Drążył duriana, drążył gdzie trzeba, na kwiecień wózka nam będzie potrzeba! 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia2309 wrote:Ja przybijamy piątkę z Zielone i Złośnica, nawet się nie udzielam bo to dla mnie czarna magia 🤣 ale Miska, czytam wszystkie Twoje ciekawostki i jestem pod dużym wrażeniem 😊
O kurcze, a ja myślałam, że każdy "przewija" ze stwierdzeniem "a co mnie to obchodzi" 🤭 -
miska122 wrote:O kurcze, a ja myślałam, że każdy "przewija" ze stwierdzeniem "a co mnie to obchodzi" 🤭
miska122, Simons_cat lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Dziewczyny, proszę pomóżcie mi to zrozumieć, wziąć może jakoś na logikę... Zachowam się teraz jak wpadająca tutaj z nienacka nowa forumowiczka prosząca o rady, ale myślę, że mam taryfę ulgowa.
7 dni po owulacji miałam niski estradiol, lekarz dał mi ovitrelle a podbicie. Wzięłam go w 12 dniu, 14 dniu i dziś 16/17 dniu po owulacji. Zdziwiłam się, bo znałam inne zastosowanie tego leku, ale ponoć pół ampulki co dwa dni pomaga na estradiol w II fazie cyklu. No i teraz... Jestem już okolo17 dpo i okresu brak, testu nie ma co robić, bety tak samo, bo wyjdą pozytywne...
Nie wiem, czy okres sam przyjdzie mimo tego zastrzyku (mam wziąć ostatnia dawkę w niedzielę) czy dopiero jak odstawie? Na logikę wydaje mi się, że skoro organizm dostaje HCG, to może myśli że jest w ciąży i do okresu nie dopuszcza. Z drugiej strony... No z drugiej to nie wiem.
Jestem w totalnej kropce!Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Tedka wrote:Dziewczyny, proszę pomóżcie mi to zrozumieć, wziąć może jakoś na logikę... Zachowam się teraz jak wpadająca tutaj z nienacka nowa forumowiczka prosząca o rady, ale myślę, że mam taryfę ulgowa.
7 dni po owulacji miałam niski estradiol, lekarz dał mi ovitrelle a podbicie. Wzięłam go w 12 dniu, 14 dniu i dziś 16/17 dniu po owulacji. Zdziwiłam się, bo znałam inne zastosowanie tego leku, ale ponoć pół ampulki co dwa dni pomaga na estradiol w II fazie cyklu. No i teraz... Jestem już okolo17 dpo i okresu brak, testu nie ma co robić, bety tak samo, bo wyjdą pozytywne...
Nie wiem, czy okres sam przyjdzie mimo tego zastrzyku (mam wziąć ostatnia dawkę w niedzielę) czy dopiero jak odstawie? Na logikę wydaje mi się, że skoro organizm dostaje HCG, to może myśli że jest w ciąży i do okresu nie dopuszcza. Z drugiej strony... No z drugiej to nie wiem.
Jestem w totalnej kropce!34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
BuBu90 wrote:Ej ja czytam i odpowiadam na pytania 😁
Ale Ty jesteś stara wyga 😁 -
BuBu90 wrote:Na pewno musisz poczekać aż ovitrelle się wypłucze z Twojego organizmu ☺️ wcześniej raczej nie dostaniesz 🤷🏼♀️ natomiast nigdy nie jest powiedziane że brak okresu jest związany tylko z ovitrelle 🤞
Świetnie, akurat pewnie okres przyjdzie na urlop wakacje nad morzem z małpa to lubię . Tak mnie boli brzuch na @, że szok! Trądzik to mam już taki mega z dobry ponad tydzień. Chyba nie wezmę tej ostatniej dawki w niedzielę, niech już @ przyjdzie, bo się wykoncze. Po co to sztucznie przeciagacStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Słuchajcie, nie udzielam się, ale czytam Was trochę, to tu to tam. Zaglądam na pierwszą stronę i czekam na II kreski z upragnieniem 🤞 💚Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Dziewczyny, proszę pomóżcie mi to zrozumieć, wziąć może jakoś na logikę... Zachowam się teraz jak wpadająca tutaj z nienacka nowa forumowiczka prosząca o rady, ale myślę, że mam taryfę ulgowa.
