X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Wjedzma 🥺🥺🥰

Sikaj wieczorem koniecznie!
    Ja wieczorem zawsze miałam mocniejsze testy niż z rana :D zresztą... 10dpo rano przecież była biel a wieczorem cień cienia cienia :D

Kciuki ✊🏼✊🏼✊🏼🍀🍀🍀
    Felinka... Ty to jesteś taka dobra duszyczka 😘 dajesz nadzieję ☺️

Felinka94 lubi tę wiadomość

• Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ja marudna jestem i przepraszam 😂😔
    Mam dzisiaj taka huśtawkę emocjonalna... Z jednej strony myślę że może lepiej gdyby się nie udało teraz i odpuścić przez tą sytuację na Ukrainie nie czuję się bezpiecznie, z drugiej strony jak pomyślę że się nie uda to łapie mnie smutek i tak w kółko. Potem myśli typu że chyba za dużo serduszkowania było i w dzień owu tych plemników nie za dużo już zostało, więc na pewno się nie udało, za chwilę ale temperatura ładnie odbiła więc może jednak? 🤔 Wiem że miałam nie sprawdzać szyjki kilka razy dziennie ale, rano po przebudzeniu jest zamknięta szczelnie, rozpulchniona i wysoko, w ciągu dnia średnio otwarta a nawet bardzo jak na owu, wieczorem jak się położę i oglądam telewizję to po chwili odpoczynku znowu się zamyka szczelnie. Już wariuje i nie wiem co odnotowywać z tą szyjką 🤷‍♀️ jedyne co jest takie samo jak przy biochemie to suchy śluz lub czasem całkowity brak, gdzie zawsze zalewało mnie kremowym i to w takiej ilości że nie raz myślałam że małpa mnie odwiedziła. Do tego teraz stres doszedł zawirowania w pracy takie, że boję się aż poniedziałku. Mój mąż stwierdził że jestem najbardziej zestresowana i zafiksowana osoba jaka zna. Uważa że do póki ja się nie odstresuje nie uspokoje to ciąży nie będzie.

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma i koniecznie se siknij! 🍀

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    Dzisiaj ja marudna jestem i przepraszam 😂😔
    Mam dzisiaj taka huśtawkę emocjonalna... Z jednej strony myślę że może lepiej gdyby się nie udało teraz i odpuścić przez tą sytuację na Ukrainie nie czuję się bezpiecznie, z drugiej strony jak pomyślę że się nie uda to łapie mnie smutek i tak w kółko. Potem myśli typu że chyba za dużo serduszkowania było i w dzień owu tych plemników nie za dużo już zostało, więc na pewno się nie udało, za chwilę ale temperatura ładnie odbiła więc może jednak? 🤔 Wiem że miałam nie sprawdzać szyjki kilka razy dziennie ale, rano po przebudzeniu jest zamknięta szczelnie, rozpulchniona i wysoko, w ciągu dnia średnio otwarta a nawet bardzo jak na owu, wieczorem jak się położę i oglądam telewizję to po chwili odpoczynku znowu się zamyka szczelnie. Już wariuje i nie wiem co odnotowywać z tą szyjką 🤷‍♀️ jedyne co jest takie samo jak przy biochemie to suchy śluz lub czasem całkowity brak, gdzie zawsze zalewało mnie kremowym i to w takiej ilości że nie raz myślałam że małpa mnie odwiedziła. Do tego teraz stres doszedł zawirowania w pracy takie, że boję się aż poniedziałku. Mój mąż stwierdził że jestem najbardziej zestresowana i zafiksowana osoba jaka zna. Uważa że do póki ja się nie odstresuje nie uspokoje to ciąży nie będzie.
    Marudz, od tego ty jesteśmy kochana 😘

A kiedy zamierzasz testować?

Dziewuszki, a jak to jest z waszymi facetami? W jakim stopniu was wspierają w tym wszystkim? W tych niepowodzeniach, wzlotach i upadkach?

