Endo po owulacji 4mm?
-
Dziewczyny mam nietypowe pytanie,
Byłam dzisiaj na monitoringu owulacji po zażyciu CLO, lekarz mówi ze pecherzyk ma 11cm, endo 4 mm i jest bardzo cienkie i ze zobaczymy moje wyniki i możliwe ze dostanę jeszcze clo przez kolejnych 5 dni. Teraz dzwoni, ze zobaczył wyniki krwi i owulacja była i nie muszę za tydzień przychodzić na monitoring tylko na pobranie krwi..
I teraz pytanie, jak można było tego nie zauważyć?
Czy endo 4mm po owulacji to nie jest o wiele wiele za cienkie i i tak z tego nic nie bedZie... Czy któraś z was tak miała ?
-
CzekamyNaDrugie wrote:Dziewczyny mam nietypowe pytanie,
Byłam dzisiaj na monitoringu owulacji po zażyciu CLO, lekarz mówi ze pecherzyk ma 11cm, endo 4 mm i jest bardzo cienkie i ze zobaczymy moje wyniki i możliwe ze dostanę jeszcze clo przez kolejnych 5 dni. Teraz dzwoni, ze zobaczył wyniki krwi i owulacja była i nie muszę za tydzień przychodzić na monitoring tylko na pobranie krwi..
I teraz pytanie, jak można było tego nie zauważyć?
Czy endo 4mm po owulacji to nie jest o wiele wiele za cienkie i i tak z tego nic nie bedZie... Czy któraś z was tak miała ?
Cienkie to endo. Niestety clo wpływa na endometrium. Też tak miałam. Ten lek uposledza endometrium.
Najlepsze do stymulacji gonadotropiny czyli gonal czy menopur.
Dobry jest divigel. Ja go wsmarowuje w udo. Raz jedno raz drugie i endo ładnie po nim rośnie.
Poza tym dobry wpływ ma też czerwone winko i Orzechy.
Poza jesteś jeszcze przed owulacją i endo pewnie urośnie, ale zasugeruj może lekarzowi czy przepisze Ci coś na endo.mkwia -
Hej. Tak jak koleżanka wyżej, clo upośledza endometrium. Dodatkowo wpływa niekorzystnie na śluz płodny. Przy stymulacji powinnaś poczytać o diecie na endometrium i pić np. olej z wiesiolka lub siemię lniane na śluz. ( U mnie Endo po owu zawsze pożyczej 10 mm i takie jest prawdziwe ).
-
Tak mówił mi lekarz, pozatym zawsze miałam z tym problem i się dziwie, ze nic nie dostałam na jego poprawę.
Teraz byłam na wynikach tuż po owulacji chyba 1-2 dni
I moje badania wyglądały tak:
Progesteron 3,3
LH 34.1
Estriadol 95,5
Czy są to wyniki w ogóle w normie?
Czy nawet gdy endo ma 4 mm jest szansa na ciąże ?
Czy endo rośnie po owulce Jeszcze ? -