Jestem w totalnej kropce!
Sprawdziłam specjalnie w swoich wykresach poprzednich i cykle z ovi wydłużały mi się z 28 do 33 dni. Przy czym brałam jednocześnie ovi (w 4 dawkach, co drugi dzien) i proga do 12 dpo. Tyle, że ja z ovi zaczynałam wczesniej bo w 3/4 dpo.Tedka lubi tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Sowella wrote:Sprawdziłam specjalnie w swoich wykresach poprzednich i cykle z ovi wydłużały mi się z 28 do 33 dni. Przy czym brałam jednocześnie ovi (w 4 dawkach, co drugi dzien) i proga do 12 dpo. Tyle, że ja z ovi zaczynałam wczesniej bo w 3/4 dpo.
Dziękuję Ci ślicznie!
Ja proga odstawiłam już ponad 6 dni temu,teraz w takim razie zostawiam już Ovi w spokoju i czekam na @Sowella lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka, a ja bym poszla na betę dwa razy i zobaczyła czy rośnie, czy nie 😅 i moze wtedy będzie jasność?
Zreszta.. Ile moze miec beta na ovi? A w ciazy 17dpo to juz moze byc spokojnie kolo 200.Tedka, Hania123 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
miska122 wrote:Ale Ty jesteś stara wyga 😁
miska122, Simons_cat lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Zielone.Słońce wrote:Złośnica, dziękuję że pytasz. Na ogół dobrze ale czasami czuję się bez sił.
Brzuszek rośnie, krwiaka prawie już nie ma ale plamienia jeszcze są (same plamienia trwają już miesiąc😱).
Maluszki rosną ale narazie ich nie czuję.
Jestem pod opieką ośrodka klinicznego na NFZ i tam monitorują czy chłopcy nie mają żadnych zespołów związanych z ciąża jednokosmówkową. Byłam tam dopiero raz ale jestem zadowolona.
Mama ginekolog mnie badała. 🤭
Czasami niedowierzam, że jestem w tym miejscu.
Celowo ubieram dopasowane ubrania, bo widok brzuszka jest dla mnie ukojeniem i przypomina mi, że to jednak nie sen.
Rok temu zbierałam się z podłogi po niedoszłym transferze i brutalnym zakończeniu pierwszej procedury a teraz cieszę się widokiem brzuszka. ♥️
Cuda się zdarzają! 😊
Dobrze, że jesteś zadowolona i dobrze, że jesteście pod dobrą opieką ❤️ Cuda się zdarzają ale myślę, że Ty te swoje ciężko wywalczyłaś❤️Starania od 06.2021
•AMH - 22.92 ng/ml, kto da więcej 🙈
•MTHFR w układzie heterozygotycznym
•4G/4G w genie PAI-1 w układzie homozygotycznym
•KIR Bx ( nieobecne 3DS1, 2DS4 norm)
•Komórki NK 16,43%
• KIRy - Ok, nasienie morfologia 3%, fragmentacja 17%
• Endometrioza I st.
… ?
Lipiec 2023: ⏸27.07, beta 95 - 29.07, beta 290.8 - 31.07, Lipiec dał nam mały cud ❤️
Nasz mały cud okazał się synkiem 💙💙💙 rośnij Kochanie. Bardzo na Ciebie czekamy.
