Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Endo po owulacji 4mm?
Odpowiedz

Endo po owulacji 4mm?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • CzekamyNaDrugie Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam nietypowe pytanie,
    Byłam dzisiaj na monitoringu owulacji po zażyciu CLO, lekarz mówi ze pecherzyk ma 11cm, endo 4 mm i jest bardzo cienkie i ze zobaczymy moje wyniki i możliwe ze dostanę jeszcze clo przez kolejnych 5 dni. Teraz dzwoni, ze zobaczył wyniki krwi i owulacja była i nie muszę za tydzień przychodzić na monitoring tylko na pobranie krwi..

I teraz pytanie, jak można było tego nie zauważyć?
    Czy endo 4mm po owulacji to nie jest o wiele wiele za cienkie i i tak z tego nic nie bedZie... Czy któraś z was tak miała ?

• Ika83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamyNaDrugie wrote:
    Dziewczyny mam nietypowe pytanie,
    Byłam dzisiaj na monitoringu owulacji po zażyciu CLO, lekarz mówi ze pecherzyk ma 11cm, endo 4 mm i jest bardzo cienkie i ze zobaczymy moje wyniki i możliwe ze dostanę jeszcze clo przez kolejnych 5 dni. Teraz dzwoni, ze zobaczył wyniki krwi i owulacja była i nie muszę za tydzień przychodzić na monitoring tylko na pobranie krwi..

I teraz pytanie, jak można było tego nie zauważyć?
    Czy endo 4mm po owulacji to nie jest o wiele wiele za cienkie i i tak z tego nic nie bedZie... Czy któraś z was tak miała ?

Cienkie to endo. Niestety clo wpływa na endometrium. Też tak miałam. Ten lek uposledza endometrium.
    Najlepsze do stymulacji gonadotropiny czyli gonal czy menopur.
    Dobry jest divigel. Ja go wsmarowuje w udo. Raz jedno raz drugie i endo ładnie po nim rośnie.
    Poza tym dobry wpływ ma też czerwone winko i Orzechy.
    Poza jesteś jeszcze przed owulacją i endo pewnie urośnie, ale zasugeruj może lekarzowi czy przepisze Ci coś na endo.

mkwia

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem właśnie po owulacji i mam endo 4 mm

• Ika83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamyNaDrugie wrote:
    Jestem właśnie po owulacji i mam endo 4 mm

Lekarz Ci mówił, że clo uposledza endometrium?
    Może zapytaj czy da jakiś lek żeby poprawić.

mkwia
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Tak jak koleżanka wyżej, clo upośledza endometrium. Dodatkowo wpływa niekorzystnie na śluz płodny. Przy stymulacji powinnaś poczytać o diecie na endometrium i pić np. olej z wiesiolka lub siemię lniane na śluz. ( U mnie Endo po owu zawsze pożyczej 10 mm i takie jest prawdziwe ).

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mówił mi lekarz, pozatym zawsze miałam z tym problem i się dziwie, ze nic nie dostałam na jego poprawę.

Teraz byłam na wynikach tuż po owulacji chyba 1-2 dni
    I moje badania wyglądały tak:
    Progesteron 3,3
    LH 34.1
    Estriadol 95,5

Czy są to wyniki w ogóle w normie?
    Czy nawet gdy endo ma 4 mm jest szansa na ciąże ?
    Czy endo rośnie po owulce Jeszcze ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