X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wierzę, że beta jest negatywna przy tym teście. Ich sprzęt jest chyba mniej czuły niż dozy. To są jakieś jaja ><

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Dziewczyny, beta negatywna 😭😭😭😭😭

Jak to możliwe????

Co tu się w ogóle dziś zadziało?????? 😭😭😭

Jak to negatywna, to jest nie możliwe... Jaki masz wynik?

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Jolcia90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Jak to negatywna, to jest niemożliwe... może się pomylili? Ile dokładnie masz?
    0.100...

Czuje się jakbym dostała obuchem w głowę 😭

Mam ochotę zapaść się pod ziemię i posiedzieć tam, aż przejdzie mi wkurw, żal, rozpacz i w ogóle nie wiem co jeszcze 😭 je#ny test narobił mi takiej nadziei...

• paull97 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    A gdzie robiłaś?

Mieszkam na wsi i mamy tylko jedna przychodnie gdzie nie mają swojego laboratorium :(

• Tedka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    0.100...

Mam ochotę zapaść się pod ziemię i posiedzieć tam, aż przejdzie mi wkurw, żal, rozpacz i w ogóle nie wiem co jeszcze 😭 je#ny test narobił mi takiej nadziei...

A jaki są zakresy norm? Jeszcze jest wczesny dzień po owu. Może jest szansa żeby się rozkrecic?

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia jestem w szoku... A tak chwaliłam te dozy.. Nie mogę w to uwierzyć test był pozytywny...

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Wjedzma Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    0.100...

Słonko, ja w to nie wierzę, oni musieli pomylić próbki czy coś... Masz jak kupić jeszcze raz DOZa?

age.png
  • paull97 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    0.100...

Nie wierzę, że negatywna.. Do dupy mają te sprzęty...

• Kirra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    A jaki są zakresy norm? Jeszcze jest wczesny dzień po owu. Może jest szansa żeby się rozkrecic?
    Jeśli test wykrył to tym bardziej beta powinna jeszcze wcześniej... Albo test był ferelny albo badanie

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Milixx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia zgadzam się z Wjedzmą. Aż się wierzyć nie chce.. Może naprawdę pomylili próbki.. Może kup jeszcze raz DOZa?

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wkurzyłam, komuś się należy solidny opierdol, albo laboratorium, albo DOZowi. Mam ogromną nadzieję, że jednak laboratorium.

verliebtindich, Milixx, Marta100, Kasiak89 lubią tę wiadomość

age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak kiedys miałam negatywny to był wpis >0.1. DLatego pomyślałam, że może jeszcze beta się rozkręca. 0,100 test o czułości 10 mógł wykryć?? Nie wiem, pytam

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest niemożliwe, Jolcia! 😩
    Sikaj jeszcze raz! I jak będą 2 kreski to powtarzaj betę koniecznie!

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Ja jak kiedys miałam negatywny to był wpis >0.1. DLatego pomyślałam, że może jeszcze beta się rozkręca. 0,100 test o czułości 10 mógł wykryć?? Nie wiem, pytam

Nie wydaje mi się, pamiętam DOZa Dominisi z zeszłego miesiąca przy becie 24 i już była ładna widoczna kreska, ale nie jakaś wywalona w kosmos. Test Jolci mi wygląda na bete 10 - 15 w porównaniu z tamtym.

Jolcia, może komuś kto wrzuca wyniki coś się kliknęło i wysłali zanim wpisali wynik, spróbuj tam spojrzeć jeszcze raz...

Dominisia35 lubi tę wiadomość

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego testy sobie zastrzegaja żeby robić w dzień okresu żeby potem ich nie reklamować 😖🤬

Jolcia jak dasz radę to powtórz test dozu ❤

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dola złapałam...🥺 Masakra...
    Przecież to jest jakiś cyrk co się zadzaiło...jeszcze, żeby to był nikły szary cień...ta kreska jest pięknie różowa i wyraźna 😢 zalałam go właśnie woda...nic się nie zmieniło 😩

Wiecie co? Ja chyba nie mam siły na kolejne testowanie. Muszę się trochę wybeczeć. Czytałam kiedyś, że pomyłki w laboratorium to raczej niemożliwe...prędzej test. Jak tylko się pozbieram to wystosuje do nich takiego maila, że im w buty wejdzie!

Kurcze, a już...już myślałam 😭😭😭 po brzuchu się dziś głaskałam...miałam taki cudowny humor 🥺

Jak nic cykl idzie na straty, bo myślę z 9 DPO powinna wyjść już jakąkolwiek beta...gdzieś czytałam, że zapłodnione jajeczko jak już idzie, zanim się zagnieździ, to wytwarza jakies malutkie ilości bety...a tu jest ewidentnie negatywna...

Sorki za zamieszanie 😢

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Ale dola złapałam...🥺 Masakra...
    Przecież to jest jakiś cyrk co się zadzaiło...jeszcze, żeby to był nikły szary cień...ta kreska jest pięknie różowa i wyraźna 😢 zalałam go właśnie woda...nic się nie zmieniło 😩

Wiecie co? Ja chyba nie mam siły na kolejne testowanie. Muszę się trochę wybeczeć. Czytałam kiedyś, że pomyłki w laboratorium to raczej niemożliwe...prędzej test. Jak tylko się pozbieram to wystosuje do nich takiego maila, że im w buty wejdzie!

Kurcze, a już...już myślałam 😭😭😭 po brzuchu się dziś głaskałam...miałam taki cudowny humor 🥺

Jak nic cykl idzie na straty, bo myślę z 9 DPO powinna wyjść już jakąkolwiek beta...gdzieś czytałam, że zapłodnione jajeczko jak już idzie, zanim się zagnieździ, to wytwarza jakies malutkie ilości bety...a tu jest ewidentnie negatywna...

Sorki za zamieszanie 😢

Jolcia, Ty za nic nie przepraszaj, tylko idź po test i sprawdź kto się pomylił. Ja się skłaniam bardziej ku temu, że ktoś coś spierdzielił w labie. Tam pracują ludzie, nie jest ciężko o pomyłkę... Ten test jest zbyt ładny, żeby był oszustem! :/

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia, spokojnie, nie masz za co przepraszać. Chwilę popłacz, wyrzuć z siebie emocje, a jak już ochłoniesz to idź po test i sprawdź co jest na rzeczy.. Normalnie nie wiem co napisać w takim szoku jestem.. Ten test jest za ładny, żeby był oszustem! 😕

Tedka, Wjedzma, Kasiak89 lubią tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia to niemożliwe. Ja myślę że to błąd laboratorium. Przecież to był pozytyw jak cholera.
    Ja miałam bladziochy podobne do fabrycznych a beta wyszła 16. Przy takiej grubej wyraźnej kresce beta powinna być dużo wyższa niż ja miałam...

Powtórz test. Ale może kup inny? Jak wyjdzie pozytyw to zrób betę w innym laboratorium.

To az niewiarygodne...

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak uważam. Wypłakać się, ale koniecznie dowiedzieć się co tutaj zaszło. Idz kochana w wolnej chwili po test i sikaj ;* <3 jestesmy z Tobą!

Wjedzma, Kasiak89 lubią tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