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Tedka strasznie się modlę aby ten test za 2 tygodnie był nadal tak samo albo bardziej intensywny... Tak bardzo Ci tego życzę ❤️❤️❤️

Jolcia póki nie ma @ piłka w grze <3 wierzę że jeszcze wiele może się wydarzyć 😍

Dziewczyny moje hormony sprawiają że płaczę jak Was czytam...
    Jolci i Ewy wyniki - płacz
    Test Tedki - płacz
    Test Wjedzmy - płacz

Matko jestem chora na głowę 😩
    Nie jesteś chora, jesteś w ciąży 💚💚💚💚
    To bardzo mile, że przeżywasz to z nami...tylko pytanie czy to jest dla ciebie dobre? W sensie czy nie stresujesz się nami?

• Milixx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka życzę Ci takich ⏸️ kresek za dwa tygodnie 🤞🍀💚💚

Wjedzma siknij wieczorem, co Ci szkodzi 🤞😈😈

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia marudź ile chcesz, od tego tu jesteśmy <3 Twój wykres wygląda ładnie, a objawy... no cóż, wydaje mi się, że mamy jakieś przesilenie wiosenne, bo prawie każdej się coś pierdzieli :P szyjkę dlatego należy sprawdzać tylko raz dziennie o tej samej porze, bo ona w ciągu dnia się zmienia! Szkoda, że Ci ten urlop odwołali, bo widać, że przydałoby Ci się trochę odpoczynku... Skoro to narazie odpada, to może spróbuj porobić coś dla siebie przez weekend, jakieś domowe spa, kremiki, peelingi, świeczki. Nie wiem jak Tobie, ale mi zawsze taki czas sam na sam ze sobą bardzo pomaga jak czuję, że mnie wszystko wokół przytłacza :)

Tedka, krecha jak marzenie! Niech taka sama Ci się pojawi za parenaście dni <3

Felinka ach te Twoje hormonki ciążowe! :D u mnie jeszcze nie ma co się wzruszać, zobaczymy co z tego będzie. Nie robię już dzisiaj, wypiłam tyle wody, że i tak by nic nie wyszło :) jeśli ten dzisiaj to nie oszust, to jutro też coś wyjdzie :)

Jolcia, ja z moim póki co mam taką umowę, że nie mówię mu o obserwacjach, testach owu etc. żeby naszym życiem nie zawładnęły starania. Ale jak przychodzi okres i mam doła, to jest wspierający na maxa <3 a sam ma jeszcze bardzo luźne podejście, mówi, że mamy czas. No i niech tak zostanie, wystarczy, że ja się stresuje tym wszystkim :P

Dominisia35 lubi tę wiadomość

age.png
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola no niemożliwe, że beta negatywna, to chyba jakaś pomyłka!!
    Wiedzma u Ciebie ładny cień, trzymam kciuki!! Aa no i poproszę o wpisanie @.

• Milixx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ibb.co/gTksB9d

Pochwale się, moje piękne bordowe II kreski na owulaku 🍀 Mam nadzieję, że takie same ujrze na teście ciążowym 🤞

Kazdej z Was życzę takich kresek na teście ciążowym 🍀💚

Edit. Jak mnie podbrzusze kuje, funkcjonować się nie da 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2022, 18:42

Ania35, Wjedzma, Felinka94, verliebtindich, Jolcia90 lubią tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    O, zobacz, to jest to co ja widzę bez przerabiania zdjęcia.

https://naforum.zapodaj.net/347a2724e3cd.jpg.html

Może tak się piksele ułożyły, a może coś tam jest. Nie wiem 🤭
    Ja co prawda nic nie widzę, ale pazurki ładne 😁

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Dziewuszki, a jak to jest z waszymi facetami? W jakim stopniu was wspierają w tym wszystkim? W tych niepowodzeniach, wzlotach i upadkach?

Mój nie jest wtajemniczony dokładnie w cykl. Znaczy mniej więcej kojarzy kiedy była @ i mniej więcej widzi po mnie, że płodne się zbliżają ale ogólnie mu nie mówię jaki to dzień cyklu. Nie chcę go stresować. Jeżeli chodzi o wsparcie to mam duże. Przy biochemie razem płakaliśmy, potem się razem podnieśliśmy i staramy się dalej 😊

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Hej dziewczyny,

Wracam w trochę lepszym nastroju, choć sytuacja na świecie nie napawa optymizmem.

Melduję kolejnego bielucha w 14dpo i czekam na @, która wg apki w poniedziałek :D

Trzymam kciuki za wszystkie, które jeszcze walczą o 2 kreski w lutym, a ja wbijam na pełnej w marzec! ☺☺☺

Jak dla mnie, nie wszystko jeszcze stracone!

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    A jaki są zakresy norm? Jeszcze jest wczesny dzień po owu. Może jest szansa żeby się rozkrecic?

Też myślę, że może jeszcze wzrosnąć... że może za wcześnie ta beta

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    moja beta właśnie weszła. negatyw
    Oj, przykro mi. 😔

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Agaw Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, u mnie 11dpo, Biel wizira na tescie, temperatura lekko spadla, takze czekam na @.. Wiem, ze jeszcze 2-3 dni, ale jakos mam przeczucie ze NIC z tego. Dobrze, ze zaraz nowy miesiac, nowy cykl I nowa szansa. Mam urodziny w marcu, wiec moze bedzie wiecej szczescia niz w lutym.

Starania od Lipiec 2021

- MTHFR c677t homozygota
    - Pai-1 4g/5g homozygota
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaw wrote:
    Czesc dziewczyny, u mnie 11dpo, Biel wizira na tescie, temperatura lekko spadla, takze czekam na @.. Wiem, ze jeszcze 2-3 dni, ale jakos mam przeczucie ze NIC z tego. Dobrze, ze zaraz nowy miesiac, nowy cykl I nowa szansa. Mam urodziny w marcu, wiec moze bedzie wiecej szczescia niz w lutym.
    Aga,no ja też liczę na szczęście w urodzinowym miesiącu 🙂

• Milixx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podobno urodzinowe cykle są szczęśliwe.. Wiem na swoim przykładzie - w kwietniu mam urodziny i akurat 4 lata temu w urodziny wypadła mi owulacja.. Teraz moja urodzinowa owulacja siedzi koło mnie i przytula się 🥰 Tak więc powodzenia Agaw i Ania35 🍀

Ania35 lubi tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Kochane! U mnie dzisiaj temp na gorze ;) znaczy sie zastrzyk wczoraj wstrzyknięty ok 17 i od razu pękło:) druga faza czas start :) udało sie zrealizować plan. Tak mnie jajnik boli lewy z którego była owulka ze masakra. Zaczęło zaraz po zastrzyku i trzyma do dzisiaj. Chciałam mężowi dać juz spokój wczoraj w nocy, ale kochany stwierdził ze nie ma co marnować 200zl :p i mojego kłucia. Haha. Całe szczęście ze taki stanowczy bo dziś po wzroście tempki byłabym załamana :p

✊✊🍀

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Jolcia!!! Pozytyw jak byk, gratulacje kochana <3 czekamy na bete ✊

Kirra przykro mi. Oby jeszcze się pojawiła 💪

Ania35, jak sytuacja? Rozkręciło się?

Tedka działajcie działajcie, super masz męża, że taki stanowczy i nie trzeba go do łóżka za fraki targać, jak to czasem na złość bywa w owulacje 🤭

U mnie dzisiaj temperatura dalej w górze, a nastrój w dole. Jakoś straciłam ten zapał i przeczucie, że się uda 🙃

Ułaaa, piękna temperatura 🤭

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Agaw Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Aga,no ja też liczę na szczęście w urodzinowym miesiącu 🙂
    Oby Marzec byl tym miesiacem kiedy zobaczymy II.
    Mam zaplanowane badanie droznosci, licze ze bedzie lepszy 'flow' 🤣 Zrobie tez krzywa cukrowa I insulinowa, Bo w sumie chyba z diagnostyki tego brakuje, partner tez zrobi badanie nasienia, Bo ostatnie bylo jakis czas temu
    Takze jest plan!

Ania35 lubi tę wiadomość

Starania od Lipiec 2021

- MTHFR c677t homozygota
    - Pai-1 4g/5g homozygota
‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