21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie ❤️🧡💛💚💚💜
-
Dzisiaj o dwóch organizacjach międzynarodowych do których należy ZHP:
"WOSM (World Organization of the Scout Movement) to międzynarodowe stowarzyszenie zrzeszające organizacje skautowe z całego świata. Skupia około 28 mln członków w 216 państwach. Głównie członkami są chłopcy, ale zdarzają się również dziewczynki, w przypadku gdy dana organizacja jest koedukacyjna i nie jest równocześnie członkiem WAGGGS." W ZHP ta sytuacja nie ma miejsca, jedynie chłopcy są członkami WOSM, ponieważ dziewczyny należą do WAGGGS. Nie zmienia to jednak faktu, że dziewczyny mogą brać udział we wszystkich imprezach WOSM.
"WAGGGS (World Association of Girl Guides and Girl Scouts) to największa niepolityczna organizacja dla dziewcząt, dobrowolny ruch wycho-wawczy oparty o wartości duchowe i otwarty na wszystkie młode kobiety, niezależnie od pocho-dzenia czy religii. Liczy ponad 8 milionów człon-kiń w 130 krajach."
WOSM posiada tylko jedno Międzynarodowe Centrum Skautowe (czyli ośrodek) i znajduje się on w miejscowości Kandersteg w Szwajcarii (swoją drogą byłam tam i to najbardziej magiczne miejsce jakie w życiu widziałam).
WAGGGS posiada tych ośrodków więcej: Pax Lodge w Londynie, Our Cabana w Meksyku, Our Chalet w Szwajcarii i Sangam w Indiach. Ja miałam przyjemność być w Our Chalet w trakcie mojego pobytu w Szwajcarii.
Te szwajcarskie ośrodki położone są w górach, w wiosce gdzie większość (jak nie wszystkie) budynki są drewniane. Zimą jest tam po prostu przepięknie.Simons_cat lubi tę wiadomość
-
Księgowa wrote:Tedka, a ja bym poszla na betę dwa razy i zobaczyła czy rośnie, czy nie 😅 i moze wtedy będzie jasność?
Zreszta.. Ile moze miec beta na ovi? A w ciazy 17dpo to juz moze byc spokojnie kolo 200.
No to teraz to mi zabilas ćwieka. Tylko czy ja gdzieś znajdę teraz laba o tej godzinieStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:No to teraz to mi zabilas ćwieka. Tylko czy ja gdzieś znajdę teraz laba o tej godzinie
Nie wiem skad jesteś, ale jak ze Śląskiego to mogę pomóc 😅
A jak nie to szukaj przy szpitalach. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2023, 12:36
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Nie wiem skad jesteś, ale jak ze Śląskiego to mogę pomóc 😅
A jak nie to szukaj przy szpitalach. 😊
Jest w Warszawie jeden punkt alabu do 20. Ale w ciul daleko ode mnie. Jak będę się ruszać gdzieś w ten skwar to podjadę, ale póki co zostaje w domu. U nas w cieniu nawet trudno wytrzymać, nie chce mi się teraz godzinę w aucie siedzieć.
A pewnie zrobię, zanim wynik przyjdzie to @ dostanę :p u mnie testy i beta wywołują okres heheStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
miska122 wrote:Sznury zmieniałam wielokrotnie w swojej karierze aktualnie granatowy noszony z ramienia z dwoma suwakami. Kto znajdzie jaka to funkcja? 😁
Dzisiaj o muzyce w ZHP 😊 śpiewanie jest nieodłącznym elementem harcerskiej przygody. Chyba każdemu harcerze kojarzą się z ogniskiem i śpiewaniem i każdy kojarzy słowa "płonie ognisko w lesie...".
Mnóstwo drużyn ma swoje hymny (których powstanie często wiąże się z jakąś zabawną bądź ciekawą historią).
Co ciekawe, harcerze śpiewają przed i po posiłkach 😁 w niektórych środowiskach nie można nawet zacząć jeść dopóki się nie zaśpiewa 🤭 kiedy się wraca z 2-3 tygodniowego obozu to aż dziwnie w domu zjeść zupę bez zaśpiewania 😂
Harcerze bardzo często organizują festiwale piosenek i większość z nich wie jak grać na gitarze (przynajmniej kilka piosenek). Nie trzeba mieć talentu wokalnego, legenda głosi że jeśli wszyscy śpiewają głośno, to nie słychać fałszu 😂
Przyśpiewki pomagają też w marszu czy długich godzinach w autokarze.
