Detektor oznak ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
a właśnie że detektor nie zawsze się włączy, ja miałam kilka cykli niby prawidłowych ale serduszkowania nie było i ovu detektora nie uruchomił
dżona lubi tę wiadomość
"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz" -
hej na ovu jestem od niedawna i jeszcze powoli je poznaję
sumę punktów mam 72/100
a procent 93
czy wszyscy mają zawsze takie wysokie noty? bo nie chciałabym się niepotrzebnie nakręcać
zrobiłam test i jedną kreskę miałam bardzo wyraźną druga była bardzo blada, taka jakby ktoś naszkicował ją ołówkiem... zastanawia mnie też co w takiej sytuacji mam zaznaczyć ? -
oktana wrote:hej na ovu jestem od niedawna i jeszcze powoli je poznaję
sumę punktów mam 72/100
a procent 93
czy wszyscy mają zawsze takie wysokie noty? bo nie chciałabym się niepotrzebnie nakręcać
zrobiłam test i jedną kreskę miałam bardzo wyraźną druga była bardzo blada, taka jakby ktoś naszkicował ją ołówkiem... zastanawia mnie też co w takiej sytuacji mam zaznaczyć ?
Oktana skoro jest cień cienia to znaczy, że jesteś w ciąży Gratuluję ! Idź jutro zrobić betę hcg z krwi dla pewności -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
bea wrote:A mój detektor zatrzymał się na 14 dniu po owu, chyba nikt nie zaznaczał nic później, dzisiaj 16dpo i detektor nie działa test na 97%, ale u mnie nagatywny
Test na detektorze oznacza % wiarygodności wykonanego testu. Jeśli masz 97%, to oznacza, że wykonany test jest w 97% wiarygodny.
-
malu wrote:Test na detektorze oznacza % wiarygodności wykonanego testu. Jeśli masz 97%, to oznacza, że wykonany test jest w 97% wiarygodny.
Malu, chyba jednak nie...
"Pamiętaj jednak, iż mimo że wynik, który otrzymasz bazuje na badaniach na dużej próbie kobiet, jest to tylko estymacja i potwierdzeniem ciąży może być tylko pozytywny test ciążowy;"
oraz
"Detektor porówna Twoje objawy z objawami tysiąca innych kobiet i poinformuje Cię ile procent z nich, które w danym dniu po owulacji posiadały podobne objawy do Twoich zaszyły w ciążę"
zabawka dla niecierpliwych
Foto_Anna lubi tę wiadomość
-
Brunia - procenty odnoszą się tak jak pisze Malu do wiarygodności testu. Ty cytujesz ovu re: punkty na detektorze. I tym faktycznie nie należy się podniecać bo to prowadzi do jakże bolesnych upadków.Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
-
A ja mam takie pytanie: zrobiłam 3 testy ciążowe dzień po dniu, które zaznaczyłam w kalendarzu owulacji - pozytywny i pozostałe dwa negatywne. Jeden z negatywnych miał nawet większą czułość niż ten, który wyszedł negatywny. Mimo zaznaczenia tego na wykresie, detektor wskazuje na dole: "Pozytywny test - Testowałaś, jesteś w ciąży!". Poza tym, gdy loguję się do OF to automatycznie przekierowuje mi stronkę do BellyBestFriend. Wie ktoś może o co tu chodzi?
W razie czego tutaj link do mojego wykresu:
https://ovufriend.pl/graph/038b9541ea3633c4b29c3d783d94d3c2Brunetka 27 lubi tę wiadomość
-
Nie traktowałabym go poważnie. Przecież każda kobieta ma inne objawy, bo każda inaczej będzie odczuwała ciąże. Więc któraś może mieć na tym detektorze tylko 20 punktów czy mniej, a będzie w ciąży, a inna będzie miała pierdyliard punktów, bo tak jej organizm reaguje na zmiany hormonalne w drugiej fazie cyklu, a ciąży nie będzie.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB