Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwonay wrote:Jola trzymaj się, ja to doskonale znam. Przy pierwszych staraniach co miesiąc test pozytywny, beta zawsze pozytywna j okres na koniec. Ile ja wtedy się denerwowałam i płakałam pod prysznicem to wiem tylko ja. Czułam się sama ze sobą bardzo źle, jakbym była nic nie warta. Ale w końcu się udalo. Liczę na to, że ten cykl Cię jeszcze pozytywnie zaskoczy i już więcej nie będzie fałszywych kresek 💙
Jeśli coś to w kolejnym cyklu zrobię chyba faktycznie test jak 🐒 nie przyjdzie że dwa dni...jejku, chciałabym wytrzymać tyle! Wtedy by był jeden test i sprawa jasna...a teraz to się myśli...a może jednak? A może...a może, a może....ajIwonay lubi tę wiadomość
-
Jolcia90 wrote:Kobietki, jestem tą "szczęściarą", która oszukał perfidnie DOZ...Zrobiłam inny test i bielutko 🥺😭
Mam nadzieję, że mi przejdzie załamanie, bo na chwilę obecną odpuszczam...za dużo mnie dziś to wszystko kosztowało. Nawet nie chce sobie wyobrażac, co czują kobiety po poronieniu... Mi narobiła nadziei tylko jakaś różowa kreska...
Jeszcze w ogóle dobiła mnie sytuacja, gdzie napisałam SMS do starego, że beta negatywna i to nie ciąża, a on do mnie że na pewno sobie z niego żartuje...no chciałabym żartować. Szkoda, że zobaczył ten test ranoJolcia90 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Wjedzma wrote:Jolcia, a ten drugi test co robiłaś to ten sam DOZ? Moim zdaniem nic jeszcze nie jest przekreślone, jest dopiero 9 dpo. Trzymaj się kochana
Ja dalej nie dowierzam...
https://zapodaj.net/1047d592ff29f.jpg.html
😭😭😭
-
Ewiwi wrote:moja beta właśnie weszła. negatyw
Jolcia90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jolcia90 wrote:A ile ty jesteś DPO?*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Kurde dziewczyny taką miałam nadzieję 🥺🥺🥺
Jolcia90 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Jolcia90 wrote:Nie, zrobiłam sobie ten z Gemini...
😭😭😭
No to on może być mniej czuły od DOZa, nawet jeśli na opakowaniu jest ta sama czułość. Nie wiem, ja na Twoim miejscu bym powtórzyła test z DOZa, jak nie dzisiaj to na dniach. Przepraszam, jeśli wzbudzam w Tobie nadzieję za bardzo, ale ja po prostu czuję w kościach, że lab się pomyliłJeśli ja się mylę, to i tak jest dopiero 9dpo i jeszcze dużo się może wydarzyć do terminu @
tak czy inaczej, dalej trzymam kciuki za to, żeby to był Twój cykl, a Ty głowa bo góry, bo naprawdę jeszcze nic nie jest przesądzone
Ewiwi przykro mi bardzopowodzenia w kolejnym cyklu!
Jolcia90, Iwonay, Milixx lubią tę wiadomość
-
Jolcia 9dpo mogło jeszcze nawet nie dojść do zagnieżdżenia... Nie wszystko stracone
Ewiwi przykro mi 😥❤Jolcia90 lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Jolcia90 wrote:No trochę pouzalałam się...przespałam się chwilkę i w ogóle walczę ze sobą żeby nie jechać teraz do innego laba 😅 ja mam taki charakter, że lubię walczyć do końca. Z tym, że teraz to jakby muszę zwoje zapędy powstrzymać, bo lepiej poczekać 😅
Wjedzma, Jolcia90 lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Jolcia, poczekaj z tym kolejnym labem.. Ja bym chyba najpierw, w takiej sytuacji kupiła ten test z doz i jutro jeszcze raz sikneła 🤞🏻🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2022, 15:44
Jolcia90, Vanilliowaczekolada lubią tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:No to on może być mniej czuły od DOZa, nawet jeśli na opakowaniu jest ta sama czułość. Nie wiem, ja na Twoim miejscu bym powtórzyła test z DOZa, jak nie dzisiaj to na dniach. Przepraszam, jeśli wzbudzam w Tobie nadzieję za bardzo, ale ja po prostu czuję w kościach, że lab się pomylił
Jeśli ja się mylę, to i tak jest dopiero 9dpo i jeszcze dużo się może wydarzyć do terminu @
tak czy inaczej, dalej trzymam kciuki za to, żeby to był Twój cykl, a Ty głowa bo góry, bo naprawdę jeszcze nic nie jest przesądzone
Ewiwi przykro mi bardzopowodzenia w kolejnym cyklu!
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Jolcia zgadzam się z Kirra, bez sensu na drugą betę. Odpocznij od tych wrażeń dzisiaj, bo tylko sobie mogę wyobrazić ile stresu Cię to wszystko kosztowało
Dziewczyny... Ja muszę się do czegoś przyznać 🤭 byłam na spacerze w Rossmannie przed pracą. I kupiłam facelki (strumieniowe są teraz za 5.90 zł!). I zrobiłam... Ja wiem że jestem pierdol***ta z tymi testami, ale patrzcie na to! Takiego bladziocha to ja nigdy nie miałam 🥺
https://naforum.zapodaj.net/dd54949342a2.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/0682f8d23300.jpg.html
Jak to jest oszust, to obiecuje wszem i wobec że rozniosę im skrzynkę mailową 🤭Jolcia90, Vanilliowaczekolada, Milixx, Felinka94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja dizewcxyny pierwszy raz mam bolący okres, pewnie to przesz stres w ostatnich dniach było go dużo więcej, ale tak jak zwykle jak okres przychodził to mi było lżej na organizmie tak teraz jest mi ciężko, najchętniej to bym cały ten czas przespała i wstała dopiero na płodne 😆
-
nick nieaktualnyJolcia90 wrote:Nie, zrobiłam sobie ten z Gemini...
😭😭😭
Jolcia przykro mi 😪😪😪😪 Nie wiem jak Cię pocieszyć.😪😪😪😪😪😪😪
Ten test mnie nigdy nie oszukał w sensie ten z Gemini. Czy jest za wcześnie nie wiem mnie on wyszedł 8dpo jako bladzioch ale widoczny. Pewnie zależy od stężenia bety w organizmie. Nie wiem co powiedzieć.. Tule mocno 🥺Jolcia90 lubi tę wiadomość