Co więcej, harcerze śpiewają również na "powitanie dnia" oraz jego "zakończenie".
Ja pamiętam, że przy wieczornych ogniskach, kiedy atmosfera była tak fajna, że nie chciało się iść spać, mieliśmy tradycję czekania do 4 żeby zaśpiewać "4 nad ranem" Starego Dobrego Małżeństwa i dopiero kładliśmy się spać 😊
W ogóle poezja śpiewana, która ostatnio jest bardziej popularna (Sanah, Kwiat Jabłoni") od zawsze jest popularna wśród harcerzy 😊
Polecam też do posłuchania na YT piosenki zespołu WBH - Wszyscy Byliśmy Harcerzami 😉
SDM ❤️ moja mama kocha, ja znam kilka piosenek i też bardzo lubię 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2023, 13:00
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Zielone.Słońce wrote:Złośnica, dziękuję że pytasz. Na ogół dobrze ale czasami czuję się bez sił.
Brzuszek rośnie, krwiaka prawie już nie ma ale plamienia jeszcze są (same plamienia trwają już miesiąc😱).
Maluszki rosną ale narazie ich nie czuję.
Jestem pod opieką ośrodka klinicznego na NFZ i tam monitorują czy chłopcy nie mają żadnych zespołów związanych z ciąża jednokosmówkową. Byłam tam dopiero raz ale jestem zadowolona.
Mama ginekolog mnie badała. 🤭
Czasami niedowierzam, że jestem w tym miejscu.
Celowo ubieram dopasowane ubrania, bo widok brzuszka jest dla mnie ukojeniem i przypomina mi, że to jednak nie sen.
Rok temu zbierałam się z podłogi po niedoszłym transferze i brutalnym zakończeniu pierwszej procedury a teraz cieszę się widokiem brzuszka. ♥️
Cuda się zdarzają! 😊
Cieszę się, że wszystko dobrze i do przodu, i nastawienie też wydaje się pozytywne 🥰. Poczekaj jeszcze chwilę, zaraz zaczną się wiercić 🙂. Moja w tym tygodniu taki postęp ruchowy zaliczyła, że jestem w szoku. W nocy spać nie.moglam, bo mi skakała po szyjce i bliźnie 🙈.Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Simonku! Dla Was też dużo dobrego 🥰 macie już imię? Czy to jest irytujące pytanie? Właśnie mnie tak tknęło… przepraszam jakby co ale kuuurde ciekawa jestem 😅
Doczekałam się, Miśka wpisz mnie proszę na 29 lipca 😄 doczekałam się! Mamy owulację 😜
Tedka oby to nie było ovi ❤️ ✊🏻
Księgowa, Siri, Hania123, Tedka, miska122, lawendowePole, Simons_cat, ondzia1112, Ayayanee lubią tę wiadomość
Starania od 06.2021
•Komórki NK 16,43%
• Endometrioza I st.
… ?
Lipiec 2023: ⏸27.07, beta 95 - 29.07, beta 290.8 - 31.07, Lipiec dał nam mały cud ❤️
-
Księgowa wrote:Nie wiem skad jesteś, ale jak ze Śląskiego to mogę pomóc 😅
A jak nie to szukaj przy szpitalach. 😊
A właśnie… czy ja dobrze liczę, czy u Was jest już za połową 😳 gdzie nowy suwaczek? Zlituj, że się nade mną😅 ja nie ogarniam tego liczenia od kiedy i w ogóle…
Jeśli przegapiłam to Cię przepraszam, ale chłopiec czy druga dziewczynka?❤️Starania od 06.2021
•Komórki NK 16,43%
• Endometrioza I st.
… ?