nadzieję, że niezależnie od waszych dalszych decyzji będziecie szczęśliwi. I nawet jeśli ty nie masz nadziei na cud to my ją dalej będziemy mieć. 🫂
Księgowa lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4% ➝ 33,2% , alloMLR 0%, adenomioza, oligospermia
08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
immunosupresja 💊
10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
2 cykle diphereline ⏳ -
@PaulinKa a masz jak zapytać lekarza? Może zadzwonić do kliniki jutro i niech zapytają któregoś lekarza. Ja brałam Monural tydzień przed rozpoczęciem stymulacji. Nie wiem jak przed transferem bo to jednak antybiotyk. Mannoze na pewno możesz teraz śmiało brać. Spróbuj na początku właśnie nią wypłukać. Ja jestem z tych co mają nawracające infekcje bardzo często. Co do naszych plemników to okazuje się że jest troszkę więcej niż mówili nam ostatnio, więc lekarz mówi że z pewnością starczy do tej procedury. To mnie przynajmniej uspokaja. Natomiast ostatnio na 6 komórek zapłodniła się tylko 1 i tego najbardziej się obawiam.👩🏻 👦🩵2011
AMH 0,72
👨🏻
Azoospermia
👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
czerwiec 2025- zmiana kliniki
I IVF
23.08.2025 punkcja: 12 pobranych, 6 dojrzałych,1 zapłodniona
28.08.2025 świeży transfer 4.2.3 🍀
6dpt⏸ beta 21
8dpt beta 71
11dpt beta 200 prog. 53,35
13 dpt beta 416 prog. 52,72
18 dpt beta 2646
27dpt beta 25 904 prog.81,80
35dpt (7+5) 💔 -
Pokazywałaś ten paskowy a robiłaś ten baby boom kolejny raz żeby zobaczyć czy na nim też ta kreska blednie?Liora wrote:No dobra mam wyniki bety 46miu/ml. 18 dpo (34dc)...
Wyobraźnia jaki piękny kurniczek rośnie 🥰🥰
Śnieżko super, że masz to już za sobą. Szybkiego powrotu do siebie po narko 😘34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 35l. 👩🦰
On 35l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