Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A powiedzcie mi czy ta dzisiejsza pierwsza beta mi już coś powie czy dopiero druga?
-
Dominisia35 wrote:A powiedzcie mi czy ta dzisiejsza pierwsza beta mi już coś powie czy dopiero druga?
-
nick nieaktualny
-
Patrzę sobie na to usg jeszcze i tak
CRL 5,48 mm (to jest chyba zarodek)
GS 31,82 mm ( to pęcherzyk chyba)
No faktycznie pęcherzyk w stosunku do zarodka jest dużo za duży....
Przepraszam jeżeli kogoś to urazi ale podzielę się zdjęciem malucha (ewidentnie widać człowieczka)
https://zapodaj.net/305eb4b609acb.jpg.htmlMilixx lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDominisia35 wrote:Patrzę sobie na to usg jeszcze i tak
Przepraszam jeżeli kogoś to urazi ale podzielę się zdjęciem malucha (ewidentnie widać człowieczka)
https://zapodaj.net/305eb4b609acb.jpg.html
Z drugiej strony podejdź do tego tak, że jeśli jest coś nie tak, to natura z jakiegoś powodu blokuje ten zarodek. Nasze organizmy są mądrzejsze od nasWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2022, 12:12
-
Dominisia, bo nie odpowiedziałaś, masz może jakiś wynik bety żeby zerknąć w kalkulatorze jak to u Ciebie wyglada? Czytałam historie na forum gdzie babsko (lekarka) nie widziało serduszka i dała skierowanie na szpital a dziewczyna poszła w tym samym dniu do innego lekarza i serduszko biło. Ale u niej beta dobrze rosła. Jest nadzieja zawsze, pamiętaj ze lekarz tez może się pomylić. Mam nadzieje ze tak było w Twoim przypadku.
-
nick nieaktualnyNowa.. wrote:Czy któraś z was miała jakiekolwiek objawy typowo po zapłodnieniu ? Jakie i ile dni po ?
Podobno to nie możliwe , chyba sama zaczynam sobie wmawiać 😂
Jedynie co to jak ktoś się skrupulatnie obserwuje i zna swój organizm już dłuższy czas to jedynie co można zaobserwować to zmiany fizjologiczne, ale one objawów nie dająNowa.. lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Dominisia, bo nie odpowiedziałaś, masz może jakiś wynik bety żeby zerknąć w kalkulatorze jak to u Ciebie wyglada? Czytałam historie na forum gdzie babsko (lekarka) nie widziało serduszka i dała skierowanie na szpital a dziewczyna poszła w tym samym dniu do innego lekarza i serduszko biło. Ale u niej beta dobrze rosła. Jest nadzieja zawsze, pamiętaj ze lekarz tez może się pomylić. Mam nadzieje ze tak było w Twoim przypadku.
Nie Haniu nie robiłam bety ani razu 😪 po biochemie powiedziałam sobie ze nie zrobię, żeby się nie stresować -
Nowa.. wrote:Czy któraś z was miała jakiekolwiek objawy typowo po zapłodnieniu ? Jakie i ile dni po ?
Podobno to nie możliwe , chyba sama zaczynam sobie wmawiać 😂Nowa.. lubi tę wiadomość
-
Dominisia35 wrote:Nie Haniu nie robiłam bety ani razu 😪 po biochemie powiedziałam sobie ze nie zrobię, żeby się nie stresować
-
Hania007 wrote:Ja widziałam różnice w śluzie i szyjce ale bardzo wnikliwie obserwuje się od ponad dwóch lat.
-
Beta 45 215,65
-
Nowa.. wrote:U mnie w niedzielę test owulacyjny pozytywny i przytulanki , w poniedziałek ból lewego jajnika typowo owulacyjny, a dzisiaj cały dzień kłucie w lewym jajniku 🙄
Nowa.. lubi tę wiadomość
-
Dominisia35 wrote:Beta 45 215,65
-
Hania007 wrote:Wydaje się wysoka🤔 ale nie majac porównania w sumie to nic nie mówi. A kiedy miałaś dokładnie wykonany pierwszy test i ile to było dpo?
10 dpo miałam już wyraźną różowa kreseczkę
1.02 to był dzień miesiączki owu 16.02 pozytywny test 26.02 dokładnie 10 dpo -
nick nieaktualnyDominika, beta jest ładna i by właśnie odpowiadała gdzieś na 7 tydzień, bo na 9 za nisko no i właśnie teraz zagwostka, czy ciąża przestała się rozwijać i tylko pęcherzyk wydziela bhcg, czy zarodek jest młodszy u cały czas rośnie, a taki masz organizm, że beta wysoko, bo książkowo akcja serca powinna być przy becie powyżej 10000.
Ja w pierwszej ciąży w 8tc miałam betę 150000, ale ja mam taki organizm, że mi tak rośnieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2022, 17:49
-
nick nieaktualnyDominisia35 wrote:Patrzę sobie na to usg jeszcze i tak
https://zapodaj.net/305eb4b609acb.jpg.html
Dominisia w internecie patrzyłam, że u ciebie wielkość zarodka w stosunku do pęcherzyka jest dobra. Jest niewielka rozbieżność bo pęcherzyk wskazuje na 8+ TC ciąży , a zarodek na 9 TC. Ale to jeszcze może wszystko się wyrównać. Aby serduszko się pokazało. Na jednym forum dziewczyna pisała, że serduszko pokazało się u niej przy zarodku 6 mm. Jeśli chodzi o wysokość bety to nie jest to wyznacznik tego w jakim stanie powinna być ciąża. Robiąc betę patrzy się jedynie na to czy przyrosty są prawidłowe. Wiem, że może ci trudno teraz myśleć, że będzie dobrze i się martwisz ale nie trać wiary. Bejbik potrzebuje, żeby w niego wierzyć ❤️ -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny powtórzę to kolejny raz, jesteście najlepsze po prostu nie ocenione, tylko staraczka może zrozumieć staraczke i ta wiara i nadzieja wasza ❤️ dziękuję!
Powiem wam że o dziwo nie nastawiam się na nic 🤷♀️ nie wiem co czuje i co mam myśleć, jestem w takim zawieszeniu póki co. Gorzej mój mąż, tutaj akurat to ja musze wspierać jego i ba nawet zdążyliśmy się pokłócić bo on uznał ze robimy przerwę pół roku w staraniach 😱 a ja ze nie ma takiej opcji, że przeżyć to trzeba potem dojść do siebie i jak będzie zielone światło to działać!
Dziwi mnie tylko ze zaczął mnie w sumie teraz pobolewać brzuch i trochę krzyż? Ale myślę że to przez dzisiejsze badanie. Dostałam mnóstwo wsparcia od rodziców, teściów i nawet w pracy (w takiej sytuacji powiedziałam o co chodzi i że może mnie nie być bo szpital) Kierowniczka moja zalała się łzami zaczęła tulić i zapewniła ze mam się skupić teraz na sobie i że mam jej wsparcie, nawet mi wolne zaproponowała 🙈 jedyny mój problem to załamany mąż, ja po raz pierwszy w swoim życiu jestem cierpliwa i czekam na piątkowa betę 🤷♀️